Zelf - Liefde 3

Geschreven op 11 februari 2005

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Zelfliefde is geloven in jezelf, luisteren naar jezelf en alles te doen voor jezelf wat jou dichter bij je Ware Zelf brengt. Zelfliefde is ook oude normen en waarden, oude overtuigingen, oude angsten, oude patronen, aangeleerde overtuigingen waar je niet achter staat Loslaten en nieuwe scheppen en daar bij blijven want je leeft niet in het Verleden maar Nu. Zelfliefde is alles Doen voor jezelf wat je moet doen, dus dingen die je niet wilt of leuk vind ook niet meer toelaten en Doen.

Ik geef een voorbeeld waar veel mensen mee worstelen, Loslaten. Ook ik heb hier moeite mee gehad, zo bleef ik 4 jaar in een relatie zitten terwijl ik na een week al wist dat ik die persoon moest loslaten. Maar ik had teveel gevoelens van medelijden, moedergevoelens en hulp willen verlenen dan dat ik nog echt liefde voelde. Ik gaf wel veel om die persoon maar echt liefde kon ik het niet meer noemen. Toch probeerde ik ook met alles wat ik in me had te vechten voor deze relatie omdat ik er van uit ging dat je anderen niet mocht laten vallen als ze het moeilijk hadden.

Ik had altijd hetzelfde excuus, dat die persoon zijn moeder was overleden, dat zijn vader zich niet bekommerde om hem, zijn verslaving aan drugs, hij zelf aangaf dat hij bij niemand zichzelf kon zijn alleen bij mij, al die redenen gebruikte ik om goed te praten voor mezelf en hem dat hij dus daarom zo was zoals hij toen was. Ik had zelf problemen maar de problemen van hem en de relatieproblemen zette ik boven mijn eigen problemen. Op het moment dat ik aan mijn eigen problemen ging werken werd het allemaal nog erger tussen ons.

Ik maakte zijn gevoelens en hem belangrijker dan mezelf en zo heb ik 4 jaar lopen vechten voor deze relatie en hoopte maar dat die persoon zou veranderen. Nou en dat was dus echt een onbegonnen zaak want anderen veranderen kan je niet tenzij ze het zelf willen. Een relatie in stand houden doe je niet in je eentje, daar heb je er twee voor nodig. Ik heb echt alles gedaan wat ik kon maar toen alle problemen zich alleen maar gingen herhalen na 4 jaar heb ik alle moed die ik nog had bij elkaar verzameld en heb hem toen uit liefde losgelaten.

Het is vanaf dat moment alleen maar beter met mij gegaan, tuurlijk heb ik verdriet en pijn gehad maar dat is normaal bij het verwerken van een scheiding. Elke relatie die afloopt is pijnlijk, of je nou getrouwd was of samenwoonde of gewoon verkering had, scheiden van elkaar is het pijnlijkste wat je kan meemaken. Veel mensen zitten jarenlang vast in een relatie waar er geen liefde meer is. Waar men geen geestelijke verbinding met elkaar heeft alleen een fysieke en aardse die vanuit beiden personen hun Egozelven in stand gehouden wordt.

Het Ego kent geen liefde dus dit soort relaties kunnen nooit Liefdevolle relaties genoemd worden. En waarom vinden mensen zichzelf en hun partner zo weinig waard dat ze elkaar liever gevangen houden in Angst in plaats van dat ze elkaar loslaten vanuit een laatste restje liefde? In het verleden dacht men misschien wel de ware ontmoet te hebben of iemand die perfect bij je paste. Je ging de relatie aan, het begint allemaal mooi en leuk maar in de loop van de tijd merk je pas de enorme verschillen op. Ga je beseffen dat die persoon eigenlijk niet echt op 1 lijn zit met jou en je elkaar maar weinig te vertellen hebt.

Door al die enorme verschillen tussen elkaar, het niet weten wat liefde nou werkelijk is, loopt het al snel uit op een aardse sleurrelatie. Door het gebrek aan liefde ontstaat er al snel strijd en gaat men met uit alle macht proberen elkaar te veranderen of de ander onder de duim te krijgen. En zo creeren mensen voor zichzelf een Lagere Trilling/Bewustzijnsniveau waardoor ze stil blijven staan, zichzelf minderwaardiger maken dan ze zijn en zo dus niet meer vooruit komen omdat ze gevangenen zijn geworden van hun EgoZelf.

Het ideale plaatje van de Ware ontmoeten en een Liefdevolle relatie aangaan is alleen te verwezenlijken als je eerlijk durft te zijn en een flinke dosis Zelfliefde hebt. Veel mensen blijven in relaties die niet meer werken, die ze geen voldoening meer geven, waar men geen aanvulling meer is voor de ander en waar geen samenwerking meer is. De meest bekende redenen om bij elkaar te blijven zijn: niet alleen kunnen of durven zijn, financiele redenen, afhankelijk zijn van de ander, kinderen en de gewoonte om samen te zijn. Helaas zien mensen niet in dat ze op deze manier alleen maar hun geestelijke ontwikkeling remmen.

Als je eerlijk bent dan zal je inzien dat strijd en de drang om de ander te veranderen niets meer inhoud dat je iets wilt wat er niet is. Waarom jarenlang proberen een ander te veranderen en je vastklampen aan iets wat niet werkt of wat er niet meer is? Waarom blijven mensen liever bij elkaar terwijl er alleen maar strijd en negativiteit heerst binnen de relatie? Waarom stellen ze hun kinderen daar bloot aan? Waarom zien ze niet in dat ze elkaar ontgroeid zijn?

Dat de ander niet meer te bieden heeft wat jij geestelijk nodig hebt? Waarom blijven mensen bij elkaar als ze zo verschillen van elkaar en de relatie eigenlijk doodgebloed is? Waarom gaan zoveel mensen die een relatie hebben vreemd? Waarom zien we niet gewoon in dat onze Trilling/Bewustzijnsniveau niet hetzelfde is en je elkaar niet meer kan bieden wat de ander nodig heeft? Of waarom als je toch niet uit elkaar wilt gaan samenwerken aan oplossingen of desnoods samen in relatietherapie gaan?

Loslaten doe je uit Liefde voor jezelf en de ander, Vastklampen doe je uit Angst. En waar hebben mensen die niet durven los te laten nou zo'n Angst voor? Volgens mijn ervaringen komt deze angst meer voort vanuit de Angst voor het Gevoel....Pijn. Veel mensen hebben veel pijn geleden in hun leven en willen niet nog meer pijn, zijn bang dat ze het niet aankunnen, door zullen draaien of nog erger, overwegen om zelfmoord te plegen. En dit is wel iedereen zijn grootste angst, dat je zelfmoord overweegt omdat de problemen en de pijn je teveel worden.

Vanuit die gedachte durven veel mensen een relatie ook niet te beeindigen, omdat ze bang zijn dat de ander het zonder hen niet zal redden of zelfmoord zal plegen. Ook ik heb dat in een eerdere relatie als excuus gebruikt, dat de ander het zonder mij niet zou redden. Maar ook ik heb in die andere situatie gezeten, dat anderen de relatie beeindigden en ik dus zelfmoordneigingen kreeg en zelfs meerdere pogingen ondernam. Ik kan je nu zeggen dat die Angst voor die Pijn niet meer dan dat is, Angst. En angst is niet leven vanuit je Ware Ik maar vanuit je Nep Ik want vanuit je Ware Ik ben je een sterk persoontje die alles aankan en zichzelf geeft wat het verdient al doet het soms pijn en moet je soms loslaten.

Die Pijn is niet van blijvende aard, het gaat met wat tijd weer over. En je zal zeker als je kiest voor jezelf vanuit liefde, ook iemand aantrekken die vanuit liefde bezig is en een waardevolle relatie kunnen hebben. Maar als je geloofd dat dat nooit meer mogelijk is, je geen liefde verdient, dan zal dat ook zo zijn want jouw eigen gedachten hebben ongelooflijk veel krachten. Geloof dat je liefde bent en een liefdevolle relatie verdient en het Universum/God zal je geven wat je verdient.

Zou jij je kind bij een oppas achter laten die altijd maar negatief, boos of down is en loopt te strijden en je kind wilt veranderen in iets wat het niet is? Veel mensen zullen nu nee zeggen maar in ieder mens zit een kind en als jij iemand bent die nu in een relatie zit waar er geen liefde is of geestelijke verbinding, dan doe jij jezelf dus precies aan wat ik nu aankaart. Jij stelt dat kind in jou dat liefde nodig heeft elke dag weer bloot aan Angst, aan strijd, ruzies, negativiteit etc. Waarom zien ze niet in dat ze elkaar ontgroeid zijn?

En zo gaat dat kind in jou leren dat het beter is zich Vast te Klampen aan iets wat niet meer werkt of wat er niet meer is. In plaats van dat je het leert dat het met minder dan Liefde geen genoegen moet nemen en in gevallen waar het ontbreekt aan liefde, het beter en gezonder is voor elkaar om Los te laten. Tenzij beiden partijen willen werken aan de relatie is loslaten het gezondste wat je kan doen voor jezelf en de ander. Waarom zou je je vastklampen aan een relatie die niet meer werkt en jou alleen maar tegenhoud in je groei? De enige reden die ik kan bedenken is dat jij geen Liefde bent en het Universum geeft je altijd dat wat je nodig hebt of waar je zelf om vraagt.

Als je je dus vastklampt aan een liefdeloze relatie houd het dus in dat jij nog lessen te leren hebt want jij ziet duidelijk nog steeds niet in dat je meer waard bent en het verdient om een liefdevolle relatie te hebben. Maar die liefdevolle relatie kan er alleen zijn als jij alles al bent wat jij zoekt in een partner, dus als jij liefde wilt, zorg er dan eerst voor dat je zelf liefde bent. Wil je iemand die niet liegt, lieg zelf dan ook niet. Wil je niet dat de ander je kwetst, leer dan jezelf en anderen eerst niet te kwetsen, wil je niet iemand die aan de drugs is, gebruik zelf dan geen drugs.

Maar als je zelf geen liefde Bent kan je ook niet verwachten dat die ander je dat kan geven want liefde is geen emotie, het is een manier van Zijn, je Bent. Als jij in een relatie zit waar de problemen zich hebben opgestapeld dan houd het in dat jij je eigen problemen hebt op laten stapelen. Problemen los je Nu op en niet morgen, volgende week, volgende maand of over 10 jaar. In veel relaties is er een gebrek aan goede communicatie en worden problemen niet dezelfde dag uitgepraat en zo stapelen de problemen zich dus op. Vrouwen zullen sneller de problemen aankaarten omdat die toch nog steeds meer vanuit hun gevoel bezig zijn maar helaas is er nog veel onbegrip bij mannen en wordt het gezien als oude koeien uit de sloot halen.

Die oude koeien zijn niets meer dan opgestapelde problemen, als jij in het Nu en vanuit je GodZelf leeft dan zijn er helemaal geen grote bergen problemen meer want dan accepteer je de mindere punten en gevoelens van jezelf en de ander. Dan zal je de ander niet je wil op willen leggen, dan wil je de ander niet meer veranderen, dan ga je niet iets verlangen van de ander wat hij/zij je op dat moment niet geeft want dan geef je het jezelf. De meeste mensen verlangen naar Liefde en Aandacht van anderen maar als je die behoefte voelt, wees je dan bewust dat je Liefde en Aandacht van jeZelf verlangt.

Wees lief voor jezelf en geef wat je Innerlijk Kind van je vraagt. Als je denkt dat je de ander mist, begrijp dan dat je niet de ander mist maar je jeZelf, je Eigen Kracht en dus zelfliefde mist. En als je niet in staat bent van jezelf te houden verwacht dan niet van een ander dat ze jou dat zullen geven maar leer van jezelf te houden en doe voor jezelf wat je moet Doen, je bent verantwoordelijk voor je eigen leven. Als je problemen gewoon aanpakt op de dag zelf en die oplost voordat je gaat slapen, dan hoef je er morgen ook niet meer over te praten want dan is het alweer Verleden Tijd. Leven in Waarheid en Liefde is leven in het Nu.

En als jij niet de intentie hebt om te werken aan je relatie, weet dat de ander je niet kan geven wat je nodig hebt, durf dan ook eerlijk te zijn en laat dan ook Los als zo'n relatie voor jou niet meer werkt i.p.v. de ander overal de schuld van te geven, elkaar kapot te maken of te verlangen dat de ander maar alleen moet veranderen. Het is makkelijk de andere partij overal de schuld van te geven maar je relaties zijn een afspiegeling van jouw eigen overtuiging van wat jij waard bent. Je vastklampen aan een relatie die niet meer werkt is niet echt liefdevol te noemen.

Je ontneemt niet alleen jezelf je geestelijke groei af maar ook de kans op een Liefdevolle relatie, Vrede, Vrijheid en Geluk. Maar nog erger is dat je dat niet alleen jezelf ontneemt maar ook de partner waar je je aan vastklampt of die zich aan jou vastklampt. Ergens houden mensen zich dus nog vast aan hun Oude Overtuiging dat ze niet veel waard zijn en zo zullen ze relaties hebben met mensen die zichzelf ook niets of weinig waard vinden. De ander is dus precies waar je om vraagt want zolang je niet erkent dat je Liefde bent, zal je ook nooit een Liefdevolle relatie kunnen aangaan. Dat zal alleen lukken als beiden partijen genoeg van zichzelf houden en zo zal je dan eerder een aanvullende relatie hebben waarin beiden zich vrij voelen. Loslaten doe je vanuit Liefde en Vastklampen vanuit Angst en Angst is een Gebrek aan zelfliefde en leven vanuit je Egozelf vanachter je Maskers/Muur.

Ik hoor mensen zichzelf vaak uitschelden, heb ik ook veel gedaan tijdens mijn eetstoornissen. Ik schold mezelf uit voor vet varken als ik mezelf te dik vond, zei dat ik lelijk was, een looser en nog veel erger wat ik niet op zal schrijven hahaha. Ik kan best veel dingen zelf, lampjes aansluiten, meubels in elkaar schroeven, boren, schilderen en nog een hoop andere dingen maar ooh wee als iets me niet lukt. Dan kan ik echt zo geirriteerd raken, dan ben ik niet te genieten.

Vroeger schold ik mezelf dan helemaal verrot omdat ik mezelf dan een looser vond, ik heb mezelf het schelden afgeleerd maar het geirriteerd raken heb ik geaccepteerd, het gevoel mag er zijn. Ik weet dat ik niet Minder Waard ben alleen maar omdat ik geirriteerd raak, ik weet dat ik niet mijn Gedachtes/EgoZelf ben. Elke keer dat je jezelf uitscheld, je je schuldig voelt om iets wat je misschien niet zo juist hebt aangepakt of je jezelf iets kwalijk neemt, verander jij je eigen Trilling/Bewustzijnsniveau. Hoe negatiever je over jezelf praat of denkt, hoe meer die trilling naar beneden zal gaan.

Op deze manier zal je dus ook weer mensen en gebeurtenissen gaan aantrekken met dezelfde trilling en als je dan samenkomt dan verdubbelt die trilling en zo verlies je dus nog meer Kracht/Energie. Je kan je trilling verhogen door te leven in Waarheid, je Verantwoordelijkheid te nemen, Positieve gedachten hebben en Positieve ervaringen scheppen. Als je dat voor jezelf overhebt zal je ook mensen aantrekken die hetzelfde voor zichzelf over hebben want die zitten op dezelfde trilling als jij.

En ik kan je zeggen dat als dat gebeurd, dat ook die positieve energie zich zal verdubbelen en je trilling nog meer zal verhogen. Hoe meer je van jezelf houd, hoe meer je kan bereiken. Je zal zien dat je dan werkelijk een kind van God bent. God was de Schepper en wij zijn net zo, wij zijn scheppende wezens. Wij kunnen alles bereiken en creeren wat we maar willen maar dan moet je wel van jezelf houden en sterk in jezelf geloven. Meer hierover kan je lezen bij het onderwerp over Gedachtekracht en Creeren.

Smoesjes als ' ik ben er nog niet klaar voor' of 'het is er nu de tijd niet voor' duidt alleen maar op het feit dat je dingen Uitsteld. Je loopt weg van je problemen en elk probleem dat er bij komt gooi je dan op die toch al torenhoge berg. Die berg word uiteindelijk veel te hoog voor je en zo kom je op het punt dat je niet meer weet waar je moet beginnen en dat is om moedeloos van te worden. Het beste wat je kan doen in zo'n situatie is gewoon die eerste stap te zetten.

Lees anders het onderwerp Angst maar eens, je zal zien dat je niet al je problemen 1 voor 1 hoeft op te lossen als je Helder Inziet wat Angst is. Angst is Angst, niet meer dan dat en daar vallen alle problemen onder. Je kan beginnen met die problemen 1 voor 1 op te lossen maar het is slimmer als je het werkelijke probleem aanpakt en dat is maar 1 probleem, je Angst en dat is een gebrek aan zelfliefde. Zelfliefde is ook dat je goede keuzes mag maken in vriendschappen en relaties. Je hoeft niet met iedereen vriendjes te zijn.

Ik ben liever alleen en Gelukkig dan dat ik samen ben met iemand en Ongelukkig. Je relaties laten niet zien hoeveel jij waard bent maar weerSpiegelen Jouw Eigen Overtuiging over wat Jij vind dat je waard bent. Je zult Ware Liefde vinden op het moment dat jij bewust bent dat je Ware Liefde bent en niet langer genoegen hoeft te nemen met Minder. Op het moment dat jij jezelf liefde kan geven is het ook fijn om iemand te ontmoeten die zichzelf ook liefde geeft. Op zo'n manier is het fijn een relatie aan te gaan waarbij je een aanvulling voor elkaar kan zijn.

Lees hier verder

 

Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde.