Dualiteit - Yin Yang Principe

Geschreven in november 2005
 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Iedere stelling heeft een tegenstelling en pas als je jezelf erkent in zijn totaliteit, dus met beide kanten, pas dan kan je spreken dat je werkelijk perfect bent. Alleen dan zal je ervaren hoe het voelt om Compleet en Heel te Zijn. Om je mindere, zwakke delen van jezelf makkelijker te erkennen en te accepteren is dit principe een enorme hulpmiddel.

Hoe meer je erkent en accepteert van jezelf, hoe meer je ook los zal laten. Hierdoor zal je ego ook meer en meer op de achtergrond raken en niet meer zo snel voor problemen, angst en twijfels kunnen zorgen. Want hoe meer je jezelf in z'n totaliteit Erkent des te meer je in je Eigen Kracht komt te staan, meer je Ware Zelf in z'n Totaliteit/Heelheid zal Zijn en jij meer in jezelf zal gaan Geloven en Vertrouwen waardoor jij ook sneller je Dromen zal Creeren, je Doelen en Bestemming zal Bereiken.

Dit zijn enkele stellingen en tegenstellingen:

angst-liefde, positief-negatief, dik-dun, duister-licht, boos-aardig, stil-druk, zeker-onzeker, arm-rijk, mooi-lelijk, vrouwelijk-mannelijk, samen-alleen, lust-liefde bedrijven, egozelf-godzelf, hoger bewustzijn-lager bewustzijn, hemel-aarde, controle over alles hebben-machteloos zijn, volwassen zijn-kind zijn, afgescheidenheid-eenheid, vallen-opstaan, niets-alles, twijfel-geloof, waarheid-leugen, stilstaan-beweging, gevangen-vrij, hard-zacht, hoog-laag, nieuw-oud, pijn-genot, leeg-vol, kapot-heel, gelijk-ongelijk.

Het Ego loslaten

Om je Ware Zelf weer te vinden zal je moeten leren je Illusionaire Persoonlijkheid los te laten, dit is het Ego, je Denken. Je bent niet je Gedachten of je Lichaam je bent BewustZijn. (link aanmaken naar ego onderwerp) Hiervoor heb je geleefd vanuit je Ego en dat is meer de persoonlijkheid die zijn/haar hele leven lang overtuigingen heeft overgenomen van de ouders, familie, school, maatschappij, collega's, vrienden of partners om maar geaccepteerd te worden of om er bij te willen horen.

Je Ego leeft vanuit het verleden en klampt zich vast aan gebeurtenissen/trauma's uit je verleden. Het leeft vanuit Oude Overtuigingen,Oude Patronen en Verwachtingen. Je zal dus moeten leren je Angsten en Verwachtingen los te laten. Om je Ego los te kunnen laten zal je eerst jezelf moeten leren accepteren in zijn totaliteit en dat bereik je door in te zien dat je perfect bent zoals je bent.

En dan bedoel ik niet die perfectie die de maatschappij van je eist om alleen maar rijk, dun, mooi, slim, positief, sterk, spontaan etc te zijn. Maar dat je ook perfect bent als je je boosheid eens uit of als je negatief, zwak, stil, dik, arm, minder mooi etc bent. Het ego zal je willen Verleiden en uit het nu willen trekken want het ego wilt blijven bestaan. Het ego wilt niet dat jij ontdekt dat jij Liefde bent want als je daar achter komt, zal je het ego nl los willen laten want dan zal je zien hoe destructief dat ego van jou wel niet is.

Het ego saboteert je leven, het wil niet dat je gelukkig bent, het wil je gevangen houden in zijn Toren van Angst, achter die Torenhoge Betonnen Muur waar niemand bij je Hart kan. Het ego zal je verleiden met leugens, smoesjes, sex, het zal werkelijk alles doen om maar te blijven bestaan in je leven. Trap er niet in want zolang jij je laat verleiden door je ego leef je niet in het NU en ben je ook geen Liefde maar Angst.

Lees hier meer over het ego: Ego

 

Nu leven

Hoe meer ego's je leert los te laten hoe meer je zal zien dat je in het hier en nu leeft. Dus gewoon bij de dag leeft en niet constant in het verleden gaat hangen of je zorgen gaat lopen maken over de toekomst. In het Nu is er geen plaats voor het ego met zijn vele Twijfels, in het Nu ben je Liefde, Geloof en Vertrouw je dat Alles is zoals het Is. Het ego is Angst en die leeft in de Tijd (het verleden en de toekomst), vol Ongeloof, Liefdeloos en vol Twijfels.

Zodra je Verwachtingen schept ben je al niet meer in het Nu aanwezig maar zit je in de toekomst te denken. Je bent dan niet bewust met je aandacht aanwezig in het hier en nu, je geniet op dat moment dus niet van jezelf en de dingen die je dan aan het doen bent. Leven in het nu is moeilijk, dat kan ik je zeggen uit eigen ervaring. Op het moment dat jij al niet meer bewust in het Nu bent, je gedachtes dus afdwalen, dan ziet het Ego zijn kans om tevoorschijn te komen.

En het ego zal er dan ook weer alles aan doen om te blijven, het zal je verleiden om in angst en twijfels te blijven leven, het zal bij je komen met allerlei intelligente smoesjes om zijn daden en gedrag goed te praten. Weet dat leven vanuit je ego leven vanuit een Illusie/Leugen is. Het is niet de Werkelijkheid, je leeft niet in Waarheid vanuit je ego. Maar je ego verteld jou zoveel intelligente dingen die zo aannemelijk klinken en daardoor geloof je al snel dat het waarheid is.

Het ego is een denksysteem dat denkt in wanen en die doet er alles aan om jou bij de Liefde weg te houden. Al leef ik best veel in het nu toch schiet ik regelmatig in een verwachting en dan zit ik dus weer in de Tijd. Dan zijn mijn gedachten meer op de Toekomst of een ander gericht en dat is niet hoe het hoort te zijn. Een paar jaar geleden heb ik een heldervoelend moment gehad over iemand. Hetgeen ik doorkreeg was bestemd voor in de toekomst maar ik heb er toch nog soms last van om het Nu te willen. Daardoor schiet ik dus zo nu en dan toch uit het Nu en zit dan weer met mijn gedachten teveel bij de Toekomst en dus....in mijn Ego hihi.

In het Nu zijn er Geen problemen of drama's want hier los je je problemen gelijk op. Je stelt niets uit tot morgen, hier is er geen karma of schuld. Het ego gooit problemen op een berg en ziet door de bomen het gras niet meer. Weet niet waar het moet beginnen met oplossingen en loslaten. In het Nu neem je de verantwoordelijkheid op je voor je eigen leven. En in het Nu leef je in Waarheid, Doe je wat je Zegt en doe je je niet mooier voor dan je bent.

Als je niet in het nu leeft dan houd dat in dat je niet tevreden bent met jezelf zoals je Nu bent en het leven dat je daarbij leid. Nu leven is bewust met je aandacht je dingen doen. Ben je aan het fietsen, sporten, werken, knutselen, koken, dansen, zingen, opruimen, lezen, tv aan het kijken of wat dan ook, dan ben je je dus op dat moment dat je aan het fietsen, sporten, werken etc bent, ook Bewust dat je dat aan het doen bent. Er is dan ook geen plaats voor andere gedachten, mits ze positief zijn hihi.

Je kan hier meer lezen over Nu leven: Nu leven

Liefs Ivy

 

Wil je reageren op de tekst die je hier hebt gelezen?

Reageer dan hier:

Schrijf in Gastenboek

Lees in Gastenboek