Vrede, Vrijheid en Vreugde
Geschreven op 13 januari 2005 / Bijgewerkt op 2 en 3 Maart 2005

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Om wat duidelijkheid te geven over hoe je vreugde kan ervaren, vertel ik hier mijn ervaring van het moment waarop de overgang naar Meer leven vanuit Vreugde ontstond. Het begin klinkt misschien niet zo vreugdevol hihi maar het heeft er toch voor gezorgd dat ik bij mezelf thuis kwam. Een sterkere verbinding kreeg met mijn hogere bewustzijn/godzelf waardoor ik meer in het Nu leef en daar vanuit leef ik meer in vreugde.

Afgelopen week heb ik heftige dingen meegemaakt die mij enorm veel Hartpijn bezorgden maar die mij wel met een klap terug brachten in het NU en dus in mijn Eigen Kracht. Soms krijg ik van mijn soulmate dingen aangereikt die door mij ervaren worden als Shocktherapie hahaha. Alsof ik met een knoertharde mep in mijn gezicht Wakker geslagen wordt. Normaal gesproken schiet ik altijd uit mijn kracht na een gesprek of mail van mijn soulmate.

Alleen dit keer ging het anders, ipv alles te geloven wat hij zei en mezelf Minder dan hem te voelen, bleef ik dit keer bij mezelf. Ik bleef denken wat ik dacht, ik zag mezelf niet langer als Mindere van hem, ik bleef trouw aan mijn Gevoel en ik maakte een beslissing voor mezelf die mij zoveel verloren Kracht terug gaf.

Ik had al een aantal jaar het vermoeden dat mijn soulmate zichzelf mooier voordeed dan hij was. In die zin dat hij veel Zei maar zelf niet Deed wat hij verkondigde. Ik voelde dat hij met Opzet dingen verzweeg en smoesjes verzon en vaak absoluut geen respect voor mij had. Ik vond echt dat er een gebrek aan InlevingsGevoel bij hem ontbrak. Maar ik ben er nu achter dat hij dit allemaal niet met Opzet deed want hij was het niet die mij zo behandelde, het was en is zijn Ego-Zelf (Angst).

Zijn Ego-Zelf zorgt er voor dat hij niet zijn Ware Zelf zal zien en vooral niet zal gaan Handelen vanuit zijn God-Zelf want het Ego-Zelf weet dat als men zijn God-Zelf ontdekt, het Niet meer nodig is. Het Ego-Zelf voert als het ware een echte Oorlog en gebruikt Alle wapens die hij kan vinden, vooral smoesjes en leugens, om vooral maar te blijven bestaan.

De afgelopen jaren heb ik me ontzettend vaak af zitte vragen waarom mijn soulmate zich anders voordeed als hij zijn leventje leefde. Want als hij voor mij staat dan zie ik zijn God-Zelf vaak genoeg naar boven komen. Het deed me pijn want ik ging twijfelen aan zijn oprechtheid en daadkracht. Mijn gevoelens/vermoedens werden altijd ontkend maar ergens diep in mijn hart wist ik dat wat ik voelde de waarheid was.

Alleen kon ik niets bewijzen dus 100% geloven in mezelf durfde ik niet want ik wilde niet inzien dat hij mij met opzet pijn zou doen door zo tegen me te liegen. Want ik zag het zeker als Leugens dat hij zichzelf anders voordeed. Hij loog in mijn ogen niet alleen tegen zichzelf maar ook tegen mij en zijn omgeving. En dat allemaal om zichzelf in een mooier daglicht te zetten.

Op een of andere manier schoot ik altijd uit mijn kracht nadat ik contact met mijn soulmate had gehad. Ik voelde me altijd klote en snapte er helemaal niets van omdat ik aan de andere kant enorm van mijn soulmate hou en hij mijn Spiegel is. Juist dank zij hem ben ik in de afgelopen 2 jaar delen van mezelf terug gaan zien die ik vroeger liever verborg of waarvan ik niet meer geloofde dat ik die bezat.

Het probleem dat ik elke keer bij hem uit mijn Kracht schoot, was iets dat constant terugkeerde. Het is een Oud Patroon waar ik jaren aan vast zat. Ik maakte anderen altijd belangrijker dan mezelf, paste me altijd aan aan anderen hun niveau, ging hun meningen belangrijker maken dan de mijne. Al voelde ik dat ik gelijk had, toch durfde ik niet te luisteren naar mezelf of mezelf te geloven.

En zo ontstond jaren geleden al het grootste probleem in mijn leven: Ik was niet trouw aan mezelf, geloofde niet meer dat wat ik Voelde Waar was. Ik wist wel dat ik het probleem bij mezelf moest zoeken maar vond het altijd zo ontzettend moeilijk. Ik wist wel waarom het ging, ik baalde gewoon altijd dat ik niet 100% op mijn gevoel afging als ik iets voelde wat niet klopte bij hem of anderen.

Normaal gesproken geloven mensen je pas als je iets kan Bewijzen en helaas mijn Gevoel is mijn Waarheid en die kan ik niet bewijzen aan anderen. Geloof is iets wat van Binnenuit komt, als ik iets vraag of vertel en een ander gelooft mij niet dan kan ik daar niets aan veranderen want ik kan hun Gevoel niet veranderen.

Zij zullen mij alleen Geloven als zij datgene wat ik vertel vanuit mijn Gevoel, Herkennen of zich kunnen Inleven. Helaas moet je daar wel eerst voor bij je Gevoel komen en tja veel mensen zijn zo gigantisch van hun Gevoel verwijdert. Het maakt het moeilijk want communiceren doe je vanuit je Gevoel, je wilt hetgeen dat je denkt of voelt overbrengen maar als je niet in je Gevoel durft te gaan zitten dan is communiceren een probleem. En daar heb je meteen probleem nummer 1 in relaties: communicatiestoornissen.

Mensen praten niet meer Met elkaar maar Tegen of Langs elkaar heen. Ik schoot altijd in de Twijfel en afgelopen week heb ik hier definitief mee kunnen afrekenen. Ik zie nu Wie ik ben en van waaruit hij Handelt, dat is Niet zijn God-Zelf maar zijn Ego-Zelf. Dus boos kan ik niet worden want hij doet de dingen dus niet met Opzet, het is zijn Ego die er voor zorgt dat hij Afgescheiden is van anderen, mij en vooral zijn Gevoel.

Ik besloot een maand geen contact te hebben met mijn soulmate, wilde dingen op een rijtje zetten en kijken hoe ik verder wilde. Maar ik had geen maand bedenktijd meer nodig omdat ik alles vanuit het Nu heel Helder kon Zien. Binnen een week had ik alles op een rijtje, ik zag dat ik grotendeels vanuit mijn God-Zelf leefde maar dat mijn soulmate meer vanuit zijn Ego-Zelf leefde.

Ik zag duidelijk dat ik vanuit mijn Angst om mijn soulmate kwijt te raken ook vanuit mijn Ego leefde. Ik wilde dat het tot hem doordrong dat als hij iets verkondigde, niet alleen Ik en Anderen dat moesten opvolgen maar dat Hij zelf dat ook moest Doen. En dat was juist iets wat niet gebeurde, hij Zei veel maar Deed zelf niets.

En zo bleef hij Stilstaan en kwam ik in Beweging en de Verwijdering liet me keer op keer in Angst schieten. Op momenten dat hij voor me stond waren woorden overbodig en zag ik zijn God-Zelf vaak tevoorschijn komen maar zodra hij weg was schoot hij in een afstandelijke rol. Zag ik geen greintje gevoel meer en was het absoluut niet meer mogelijk om een normaal gesprek met hem te voeren want er was totaal geen communicatie van zijn kant. Alsof zijn Ego's een muur vormden rond zijn Hart en ik daar niet meer bij mocht komen.

Ik besloot dat ik daar genoeg van had, als het zo moest zijn dan zou hij wel weer op mijn pad verschijnen als hij zelf in Beweging kwam. Ik besloot hem met rust te laten en hem zijn dingen zelf uit te laten zoeken zonder hem te bedelven met mijn goed bedoelde advies. Als hij mij niet meer als Spiegel durfde of wilde gebruiken dan moest ik dat maar accepteren. Ik kan anderen niet veranderen, als mensen willen veranderen dan zullen ze dat Zelf moeten Doen en niet alleen maar blijven Zeggen dat ze dingen anders willen.

Ik besloot mijn soulmate op de hoogte te brengen van mijn belevenissen van de afgelopen week. Ook dat ik op de hoogte was van Alles, zo ook de negatieve verhalen en uitspraken die ik te horen had gekregen die hij over mij had geuit bij iemand die wij beiden kenden. Ik heb verteld dat ik niet boos kon zijn of me gekwetst voelde omdat ik had afgerekend met 1 van mijn belangrijkste Ego's: mijn Gekwetste Ego. Dat ik kon zien vanuit welk gedrag hij die dingen had gedaan en gezegd.

Mijn verhaal over de werking van Ego's dringt niet echt door tot mij soulmate, hij ziet zijn manier van leven en handelen als het zichzelf goed kunnen verplaatsen in alle Rollenspellen. Dat al onze Belangrijk gemaakte Ego's juist Dat doen, een Rollenspel spelen, dat ziet hij dus Nu nog niet in. Maar dat is hoe het Ego werkt, het Ego neemt niets aan van anderen, heeft geen begrip voor anderen, weet het altijd beter dan anderen. Ik kan het mensen nu ook niet echt meer kwalijk nemen als ze vanuit hun Ego's kwetsende uitspraken doen.

Ik heb het er maar bij gelaten, ik had niet echt meer de behoefte om hem te overtuigen van wat dan ook. Het voelt goed zoals het Nu gaat, ik laat hem zijn eigen dingen maar uitzoeken zonder me daar al te veel mee te bemoeien. Een week geleden wist ik niet of ik nog wel een aanvulling voor hem kon zijn want echt iets aannemen van mij of iets leren van een ander dat zat er al lang niet meer in.

Maar ja voor mij is dit wel iets bekend want toen ik jaren geleden nog zo vastzat aan mijn verschillende Ego's wilde ik ook nooit iets aannemen van anderen. Zij zagen dingen verkeerd en ik wilde zelf mijn antwoorden uitzoeken. Toen ik het besluit genomen had hem even los te laten kreeg ik Gelijk een stuk Eigen Kracht terug. Ik voelde me onwijs goed met die beslissing en was blij met het stukje gewonnen Kracht.

Ik hoorde van iemand anders een aantal verhalen die mijn soulmate verteld had, voor mij kwam dat aan alsof mijn soulmate me met een dolk in mijn hart gestoken had. Het was echt geen gewone pijn dat ik voelde maar echt Hartpijn. Het was alsof ik moest vechten voor mijn leven, het was hij of ik. Gelukkig zag ik het Licht door deze hele heftige gebeurtenis en kwam ik los van mijn allerbelangrijkst gemaakte Ego.

En zo kon ik zien waar mijn soulmate in zijn proces stond. Ik hoef geen wraak te nemen, ik hoef hem niet terug te gaan pakken, uit te halen, hem proberen kapot te maken, hem net zoveel pijn te gaan doen als hij mij gedaan heeft, het is allemaal niet nodig want ik Ben Liefde en zal ook Handelen vanuit Liefde.

Ik Vergeef hem en hoop dat hij de Kracht zal hebben om in alle Eerlijkheid naar zichzelf te kijken, meer in zichzelf te Geloven en te doen wat goed is voor hem. Toen ik niet de kracht had om in mezelf te geloven kon ik ook niet altijd de Waarheid zien want het was te confronterend en ik had niet de Daadkracht om dit probleem zo makkelijk te overwinnen.

Ik weet dat hij en ieder ander die nog niet bij zichzelf is thuisgekomen, met dezelfde Ego problemen worstelen. Nu ik er zelf doorheen ben heb ik meer geduld met anderen, meer begrip, meer kracht om los te laten en bij mezelf te blijven. En zo heb ik geleerd wat het verschil is tussen Liefde en Angst, Onvoorwaardelijke Liefde en Voorwaardelijke Liefde.

Toen mijn soulmate zich helemaal van mij afsloot, niets van wat ik aankaarte kon erkennen of toegeven, schoot ik in een moederlijke en hulpverlenende rol. Maar daar raakte hij nog gefrustreerder van en zijn Ego werd alleen maar groter en sterker. Via iemand anders hoorde ik veel negatieve dingen die hij over mij had verteld. Ook kreeg ik bevestiging van die persoon over wat ik al die jaren dacht over mijn soulmate maar hij zelf ontkende.

Die persoon had dezelfde mening over mijn soulmate als ik. Ergens had ik verwacht dat ik in zou storten, down zou worden, boos, uit zou willen halen naar hem, kwaad met kwaad vergelden etc...Maar gelukkig bleef dit uit en bleef ik uiterst kalm toen ik al die dingen hoorde van die persoon.

Het vreemde wat er toen gebeurde was dat ik een paar minuten zo terug geschoten werd in een stukje Verleden Tijd. Ik zag ongelooflijk veel overeenkomsten tussen mijn soulmate en een ex-vriendje van mij. Nu heb ik de afgelopen 2 jaar wel geleerd dat je geen Vergelijkingen moet maken maar dit was schijnbaar Nodig voor mij als Les. Ik zag in dat ik mijn verleden Nu kon gebruiken als Leermiddel. Het diende als voorbeeld van hoe het toen was gegaan, hoe ik toen gehandeld had en hoe ik het NU niet opnieuw moest doen.Ik kon Karma inlossen als ik het nu anders zou Doen en mijn Verleden zou gebruiken om te Leren. Ik zal wat meer vertellen over die situatie uit mijn verleden.

Ruim 13 jaar geleden ben ik mezelf Helemaal kwijt geraakt tijdens een relatie met iemand die verslaafd was aan allerlei soorten drugs, van alcohol, xtc, jointjes tot en met coke. Die persoon heeft stelselmatig 4 jaar lang lopen liegen tegen mij, heeft me gemanipuleerd, gezworen op zijn overleden moeder dat hij niet loog over al de dingen die ik aanvoelde en navroeg, van me gestolen, me bedrogen, we hadden vaak slaande ruzies en zo kan ik nog wel doorgaan.

Ik heb het allemaal gepikt omdat hij me altijd met zijn tranen en Zielig Ego er van verzekerde dat hij zou veranderen. Maar zijn Macho Ego, Straffer Ego, Manipulerende Ego, Leugenaar Ego, de Altijd Alles Beter wetende Ego wist me altijd wel te overtuigen dat Ik degene was die fout zat en dat Ik degene was die Gek was.

Ik ging hem ergens nog geloven ook maar na 4 jaar kwam ik er toch uiteindelijk achter dat alles wat ik voelde en gevraagd had, ruzie over gemaakt had, de Waarheid bleek te zijn. Mijn wereld stortte toen finaal in, ik stortte zelf helemaal in want ik begreep niet dat hij me zo met opzet al die jaren had kunnen voorliegen en kwetsen. Ik moest aan de kalmerende middelen omdat ik letterlijk bijna gek werd bij de gedachte dat iemand zo in en in slecht kon zijn.

Ik kon niet geloven dat hij mij zoveel pijn kon doen terwijl hij zelf heel goed wist dat ik zelf Teveel meegemaakt had in mijn leventje. Hij had met zijn verzwijgingen, leugens en smoesjes zoveel twijfel bij mij gezaaid alleen maar om er zelf mooier en sterker uit te komen. En ik was mijn Geloof in mezelf helemaal Kwijt en moest dus hard gaan werken om mezelf weer Terug te Vinden.

Mijn ex-vriend heeft me later nog wel eens gezegd dat hij al die dingen niet toegegeven had omdat hij mij niet nog meer wilde kwetsen. Onze afspraak dat er geen Leugens tussen ons zouden zijn had hij in de wind geslagen vanuit zijn eigen Angsten. Ik had hem verteld dat ik veel kon hebben van mensen maar dat ik er Niet tegen kon als mensen tegen me logen omdat ze dan Twijfel zaaiden in mijn Hoofd. Ik heb ontzettend veel moeite gehad om hem Los te Laten maar ik heb het gedaan met heel veel pijn in mijn Hart. Ik wist dat hij nooit op het bewustzijnsniveau zou komen waar ik op zat door het leven dat hij leidde met al die drugs.

Tussen mijn ex en mij was er totaal geen goede communicatie en we zaten ook niet echt op hetzelfde niveau en dat was iets wat ik echt miste in mijn relatie, een geestelijke band. Ik had een aardse relatie, een fysieke maar een geestelijke relatie ontbrak er aan. Ik heb zelfs samen met hem therapie gehad maar het heeft niet gewerkt. Hij voelde zich zelfs aangevallen door die therapeut en dacht dat wij samenspanden. Mijn ex-vriend gaf de therapie op en ik koos er voor om door te gaan. Maar ik merkte dat ik vooruit ging en mijn ex-vriend stil bleef staan en meer achteruit ging.

Ik zag dat ik mezelf tegenhield in mijn groei door bij hem te blijven dus heb ik er uiteindelijk voor gekozen om hem toch maar Los te laten. Het was vreselijk moeilijk om hem los te laten want ik wilde hem niet kwetsen omdat het toch al zo slecht ging met hem en in die tijd dacht ik echt dat ik van hem hield. Daarbij kwam ook nog dat ik de rol van moeder en hulpverlener op me had genomen omdat hij duidelijk met de dood van zijn moeder zat.

Maar ik had er ook geen zin meer in de dupe te zijn van al zijn leugens, zijn respectloze gedrag naar mij toe en de ontelbare slaande ruzies. Ik koos dus voor meZelf en ik ging nadat ik hem losgelaten had met een snelvaart vooruit. Ik heb er 6 jaar aan moeten werken om deze persoon te vergeven voor de dingen die hij me had aangedaan ( natuurlijk ook mezelf omdat ik het allemaal had toegelaten). De hele ervaring met mijn ex deed wel ontzettend veel pijn maar ik heb er ontzettend veel van geleerd over mezelf en daarom als ik dit over zou mogen doen, zou ik het precies zo doen en niet anders.

Het zijn 6 ellendige jaren geweest waarbij ik me zeker elke dag een hondertal keer per dag afvroeg waaraan ik het verdiend had dat iemand me zo laag kon behandelen. Jaren waarbij ik keer op keer dacht dood te gaan door de pijn die ik in mijn Hart voelde door de breuk met hem. Ik heb elke dag gehuild, kon daarmee echt zwembaden vol mee vullen. Ik dacht aan doodgaan en wenst elke avond dat ik niet meer wakker zou worden omdat de pijn te erg was.

Achteraf weet ik natuurlijk dat ik het zelf heb laten gebeuren maar ja dat wist ik toen nog niet. Waar het hier om ging is dat ik door alle leugens en verzwegen dingen, zo sterk aan mezelf ben gaan twijfelen waardoor ik het geloof in mezelf verloor omdat die persoon me zwoor dat hij niet loog en me op mijn hart drukte dat de dingen die ik voelde niet klopten.

Ik heb nog nooit 1 dag spijt gehad van mijn beslissing om hem Los te Laten. Vanaf de dag dat ik het gedaan heb ben ik zelf geestelijk enorm gegroeid. Ik ben meer mezelf geworden en kwam sterker uit deze relatie dan ooit, ook al heeft het jaren gekost om de pijn te verwerken, het was het allemaal meer dan waard. De situatie uit mijn Verleden en de situatie uit het Nu leken zo verrekte veel op elkaar maar doordat ik nu beter met mijn verleden om kan gaan en mijn verleden kan gebruiken als voorbeeld om van te leren, kon ik het dit keer anders aan gaan pakken.

Ik wist jaren geleden nl niet hoe het Ego werkte en dat mijn ex dus ook vanuit zijn Ego's mij zoveel pijn had kunnen doen en niet vanuit zijn God-Zelf. Alleen was mijn ex toen heel erg uit balans en zag ik eigenlijk nog alleen maar zijn Ego-zelf en daardoor Moest ik een keuze maken want anders zou het echt mijn ondergang geweest zijn. Dankzij die ervaring met mijn ex-vriend kon ik nu dus een oud patroon doorbreken en gelukkig heb ik het afgelopen jaar heel goed geleerd hoe het Ego werkt en kon ik nu zien dat mijn soulmate helemaal niet met opzet mij uit mijn kracht probeerde te krijgen.

Ipv in te storten na alle verhalen en bevestigingen die ik de afgelopen week te horen had gekregen, bleef ik overeind staan. Ipv te twijfelen aan mezelf, mijn geloof in mezelf helemaal te verliezen, uit mijn kracht te schieten, gebruikte ik mijn verleden als hulpmiddel. Ik bleef bij mezelf, zag in dat ik niet meer moest twijfelen aan mijn gevoel, dat ik niet mezelf minder moest maken dan anderen, ik zag dat ik er absoluut Niets aan had als ik die ander boven mezelf zou plaatsen.

in plaats van me gekwetst te voelen en boos zag ik hoe de dingen Werkelijk in elkaar zaten. Ik was geen Gevangene meer van mijn Gekwetste Ego, ik was Vrij en kon Nu de Waarheid zien zoals het Is ipv voort te leven vanuit een Illussie. Ik zag dat ik Niet meer dat meisje van jaren geleden was. Ik was een sterke vrouw geworden, volwassener en een stuk wijzer en nu kon ik er anders tegenaan kijken dan jaren geleden.

Ik zag de Waarheid in, ik zag dat die ander een gebrek aan Liefde in zich had op momenten dat hij zich zo gedroeg.Ik zag dat hij het niet met opzet deed maar vanuit zijn Ego-zelf. Zijn God-zelf had nooit zulke leugens en smoesjes kunnen vertellen want die leeft in Waarheid en bij een leven in Waarheid komen er geen Leugens uit je mond. Je hoeft je nl ook niet mooier voor te doen dan je bent als je leeft vanuit waarheid want je bent dan al mooi zoals je bent. En zo overwon ik een oude angst, doorbrak ik een Mega Oud Patroon en door dit nu Anders te doen kreeg ik mijn Eigen Kracht weer terug, Kracht dat ik al die jaren geleden uit handen had gegeven.

En ipv mijn soulmate te haten, uit te halen naar hem of uit mijn leven te bannen, hou ik nu nog meer van hem dan ooit. Ik kan nog steeds Helder inzien dat ook hij een liefdevol wezen is, al zorgen zijn Ego's er momenteel voor dat ik die God-zelf kant van hem weinig of Niet zie. Dankzij zijn aanwezigheid in mijn leven, zijn gedrag, door hem te gebruiken als spiegel, leer ik ontzettend veel over mezelf en zo ook over anderen. Ik kan dan ook niet anders dan hem Dankbaar zijn voor zijn aanwezigheid hier op Aarde.

Het 2e stukje Verleden wat ook in die paar minuten naar boven kwam was het feit dat ik vroeger ben aangerand en dat er op 1 persoon uit mijn familie na, Niemand mij geloofde over die aanrandingen. Ik werd voor hoer uitgemaakt achter mijn rug om door mijn eigen familie, er werd gezegd dat ik er zelf om gevraagd had, zelf aan meegewerkt had en dat ik achter iedere vriend van mijn zussen zat. Het Licht werd me echt niet gegund in mij ogen, sommigen van mijn zussen gedroegen zich vanuit hun eigen onzekerheid als jaloerse wezens. Jezus wat heb ik me eenzaam gevoeld na die aanrandingen, Niemand die je gelooft, dat gevoel is echt geen pretje.

Het nare was dat mijn aanranders nog gingen beweren ook dat ik het zelf wilde en zo werd het dus mijn woord tegen het hunne. Ik kon niets bewijzen en sindsdien ben ik ook het geloof in mezelf kwijt geraakt. Wel heb ik altijd gezegd dat ik voor mijn dood excuses zou krijgen van hen. Ik kon nergens bij mijn familie steun vinden, geen begrip en zeker geen troost.

En zo begon ik op mijn 16e al steun te zoeken bij psychologen als ik eens behoefte had aan steun of hulp bij inzicht. Maar helaas ook daar vond ik het niet want daar werd me alleen geleerd dat ik niet moest praten over al die dingen die gebeurd waren maar dat ik moest gaan werken. Ik kon dus alleen nog maar op mezelf rekenen en pffff wat was dat moeilijk zeg want ik liet mezelf soms zo gigantisch in de steek.

14 jaar na mijn aanrandingen heb ik van 1 van hen excuses in ontvangst mogen nemen. Het was voor mij een mooie dag want ik kreeg een stuk van mezelf terug, kreeg onwijs veel kracht terug. Ik wist dat ik excuses zou krijgen en door daar in te blijven geloven kwam het uit ook en zo begon ik aan mijn Spirituele Ontdekkingsreis. Mijn proces om wat van mijn leven te maken ging toen van start en ik kan zeggen ik heb mijn leven Nu terug. Dus ook door deze ervaring, de aanrandingen, het gebrek aan steun en liefde van mijn familie, verloor ik mijn geloof in mezelf totaal. Ik verloor het Geloof in mezelf doordat er niemand in mij geloofde en ik anderen hun leugens over mij teveel ging aantrekken.

En vanuit een gebrek aan Eigenliefde en Geloof in mezelf ben ik dus vanuit mijn Gekwetste Ego gaan denken dat ik het niet waard was om van te houden, het niet waard was om te leven, en dat als ik iets zei, er toch Niemand zou zijn die mij zou geloven. Vanuit deze gedachtes ben ik jaren heel gesloten geweest naar mijn familie en in relaties en ik heb in therapie moeten leren om me te uiten. De overeenkomsten van beide verhalen zijn....Ik Verloor het Geloof in Mezelf, Ik Verloor MeZelf....en Nu kon ik als ik mijn verleden als Les gebruikte, MeZelf weer terug Krijgen.

Beiden stukjes Verleden laten zien dat ik mezelf dus totaal kwijt ben geraakt omdat ik mezelf gigantisch in de steek heb gelaten door niet meer in mezelf te geloven, mezelf te verloochenen. En zo heb ik dus in mijn jeugd al een aantal Ego's het leven in geroepen om mij te beschermen tegen mensen die mij zouden willen kwetsen. Deze Ego's zijn dus al het grootste deel van mijn leven bij me en ik kan je zeggen dat je erg gehecht aan ze raakt. Vandaar dat het proces om je Ego's los te laten verrekte moeilijk is want Loslaten is wel het moeilijkste dat er bestaat in het leven.

Ik denk dat het voor mij iets makkelijker is gegaan dit loslaten van mijn Ego's omdat ik ontzettend veel vriendjes, circa 30 heb gehad die ik ook allemaal moest loslaten. En reken maar dat het elke keer leek alsof een dierbare van mij overleed. Verder heb ik een grote familie en ook die heb ik allemaal los gelaten, vrienden en vriendinnen heb ik ook losgelaten of verloren als zij een relatie kregen en door al het loslaten van mensen, is het loslaten van mijn Ego's denk ik voor mij iets makkelijker geweest dan het misschien voor anderen zal zijn die minder hebben los moeten laten in het verleden.

Door het verschil tussen het Ego-zelf (alle handelingen vanuit Angst) en het God-zelf (alle handelingen vanuit Liefde) Helder in te blijven zien kon ik zien dat niet zijn God-zelf zich zo gedragen had maar zijn Ego-zelf. Nu heb ik zelf een proces van 2 jaar achter de rug waarbij ik een boel van mijn Ego's heb moeten leren los te laten. Die Ego's heb ik ooit in mijn leven geroepen om mij te beschermen.

Beschermen tegen al die gemene mensen in die boze buitenwereld, zodat ze me niet zouden kunnen kwetsen. Sommige Ego's zijn sterker dan de anderen maar de hardnekkigste Ego die ik had was mijn Gekwetste Ego. Deze kwam keer op keer naar boven tijdens mijn transformatieproces. Keer op keer heb ik me aangevallen gevoeld als men opbouwende kritiek leverde over mijn gedrag en oude patronen.

Ik kon het niet aanhoren en vroeg me altijd af waarom mensen me niet konden waarderen of iets positiefs over me konden opmerken ipv altijd maar negatieve dingen op te merken. Maar gelukkig ben ik altijd een verantwoordelijk mens geweest als het gaat om mijn leven en mijn geestelijke groei. Daarom ging ik ook altijd hard aan de slag om antwoorden te zoeken naar het waarom ik me zo aangevallen voelde.

Waarom het kwam dat ik me altijd zo aangevallen kon voelen als men kritiek had, waarom ik me altijd zo minderwaardig kon voelen. Ik kwam er al snel uit dat het niets te maken had met sitaties van nu of de mensen die nu in mijn leven waren maar dat het oude angsten en oud zeer was dat naar boven kwam. Ik merkte dat ik als iemand iets zei, er iets in mij getriggerd werd, iets wat ergens diep in mij zat en nog niet verwerkt, losgelaten of geaccepteerd was. En zo kon ik dus aan de slag om oude angsten te overwinnen of verwachtingen en oude patronen los te laten.

Met elke angst die ik overwon, elk oud patroon dat ik doorbrak, leverde ik weer een aantal Ego's in. En door mijn Ego's los te laten kwam ik steeds meer in mijn Eigen Kracht of anders gezegd, mijn God-zelf terecht. Omdat ik zelf door een hel ben gegaan tijdens de ervaringen van het loslaten van mijn Ego's, weet ik hoe het zit en voelt. Ik herken nu sneller de Ego's van andere mensen en zo kan ik makkelijker in mijn Eigen Kracht blijven staan bij mensen die hun Ego's op me afvuren om maar aan hun portie energie/kracht te komen. Nu is het voor mij nog makkelijker om anderen te vergeven want ik weet nu dat als mensen tegen mij liegen of mij willen kwetsen, het hun Ego is die de Rol van Beschermer op zich heeft genomen en uithaalt naar anderen.

Als mensen/Ego's strijden draait het alleen maar om het feit dat ze zich Aangevallen, Gekwetst of Onzeker voelen en al deze dingen komen voort uit Angst. Vanuit die Angst proberen ze met een tegenaanval, of dit nou bestaat uit smoesjes of leugens, scheldwoorden, respectloos gedrag, roddels etc, weer Kracht/Energie terug te winnen om zich sterker en beter te voelen. Ik heb er ontzettend veel moeite mee gehad om me niet te laten verleiden door mensen met hun Belangrijk gemaakte Ego's. Maar ik heb gemerkt dat ik de laatste tijd bij ontzettend veel mensen redelijk kalm en begripvol blijf als ze hun Ego's tevoorschijn laten komen. Ik heb er weer iets Waardevols bij geleerd en zonder mijn soulmate zijn gedrag was me dit dus niet gelukt.

Veel mensen snappen niet dat wanneer ze maskers opzetten en toneelstukjes op lopen te voeren om zich beter, sterker, mooier, liever etc voor te doen, ze leven vanuit een Illussie. Ego's lijden aan Waangedachtes, geloven hun eigen leugens/illussies en beseffen niet dat ze niet alleen tegen zichzelf liegen maar ook tegen hun dierbaren. Ik heb geleerd dat ik mensen die in het Ego proces zitten, niet moet gaan willen redden, niet moet gaan willen veranderen, niet moet gaan bemoederen, geen psycholoogje moet gaan spelen.

Het enige dat ik kan doen is mezelf zijn, open en eerlijk vertellen over mijn eigen ervaringen en ze op die manier een spiegel voorhouden zodat ze heel misschien vanuit een stukje Eerlijkheid, Verantwoordelijkheid en Eigenliefde zichzelf daarin durven te herkennen. Helaas durft niet iedereen die confrontatie met zichzelf aan en vluchten ze liever weg en blijven ze vasthouden aan hun oude patronen ipv dat ze ze doorbreken en loslaten.

Ik snap nu zelf heel goed hoe moeilijk het is, juist omdat ik zelf door deze ervaringen heen ben gegaan. Ik kan nu meer begrip en geduld opbrengen voor anderen omdat ik zie hoe ze worstelen met het loslaten van hun Ego-zelf. Op dit moment kan ik zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven echt Onvoorwaardelijk kan Liefhebben. Vroeger zou ik me snel boos, beledigd, gekwetst, aangevallen etc voelen maar nu ik Helder in kan Zien wat het verschil is tussen het Ego-zelf en het God-zelf, kunnen mensen me niet zo heel snel meer boos krijgen en hoef ik me ook niet meer gekwetst te voelen als ze me aanvallen vanuit hun Ego-zelf. Voor mij blijft het nu nl een feit dat Niemand me uit mijn kracht kan krijgen als ik bij meZelf blijf, als ik blijf geloven in mezelf en lering trek uit mijn eigen ervaringen.

Als ik bij mezelf blijf dan handel ik vanuit mijn God-zelf, vanuit het NU, vanuit mijn Eigen Kracht en als ik daar in blijf staan dan leef ik in Waarheid, ben ik Zuiver en Puur en alles en iedereen die mij probeert uit mijn kracht te krijgen met een aanval of leugens is voor mij Onzuiver en leeft vanuit een Illussie. En dit betekent voor mij niet dat ik nu alle mensen die vanuit hun Ego-zelf handelen moet uitbannen uit mijn leven.

Op dit moment kan ik Helder in Zien dat deze mensen dezelfde worsteling doorstaan als ieder ander die bezig is of geweest is, met het transformatieproces. Ik ben een stuk milder geworden en vergeven is een stuk makkelijker geworden voor mij nu ik duidelijk het onderscheid kan maken tussen iemand zijn Ego-zelf en zijn God-zelf. Vanuit het God-zelf handelt men vanuit Liefde, vanuit het Ego-zelf uit Angst.

Voor mij is dit een overwinning want ik ben sinds ik dit besef zo in mijn Eigen Kracht teruggeschoten en het geeft me een enorm gevoel van Vrijheid. Vreugde zal je voelen als je meer van jezelf houd, meer voor jezelf opkomt, nee durft te zeggen, voor je eigen mening op durft te komen, meer dingen voor jezelf gaat Doen ipv blijven Zeggen dat je het gaat doen. Je oude patronen en gedrag gaat doorbreken en durft los te laten.

Je zal ook meer vreugde en kracht voelen als je durft los te laten als je in een relatie zit die niet meer voor jou werkt. Daarmee maak je alleen maar ruimte voor iemand die beter bij jou past. Breng tijd door met jezelf, teken, schrijf, lees, dans, zing, sport, schilder, doe dingen die je leuk vindt. Het zal je dichter bij jezelf brengen en een kanaal vrijmaken waardoor je de verbinding met je hogere zelf weer gaat voelen.

Hoe meer ik voor mezelf deed, hoe blijer ik werd en hoe meer kracht ik ook kreeg. Elke keer dat ik weer iets leuks met mezelf deed, een doel bereikte of een oude overtuiging/patroon/verwachting of angst losliet, kreeg ik meer zelfvertrouwen. Ik ging meer in mezelf geloven en zo werd het steeds makkelijker om ergens aan te beginnen of iets te ondernemen. Ik ging eerlijker met mezelf om, ging mijn 'fouten' en gebreken zien en elke keer als ik me aangevallen voelde als iemand iets zei dat me kwetste, ging ik diep in mezelf kijken wat er nou gebeurde met mij.

Ik ging onderzoeken waar het gevoel vandaan kwam en bijna altijd had het te maken met iets of iemand uit mijn verleden. Meestal kwam de pijn van vroeger tijdens een conflict of meningverschil naar boven maar dat had ik in het begin niet door. Later zag ik dat ik me vaak minderwaardig voelde en dat dat angst en verdriet was uit mijn verleden en niets te maken had met de persoon in kwestie waar ik op dat moment een meningsverschil mee had.

Op het moment dat je je eigen fouten durft toe te geven maak je plaats voor Genezing. Je kan een probleem of oud gedrag niet genezen als je het niet wilt erkennen. Pas op het moment dat je het erkent, dus accepteert dat je een probleem hebt zal je het los kunnen laten. Dat geldt ook voor het accepteren van al je mindere gevoelens. Als je nooit aan jezelf of een ander durft toe te geven dat je fout zit, je je aangevallen voelt, boos kan worden, je je gekwetst voelt, bang bent, je onzeker voelt, gedeprimeerd voelt of wat dan ook, dan ontken je alleen maar een deel van jezelf. Want al die mindere gevoelens horen ook bij jou, ze maken je compleet. Je zal zien dat als je anders gaat kijken naar je eigen gevoelens tijdens conflicten met mensen, dat je je ego's ook makkelijker los zal laten.

Ego's heb je in je leven geroepen om je achter te verschuilen. Je ego's vormen een muur om jou heen en die zullen jou beschermen tegen al die mensen in die boze buitenwereld die jou pijn willen doen. Je hebt die ego's zelf in het leven geroepen, ze fungeren als maskers die je elke ochtend voordat je de deur uitgaat, weer opzet. Zo laat je alleen je sterke of harde kant nog zien, veel mannen bouwen zo een Macho-Ego op en de zachte kant verbergen ze dan achter dat masker. Dat Masker gaat soms alleen af als ze bij iemand zijn die ze genoeg vertrouwen, toe durven te laten in hun hart. Ze zullen dan hun zachte en kwetsbare kant ook durven te laten zien bij iemand die ze vertrouwen of waar ze van houden.

Om in vreugde te kunnen leven zal je eerst al die ego's die je in je leven hebt geroepen, durven los te laten. Dat loslaten doe je door eerlijk te zijn naar jezelf toe, onderzoeken waardoor en waarom jij je minderwaardig voelt tijdens conflicten met anderen. Pas als je In jezelf durft te zoeken in plaats van dat je de schuld bij de ander gaat leggen, zal je je antwoorden vinden. Alleen jij hebt controle over je gevoelens, niemand kan jou boos maken, verdrietig, kwetsen of wat dan ook. Dat gevoel zit In jou en dat kan een ander niet in jou proppen. Vaak zeggen dingen tegen je uit onzekerheid, of uit boosheid maar bijna altijd is hetgeen wat ze je voor de voeten gooien, iets wat In hun zelf zit of aan hen 'verkeerd' is.

Zo heb ik me ook vaak klote gevoeld toen mijn soulmate mij liep te vertellen dat ik in mijn eigen kracht moest leren staan, dat ik onzeker was en een ontzettend bang mensje was soms. Ik heb nog nooit mijn zwakke kant voor hem verborgen, als ik wilde huilen dan huilde ik, voelde ik me rot dan vertelde ik ook altijd wat er loos was en hoe ik me voelde. Ik heb altijd gezegd dat ik naast dat zelfverzekerde meisje ook een heel verlegen meisje kon zijn.

Maar hij bleef me maar wijzen of deze dingen en dat begon me te irriteren omdat ik dat allemaal al had toegegeven. Ik had het geaccepteerd dat het bij me hoorde en daardoor kon ik mijn ego's loslaten. Op het moment dat je ego's loslaat sta je in je eigen kracht, bescherm je je zelf, kom je voor jezelf op en zijn er geen ego's meer nodig die die taak op zich nemen om jou te beschermen.

Ik voelde me altijd minder bij mijn soulmate tot iemand in het spiritueel centrum waar ik werkte, opmerkte dat mensen die alleen maar dat soort dingen konden zeggen, dat alleen konden opmerken omdat het iets is in zichzelf wat ze herkennen en dus zelf aan zouden moeten werken. Het zit dus duidelijk ook in die andere persoon anders zullen ze het je nooit voor je voeten kunnen gooien.

En zo zag ik mijn soulmate van een hele andere kant, zag ik in dat ook hij een onzeker ventje was, bang kon zijn, dat ook hij nog moest leren om in zijn eigen kracht te gaan staan. Alleen zijn ego belette hem om dat te erkennen en aan zichzelf te werken dus ging hij mij maar op mijn gebreken wijzen. Het is beter om je te richten op jezelf, verbeter de wereld en begin bij jezelf. We kunnen anderen niet veranderen, we kunnen alleen onszelf veranderen en dat zullen we doen als we genoeg van onszelf houden.

Ik beleef af en aan momenten van Pure Vreugde, voel me soms zo intens gelukkig, zo tevreden, zo sterk, zo dankbaar, zo trots op mezelf maar ook trots op ieder ander die dit proces met zichzelf aandurft. Want ik zal je zeggen het kost een enorme dosis Eerlijkheid, Verantwoordelijkheid, Geduld en Moed om weer bij jeZelf uit te komen. Ik wil iedereen die dit leest een hart onder de riem steken en vertellen dat als ik dit allemaal overleven kon, Jij dat zeker ook kan. We zijn allemaal sterke zielen, allemaal even mooi en Zuiver, je moet het alleen Zelf durven te Geloven......Durf jeZelf te zijn....Jezelf minder voordoen dan je bent is het ergste wat je jezelf en je omgeving aan kan doen.

Hou van jeZelf, stap in je God-zelf, het is maar 1 stap die je hoeft te zetten....durf die stap te nemen, zoek niet Buiten jezelf maar In jezelf want daar ligt het antwoord. Durf te .....Voelen. Niet Denken maar Voelen....Vanuit je God-zelf heb je als doel Eenheid te creeren, Liefde te zijn, in Beweging te blijven, Karma in te lossen, in het Nu te leven maar je Ego-zelf heeft maar 1 doel en dat is zorgen voor Afscheiding, leven in Angst, Stilstaan, Karma op te bouwen en te verblijven in Verleden (angst = geen oude patronen doorbreken) en Toekomstige Tijd (verwachtingen, zorgen, wensen, verlangens, fantasien etc).

Als je wilt weten hoe je het Ego-zelf en het God-zelf kan onderscheiden, dan kan je een kijkje nemen in de tabellen bij de onderwerpen die ik geschreven heb over het Ego en Angst. Ik heb daar een heleboel voorbeelden gegeven waarbij je duidelijk de Verschillen kan zien tussen het God-Zelf en het Ego-Zelf. Kijk zelf eens goed of je jezelf herkent en ga dan eens eerlijk na of je wel in Balans bent. Of jij wel Vrij bent en Handelt vanuit je Ware Zelf, je God-Zelf of dat je een Gevangene bent van je Ego-Zelf. Het Ego-Zelf wilt nl altijd belangrijker zijn dan je God-Zelf en zal er dan ook alles aan doen om je uit Balans te houden want het wilt altijd de Controle en Macht in handen hebben.

Leugens zaaien twijfel en twijfel leid naar Angst. Ik heb liever de Pijn van de Waarheid dan dat ik de Pijn van de Leugens moet incasseren. De pijn van de waarheid zal misschien even pijn doen maar het zal tijdens het verwerkingsproces minder worden. De pijn van leugens kunnen een mens voor lange tijd, jaren en zelfs voor de rest van hun leven schaden. Vaak denken mensen dat dingen verzwijgen of domweg liegen beter is dan de ander te kwetsen met de waarheid. Hoe dan ook je kwetst de ander zo wie zo maar vanuit mijn eigen vele nare ervaringen weet ik dat de pijn van de waarheid sneller heelt dan de pijn van de leugen.

Ieder mens is ooit of meerdere keren Gekwetst in zijn/haar leven en we kunnen allemaal zien Hoeveel Schade het ons heeft gedaan. Vraag jezelf nu eens af wat jij liever zou willen horen als het om jou gaat. Heb jij Nu liever de Pijn van de Leugens of heb je liever de Pijn van de Waarheid???? Bedenk dan de volgende keer voordat je een ander leugens wilt verkopen eens heel goed hoeveel Schade je die persoon aan kan richten.

En kijk eens naar je eigen Gekwetste Ego en geef eens eerlijk antwoord aan jezelf op de vraag hoe het nou komt dat jij je zo gekwetst voelt. Komt dan niet omdat er ooit iemand of meerdere personen in je leven zijn geweest die jou ontzettend hebben gekwetst met hun leugens en hun gedrag????? Laten we eens ophouden met elkaar kapot te maken, ik kies voor de Liefde....waar kies jij voor????

Ik gun iedereen de vreugde die ik nu weer kan voelen nu ik mijn Beschermende Ego's heb durven los te laten. Op dit moment heb ik een Gezond Ego dat ik gebruik om te Denken als ik moet werken of als ik mijn gevoelens en gedachtes wil overbrengen met woorden. Verder dient het denken voor mij nu meer voor het Scheppen. Ik ben er nl van overtuigd dat we ons denken op een positievere manier kunnen gebruiken dan we nu doen. Het is niet allemaal even makkelijk maar ik weet dat we alles kunnen creeren wat we willen als we maar sterk in onsZelf geloven. Oefening baart kunst, scheppen is onze ware natuur. Ik zou willen dat ik iedereen een toverdrankje kon geven waarmee ze zichzelf weer zouden kunnen worden maar helaas heb ik dat niet.

Wat ik wel kan zeggen is: Een Leven In Waarheid is de Sleutel tot een leven in Vreugde en Vrijheid.
Ik heb mezelf ooit beloofd dat ik alleen nog genoegen zou nemen met Liefde en niets minder. Toen wist ik nog niet wat Liefde was en Nu weet ik dat wel, ik Ben Liefde en ik verdien Liefde. Ik heb keihard gewerkt om vrij te zijn van mijn Angsten en Verwachtingen, en nu pas besef ik dat er ook geen weg meer terug is. Ik wil geen relaties die gebasseerd zijn op en vanuit Angst maar vanuit Liefde. En ik zal zorgen dat ik krijg wat ik Verdien, ik Hou van meZelf en zal meZelf geven wat ik Nodig heb. En zo kan ik zeggen dat ik weer Trouw ben aan mezelf en het voelt Fantastisch goed om zoveel van mezelf te houden en voor mezelf te zorgen.

Ik ben een stap verder gekomen in mijn proces, ik leef nu meer vanuit mijn Godzelf/hogere bewustzijn en voel veel meer vreugde dan ik ooit heb gevoeld. Vanuit deze vreugdegevoelens ben ik beter in staat om te creeren, weet ik dat ik alles kan bereiken wat ik echt wil. Ik hoef geen geld, materie of een baan dat me aanzien oplevert. Op dit moment draait het weer om wat ik belangrijk vind en altijd heb gevonden: onvoorwaardelijk van mezelf houden en een ziel aantrekken die op mijn trilling zit. Zodat we samen anderen kunnen gaan helpen om net zoveel van zichzelf te gaan houden.

De wereld zal er mooier uitzien als er meer mensen van zichzelf zullen houden. Er zal meer vrede zijn, meer vreugde en meer vrijheid. Wat kan er nou nog belangrijker zijn dan dit? Voor mij is er dus niets belangrijkers, ik wens dat iedereen de weg naar hun hart terug zal vinden en zo ook meer in vreugde zullen leven om dit vervolgens weer door te geven aan anderen. Zo komt die mooie wereld die we zo graag willen er zeker wel.
Ik wens iedereen ontzettend veel Licht, Liefde en Kracht.

Lees hier in de update van 2007 hoe je meer vrede, vrijheid en vreugde kan creeren.

Liefs Ivy

 

 

 

Freedom to the new generation

Boy or Girl
No matter what you are
Show your Love no matter how far
Show your Feelings and try to pass it by
Because only when you know what love is
Only then you will be that Free Butterfly....

Copyright Ivy Bisoen