Transformatieproces 2

Geschreven in november 2005
 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Dualiteit - Yin Yang Principe

Iedere stelling heeft een tegenstelling en pas als je jezelf erkent in zijn totaliteit, dus met beide kanten, pas dan kan je spreken dat je werkelijk perfect bent. Alleen dan zal je ervaren hoe het voelt om Compleet en Heel te Zijn. Om je mindere, zwakke delen van jezelf makkelijker te erkennen en te accepteren is dit principe een enorme hulpmiddel.

Hoe meer je erkent en accepteert van jezelf, hoe meer je ook los zal laten. Hierdoor zal je ego ook meer en meer op de achtergrond raken en niet meer zo snel voor problemen, angst en twijfels kunnen zorgen. Want hoe meer je jezelf in zijn totaliteit erkent des te sterker jij zal worden en meer in jezelf zal gaan geloven.

Dit zijn enkele stellingen en tegenstellingen:

angst-liefde, positief-negatief, dik-dun, duister-licht, boos-aardig, stil-druk, zeker-onzeker, arm-rijk, mooi-lelijk, vrouwelijk-mannelijk, samen-alleen, lust-liefde bedrijven, egozelf-godzelf, hoger bewustzijn-lager bewustzijn, hemel-aarde, controle over alles hebben-machteloos zijn, volwassen zijn-kind zijn, afgescheidenheid-eenheid, vallen-opstaan, niets-alles, twijfel-geloof, waarheid-leugen, stilstaan-beweging, gevangen-vrij, hard-zacht, hoog-laag, nieuw-oud, pijn-genot, leeg-vol, kapot-heel, gelijk-ongelijk.

Het Ego loslaten

Om je Ware Zelf weer te vinden zal je moeten leren je Illusionaire Persoonlijkheid los te laten, dit is het Ego, je Denken. Je bent niet je Gedachten of je Lichaam je bent BewustZijn. (link aanmaken naar ego onderwerp) Hiervoor heb je geleefd vanuit je Ego en dat is meer de persoonlijkheid die zijn/haar hele leven lang overtuigingen heeft overgenomen van de ouders, familie, school, maatschappij, collega's, vrienden of partners om maar geaccepteerd te worden of om er bij te willen horen.

Je Ego leeft vanuit het verleden en klampt zich vast aan gebeurtenissen/trauma's uit je verleden. Het leeft vanuit Oude Overtuigingen,Oude Patronen en Verwachtingen. Je zal dus moeten leren je Angsten en Verwachtingen los te laten. Om je Ego los te kunnen laten zal je eerst jezelf moeten leren accepteren in zijn totaliteit en dat bereik je door in te zien dat je perfect bent zoals je bent.

En dan bedoel ik niet die perfectie die de maatschappij van je eist om alleen maar rijk, dun, mooi, slim, positief, sterk, spontaan etc te zijn. Maar dat je ook perfect bent als je je boosheid eens uit of als je negatief, zwak, stil, dik, arm, minder mooi etc bent. Het ego zal je willen Verleiden en uit het nu willen trekken want het ego wilt blijven bestaan. Het ego wilt niet dat jij ontdekt dat jij Liefde bent want als je daar achter komt, zal je het ego nl los willen laten want dan zal je zien hoe destructief dat ego van jou wel niet is.

Het ego saboteert je leven, het wil niet dat je gelukkig bent, het wil je gevangen houden in zijn Toren van Angst, achter die Torenhoge Betonnen Muur waar niemand bij je Hart kan. Het ego zal je verleiden met leugens, smoesjes, sex, het zal werkelijk alles doen om maar te blijven bestaan in je leven. Trap er niet in want zolang jij je laat verleiden door je ego leef je niet in het NU en ben je ook geen Liefde maar Angst.

Hier kan je meer lezen over het Ego

Nu leven

Hoe meer ego's je leert los te laten hoe meer je zal zien dat je in het hier en nu leeft. Dus gewoon bij de dag leeft en niet constant in het verleden gaat hangen of je zorgen gaat lopen maken over de toekomst. In het Nu is er geen plaats voor het ego met zijn vele Twijfels, in het Nu ben je Liefde, Geloof en Vertrouw je dat Alles is zoals het Is. Het ego is Angst en die leeft in de Tijd (het verleden en de toekomst), vol Ongeloof, Liefdeloos en vol Twijfels.

Zodra je Verwachtingen schept ben je al niet meer in het Nu aanwezig maar zit je in de toekomst te denken. Je bent dan niet bewust met je aandacht aanwezig in het hier en nu, je geniet op dat moment dus niet van jezelf en de dingen die je dan aan het doen bent. Leven in het nu is moeilijk, dat kan ik je zeggen uit eigen ervaring. Op het moment dat jij al niet meer bewust in het Nu bent, je gedachtes dus afdwalen, dan ziet het Ego zijn kans om tevoorschijn te komen.

En het ego zal er dan ook weer alles aan doen om te blijven, het zal je verleiden om in angst en twijfels te blijven leven, het zal bij je komen met allerlei intelligente smoesjes om zijn daden en gedrag goed te praten. Weet dat leven vanuit je ego leven vanuit een Illusie/Leugen is. Het is niet de Werkelijkheid, je leeft niet in Waarheid vanuit je ego. Maar je ego verteld jou zoveel intelligente dingen die zo aannemelijk klinken en daardoor geloof je al snel dat het waarheid is.

Het ego is een denksysteem dat denkt in wanen en die doet er alles aan om jou bij de Liefde weg te houden. Al leef ik best veel in het nu toch schiet ik regelmatig in een verwachting en dan zit ik dus weer in de Tijd. Dan zijn mijn gedachten meer op de Toekomst of een ander gericht en dat is niet hoe het hoort te zijn. Een paar jaar geleden heb ik een heldervoelend moment gehad over iemand. Hetgeen ik doorkreeg was bestemd voor in de toekomst maar ik heb er toch nog soms last van om het Nu te willen. Daardoor schiet ik dus zo nu en dan toch uit het Nu en zit dan weer met mijn gedachten teveel bij de Toekomst en dus....in mijn Ego hihi.

In het Nu zijn er Geen problemen of drama's want hier los je je problemen gelijk op. Je stelt niets uit tot morgen, hier is er geen karma of schuld. Het ego gooit problemen op een berg en ziet door de bomen het gras niet meer. Weet niet waar het moet beginnen met oplossingen en loslaten. In het Nu neem je de verantwoordelijkheid op je voor je eigen leven. En in het Nu leef je in Waarheid, Doe je wat je Zegt en doe je je niet mooier voor dan je bent.

Als je niet in het nu leeft dan houd dat in dat je niet tevreden bent met jezelf zoals je Nu bent en het leven dat je daarbij leid. Nu leven is bewust met je aandacht je dingen doen. Ben je aan het fietsen, sporten, werken, knutselen, koken, dansen, zingen, opruimen, lezen, tv aan het kijken of wat dan ook, dan ben je je dus op dat moment dat je aan het fietsen, sporten, werken etc bent, ook Bewust dat je dat aan het doen bent. Er is dan ook geen plaats voor andere gedachten, mits ze positief zijn hihi.

hier kan je meer lezen over Nu leven

Relaties

Als een relatie niet meer werkt, durf dan los te laten. Zo maak je ruimte om weer een ander te ontmoeten die veel beter bij jou past. Veel mensen geloven niet meer in de Liefde, geloven niet dat er voor hun ook iemand hier op de Aarde rondloopt die echt bij hen past. Als je hier niet in geloofd dan zal jij zeker nooit een relatie ervaren die op Liefde gebasseerd is. Dan zal je genoegen nemen met minder en zal je relatie eerder een Voorwaardelijke zijn dan een Onvoorwaardelijke.

Als je je relatie wilt redden werk daar dan aan, het is niet altijd nodig om uit elkaar te gaan. En je hoeft elkaar niet altijd los te laten om ruimte te scheppen om weer een ander aan te trekken die beter bij je zal passen. Vaak is loslaten de oplossing om ruimte te scheppen tussen beide partners zodat ieder afzonderlijk aan zichzelf kan werken tot je weer overweg kan met jezelf en de ander.

In veel slechte relaties zie je dat er vaak maar 1 persoon energie steekt om de relatie te redden tot ze er zelf aan onderdoor gaan en geen energie meer overhouden voor zichzelf. Jezelf wegcijferen voor de ander is het ergste wat je kan doen, Jij bent ten alle tijden het belangrijkst in je eigen leven.

Je relatie is een afspiegeling van jezelf, het laat je zien wie jij op dit moment bent, hoeveel jij jezelf Gunt en Waardeert. Vaak maken mensen keuzes die meer gericht zijn op het Uiterlijke/Lichamelijke ipv het Innerlijke, gezamelijke interesses en een Geestelijke band. Zo'n geestelijke band is je basis voor een goede relatie. Je hoort het overal om je heen dat mensen juist dit missen in hun relatie en daardoor werkt zo'n relatie dan ook niet zoals men zou willen, het is ook de reden waarom zoveel mensen uit elkaar gaan.

Vergeet ook niet dat we allemaal veranderen, naarmate je volwassener wordt leer je jezelf beter kennen. Ga je jezelf meer als liefde erkennen en ervaren dan zal je ook eerder een partner willen die bij jou past, iemand die ook liefde is want wat je bent dat trek je aan. Een relatie aangaan met iemand die meer vanuit Angst leeft, zal alleen maar botsen want de problemen zullen tussenbeide komen.

Tenzij de ander bereid is te werken aan zichzelf en zijn/haar angst transformeert in liefde. Maar ja, helaas zijn er maar weinig mensen die zichzelf zo waardevol voelen dat ze de tijd en energie in zichzelf steken om te transformeren. Veel mensen klampen zich aan elkaar vast vanwege :

financiele redenen, omdat ze bang zijn om alleen te zijn, vanwege de kinderen, omdat ze zich veilig voelen, niet de energie hebben om opnieuw te beginnen met een ander, omdat ze gewend zijn bij elkaar te zijn, niet durven los te laten, uit gemak, bang om de ander te kwetsten en de relatie te verbreken, bang voor de reactie van de ander (zeker als je te maken hebt met iemand die suicidaal/psychisch niet in orde is).

Redenen om geen andere relatie aan te gaan/durven: Bindingsangst of angst uit het verleden waar men misschien slecht behandeld is tijdens die relatie (s) en daardoor geen relaties meer wilt of durft aan te gaan. Mensen houden zich helaas teveel vast aan oude overtuigingen en dingen die er in het verleden gebeurd zijn. Niet iedereen is hetzelfde en niet elke relatie hoeft daardoor hetzelfde te verlopen.

Durf jezelf te gunnen wat je waard bent, als jij liefde bent, zal jij zeker liefde aantrekken in je leven. Ben jij angst dan zal je ook angst aantrekken in je relatie. Dit soort relaties vertellen je dan ook dat je nog lessen te leren hebt en de ander kan jou spiegelen door zijn/haar gedrag. Heb je op en aanmerkingen op je partner en zou je willen dat die ander verandert? Weet dan dat jij de keuze maakt om bij die persoon te blijven en jij degene bent die die ander niet volledig accepteert zoals ze nu zijn.

Ga niet wachten tot de ander verandert, iemand verandert niet voor jou, alleen voor zichzelf en wanneer ze er aan toe zijn. En tja, sommige mensen veranderen helemaal niet, die zullen voor ons altijd het goede voorbeeld blijven voor hoe wij niet willen zijn/worden. Wanneer een relatie niet meer werkt, durf je dan los te maken en opnieuw te kiezen voor iemand die wel bij jou past. Je zal zien, hoe meer jij jezelf erkent als Liefde, hoe meer mensen jij ook in je omgeving aan zal trekken die ook Liefde zijn.

Hier kan je meer lezen over Soulmates Relaties

Anderen niet belangrijker maken dan JeZelf

Zet jezelf altijd op de 1e plaats, anderen zijn niet belangrijker dan jij. Cijfer jezelf niet weg, laat je niet manipuleren door dingen te doen die je niet wilt doen. Laat je geen dingen aanpraten en laat je geen verantwoordelijkheden toeschuiven die niet de jouwe zijn. Ieder mens heeft gekozen voor dit leven hier op aarde uit vrije wil, bij dat leven hoort ook een eigen portie verantwoordelijkheid.

Geef je leven niet op voor een ander door dingen op je te nemen die niet jouw taak zijn, zo help je de ander ook niet zijn/haar verantwoordelijkheden op zich te nemen. Men leert ook niet onafhankelijk te zijn en op eigen benen te staan als je de ander constant in bescherming neemt en allerlei rollen op je gaat nemen.

Zo dacht ik in een voorbije relatie dat ik de rol van moeder, psycholoog en huishoudster op me moest nemen omdat die persoon geen enkele verantwoordelijkheid op zich nam. Blijf wie je bent en laat je niet uit je kracht slaan door je partner of anderen steeds maar weer belangrijker te maken dan jezelf en je eigen wensen. Jij bent net zo belangrijk als ieder ander en de enigste taak die jij op je hoeft te nemen in dit leven, is de verantwoordelijkheid voor je eigen leven.

Mensen laten zich vaak als voetveeg behandelen in relaties, laten zich gebruiken en manipuleren, geven zichzelf op om maar te voldoen aan de verwachtingen van de ander. Dit soort relaties zijn gebasseerd op Angst en niet op Liefde. Mensen pikken dan zoveel van de ander omdat ze bang zijn voor die ander, bang zijn om de ander kwijt te raken, bang zijn om de ander te kwetsen, bang om er alleen voor te komen staan, als ze voor zichzelf zouden opkomen en zouden kiezen voor zichzelf. Als je liefde bent dan zet je jezelf ten alle tijden op die 1e plaats.

Hier kan je meer lezen over Zelf Liefde

Lees hier verder

 

Zij die het Opgeven weten Nooit hoe Dicht ze bij hun Doel waren.