Transformatieproces 3

Geschreven in november 2005
 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 


Kinderen

Vaak willen ouders zichzelf helemaal wegcijferen voor hun kinderen maar zelfs hier geldt dat je anderen niet belangrijker maakt dan jezelf, ook je kinderen niet. Hoe hard dit nu misschien ook mag klinken voor ouders die dit lezen. Als jij niet goed voor jezelf zorgt, niet eerst van jezelf houd, je niet gelukkig bent, jezelf niet geeft wat je nodig hebt om te groeien en jezelf dus niet op die eerste plaats zet, dan leer je je kinderen alleen maar dat ze anderen belangrijker moeten maken dan zichzelf en dat is niet de bedoeling.

Als het met jou goed gaat, als jij gelukkig bent, als jij in je kracht staat, als jij van jezelf houd, dan zal dit automatisch zijn invloed hebben op de kinderen. Als jij iemand bent die zichzelf wegcijfert voor de kinderen, hun geluk belangrijker maakt dan de jouwe, dan zullen ze dat zeker voelen en overnemen (onbewust of bewust) en dit dus later in hun eigen leven en relaties ook toepassen omdat dat is wat ze als voorbeeld gezien hebben bij hun ouders.

Ook heb je veel mensen die kinderen hebben gekregen/krijgen terwijl ze zelf helemaal niet wisten/weten wat Liefde nou inhoud. Zij voeden hun kinderen op in Angst, denken dat hun kinderen hun Bezit zijn waar ze Macht over kunnen uitoefenen. Dat die kinderen moeten doen wat zij willen, ouders die dan proberen hun kinderen te leven en ze zo gevangen houden met hun oude overtuigingen.

Je ziet in dit soort gezinnen meestal dat het gigantisch uit de hand loopt, dat kinderen ontsporen omdat ze Angst gewend zijn en ze dus ook Angst zullen aantrekken in hun vriendschappen en relaties. Ik pleit er zelf heel erg voor dat je pas aan kinderen en een relatie begint als je jezelf kent en zelf weet wat Liefde en Onvoorwaardelijke Liefde is.

Maar ja, er zijn vele mensen die aan relaties en kinderen begonnen omdat ze niet anders wisten op dat moment en nu de gevolgen daarvan ook dragen. Het transformatieproces leert je je eigen verantwoordelijkheid op je te nemen. Het leert je Onvoorwaardelijk te zijn, jezelf belangrijker te maken dan wie dan ook. Veel mensen zullen dit egoistisch vinden maar het is allesbehalve egoistisch.

Het is je taak om te ontdekken wie je werkelijk bent (Onvoorwaardelijke Liefde) en om dat te ontdekken heb je tijd nodig om op onderzoek uit te gaan naar jezelf. Als ouder heb je de taak je kind te leren wat Liefde is en hoe kan je dat doorgeven als je niet eerst zelf op onderzoek uit bent gegaan wat Liefde nou werkelijk is? Je zal jezelf hiervoor belangrijk moeten durven te maken.

Vaak geven ouders hun leven op zodra ze kinderen krijgen. Het kind komt dan op de eerste plaats, veel koppels blijven zelfs voor de kinderen samen. Denken dat ze zo het beste voor het kind doen maar is dat wel het beste voor het kind? Vindt je het onzin of wreed als ik zeg dat iedere ouder zelfs belangrijker is dan het kind? Als jij niet voor jezelf zorgt en gelukkig bent, zullen je kinderen dat voelen en weten.

Als je in een slechte relatie zit en je blijft voor je kinderen bij elkaar vraag jezelf dan eens af wat voor boodschap je je kind meegeeft. Wat voor relaties zal dat kind later ondergaan? Leert het zo niet dat het zijn/haar eigen geluk op moet geven voor de partner of kinderen? Dat anderen belangrijker zijn dan zij zelf? Ik hoop dat zo'n kind later echt de ouder als voorbeeld zal nemen van hoe het Niet moet.

En dat het voor iets anders zal kiezen in zijn/haar eigen relaties als het ouder wordt. Ja, ik durf te zeggen dat je meer schade aanricht als je zelfs je kinderen belangrijker maakt dan jezelf. Hiermee zeg ik niet dat je je kinderen moet verwaarlozen of laten vallen, zeker niet, maar zorg er eerst voor dat jij gelukkig bent dan zal je zien dat zij ook gelukkig zullen zijn.

Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen leven op je en je zal zien dat zelfs die oude overtuiging dat kinderen zo'n grote verantwoordelijkheid zijn, met je mee transformeert en er een nieuwe overtuiging ontstaat. Want als jij je verantwoordelijkheid op je neemt en doet wat goed is voor je Zelf dan hoef jij alleen maar te Zijn (=liefde=eerlijkheid=verantwoordelijkheid=jezelf op de 1e plaats zetten) wie je bent en zal je voor hen een mooi en goed voorbeeld zijn van hoe het hoort.

Je zal zien dat die grote verantwoordelijkheid, zoals veel mensen hun kinderen zien, dan transformeert in wat kinderen werkelijk zijn, een zegen, een groot geluk, plezier en een verlengstukje van jezelf. Je hoeft als Liefde dan ook alleen nog maar te Zijn en je kinderen zullen jou vanzelf als voorbeeld nemen.

Spiegelen

We kunnen van iedereen die we op ons pad tegenkomen leren. We zijn allemaal Leraar en Leerling, er loopt niemand op Aarde rond die alleen maar Leraar voor anderen is. Je hebt wel veel mensen die dit geloven vanuit hun Ego, denken dat zij niets kunnen leren van anderen of gewoonweg niets kunnen aannemen van een ander als die hen eens spiegelt.

Wees altijd eerlijk naar jezelf toe, als je conflicten hebt en er bepaalde gevoelens naar boven komen van boosheid, angst, minderwaardigheid, aangevallen of gekwetst voelen etc. ga dan niet de schuld geven aan die ander want het zijn niet zijn/haar gevoelens maar de jouwe. Onderzoek die gevoelens, vraag jezelf af waarom je je zo voelt.

Kijk naar wat er ontbreekt en geef dit dan aan jezelf...meestal hebben mensen de kernovertuiging dat de ander niet van hen houd, ze niet waardevol genoeg zijn, niet belangrijk of lief genoeg zijn. Zoek deze dingen niet bij een ander om je gelukkiger of completer te maken maar zoek het bij jezelf. Geef jezelf dat wat je eigenlijk stiekem van een ander verlangt.

De ander is er om jou te triggeren, iets te laten zien van jezelf wat je misschien zelf niet kan zien. Hoe eerlijker je bent naar jezelf, hoe sneller je het zal erkennen dat iets vanuit jou komt en niet door de ander. Mensen geven graag een ander de schuld van hun ellende ipv te kijken naar hun eigen bijdrage daarin. Je kan de ander gebruiken als spiegel hoe je zou willen zijn, of hoe je absoluut niet wilt zijn.

Het probleem bij spiegelen is vaak dat mensen zich al snel aangevallen voelen als je iets opmerkt over hun, in jouw ogen misschien niet zulk leuk gedrag. Je probeert iemand te spiegelen in iets wat ze zelf niet opmerken, ze kunnen het aannemen en erkennen als deel van zichzelf en het op die manier accepteren en vervolgens loslaten.

Om iets te veranderen/loslaten zal je het nl eerst moeten erkennen en helaas zijn er nog veel mensen die toch vanuit hun ego beginnen te stijgeren als een paard als je ze aanspreekt op een wat minder gedrag van hun kant. Dan gaan ze het ontkennen en beginnen het om te draaien en jou iets aan te praten hihi.

Wees je bewust dat je hier ook tegen aan blijft lopen tijdens het spiegelen en maak er verder geen probleem van als men het niet wilt of kan erkennen. Veel mensen vinden het nl niet fijn om geconfronteerd te worden met hun gebreken. Ga ze niet proberen te overtuigen of te veranderen want dat werkt niet maar laat ook niet over je heen lopen als ze vanuit hun ego over jouw grenzen gaan.

Soms is een confronterende schop onder je kont effectiever dan wat dan ook om die ander ven goed wakker te schudden. De ander zal zich alleen aangevallen voelen, met onbegrip reageren en jou proberen aan te vallen vanuit zijn/haar Ego en dat is niet vanuit Liefde reageren maar vanuit Angst. Dus als je tijdens het spiegelen daar tegenaan loopt weet dan dat die ander jou niet aanvalt vanuit zijn Ware Zelf maar vanuit het Ego Zelf.

Op het juiste moment, als men vanuit waarheid kan kijken, zal die persoon zelf zijn/haar gebreken inzien want als het wel een gebrek in die ander is dan zal dat toch blijven knagen aan die persoon. En als men echt eerlijk is zal men het absoluut aanpakken en transformeren en misschien ook wel sorry durven te zeggen aan degene die hen gespiegeld heeft ipv hen aan te vallen hihi.

Onthechting

We zijn opgevoed met het feit dat het uiterlijk belangrijk is, een mooi huis, een mooie auto, mooie spullen etc. Ooit was het nodig om dit te geloven want zo maakten we kennis met de Buitenwereld genaamd Materie. Nu we meer vanuit onze Binnenwereld, het Innerlijk, gaan leven leren we onze gehechtheid aan al die dingen die met die Buitenwereld te maken hebben, los te laten.

Al die materiele dingen zijn niet belangrijk en zo is het ook niet belangrijk hoe je lichaam er uit ziet want je bent niet je lichaam. Veel mensen hechten waarde aan mooie spullen, sieraden etc en halen daar voor enkele minuten hun kracht en geluk uit. Ik heb zelf een les in onthechting gehad wat te maken had met mijn liefde voor kruisjes.

Ik had overal kruisjes hangen, in m'n oren, rond m'n nek, om m'n pols. Ik haalde daar mijn kracht uit, ook in beeldjes met kruisen. Om me daarvan te onthechten heb ik alle sieraden afgedaan, mijn bijbeltje en kruisen allemaal ingepakt en op zolder opgeborgen. Ik heb er moeite mee gehad om m'n sieraden af te doen omdat ze me enorm veel kracht gaven.

Maar ik leerde toen wel dat de kracht niet in die sieraden en beeldjes zaten maar in mezelf hihi. Zo ben ik ook alle spullen die ik niet echt nodig had, kleren die ik nooit aangetrokken had, boeken die ik nooit gelezen had of andere spullen die ik nooit gebruikt had, verkocht op Marktplaats. Je ruimt al het Oude op en op die manier maak je ook weer ruimte voor Nieuwe dingen.

Ik koop nu echt zelden iets wat ik niet echt nodig heb maar besteed mijn geld aan dingen die ik kan gebruiken zoals eten, kleding, schoeisel, kaarsen, pennen, schriften om in te schrijven, boeken, hobbies, waxinelichtjes of kleine dingen die ik in huis kan gebruiken.

Geld waarderen

Veel mensen weten geld niet op waarde te schatten. Men is gewend geld te hebben en koopt van alles wat men niet nodig heeft. Ik ben geld pas echt gaan waarderen toen ik geen werk meer had en ik van een uitkering moest rondkomen. Als al mijn rekeningen betaald werden hield ik 100 euro over, soms minder, om alles mee te doen voor de hele maand.

Het is raar als je dan opeens moet gaan bedenken hoe je een tramkaart moet gaan betalen want geld voor een maandkaart of meerdere strippenkaarten is er niet. Je moet anders gaan leven, geld voor een dagje lekker terassen, uit eten, uitgaan, sport of hobbie uitoefenen is er ook niet meer bij.

Vroeger als ik boodschappen haalde moest ik altijd produkten van het merk Hak hebben,nou als je geen geld hebt dan ga je echt naar het allergoedkoopste produkt kijken. Ik heb toen ontdekt dat die goedkopere produkten net zo lekker smaakten en het in mijn hoofd zat dat dat Hak produkt lekkerder was.

Het is vreemd als je gewend bent elke maand voor 250 euro kleren te kopen en je over moet schakelen op eens in de 4 maanden 30 euro. De kapper zie ik misschien 1x per jaar. Gelukkig heb ik veel kleren, schoeisel en make-up van vroeger dus er verzorgd uitzien deed ik nog wel anders had ik er echt misschien wel uitgezien als een zwerver.

Ik ben pas in die tijd dat ik iedere cent moest omkeren pas de waarde van geld gaan inzien. Ik zag hoe ik vroeger geleefd had, geld nooit had gewaardeerd, dingen zoals kleren kopen, uitgaan, leuke dingen doen etc maar als vanzelfsprekend aangenomen had. Pas toen ik werkelijk niets had heb ik geld leren te waarderen.

Ik heb er wel iets moois voor terug gevonden toen want als je geen geld hebt om uit te gaan dan ga je andere dingen zoeken om nog een beetje te genieten van je leven. Zo leerde ik weer oog te hebben voor de bomen, vogels, insecten, de zon, maan, sterren, wolken, hemel, bloemen etc. Ik zat uren op mijn balkon, ook 's nachts en 's morgens en zo zag ik insecten hun spinneweb maken, iets waar ik vroeger nooit oog voor gehad zou hebben.

Ik ben de kleine dingen in het leven, en geld, pas gaan waarderen op het moment dat ik geen cent te makken had. Zo heb ik ook altijd toen ik werkte rood gestaan omdat ik boven m'n stand ging leven, lekker makkelijk als ze zo makkelijk visacards verstrekken hihi. Maar ja, zo lopen schulden ook makkelijk op en wordt het moeilijk terug betalen als je elke keer al rood staat als je je salaris krijgt.

Ik heb afstand gedaan van mijn visacard, neem nergens meer een krediet, ik betaal netjes mijn schuld af en heb nu al jaren niet meer rood gestaan, ondanks dat ik van 100 euro moet zien rond te komen en dat zegt mij toch dat ik iets geleerd heb van dit alles.

Onvoorwaardelijk van jezelf leren houden

Dus houden van jezelf en dat houd in ook van die delen die minder mooi zijn. Gevoelens horen bij je, vaak willen mensen hun boosheid, gekwetstheid, angst etc nog wel eens wegdrukken maar als je dat doet dan erken je delen van jezelf niet, dan ontken je dus delen van jezelf en als je dat doet dan kan je jezelf nooit als compleet ervaren.

Houden van jezelf betekent dat je ziet wie je Nu bent, niet dat je jezelf blijft vergelijken met wie je was toen je 5, 10, 15, 20, 25, 30 etc en wat je toen allemaal 'overkomen' is. Ik schrijf overkomen tussen haakjes omdat ik van mening ben dat Niets je overkomt maar dat we dmv onze eigen gedachten dingen creeren om te ervaren en te leren hier op aarde.

Nu leven is ook je niet constant afvragen hoe je leven er uit zal gaan zien in de toekomst. Leren houden van jezelf houd in dat je je angsten en je verwachtingen leert los te laten. Dit is de meest moeilijke taak die de mens volgens mij krijgt in zijn leven. We hebben zoveel oude overtuigingen waar we zo aan gewend zijn, vervallen keer op keer in oude patronen, al deze overtuigingen en oude patronen dienen losgelaten te worden.

Dit doe je door je Verantwoordelijkheid voor je eigen leven op je te nemen, in Waarheid te leven en dat houd in dat je wel heel Eerlijk naar jezelf zal moeten durven te kijken. Je zal moeten leren dingen te Erkennen van jezelf (en anderen) die je misschien niet zo leuk vind, deze te Accepteren en pas als je hebt geleerd het te accepteren zal je het kunnen Loslaten.

Als je van jezelf leert houden zal je zien dat je niet afhankelijk meer bent van anderen hun liefde, bevestiging of waardering. Zo heb ik jaren gehoopt op liefde en waardering van mijn ouders en familie maar ja als zij al niet van zichzelf kunnen houden, hoe zouden zij dan van mij kunnen houden en mij dat kunnen geven wat ze zichzelf niet kunnen geven?

Ik heb geleerd mezelf te waarderen, trots te zijn op de dingen die ik bereik, ik troost mezelf als ik me verdrietig voel, ik ben mijn eigen rots, ik bied mezelf bescherming en warmte, en als ik eens onderuit ga dan reik ik mijn innerlijk kind mijn sterke volwassen hand. Ik ben degene die mezelf Liefde geeft, als je liefde bent zal je het niet buiten jezelf meer zoeken. Je weet nl dan dat het niet mogelijk is dat je liefde buiten jezelf kan vinden, Liefde kan je alleen maar Zijn.

Wees niet al te streng voor je zelf tijdens dit proces, oude overtuigingen en patronen zijn soms moeilijk los te laten. Het ene laat je misschien heel makkelijk los en over het andere kan je soms echt jaren doen. Als je eens onderuit gaat en weer terugschiet in je ego, weet dan dat het niet erg is dat je ondanks je zwakte op dat moment, nog steeds dat mooie en liefdevolle mens bent.

Het mag er ook zijn, ook al geven mensen om je heen je het idee dat dat niet ok is. Ik ervaar tot op de dag van vandaag nog wel eens dat mensen mij niet volledig accepteren als ik eens in een verwachting of angst schiet of eens een foutje maak. Vaak zeggen mensen een hoop maar zie je in hun daden niet terug wat ze beweren helaas.

Dit kan jammer genoeg ook voor een hoop problemen zorgen want mensen die veel verkondigen maar hetgeen wat ze verkondigen helemaal niet nakomen of naleven, creeren op die manier Wantrouwen bij de ander. Want hoe moet je iemand op zijn/haar woord geloven als ze zoveel beweren maar het nooit of zelden naleven of nakomen?

Je kan kiezen, of je breekt met die persoon of je blijft je vertrouwen schenken en onvoorwaardelijk van die ander houden in de wetenschap dat leugens alleen voortkomen uit het ego en niet die persoon zijn/haar ware zelf. Als iemand regelmatig leugens verkondigd kan het soms wel eens pijn doen als je zelf weer in je ego schiet. Ja, want als je in je kracht staat zal het gedrag van die ander je niet kunnen raken.

Je bent alleen te raken vanuit je ego, alleen dan doet iets pijn en kan je dus gekwetst raken. Ga niet in die ander zijn/haar energie zitten, ga niet twijfelen aan jezelf, ga niet denken die persoon liegt met opzet tegen mij om mij te kwetsen, onderuit te halen of te gebruiken. Als iemand liegt is dat altijd vanuit het ego en veel mensen hebben niet eens door dat ze vanuit hun ego leven en leugens verkondigen.

Kom je zoiets als dit tegen blijf dan vooral in jezelf geloven, weet wat je waard bent en weet dat die ander het niet met opzet doet maar uit onmacht en hoogstwaarschijnlijk vanuit een heel oud patroon waar ze aan gewend zijn geraakt. Houden van jezelf is in je eigen kracht blijven staan, in je eigen energie blijven en je niet constant gaan aanpassen aan de ander zijn/haar energie. Je kan hier lezen over het belangrijkste onderdeel in het transformatieproces Eenheidsbewustzijn.

Gevoelens onderzoeken en herkennen

Vaak weten mensen hun gevoelens niet te omschrijven of te uiten omdat ze gewoonweg niet weten wat ze nou voelen. Ook ik heb daar last van gehad door al de dingen die ik ervaren heb in mijn verleden. Op een gegeven moment voelde ik alleen maar pijn en verdriet en een ander gevoel kende ik niet.

Boosheid kon ik niet eens uiten, dat heb ik later toen ik in therapie ging voor mijn eetstoornis pas geleerd en helaas is mijn soulmate toen de dupe daarvan geweest omdat ik niemand had om het op uit te oefenen hihi. Als je je gevoelens leert onderscheiden zal je sneller bij de oorzaak van je probleem uitkomen.

Er zijn zoveel soorten gevoelens, dit is hoe je je en wat je allemaal kan voelen: woede, walging, irritatie, kwaadheid, boosheid, frustratie, bedroefdheid, gedeprimeerd, verdrietig, gekwetst, teleurgesteld, eenzaam,waardeloos, bang, onveilig, nerveus, beschaamd, vernederd, verlegen, verlamd, dom, schuldig, paniekerig, blij, trots, opgewonden, vrolijk, gelukkig en liefdevol.

Het maakt het een stuk gemakkelijker als je kan onderzoeken wat je nou precies Voelt want als je dat al niet weet, hoe wil je dan je problemen oplossen? Wees altijd eerlijk naar jezelf toe, als je conflicten hebt en er bepaalde gevoelens naar boven komen van boosheid, angst, minderwaardigheid, aangevallen of gekwetst voelen etc, ga dan aub niet de schuld geven aan die ander want het zijn niet zijn/haar gevoelens maar de jouwe.

Onderzoek die gevoelens, vraag jezelf af waarom je je zo voelt. Kijk naar wat er ontbreekt en geef dit dan aan jezelf...meestal hebben mensen de Kernovertuiging dat de ander of niemand van hen houd, ze niet waardevol genoeg zijn, niet belangrijk of lief genoeg. Zoek deze dingen niet bij een ander om je gelukkiger of completer te maken maar zoek het bij jezelf.

Als een ander jou niet waarderen kan of respectloos behandeld, vraag jezelf dan ook eens goed af of die persoon wel bij jou of in je leven past. Geef jezelf dat wat je eigenlijk stiekem van een ander (je familie, partner of wie dan ook) verlangt.

We hebben allemaal een keuze, we kunnen kiezen voor een leven vol angst maar we kunnen ook kiezen voor een leven vol liefde. Ik weet waar ik voor ga, weet jij het ook? Kies voor jezelf je bent het waard, kies voor de Liefde, we hebben meer Liefde nodig op deze Aardbol. Vindt jij jezelf genoeg waard om dit transformatieproces aan te gaan of denk je nu van 'ik heb geen energie voor al dat gedoe'en denk je dat het je allemaal in je schoot geworpen zal worden? Ik kan je zeggen dat het niet zo is, je hebt een keuze, de vraag is alleen nu nog: vindt jij jezelf genoeg waard?

Liefs Ivy

Lees hier verder

 

Je kunt Niet Falen, Tenzij je Opgeeft...