Relaties Verbreken - Loslaten

Geschreven in november 2005
 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Vaak omringen we ons met familie en vrienden die eigenlijk helemaal niet goed voor ons zijn. Mensen die je niet kunnen waarderen, altijd iets op je aan te merken hebben of je constant naar beneden halen om zichzelf beter te voelen. Maar vaak blijf je met die mensen omgaan omdat het volgens de maatschappij hoort, of omdat je gewend bent aan mensen omdat ze al jaren in je leven zijn.

Durf mensen die niet meer bij jouw leven van Nu passen, los te laten. Loslaten is moeilijk, ik kan het weten. Ik heb er 4 jaar over gedaan om iemand waar ik veel om gaf, los te laten alhoewel ik in de eerste week al wist dat ik hem los moest laten. Zo heb ik ook mijn familie die bestaat uit 8 mensen helemaal losgelaten. Als het voorbestemd is zullen mensen weer terug op je pad komen op het juiste moment.

Zo kwam mijn moeder na 7 jaar weer op mijn pad en nu heb ik een beter relatie met haar dan ooit al zie ik haar zelden. Vaak begeven we ons in de verkeerde kringen, zo kende ik via mijn ex-vriend eigenlijk alleen maar mensen die drugs gebruikten en uit die scene kwamen. Ik vond het vreselijk en heb vreselijk veel moeite moeten doen om van de drugs en die mensen af te komen.

Sinds ik de mensen heb losgelaten waar ik niets meer mee had, is mijn leven drastisch veranderd. Alles wat ik wilde bereikte ik vanaf dat moment en sindsdien trek ik ook een heel ander soort mensen aan. Het soort waar ik me prettig en geliefd bij voel, waar ik mezelf bij kan zijn, mensen die open zijn en gewoon communiceren met elkaar.

Loslaten hoeft niet altijd te betekenen dat je iemand voor altijd uit je leven bant, loslaten is ruimte scheppen voor jezelf en die ander om te werken aan jeZelf. Als het voorbestemd is kom je uiteindelijk toch wel weer bij elkaar en als het niet zo is dan zal er altijd iets beters in de plaats komen. Soms komen mensen op je pad voor 1 dag, een week, een maand, een jaar of een leven lang.

Ga je niet vastklampen aan anderen als ze niet meer passen in je leven of als ze je het licht niet in je ogen gunnen, dat zijn niet de mensen waar je je mee zou moeten omringen. Wees niet bang om jezelf en je behoeften belangrijker te maken dan die ander, kies voor jezelf. Probeer de mensen aan te trekken in je leven waar jij je prettig bij voelt, die jou accepteren en waarderen voor wie jij bent.

Heb de Moed Los te laten wat niet meer past bij de persoon die je Nu bent

Als een relatie niet meer werkt, durf dan los te laten. Zo maak je ruimte om weer een ander te ontmoeten die veel beter bij jou past. Veel mensen geloven niet meer in de Liefde, geloven niet dat er voor hun ook iemand hier op de Aarde rondloopt die echt bij hen past. Als je hier niet in geloofd dan zal jij zeker nooit een relatie ervaren die op Liefde gebasseerd is. Dan zal je genoegen nemen met minder en zal je relatie eerder een Voorwaardelijke zijn dan een Onvoorwaardelijke.

Als je je relatie wilt redden werk daar dan aan, het is niet altijd nodig om uit elkaar te gaan. En je hoeft elkaar niet altijd los te laten om ruimte te scheppen om weer een ander aan te trekken die beter bij je zal passen. Vaak is loslaten de oplossing om ruimte te scheppen tussen beide partners zodat ieder afzonderlijk aan zichzelf kan werken tot je weer overweg kan met jezelf en de ander.

In veel slechte relaties zie je dat er vaak maar 1 persoon energie steekt om de relatie te redden tot ze er zelf aan onderdoor gaan en geen energie meer overhouden voor zichzelf. Jezelf wegcijferen voor de ander is het ergste wat je kan doen, Jij bent ten alle tijden het belangrijkst in je eigen leven en dus niet Verantwoordelijk voor het Beschadigd/gekwetst ego van die ander.

Je relatie is een afspiegeling van jezelf, het laat je zien wie jij op dit moment bent, hoeveel jij jezelf Gunt en Waardeert. Dus als jij in een relatie zit waarin jij ervaart dat je totaal niet Gerespecteerd en Gewaardeerd wordt, kijk dan eens goed naar jezelf en vraag jezelf af of jij jezelf wel genoeg respecteert en waardeert. Als jij dit namelijk wel zou doen dan zou jij het respectloze en on-Gelijk-Waardig gedrag van die ander niet meer pikken. Je zou dan nooit genoegen kunnen nemen met Minder dan jij werkelijk Zelf Bent en Verdient.

Neem je nog wel genoegen met Minder dan je Verdient dan ben je bij de juiste persoon aanbeland omdat je juist met deze persoon en in deze relatie juist die Les kan leren die ervoor zal zorgen dat jij jezelf Geestelijk Meer Ontwikkelt. Je kan in deze relatie dan nog leren je eigen Grenzen te ontdekken en leren deze aan te geven en leren voor je-Zelf op te komen zodat je je niet meer zo Respectloos en on-Gelijk-Waardig laat behandelen.

Vaak maken mensen keuzes die meer gericht zijn op het Uiterlijke/Lichamelijke ipv het Innerlijke, gezamelijke interesses en een Geestelijke band. Zo'n geestelijke band is je basis voor een goede relatie. Je hoort het overal om je heen dat mensen juist dit missen in hun relatie en daardoor werkt zo'n relatie dan ook niet zoals men zou willen, het is ook de reden waarom zoveel mensen uit elkaar gaan.

Vergeet ook niet dat we allemaal veranderen, naarmate je volwassener wordt leer je jezelf beter kennen. Ga je jezelf meer als liefde erkennen en ervaren dan zal je ook eerder een partner willen die bij jou past, iemand die ook liefde is want wat je bent dat trek je aan. Een relatie aangaan met iemand die nog teveel vanuit Angst leeft en de verantwoordelijkheid voor die oude angsten (oude trauma's, oude overtuigingen, oude overgenomen normen en waarden, oude gedragspatronen, oude identiteiten etc) nog niet wilt nemen kan alleen maar als gevolg hebben dat het een Destructieve en Afhankelijke relatie wordt met veel Aantrekken en Afstoten.

De Oude Angst Identiteit (Ego) is een Zelf-Destructief wezen dat niet alleen zichzelf en de voorgenomen dromen en doelen saboteert maar ook alle relaties met de geliefden saboteert. Het Ego klampt zich namelijk vast aan een hele Oude Overtuiging dat iedereen Buiten hem/haar er op uit is om hem/haar te Kwetsen, aan te vallen, onderuit te halen of zelfs te Vernietigen. De Oude Angsten zullen als een Muur tussen beide komen te staan en dit zorgt alleen maar voor Afscheiding in plaats van Eénheid en Samenwerking want het Ego is probeert vanuit een Overlevingstoestand iedereen die hem/haar maar zou kunnen kwetsen op Afstand te houden en op zo'n moment komt het Beschermings-Ego/Muur naar voren die vaak kwaadschiks (met leugens, onrecht, fysiek of geestelijk geweld, manipulatie, smoesjes etc) zijn werk doet.

De relatie kan zeker slagen als degene die nog teveel vanuit Angst leeft bereid is te werken aan zichzelf en zijn/haar angst transformeert in liefde. Wanneer iemand een Goede en Onvoorwaardelijke Relatie met zich-Zelf heeft zal het ook Goede en Onvoorwaardelijke Relaties met anderen aan kunnen gaan. Heeft iemand dit nog niet bereikt met zich-Zelf dan zullen de relaties nog meer van Destructieve Aard zijn totdat men wel geleerd heeft zichzelf Onvoorwaardelijk Lief te hebben.

Helaas zijn er tot op heden nog te weinig mensen die zichzelf al zo waardevol voelen dat ze Echt de tijd en energie in zichzelf willen steken om te transformeren. Veel mensen klampen zich ook nog extreem aan elkaar vast vanwege Oude Overtuigingen en Gedrag zoals: financiele redenen, bang om alleen te zijn, vanwege de kinderen, omdat ze zich veilig voelen, niet de energie hebben om opnieuw te beginnen met een ander, omdat ze gewend zijn bij elkaar te zijn, niet durven los te laten, uit gemak, bang om de ander te kwetsten en de relatie te verbreken, bang voor de reactie van de ander (zeker als je te maken hebt met iemand die suicidaal/psychisch niet in orde is).

Redenen om geen andere relatie aan te durven gaan is Verlatingsangst of Bindingsangst of angst uit het verleden waar men misschien slecht behandeld is tijdens die relatie (s) en daardoor geen relaties meer wilt of durft aan te gaan. Bij verlatingsangst is iemand vaak in zijn/haar vroege jeugd een ouder verloren door een scheiding of overlijden en heeft dit verlatingsangst veroorzaakt. Bij verlatingsangst hebben veel mensen ook last van suicidale neigingen en men is dan in wezen niet bang om verlaten te worden door de ander (dit is wel de Oude Overtuiging) maar bang om Zich-Zelf te Verliezen en zichzelf iets ergs aan te doen. Mensen houden zich helaas nog teveel vast aan hun Oude Overtuigingen en dingen die er in het Verleden gebeurd zijn maar Niet iedereen is hetzelfde en niet elke relatie hoeft daardoor hetzelfde te verlopen.

Durf jezelf te gunnen wat je waard bent, als jij liefde bent, zal jij zeker liefde aantrekken in je leven. Ben jij angst dan zal je ook angst aantrekken in je relatie. Dit soort relaties vertellen je dan ook dat je nog lessen te leren hebt en de ander kan jou spiegelen door zijn/haar gedrag. Heb je op en aanmerkingen op je partner en zou je willen dat die ander verandert? Weet dan dat jij de keuze maakt om bij die persoon te blijven en jij degene bent die die ander niet volledig accepteert zoals ze nu zijn.

Ga niet wachten tot de ander verandert, iemand verandert niet voor jou, alleen voor zichzelf en wanneer alleen waneer ze er Zelf aan toe zijn. En tja, sommige mensen veranderen helemaal niet omdat ze er voor kiezen niets te transformeren aan zichzelf en het gemakkelijker vinden om anderen te wijzen op hun angsten en gebreken. toch zullen zij voor ons altijd het goede voorbeeld blijven voor hoe het Niet hoort en hoe wij Niet willen zijn/worden. Wanneer een relatie niet meer werkt, durf je dan los te maken en opnieuw te kiezen voor iemand die wel bij jou past.

Het is ook heel goed mogelijk dat je bestaande partner en jij een Scheiding, Ruimte en Tijd nodig hebben om te werken aan de nog te leren Lessen die ervoor zorgen dat beiden leren Onvoorwaardelijk te Zijn. Als je voor elkaar bestemd bent dan kom je uiteindelijk echt wel op het Juiste Moment weer Samen, durf dan in Liefde en Vertrouwen Los te Laten. Je zal zien, hoe meer jij jezelf erkent als Liefde, hoe meer mensen jij ook in je omgeving aan zal trekken die ook Liefde zijn.

Anderen niet belangrijker maken dan JeZelf

Zet jezelf altijd op de 1e plaats, anderen zijn niet belangrijker dan jij. Cijfer jezelf niet weg, laat je niet manipuleren door dingen te doen die je niet wilt doen. Laat je geen dingen aanpraten en laat je geen verantwoordelijkheden toeschuiven die niet de jouwe zijn. Ieder mens heeft gekozen voor dit leven hier op aarde uit vrije wil, bij dat leven hoort ook een eigen portie verantwoordelijkheid.

Geef je leven niet op voor een ander door dingen op je te nemen die niet jouw taak zijn, zo help je de ander ook niet zijn/haar verantwoordelijkheden op zich te nemen. Men leert ook niet onafhankelijk te zijn en op eigen benen te staan als je de ander constant in bescherming neemt en allerlei rollen op je gaat nemen.

Zo dacht ik in een voorbije relatie (1991-1994) dat ik de rol van moeder, psycholoog en huishoudster op me moest nemen omdat die persoon op jonge leeftijd zijn moeder verloor en totaal geen enkele verantwoordelijkheid op zich nam en drugs en feesten belangrijker vond dan de relatie met zichzelf en mij. Blijf wie je bent en laat je niet uit je kracht slaan door je partner of anderen door hen steeds maar weer belangrijker te maken dan jezelf en je eigen wensen. Jij bent net zo belangrijk als ieder ander en de enigste taak die jij op je hoeft te nemen in dit leven, is de verantwoordelijkheid voor je eigen leven.

Mensen laten zich vaak als voetveeg behandelen in relaties, laten zich gebruiken en manipuleren, geven zichzelf op om maar te voldoen aan de verwachtingen van de ander. Dit soort relaties zijn gebasseerd op Angst en niet op Liefde. Mensen pikken dan zoveel van de ander omdat ze bang zijn voor die ander, bang zijn om de ander kwijt te raken, bang zijn om de ander te kwetsen, bang om er alleen voor te komen staan, als ze voor zichzelf zouden opkomen en zouden kiezen voor zichzelf. Als je liefde bent dan zet je jezelf ten alle tijden op die 1e plaats.

Je kan hier meer lezen:

Tweelingzielen - Soulmates Relaties
Kinderen belangrijker maken
Zelf Liefde

Liefs Ivy

 

Oordeel niet over anderen, voordat je dezelfde levensreis in zijn schoenen hebt gemaakt.