Zelf - Liefde 2

Geschreven op 11 februari 2005

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Stel je dus voor dat je in een relatie zit waarbij je dus belogen wordt, geslagen etc en je verliest daar dus een kwart of de helft van je kracht. En je komt nu in een andere relatie terecht en ontdekt dat die persoon ook tegen je liegt, je bedriegt met anderen en je slecht behandeld. Oude gevoelens van je vorige relatie komen omhoog, herinneringen van alle leed en pijn. Je kan nu kiezen om je a): weer zo te laten behandelen, te denken dat je niet beter verdiend, zwelgen in medelijden en vergelijkingen maken met het verleden, je nog zieliger gaan voelen en alle momenten dat je gekwetst bent erbij halen om je nog harder te doen huilen en zo weer een berg van je eigen kracht inleveren.

Of je kiest voor b): je besluit nu te leren van je Verleden om zo je Toekomst anders te maken. Je kan nu dus je verleden gebruiken en kijken wat er fout was gegaan in die vorige relatie en beseffen wat je niet meer wilde meemaken en er Nu ook voor zorgen dat het je niet meer overkomt door geen genoegen te nemen met iemand die je zo behandelt. Nu kan je dus Handelen naar wat jij zegt dat je niet meer wilt meemaken. Je kan laten zien dat je nu niet meer dezelfde persoon bent van vroeger door je anders te Gedragen en anders te Handelen. Dus niet meer dezelfde fout te maken die je in het verleden zoveel kracht en zoveel van jezelf gekost heeft.

Je kan dus kiezen voor jezelf of die ander Belangrijker maken zodat hij/zij sterker wordt door de kracht die jij aan hem/haar geeft. Of je kan kiezen voor jezelf en op het moment dat jij kiest voor jezelf dan kan ik jou zeggen dat je een enorme hoeveelheid kracht die jij even bij het voorbeeld blijvende, 10 jaar geleden misschien uit handen had gegeven, die kracht krijg je Nu allemaal terug als je de geschiedenis niet laat herhalen. Eenmaal als je een Oud Patroon doorbroken hebt zal het niet meer terugkomen.

Mensen die geen Oude Patronen doorbreken leren gewoon niet af wat ze eigenlijk niet meer mee willen maken. Je kent die veel gebruikte uitspraak wel: ik val altijd op de verkeerde mannen of vrouwen. Nou je valt niet steeds op de verkeerde mannen of vrouwen maar Jij maakt keer op keer weer de verkeerde keuze door een relatie aan te gaan met iemand die niet bij jou past. Je wilt een hoop van ze maar zij kunnen je niet geven wat jij verlangt en dus ga je maar hopen dat je ze met de tijd wel zal kunnen veranderen en ze je alsnog zullen geven wat jij wilt: liefde en aandacht.

Maar als jij al niet van jezelf houd, zal je ook aantrekken wat jij bent, dus iemand die niet weet wat liefde is, die onzeker is (al laat hij/zij dat niet merken omdat ze zich verschuilen achter hun Egozelf). Tuurlijk in het begin doen ze alles voor je omdat ze hun Egozelf/Masker even kort kunnen afzetten om vervolgens al heel snel weer dat Egozelf tevoorschijn te toveren en daarbij komen ook de de Angst en Verwachtingen weer tevoorschijn. En als dat eenmaal gebeurt kan je er gif op innemen dat ze je geen liefde en aandacht meer zullen kunnen schenken want het EgoZelf weet niet wat Liefde is, het EgoZelf is en leeft nl vanuit Angst.

Stel je hebt een relatie gehad met iemand die verslaafd was aan de alcohol, jointjes en andere drugs, die loog en vreemd ging, zijn gevoelens nooit kon uiten en problemen nooit wilde oplossen. Als je al die ellende die je toen hebt meegemaakt niet meer wilt meemaken in een nieuwe relatie dan zal je je moeten houden aan wat je echt wilt en beweert en dus Handelen naar wat je Zegt tegen jezelf en anderen.

Maar als jij vervolgens toch weer kiest voor iemand die wel drinkt, rookt, gokt of wat dan ook, dan is de ellende en pijn die daar uitvoort komt alleen maar aan jezelf te verwijten, niet aan de ander want Jij hebt de Keuze gemaakt om niet te luisteren naar jezelf en dat was dat je zo iemand niet meer wilde omdat dat niet bij jou paste. Relaties zijn er om jou te leren wie jij bent en wat je werkelijk wilt of nodig hebt in een relatie. Zolang jij niet leert van je Verleden zullen deze dingen je blijven overkomen.

Het zal je blijven overkomen net zo lang totdat jij eindelijk eens die stap maakt om het Nu eens te doorbreken en het anders te doen. De geschiedenis blijft zich herhalen net zo lang totdat jij je lesje geleerd hebt. En in het geval van relaties zal je dan ook altijd met die Oude Overtuiging komen dat je altijd op de verkeerde mannen/vrouwen valt terwijl je gewoon niet trouw bent aan jezelf en niet Handelt naar hoe je wilt zijn of niet gaat voor datgeen je wenst te hebben in een relatie of in je leven.

Je kan allerlei voorbeelden aanhalen, het doorbreken van Oude Patronen blijft hetzelfde want je zal het Nu anders moeten Doen dan je in het Verleden gedaan hebt. Stel je hebt altijd onveilig gevreeen met anderen en wilt dat bij je volgende relatie niet meer doen, dan kan je dat Oude Patroon alleen Doorbreken door het ook echt niet meer te Doen. Kom je altijd te laat en voel je je rot daarover dan kan je dat alleen maar veranderen door dat Oude Patroon te doorbreken en de volgende keer Doen wat je echt wilt en zorgen dat je op tijd bent.

Ben je door alle pijn, verdriet en ontevredenheid gevlucht in drugs, drank, gokken, medicijnen, eetverslavingen of stoornissen, of welke verslaving of ziektebeeld dan ook? Als je er vanaf wilt besef dan dat je Nu een andere persoon bent en niet die persoon van 10, 20 of 30 jaar geleden die niet sterk genoeg was. Vergelijk je niet met de persoon van vroeger want je bent nu Ouder. De persoon van 10, 20 of 30 jaar geleden was toen zwakker en die koos om zijn gevoelens te ontvluchten in een verslaving, ziekte of probleem. Niet beseffend dat de problemen zich zo zouden vermenigvuldigen en zo ook de bijbehorende gevoelens die daarbij loskomen nog meer Pijn zouden gaan veroorzaken.

Nu ben je Ouder, Wijzer en Sterker en nu kan je zeker wel van die verslaving, ziekte en problemen afkomen als je het ook echt wilt. Echt willen houd in dat je zal moeten Handelen, alleen dan getuig je zelfliefde te bezitten. Op het moment dat jij ook echt Doet wat je moet doen voor jezelf om Vooruit te komen, dan zal jij al je oude weggegeven kracht weer terug krijgen. En zo wordt je alleen maar sterker en hoe sterker je bent hoe minder problemen er zullen zijn want die zal je ook makkelijker kunnen afhandelen. En zo zal je ook trotser op jezelf worden, ga je meer zelfliefde voelen en zo kom je dus weer meer bij jeZelf thuis.

Het is ook mogelijk kracht op een positieve manier terug te krijgen, alleen gebeurt dat helaas niet zo vaak. Er zijn niet veel mensen die kunnen toegeven dat ze 'fout' zaten en zo schijnt het woord 'Sorry' het moeilijkste woord te zijn om (oprecht) uit te spreken. Ik zal een voorbeeld geven van wat ik bedoel met kracht terug krijgen op een positieve manier. Ik ben de eerste keer aangerand rond mijn 14e, mijn aanrander gaf zijn fout niet toe en hielp het verhaal de wereld in dat ik het zelf gewild had.

Je kan begrijpen dat je bij zoiets traumatisch wel heel veel kracht en jezelf verliest. Ik was mijn vertrouwen kwijt omdat het een bekende was van een zus van mij en vroeg me af wie ik dan nog wel kon vertrouwen. Ik heb jaren in een hel geleefd maar heb nooit wraak genomen, ook niet toen vriendjes aanboden hem in elkaar te slaan of erger. Eigenlijk had ik die persoon vrij snel in gedachten vergeven voor hetgeen hij gedaan had, niet voor hem maar meer voor mezelf om verder te kunnen met (over) leven.

Ik heb altijd Geweten dat ik excuses zou krijgen van die persoon. Het was iets wat ik gewoon wist, wanneer het zou gebeuren wist ik niet maar dat het zou gebeuren was een feit voor mij. Mijn moeder heeft mij wel duizend keer gezegd dat ik het moest vergeten en verder moest gaan. Maar ik heb altijd gezegd dat ik voor dat ik dood zou gaan, excuses zou krijgen. 14 jaar later heb ik ook excuses gehad van die persoon en ik kan je zeggen dat alleen het woordje Sorry je al zoveel kracht kan terug geven.

Ik heb een lang gesprek met die persoon gehad en ik weet dat hij oprecht spijt had van zijn daad en zo kreeg ik mijn kracht op een positieve manier terug, en dat van iemand die mijn kracht en licht had ontnomen!!! Door het gesprek en zijn oprechte excuses die hij vervolgens aanbood gaf hij mij dus mijn gestolen kracht en licht/zelfliefde terug. Ik denk dat iedereen wel zal kunnen begrijpen hoeveel vreugde en kracht ik op dat moment voelde.

Ik ben iemand die makkelijk sorry zegt als ik er achter kom dat ik fout zit maar helaas ik heb het echt niet vaak meegemaakt dat iemand Oprecht sorry kon zeggen als ze mij onrecht hadden aangedaan. Maar het is dus zeker wel mogelijk om ook je kracht terug te krijgen van degene die jou je kracht had ontnomen. Je hoeft niet 1 voor 1 je problemen op te lossen en ook niet iedereen aan te spreken op hun gedrag. Ga in gedachten terug naar situaties waarbij je veel kracht hebt verloren en kijk of die situatie van toen je nu nog steeds zo uit je kracht trekt.

Besef wat je hebt geleerd van die ervaring uit het verleden, vergeef die mensen dan en dank ze voor de ervaring want zonder hen had jij deze ervaring niet kunnen beleven en dus ook niet dichter bij jezelf kunnen komen. En wees je er van bewust dat die mensen je niet kwetsen vanuit hun GodZelf maar vanuit hun EgoZelf. En reken er maar op dat jij, ook nu je nog vanuit je EgoZelf leeft, anderen kwetst en pijn doet door te blijven handelen vanuit Jouw Oude Patronen en Overtuigingen.

Accepteer dat anderen ook fouten en gebreken hebben, net als jij die hebt. Als jij anderen hun fouten en gebreken niet kan accepteren, geef je alleen maar aan dat je je eigen fouten en gebreken dus ook niet accepteert en dus leef je vanuit je EgoZelf in een Leugen want je GodZelf Liegt niet en die accepteert anderen zoals ze zijn. Dus blijf niet Zeggen dat je dingen anders Wilt of Gaat doen, Verandering breng je alleen maar teweeg door het te Doen. Zolang jij dat niet kan zal jij jezelf in de steek laten, niet trouw zijn aan jezelf en zo ook steeds weer je kracht weggeven, kracht die je juist zo nodig hebt om ook eens te ontdekken wat het is om in Vreugde te leven i.p.v. alleen maar Pijn te voelen.

En zolang jij niet Doet wat goed voor jou is leer je jezelf alleen maar dat je niets kan, nergens goed voor bent, niets waard bent, een looser bent etc, je bevestigd daarmee alleen maar nog meer die Oude Overtuigingen van vroeger die anderen je hebben aangepraat. En met die Oude Overtuigingen zal je die Oude Patronen die je wilt doorbreken niet kunnen doorbreken. Dat kan je alleen bereiken door Eerlijk te kijken naar jezelf en de situatie waar je in zit nu en anders te Handelen dan je hiervoor altijd deed.

Weet je niet hoe je moet beginnen? Probeer eerst eens uit te zoeken welkde dingen je echt nodig vind aan jezelf om te veranderen. Dingen die echt niet door de beugel kunnen ga je jezelf afleren, dingen die normaal zijn maar je niet echt fijn vind, zoals Gevoelens hebben, die ga je leren accepteren. Weet je niet meer wat er nou uit je Gevoel komt en wat uit je Verstand? Lees dan eens het hoofdstuk over Gedachtenrapporten. Daar leg ik aan de hand van een eigen ervaring uit hoe je gevoelens herkent en hoe je er mee om kan leren gaan in situaties die voor jezelf uit de hand lopen. Die je dus in een ernstige situatie brengen, denk hierbij aan b.v. zelfmoordneigingen of anderen willen pijnigen om je af te reageren.

Ieder mens heeft gevoelens, ieder mens voelt zich wel eens boos, verdrietig, teleurgesteld, gekwetst, gefrustreerd, geirriteerd, gedeprimeerd, eenzaam, waardeloos, onveilig, nerveus, vernederd, angstig, verlegen, verlamd, dom, schuldig, paniekerig of ervaart een gevoel van walging. Maar we voelen ons ook allemaal wel eens trots, opgewonden, vrolijk, gelukkig, liefdevol en blij. Onze gevoelens zijn hetgeen wat ons hetzelfde maakt, in deze zijn we nl allemaal Gelijk want iedereen bezit deze gevoelens alleen zijn er helaas teveel mensen die deze gevoelens ontkennen.

Zij tonen liever alleen maar 1 kant van zichzelf, een sterke kant. Maar het gedrag van een mens verraad hen altijd, mensen Zeggen nl een hoop maar uit hun Gedrag blijkt dan heel goed dat ze helemaal niet Handelen naar wat ze anderen voorschotelen. Het is ontzettend triest, elke keer weer mensen zo bezig te zien maar ik begrijp nu vanuit mijn eigen ervaringen, dat het niet moedwillig gebeurd want gedrag dat voorkomt vanuit het EgoZelf komt voort uit een Onbewuste en dus Lagere Zelf en als je je bewust bent van andermans gedrag dan kan je alleen maar Medeleven tonen.

Al met al, wie je ook bent, jij en ik, je buurman, je collega, de melkboer, je familie, je vriendin of vriend, de koningin, we hebben allemaal Dezelfde Gevoelens en je mag die hebben. Ga nu niet doorslaan door alleen maar die mindere kant van jezelf te laten zien want dan ben je dus uit balans, je goede kant en je minder goede kant horen in balans te zijn. Als je die balans weet te vinden zal je gauw genoeg zien dat je meer en meer gaat leven vanuit je Hogere Zelf.

Wil je dingen gaan ondernemen maar ontbreekt de kracht je? Begin dan rustig aan, stapje voor stapje. Maak een lijstje met dingen die je wilt veranderen. Als je bijvoorbeeld meer wilt sporten, schoonmaken, vaker de deur uit wilt, meer hobby's wilt uitoefenen, vaker op visite wilt of wat dan ook. Schrijf dan eens 3 dingen op die je echt heel graag wilt veranderen en zorg er voor dat je elke dag 1 van die dingen daadwerkelijk doet. Je zal zien dat hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. En zo kan je je lijst uitbreiden en afwerken, ik heb het zelf ook ooit zo gedaan en ik kan je zeggen het werkt hartstikke goed.

Ik heb tijdens mijn proces mijn hele huis gebruikt om me te helpen met dingen te leren en af te leren. Ik schreef alles op papier en plakte alles op spiegels, deuren etc zodat ik het vaak zag en even kon lezen. Op mijn voordeur hangt nog steeds een tekening met allemaal Smiley's (GodZelf) en op een andere tekening ernaast staan allemaal Downey's (EgoZelf). Bij die tekeningen heb ik ook alle handelingen opgeschreven die voortkomen vanuit die Zelven. Je kan deze tekening vinden bij het onderwerp angst, misschien heb je er iets aan.

Mij helpt het keer op keer me te helpen herinneren dat ik niet mijn Gedachtes/EgoZelf ben maar mijn Gevoel/GodZelf. Op deze manier pak je dingen ook makkelijker op. Verder heb ik altijd een klein spiritueel notitieboekje waarin ik mooie uitspraken of teksten in opschrijf die bij mijn filosofie passen. Bij gebrek aan vrienden had ik m'n boekje met teksten om mezelf weer moed in te praten als ik het zelf even niet meer zag zitten.

Veel mensen leven in het Verleden en blijven zichzelf Vergelijken met de persoon die ze jaren geleden waren. Op deze manier klamp je jezelf alleen maar vast en laat je niet Los. Ze zien niet in dat ze ouder zijn geworden, dat ze nog steeds overeind staan ondanks alle ellende die ze overkomen is. Ze zien niet dat de persoon van Vroeger die niet sterk in zijn/haar schoenen stond en de persoon van Nu verschillend zijn. Je staat overeind ondanks alle ellende, houd dat niet in dat je dan een Sterk mens bent? Elke dag weer uit je bed komen, elke dag naar je werk gaan, elke dag voor je kinderen zorgen, elke dag eten, houd dat niet in dat je jezelf genoeg waard vind om toch door te knokken? Ja toch? Waarom blijf je je dan aan je Oude Overtuiging vasthouden dat je alleen maar Zwak bent, niets waard bent, geen goede relatie of geluk verdient?

Veel mensen die zich onzeker voelen, niet van zichzelf houden richten zich alleen maar op anderen. Praten negatief over anderen, hebben altijd oplossingen voor andermans problemen maar voor zichzelf niet of willen anderen altijd maar veranderen. Het beste wat jij kan doen om je steentje bij te dragen aan een betere wereld is meer energie in jezelf steken en jezelf eerst veranderen. Zo zullen anderen een voorbeeld aan je hebben maar als jij al die dingen doet die zij ook doen, ben jij dan een voorbeeld waar ze van kunnen leren? Ja natuurlijk een voorbeeld van hoet het Niet moet, maar het zou fijn zijn als we meer voorbeelden hadden van hoe het wel hoort. Verbeter de wereld en begin inderdaad eerst maar eens aan jezelf.

Lees hier verder

 

Het Verstand is voor de man de Vluchtroute van zijn Gevoelens.