Voelen
Geschreven op 5 en 7 maart 2003

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Ik was nog geen 10 jaar oud toen mijn vader iets zei tegen me, dat ik ook nooit meer vergeten zou. Waar we het over hadden, dat weet ik niet meer. Ik weet wel dat ik hem onderbrak en zei: ja maar ik dacht.....waarop hij zei: je moet niet Dachten maar Zeker Weten!!!! Op dat moment begreep ik er natuurlijk geen bal van, ik schrok alleen van zijn keiharde uitspraak en hield wijselijk mijn mond verder maar dicht. Het zou me jaren later pas duidelijk worden hoe waar die woorden van hem eigenlijk waren.

Denken is de tegenstelling van Voelen. Denken doe je met je Hoofd en Voelen met je Intuitie. Hoe kan je in hemelsnaam dingen nou zeker Weten? Wanneer is iets nou 100% waar voor jou of een ander? Het Zeker Weten/Waarheid ontstaat alleen vanuit het Beleven en Voelen van je eigen Ervaringen. Je kan natuurlijk dingen Aannemen van anderen zonder iets zelf ervaren te hebben maar Weten doe je Zeker, als je door de Ervaring en het Gevoel dat daarbij hoort bent geweest.

Vanuit het Denken Schep je een Ervaring, die ervaring wordt dus Werkelijkheid en Beleef je, wat je weer bepaalde Gevoelens oplevert, die gevoelens leren je wat Weten is, het weten is jouw Geloof, jouw Waarheid want het Is gegaan zoals je het beleeft hebt. Wat voor jou dus Waarheid is, hoeft voor een ander niet de waarheid te zijn want niet iedereen gaat door dezelfde ervaringen. Ooit wel eens een lift in gestapt waar het meteen stil valt en je een enorme Spanning Voelde? Dit komt omdat mensen dan in zo'n kleine ruimte zitten en ze zich niet meer hardop durven te uiten omdat Iedereen ze zal kunnen horen. En tja er zijn zoveel mensen die vanuit hun Angst niets durven te zeggen en liever niet willen dat anderen dit kunnen horen.

Wel eens geirriteerd geraakt omdat iemand in de supermarkt of tram/bus, te dicht bij je kwam staan zonder je ook echt aan te raken? Dat je gewoon zo'n naar Gevoel ervaart dat ze Te dicht bij je staan. Zelfde als dat je ergens loopt en er iemand achter je loopt en je een onheilspellend Gevoel voelt. Of dat iemand tegen je liegt maar je zeker weet dat die persoon liegt maar je het alleen niet kan bewijzen want Gevoel is Niet te bewijzen het is je Geloof. Heb je ook wel eens het Gevoel dat je iets niet moet doen maar toch op dat moment doet en achteraf bedenkt dat je het niet had moeten doen en naar jezelf had moeten luisteren? Wel eens iemand leren kennen en meteen het Gevoel erbij had dat je die persoon niet mocht, niets met die persoon moest beginnen of juist meteen heel leuk leek terwijl je die persoon helemaal niet kent?

Er zijn dus verschillende dingen die je kan Voelen, de vraag is nu meer: wat doe je met dat Gevoel? Laat je het gewoon zo en wuif je het weg of Luister je ernaar? De meeste mensen luisteren niet meer naar hun Intuitie, wuiven dit liever weg als toevalligheden of geluk. Luisteren naar je Gevoel zal je een stuk dichter bij je Ware Zelf brengen. Meer luisteren naar je Gevoel is niets meer dan je Intuitie (6e Zintuig) meer Ontwikkelen. Door dit ontwikkelen ga je meer en meer op jezelf Vertrouwen en hierdoor zal je steeds meer in je Eigen Kracht gaan staan. Meer Houden Van jezelf, meer Durven, meer Doen, meer Geloven en dat is wat er bij heel veel mensen loos is, mensen geloven Nergens meer in. Ze durven anderen niet meer te geloven, de maatschappij niet maar vooral zichzelf niet. Door meer vanuit je Gevoel (God-zelf/Liefde) te leven ipv je Denken (Ego-zelf/Angst)zal je zien dat je zo weer terugkomt bij je Ware Zelf. Je zal ook zien dat het je zal helpen je Gave van het Helder Weten te ontwikkelen.

Heb je wel eens ervaringen meegemaakt die zo rot waren dat het pijnlijke Gevoelens naar boven haalden, die je liever nooit meer zou willen Voelen? Heb je je ooit bang, blij, onveilig, nerveus, schuldig, trots Gevoeld? Of ken je de Pijn en Angst die omhoog komt als je niemand hebt om je Gevoelens bij te uiten als je het ontzettend moeilijk hebt? Je weet wel op momenten dat je vanuit je Denken zelfs gaat denken aan Zelfmoord? Ik denk dat mensen eerder bang zijn voor de Hoogte van de Pijn dan dat ze bang zijn voor iets anders. Mensen willen liever geen pijn voelen, worden ze down, negatief of verdrietig van en wie wilt zulke mensen nou in hun buurt hebben? Want is dat niet wat ons is aangeleerd, dat je niet zwak mag zijn, niet moet huilen in het bijzijn van anderen en vooral je problemen binnenshuis moet houden?

Is het niet zo dat iedereen, jij maar ook ik zo vaak in ons leven zijn gekwetst door anderen en dat Dat ons juist zo'n pijn heeft gedaan? Dat we ons toen zijn gaan Afsluiten voor anderen en ons Gevoel en juist buiten onszelf zijn gaan zoeken naar iets wat de pijn of de aandacht van de pijn verdreef? We riepen andere problemen in ons leven zoals ziektes en verslavingen want dat leidde weer de aandacht van die andere gevoelens. We zagen alleen niet dat we onszelf alleen maar dieper en dieper in de problemen en pijn brachten omdat we er toen ook voor kozen om Ego's in ons leven te roepen die ons moesten Beschermen. Ego's werken als Maskers, je zet er 1 op zodra je de deur uit moet en met anderen te maken krijgt. Je stapt in een Rol dat je gaat spelen en zodra je thuis komt stap je weer uit die Rol en doe je dat Nep Masker weer af. Eenmaal als je thuis zit voel je je Kut en zit je weer in je Gevoel. Maar helaas Doe je niets met je probleem en ga je de volgende dag precies zo aan de slag, je zet je Nep Masker op en stapt in je Rol en zo ga je jaren, een heel leven en zelfs levens lang al door met dit Gedrag.

Je lost dit probleem alleen maar op door het te Doorbreken, het is een Oud Patroon en oude dingen horen in je Verleden en niet in je leven NU. Je bent geen klein kind meer dat Gekwetst is maar je bent ouder geworden en Sterker door die Ervaring dus wees er dankbaar voor en zie het als iets Positiefs. Je zal zien dat bijna al je wijsheid voortkomt uit het feit dat je door een hoop negatieve ervaringen bent gegaan en dus een heleboel Heftige Pijnlijke Gevoelens. Pijn is niet iets om bang voor te zijn als je eerlijk durft te kijken naar je verleden want je ziet dat je Alles overleefd hebt, je kan zien dat je eigenlijk onwijs Sterk bent. Alleen zorgen je Ego's, vooral je Gekwetste-Ego, je Slachtoffer-Ego er juist voor dat je niet in je Gevoel komt. Je Ego's zien Liefde nl als Vijand, ze zijn als de dood voor Liefde, Afhankelijkheid, Openheid en Eenheid.

Voel jij je wel eens rot maar weet je niet waardoor het komt? Hoe weet je hoe je je moet Voelen als je niet eens onderzoekt hoe je je allemaal kan Voelen? Hoe vaak maken we mee dat als we iemand vragen wat er aan de hand is, ze zeggen: niets of ik weet het niet? Dit komt omdat ze zelf waarschijnlijk nog niet hebben ontdekt hoe hun gevoelens werken en hoeveel gevoelens ze wel niet bezitten. Mij helpt het altijd als ik vast kom te zitten in een probleem, om een gedachterapport te maken waarbij ik mezelf een aantal doeltreffende vragen ga stellen. In het onderwerp Gedachtenrapport kan je zien hoe zo'n Gedachtenrapport werkt en hoe het je helpt vanuit je Denken terug te komen in je Gevoel. Voordat je zo'n rapport kan maken, zal je eerst moeten uitzoeken wat het verschil is tussen Gedachtes en Gevoelens.

Communiceren doe je niet alleen met Woorden maar dat kan ook door goed op te letten naar wat een ander voor gevoel uit zijn ogen straalt. Als je leert op te letten op mensen hun Lichaamstaal of leert te luisteren naar de toon waarop mensen iets zeggen. Door elkaar aan te raken kan je elkaar ook vertellen hoe of wat je Voelt voor de ander en daar bedoel ik niet mee dat je met elkaar het bed in moet duiken. Door Kunst kan je ook je Gevoel overbrengen, of je nou Beelden, Kleding, Tekeningen, Kapsels, Muziek, Schilderijen etc maakt, op deze manier breng je ook je Gevoel over.

In het onderstaande tabel heb ik de verschillende Gevoelens onderverdeeld in de 4 belangrijke B's. Bang, Bedroefd, Boos kan je onderverdelen onder Angst en Blij onder Liefde. Zo zie je sneller op welke manier je Denkt en wanneer je Voelt. In mijn onderwerp Meditatie kan je lezen Hoe voor mij die eerste stapjes begonnen richting mijn gevoel.

Boos: Woedend - Walging - Geirriteerd, Kwaad, Boos, Gefrustreerd
Bedroefd: Gedeprimeerd/Down - Verdrietig - Gekwetst - Teleurgesteld - Eenzaam - Waardeloos
Bang: Onveilig - Nerveus - Beschaamd - Vernederd - Angstig - Verlegen - Bang - Verlamd Dom - Schuldig - Paniekerig
Blij: Trots - Opgewonden - Gelukkig - Vrolijk - Liefdevol

Liefs Ivy

 

 

Vergiffenis maakt het Verleden Niet mooier, maar Wel de Toekomst.