Zelf - Liefde

Geschreven op 11 februari 2005

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Het is een lange weg geweest voor mij om weer bij meZelf Thuis te komen. Jaren ben ik mezelf kwijt geweest, wist ik niet meer wie ik nou werkelijk was, wat echt was en wat niet. Ik wist het verschil gewoon niet meer te maken wat vanuit mijn gevoel kwam en wat vanuit mijn verstand. Gelukkig heb ik begeleiding gehad van iemand die mij leerde dat ik met mijn hoofd moest gaan denken wat ik met m'n gevoel al wist. Mijn Spirituele Ontdekkingsreis is heel vaak een Lijdensweg geweest maar al dat lijden heeft me de weg gewezen naar waar ik zo graag wilde zijn: ik wilde Thuiskomen bij meZelf.

In dit onderwerp zal ik uitleggen wat Zelfliefde is en wat het Egozelf en Gedachtekracht en Creeren daar allemaal mee te maken heeft. Ik benoem onze twee Zelven met het GodZelf (hoger bewustzijn, je ware aard, je hogere ik, liefde, licht, zuiverheid, waarheid) en het EgoZelf (lager bewustzijn, onnatuurlijke aard, je nep ik, maskers, muur, angst, duister, illussies en leugens), je mag zelf kiezen welke naam jij het er aan wilt geven. Wil je het makkelijk houden dan kan je het gewoon je Ware Ik en je Nep Ik noemen.

Ik heb mezelf weer gevonden vanaf het moment dat ik me heb Verzoend met mijn Egozelf. Dit is mijn negatieve kant, die ook boos kan zijn, gekwetst, zich aangevallen voelt, teleurgesteld kan raken, zwak kan zijn, tegen mezelf en anderen lieg al gaat dit altijd vanuit het onbewuste deel in mij. Al je mindere kanten vallen onder het EgoZelf. Je positieve vallen onder je GodZelf. De Verzoening tussen de beiden Zelven zal je weer bij jezelf Thuis brengen.

Ooit begon ik aan deze Reis omdat ik zo graag wilde weten wat Liefde nou was omdat ik het thuis van mijn ouders nooit had gekregen en in mijn omgeving ook niet vond. Ik wilde gewoon weten wat het was om van mezelf te houden, wat het was om onvoorwaardelijk van mezelf maar ook van een ander te houden. Zoals je hebt kunnen lezen op mijn site heb ik veel Wegen bewandeld tijdens deze reis. Ik heb veel meegemaakt, op de ene Weg verbleef ik iets langer dan op een andere omdat hetgeen ik wilde leren en afleren wat meer tijd kostte om daadwerkelijk te leren en af te leren.

Ik ben nu aangekomen op een weg die me absoluut bevalt, de weg van zelfliefde. Ik voel me hier ontzettend Thuis, ik voel Vrede, Vreugde en Vrijheid, iets wat ik in heel mijn leven niet echt veel heb gevoeld. Nu ik hier ben beland is het tijd om hetgeen wat ik ontdekt heb over dit onderwerp met jullie te delen. Wat is Liefde voor JeZelf? Wanneer Hou je Echt van jeZelf? Hoe weet je Wie je Echt bent en hoe kan je jeZelf Blijven? Waarom houden zo weinig mensen echt van zichzelf? Met deze laatste vraag wil ik straks beginnen maar eerst wil ik een stukje uitleggen over Dualiteit (tegenstellingen, yin-yang principe).

Vanuit mijn ervaringen kan ik zeggen dat mensen niet van zichzelf houden omdat ze niet meer weten wie ze nou nog Echt zijn, ze zijn zichzelf dus Kwijt geraakt. Vanuit de Dualiteit bekeken heb je dus jezelf kwijt raken en de tegenstelling daarvan is jezelf Vinden. Dus bedenk dat het Nodig is om jezelf kwijt te raken want als dat niet zou gebeuren zou je nooit kunnen beweren dat je jezelf gevonden hebt. In het kort gezegd houd Dualiteit in dat alles een tegenstelling heeft. Dat een medaille twee zijdes heeft, dat ieder mens twee kanten heeft.

Ik zal een aantal voorbeelden geven: GodZelf-EgoZelf, angst-liefde, licht-duister, sterk-zwak, mooi-lelijk, positief-negatief, lachen-huilen, macht-machteloos, oorlog-vrede, roddelen achter iemands rug om-recht in iemands gezicht je mening geven, alleen-samen, open-gesloten en ga zo maar door. We zijn pas perfect als we kunnen accepteren dat we Beiden zijn. Onze ouders en de maatschappij hebben vanuit OnbewustZijn (onwetendheid) doorgegeven wat zij weer hadden geleerd en dat was voornamelijk gericht op onze buitenwereld en angst.

Het is ons aangeleerd dat dat we pas goed zijn als we slank zijn, mooi, een goede baan hebben die ons aanzien oplevert, een partner moeten zoeken die rijk is, altijd vrolijk en spontaan zijn, geen problemen hebben en als we die wel hebben er vooral niet over mogen praten. Dat Geld en Materie (Buitenwereld) belangrijker zijn dan je Innerlijk (Binnenwereld) is o.a. wat wij hebben geleerd, helaas is dat maar 1 kant van de medaille. Want wij hebben allemaal, zelfs de paus, de koningin of wie dan ook, allemaal nog een andere kant.

En pas als je die kant ook durft te accepteren, alleen dan zal je pas Compleet en Werkelijk Perfect zijn. Om ook die andere kant van de medaille te leren kennen hebben we ervaringen nodig die ons dus al de tegenovergestelde dingen laten zien van onszelf. En om al die dingen te ervaren heb je dus anderen nodig die jou het tegenovergestelde laten zien. Om te leren wat Waarheid is zal je een ervaring krijgen met iemand die tegen jou zal Liegen, om te leren wat Strelen is zal je iemand op je pad krijgen die jou misschien zal Slaan, om te leren wat Openheid is zal je iemand op je pad krijgen die Gesloten is. Om te leren wat Loslaten is zal je iemand op je pad tegen komen die zich aan je Vastklampt, snap je een beetje wat ik nu bedoel?

En zo geldt het voor alles in het leven, we zijn aan het leren en hebben anderen daarbij nodig, of het nou een klote ervaring is of niet op dat moment, je hebt het nodig voor je eigen ontwikkeling. Op het moment dat jij in kan zien dat alles Nodig is, dus ook de rot ervaringen met de benodigde onaardige mensen, dan zal zo'n ervaring ook niet meer Negatief zijn maar Postitief want je weet dat het uiteindelijk ten goede van jeZelf is. Kijk eens een keer anders naar je ervaringen, als je alleen maar de nadruk legt op al die negatieve ervaringen door slachtoffer te spelen, zielig te zijn dan ga je je alleen maar slechter voelen.

Dan kom je ook zeker in een negatieve spiraal die je alleen maar meer richting Beneden-Duister-Hel trekt. Leer je van je ervaringen dan weet je dat er iets positiefs in zit en zo krijg je jezelf weer richting Boven-Licht-Hemel. Sommige ervaringen zijn nou eenmaal pijnlijker dan anderen en duren langer maar dat hoeft niet zo te zijn. Mits je wilt inzien dat er in iedere ervaring een Les zit waar jij iets meer kan leren over jezelf en anderen. Okee laten we even verder gaan hoe het komt dat er zoveel mensen niet van zich houden.

Mensen raken zichzelf steeds iets meer Kwijt tijdens ervaringen waarbij anderen ze flink kwetsen en onderuit halen. Door alle pijn weten ze niet meer waar ze het moeten zoeken en gaan ze zich verschuilen achter Maskers-Ego Persoonlijkheden waar ze zich achter kunnen verschuilen. Ook wel de welbekende Muur genoemd die mensen om zich heen hebben opgetrokken om zich veilig achter te voelen. Daar achter die muur zit je God-Zelf en die observeert het gedrag van al je belangrijk gemaakte Ego's. Dat EgoZelf bestaat uit zoveel verschillende Ego's (ik-jes) en die zijn niet zomaar in je leven gekomen, ze zijn zelfs al heel vroeg in je leven gekomen, nl bij je geboorte al. Later in je jeugd worden deze muren-maskers alleen maar groter.

Puur om jezelf achter te beschermen tegen al die mensen die je pijn hebben gedaan of nog pijn zouden kunnen gaan doen. Zo begin je dus al op jonge leeftijd je GodZelf dus achter al die Maskers-Ego's en Torenhoge Muur te verstoppen, dit is dus je andere Zelf en ik noem het het EgoZelf. Naarmate je ouder wordt, overkomen je nog meer dingen waarbij je ernstig gekwetst wordt en zo word het van kwaad tot erger dat je je meer en meer gaat verstoppen. Die Muur kan je zien als een Sluier van Dikke Mist, stel je je dat maar eens voor. Dat je op een snelweg in je auto zit en nog geen halve meter voor je uit kan kijken vanwege een dikke laag mist. Je Zicht wordt belemmerd door die mist.

Okee en probeer je dit nu ook eens voor te stellen met jezelf. Die Maskers-Ego's en Muur zijn die Dikke Mist en we noemen dat de Sluier van Mist. Het ontneemt je het Heldere Zicht op jeZelf en de Waarheid want het enige dat jij nog ziet zijn die Maskers-Ego's. En hier ontstaat ook de Illussie bij mensen die zoveel vanuit hun EgoZelf leven: omdat je alleen maar die Maskers/Ego's ziet, Identificeer jezelf ook echt met die Maskers-Ego's. Je Denkt dat je dat Werkelijk bent maar Dat is een Leugen want jij zit Achter die Sluier van Mist, Achter die Ego's-Maskers. Maar omdat je jaren zo hebt geleefd met die Ego's en Maskers weet je niet beter dan dat jij dat bent en zo ben je dus je Ware Zelf ooit kwijt geraakt.

Al die stenen die die muur vormen waarachter jij je verbergt, staan voor een probleem, een negatieve of traumatische ervaring. Hoe meer negatieve ervaringen, hoe meer stenen, dus hoe hoger en dikker die muur zal zijn. Het zal bij het afbreken van die muur dan ook veel kracht en liefde voor jezelf kosten want die muur breek je niet zo 123 af. Veel mensen weten nl niet eens dat zij leven vanuit hun ego en een muur om hun hart hebben gemetseld om anderen uit de buurt te houden.

Voordat jij werkelijk kan weten wie jij nou echt bent, zal je ook moeten weten hoe het Voelt om jezelf helemaal niet echt te zijn. Want hoe anders kan jij dan zeggen wie jij nou werkelijk bent? Want je kan zoveel moois over jezelf Zeggen maar als je nooit Handelt naar wat je zegt dan doe je je mooier voor dan je bent en dat is dus niet je Ware Gezicht tonen maar een Masker waar je je achter verschuilt. Om jezelf kwijt te kunnen raken zal je dus je Kracht en jeZelf moeten verliezen.

Hiervoor heb je dus ook andere mensen Nodig die jou je kracht ontnemen en kwetsen. En in deze positie verkeren veel mensen nu, allemaal zo gekwetst tot op het bot en allemaal proberen ze te overleven van achter hun Ego's/Maskers. Nu ben je jezelf, je eigenwaarde, kracht, zelfverzekerde houding dus gigantisch kwijt geraakt en het is dus hier waar je reis begint. De terugweg naar jeZelf, naar Huis, Het Licht, Liefde. En die weg terug is zwaar want je Ego's willen helemaal niet dat jij de weg terug vind naar jezelf want als jij dat Wel vind, zijn die Ego's niet meer nodig.

Dus het EgoZelf speelt een ongelooflijk smerig spelletje met je en wilt jou door middel van allerlei hoogbegaafde smoesjes en leugens doen geloven dat jij wel het EgoZelf bent. Maar dat ben jij dus helemaal Niet want jij verschuilt je nog altijd achter dat Ego-Masker-Muurtje waar niemand je Ware ik kan zien. In het onderwerp over Ego's kan je zien hoe je het EgoZelf nog meer herkent en hoe je er mee om kan leren gaan zodat het niet altijd zo op de voorgrond meer hoeft te staan om je te beschermen tegen aanvallen van anderen. Ik ga verder met wat er gebeurt tijdens die momenten dat jij gekwetst wordt.

Op al die momenten waar jij niet voor jezelf op kon komen of het gewoon veel te moeilijk had omdat de ander je veel te veel pijn deed, gaf jij dus een stukje van je eigen kracht weg aan die ander die jou pijn deed. Bedenk nu eens hoevaak je gekwetst bent en hoe vaak je dus zo'n hoeveelheid kracht van jezelf hebt weggegeven in heel je leven. Dat is dus onwijs veel, want als je het optelt dan heb je dus eigenlijk al zo goed als al je kracht weggegeven.

Hoe minder kracht je overhoud hoe Minder jij je jezelf Waard vind en denkt dat jij er niet mag zijn. Niet goed genoeg bent maar ook b.v. geen leuke baan verdient of een Liefdevolle relatie kan hebben. Zo creeer je zelf dus ook een Minderwaardig Gevoel en denk je dat je geen geluk verdient in dit leven. Dat er niemand van je houd zoals je werkelijk bent, dat je nergens heen kan met je problemen, dat je niet goed genoeg bent, dat er iets mis is met jou, en zo ga je alleen maar Negatief Denken over jezelf en je leven. Al deze gedachtes die gebasseerd zijn op Leugens komen voort vanuit je EgoZelf. En deze doet er dus werkelijk Alles aan om jou zover te krijgen dat jij al die leugens geloofd die het je verteld.

Het EgoZelf doet dit omdat het in (jouw) leven wilt blijven want het voelt zich bedreigd omdat als jij jezelf gevonden hebt, het niet meer Nodig is door jou. Want ooit riep jij dat EgoZelf in je leven om je er achter te verschuilen en zo werd je EgoZelf tevens je Beschermer. Maar als jij leeft vanuit je GodZelf dan heb je dat EgoZelf niet meer nodig om je te beschermen want dan kan je jeZelf beschermen. Het EgoZelf is Angst en ziet Liefde als zijn vijand.

Maar al deze op leugens gebasseerde gedachtes zijn onderhand wel Jouw Vaste Overtuigingen geworden, een Sluier van Dikke Mist, in je leven geworden. Want hoe dan ook, jij denkt Nu echt dat je niets waard bent, dat je niet mooi bent, niet sterk, niet gewild, dat je je gedachtes en je lichaam bent, dat jij je EgoZelf bent. Je bent vergeten dat jij nog steeds achter dat Muurtje staat, je Godzelf dat zich verstopt achter dat Ego-Masker.

Ik zei net dat je zo goed als al je kracht had weggegeven. Ik zeg zo goed als, want je zou hier nu niet zijn als je niet nog ergens een stukje Eigen Kracht over had. Nu je weet dat bijna al jouw kracht dus verloren is gegaan in je Verleden, naar al die mensen door wie je zo ontzettend gekwetst bent, weet je dus ook hoe je het terug kan halen die kracht. Je zal je dus los moeten maken van al die Oude Overtuigingen. En al die Oude Patronen en Angsten doorbreek en overwin je als je je Angsten in de ogen kijkt i.p.v. er steeds van weg te rennen.

Als je dingen niet Verwerkt of Loslaat ontstaan er in je Lichaam Emotionele Blokkades die zelfs kunnen leiden tot ernstige psychische (persoonlijkheidsstoornissen) en andere ziektes. Die Oude Overtuiging dat je niet goed genoeg bent zal er ook nog zitten. Je zal altijd mensen op je pad tegenkomen die jou triggeren. Stel je eens voor dat je bijvoorbeeld 10 jaar geleden een relatie had en die persoon altijd tegen je loog, je manipuleerde, je sloeg, je bedroog of wat voor ergs dan ook en je bent dus een kwart van je Eigen Kracht en JeZelf bij die persoon verloor.

En stel je komt nu iemand tegen die iets naars zegt of doet waardoor je onwijs boos wordt op die persoon of je voelt je ontzettend aangevallen of minderwaardig. Op dat moment als je boos bent, of verdrietig, of je je aangevallen voelt of wat dan ook voelt, kan jij absoluut Niet Helder Zien wat er gebeurt in die situatie want die Sluier van Mist belemmerd je nog steeds het zicht op de Waarheid. Wat er in werkelijkheid gebeurt op dat moment dat een wildvreemde misschien wel zulke gevoelens naar boven haalt, is dat er Ook Oude Gevoelens naar boven komen van Pijn.

En die Oude Pijn en die Oude Overtuigingen die nu ook weer naar boven komen zijn er eerder de oorzaak van dat jij je zo rot voelt dan dat die wildvreemde je zo boos of verdrietig heeft gekregen. Nu kom je voor de volgende keuze te staan, wat doe je met deze ervaring waarbij dus oud zeer bij omhoog is gekomen? Ga je je afreageren op die wildvreemde persoon en reageer je al je oud zeer ook gelijk maar daarbij af en lever je weer wat van je eigen kracht in? Of durf je eerlijk naar jezelf te kijken en de ervaring van nu Anders te bekijken en op te lossen door anders te Handelen?

En eerlijk kijken houd in dat je inziet dat je op het moment ten tijde van zo'n conflict met iemand, dat die persoon eigenlijk niet de reden van je boosheid en verdriet is maar die oude gebeurtenis en oude pijn van vroeger. En dat niet die andere persoon maar jij zelf je het gevoel geeft van Minderwaardig zijn. Jij doet dat zelf door je Vast te houden aan je Oude Overtuigingen van vroeger dat je Niets waard bent, gek bent, fout zit etc. Het zijn nog altijd Jouw Gevoelens en die stopt iemand niet in jou maar jij laat het Zelf omhoog komen.

Alleen is het een vast geroest iets van waaruit jij besluit om oneerlijk te zijn en te handelen vanuit je Egozelf dus wat doe je? Je gaat lekker anderen de schuld geven, dat die iets heeft gedaan dat je boos of verdrietig heeft gemaakt. Je vergeet te kijken dat er nu Gevoelens omhoog komen die In jou zitten en vanuit Jou omhoog komen. Die gevoelens voelen absoluut niet fijn en wat ga je vervolgens doen? Je Ontkent die gevoelens als een deel van jezelf want het geeft je een klote gevoel.

Maar juist die gevoelens, die boosheid, die aangevallen houding van jou, die teleurstelling, dat bedroefde gevoel, die schreeuwlelijk die zo kan vloeken en tieren, die etter die altijd maar gelijk wilt hebben ten koste van wat dan ook, al die gevoelens en nare ik-jes horen allemaal bij jou. Dat is die andere kant van die medaille, dat is jouw Duistere kant, die negative en zwakke kant, die minder mooie en zuivere.

Erken dit Nu eens dat dit ook bij jou hoort en het okee is dat je je ook rot, boos, zwak, zielig, negatief, gemeen etc mag voelen. Je hoeft niet alleen maar aardig te zijn en sterk etc want je bent beiden. In Balans kom je alleen door beide kanten van jezelf te erkennen en te accepteren. Naarmate je je Egozelf meer accepteert zal je ook inzien dat het op den duur steeds meer op de achtergrond zal treden en er veel minder problemen zullen zijn. Zo zal je in plaats van Alleen maar te leven vanuit je EgoZelf meer gaan leven vanuit je GodZelf.

Lees hier verder

 

Alles wat je in dit leven nodig hebt, zijn Onwetendheid en Zelfvertrouwen, dan is je Succes Verzekerd.