Meditatie

Geschreven op vrijdag 7, maandag 10, dinsdag 11 en woensdag 12 Maart 2003

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Naarmate ik ouder werd maakte ik steeds meer en meer mee. Nu ben ik al een denker die overal een oplossing voor wilt zoeken zodat ik hetgeen dat ik aan mezelf wil veranderen, ook kan gaan veranderen. Ik zie mezelf als een Doener, ik zeg een hoop, wil een hoop maar om datgene echt te manifesteren in mijn buitenwereld, zal ik toch echt iets moeten Doen.

Nu heb ik gemerkt dat ik echt een heleboel kan bereiken, mits mijn hoofd leeg is. Ik moet ontspannen zijn, energie hebben, positief zijn, lekker in mijn vel zitten, geloof hebben en op mezelf vertrouwen. Nu heb ik jaren lang af en aan last gehad van Depressies.

De Depressies had ik nodig om weer tot mezelf te komen, gas terug te nemen, terug te komen in mijn Gevoel en nieuwe Energie op te doen voor de volgende ervaringen. Mijn hoofd zat soms zo vol, het maalde en maalde tot ik er kierewiet van werd en een slaapstoornis ontwikkelde. Wat ik ook deed, niets lukte me om me te ontspannen, mijn hoofd leeg te krijgen of in slaap te vallen.

Geen oefeningen, geen warme melk, geen boek, geen slaaptabletten en zelfs geen homeopatische middelen. M'n Gevoel vertelde me dat Yoga, Meditatie en vooral Ademhalingsoefeningen goed voor me zouden zijn. Aangezien ik niet het geld had om dit te betalen, moest ik iets anders verzinnen om toch verder te groeien.

Ik ging dus aan de Yoga en Meditatieoefeningen thuis maar dit hield ik na herhaalde pogingen niet eens 5 minuten vol. Bij de Yogaoefeningen trilden m'n ledematen als een gek en raakte ik alleen maar geirriteerd omdat ik dat niet vol hield hahahhaa.

Bij het Mediteren kon ik me niet concentreren of lukte het me niet te Visualiseren omdat m'n hoofd of Harde Schijf zoals ik het ook wel noem, Vol zat en er dus te weinig ruimte was om nieuw Geheugen Op te Slaan. Wat ik toen niet wist maar nu wel, is dat mensen die aan Depressiviteit lijden, in ieder geval ik dan, geen stil zittende meditatie schijnen te kunnen doen.

Het schijnt niet te werken bij de gemoedstoestand. Als ik Alleen maar Stil zit dan voel ik me juist minder goed!!! Nu heb ik dus door de jaren heen van alles geprobeerd. Zo heb ik uitgevonden hoe heerlijk het is als ik op mijn balkon kan zitten, in alle rust en tegelijkertijd genieten van de bomen, bloemen, vogels, insecten, wolken, sterren, maan, zon, lucht, regen, onweer etc.

Het liefst zit ik op mijn balkon als iedereen nog slaapt of naar bed is. Het voelt dan helemaal net alsof ik één ben met de natuur. Je gaat dingen zien, ontdekken, ruiken, voelen die je eigenlijk voor Gewoon aangenomen hebt. Kijk maar eens hoe heerlijk het is om op je balkon of in je tuin te ontbijten of te eten. Pas toen de Depressie minder werd, gebeurde bij mij het wonder.

Ik kreeg een cd van iemand met allerlei mooie nummers, waar dus ook een nummer op stond dat heet Memory Gospel. Toen ik dat nummer hoorde gebeurde er bij mij iets dat tegelijkertijd Hemels was maar ook Doodeng. Het mooie was dat ik terug kwam in mijn gevoel, ik kon weer een gedicht schrijven, wat ik al 2 jaar niet had gekund. Ik kon weer tekenen wat me ook al 2 jaar niet echt wilde lukken omdat er teveel woede in me zat.

Ik kon opeens weer Visualiseren en fantaseerde er op los hahaa. Ik begon met m'n hoofd te draaien en opeeens raakte ik in een soort trance. Ik ben toen ook op bed gaan zitten en toen trad ik uit mijn lichaam!!!!! Had absoluut niet meteen door wat er gebeurde hoor, dacht eerst dat ik het gewoon fantaseerde. Al snel kreeg ik door dat ik bezig was een Tripje te maken zonder mijn lichaam en ik genoot er echt van.

Het begon leuk want ik ontmoette mijn Soulmate in de vorm van slierten energie en we voelden ons heel vrij, liefdevoel en kinds bij elkaar. Daarna ontmoette ik mijn overleden therapeut, voor mij mijn enigste Goede Voorbeeldfiguur uit mijn leven. Het was heerlijk en ik genoot, daarna ging ik alleen verder tot ik bij een enorm licht kwam. Ik dacht toen nog als ik hier verder ga, dan ga ik naar Huis, daar waar ik vandaan kom.

Ik hoorde de woorden die mijn Soulmate me ongeveer een week daarvoor tot me had gesproken: ben je bang voor de Dood? Ik had geantwoord van niet omdat ik in reincarnatie geloof en dus Weet dat ik naar Huis ga. Ik weet dat mijn Ziel verhuisd naar een andere Wereld. Maar toen ik die woorden hoorde van ben je bang voor de Dood en kon kiezen om door het Licht te gaan, werd ik Angstig.

Ik dacht nog van: mag ik me alleen maar zo voelen door dood te gaan? Ik wil helemaal niet dood joh en ik kan mijn moeder toch niet zo achterlaten!!! Dit vond ik Grappig want ik heb mijn moeder in jaren niet gezien. Maar toch dacht ik aan haar! Op het moment dat ik dus dacht dat ik mijn moeder niet achter kon laten, keerde ik ook meteen weer terug in mijn lichaam en zat ik weer thuis op m'n bed.

Ik vond het zo'n super heftige en mooie ervaring maar ook eng want daarna durfde ik niet te gaan slapen hahaha. Afijn ik heb mezelf toegesproken dat er niks kon gebeuren en toen ben ik gaan schrijven en slapen. Ik heb daarna ontdekt hoe ik kan mediteren en besef ook dat er voor iedereen een geschikte meditatievorm is. Door die Uittreding ben ik weer terug in mijn Gevoel gekomen.

Kan ik weer Visualiseren. Visualiseren is het belangrijkste onderdeel dat Nodig is om te Mediteren. Je moet bij wijze van alles dat je Denkt,een plaatje Zien!!! Plaatjes vormen op bv een soort beeldscherm en dit zien in je hoofd. Naarmate we ouder worden wordt het visualiseren moeilijker en moeilijker omdat we vaak stoppen met dromen/fantaseren.

We gaan minder geloven in onszelf en geven onze Dromen op en leven door als een stel Zombies. Mijn manier van mediteren is : Praten, Dansen, Zitten en genieten van de natuur, Luisteren en kijken naar Vogels, Zingen, Tekenen, Creatief bezig zijn, Muziek luisteren, Huilen en Schrijven. Nu denk je vast ja maar dat is geen meditatie.

Maar ik zeg dat het wel zo is want ik ga nu puur af op mijn eigen ervaringen. Alles wat ons helpt dichter bij onszelf te komen, ons in contact brengt met ons Gevoel, ons bewustzijn, het Goddelijke in en om ons, als je dit weet te bereiken op wat voor manier dan ook, dan Is dat Meditatie. Hoe je Mediteert, maakt dus niet uit!!!!!

Het maakt ook absoluut niet uit wat je doet, als je maar tijd neemt om hetgeen dat je doet, ontspannen doet en ervan geniet. Dus met Aandacht de dingen uitvoeren: wakker worden, uitrekken, genieten van de nieuwe dag die je krijgt, je lichaam voelen, opstaan, douchen, muziek luisteren, tanden poetsen en ga zo maar door.

Door de dingen met meer Aandacht te doen kom je uit het Denken waar we allemaal zo Gek van worden. Zo gebruikt ook iedereen weer andere dingen die ons kunnen helpen bij het mediteren: zoals kaarsen, wierook, bloemen, stenen etc maar het is niet echt nodig. Ook al wil je schrobben, dweilen, kleren naaien, borduren of wat dan ook.

Alles wat je doet, kan een Spirituele Bezigheid zijn als het je Rust bezorgt, je het uit het Denken kan halen en het je een Ontspannen gevoel geeft. Je kan het alleen doen of samen, zittend of dansend, zwijgzaam of zingend, met je ogen dicht of open, het maakt echt niet uit, probeer het maar eens.

Het zal je zeker meer inzicht in je eigen gedrag geven en voor een ommekeer in je leven zorgen. Denk niet dat alleen de manier zoals men de Meditatie nu naar buiten brengt, dat dat de enige manier is. Feit is wel dat je het mediteren moet onderhouden, dus je zal het blijven moeten doen, wil je er van blijven genieten.

Als je het eenmaal onder de knie hebt, dan zal het al gauw een gewoonte worden maar dan wel een heerlijke gewoonte. Als ik alleen thuis ben dan draag ik het liefst kleding dat lekker zit. Dus geen strakke dingen die knellen maar gewoon lekkere slobberkleding. Ik denk dat wijde kleding dragen ook beter is als je gaat mediteren.

Strakke dingen zullen je alleen sneller uit je concentratie halen en je irriteren. Denk niet dat je iets meteen in 1 dag leert, alles heeft tijd nodig. Angst en Twijfel komen vaker om de hoek kijken om je uit te testen of hetgeen dat je zegt dat je bent of doet, of wilde veranderen,ook daadwerkelijk al zo is!!!!

En reken maar dat je moedeloos kan worden als blijkt dat je soms alles weer even vergeten bent en je weer van voor af aan moet beginnen. Het gaat met Vallen en Opstaan!! Ook de dagelijkse klusjes en zelfs de leuke dingen kunnen soms vervelend lijken als je even geen zin hebt of in een vervelende bui bent. Je zal dan sneller op de bank belanden voor de buis of voor je pc gaan zitten, ipv van even lekker te gaan dansen, lezen, tekenen, mediteren of wat dan ook.

Probeer ook niet alles in 1 x te veranderen. Je zal gauw denken dat als je voor het eerst mediteren kan, dat je dat voor altijd kan. Net als dat je stopt met roken en het uiteindelijk toch mislukt, zo kan alles even fout gaan als je even terugvalt. Alles wat je zou willen veranderen, heeft tijd nodig, dus niet opgeven als je de ene dag wel kan mediteren en het de andere dag niet lukt.

Als je de weg even kwijt raakt, kom dan in beweging op wat voor manier dan ook en geniet er van, het helpt echt om jezelf weer terug te vinden. Mediteren helpt je onderscheid te maken tussen Werkelijkheid en Misleiding, Inzicht te geven en Goddelijke Wijsheid te begrijpen. Ik heb jaren gedacht dat alles wat ik geloofde niet echt was.

Ik durfde niet meer op mijn gevoel te vertrouwen en raakte mezelf helemaal kwijt. Ik ging geloven wat mijn omgeving me wijs maakte. Ik merk nu dat als ik kan mediteren(zal je ook moeten leren hahaha, gaat niet in 1 dag), ik steeds meer en meer mezelf word en het is echt Fantastisch. Ik hou steeds meer en meer van mezelf en al zit ik nu niet in de meest gunstigste situatie.

Ik ben gelukkiger en voel me rijker dan ooit omdat ik nog nooit zo dicht bij mezelf ben geweest als nu en het word nog leuker want ik ben nog niet 100% mezelf nu. Het fijne van dit alles is ook nog eens dat als je weer dichter bij jezelf komt, je ook andere mensen zal aantrekken en de dingen die je wilt bereiken ook sneller lukken.

Verder denk ik dat Ademhalingsoefeningen voor iedereen heel goed zou werken. Velen van ons zijn nl vergeten hoe we regelmatig adem moeten halen en gaan ademen vanuit de borst ipv de buik. Kijk maar eens wat er met je gebeurt als je je gespannen voelt, haal dan eens diep adem, tot je het in je buik voelt, dan uitademen en alles los laten hangen(schouders etc).

Voel je je rot of angstig? adem dan maar eens een paar keer goed in en uit en kijk eens wat het met je doet. Kijk ook eens hoe je staat, als je je bekken naar achteren kantelt(billen aanspannen)en je benen iets uit elkaar zet,beetje door je knieen, dan zal je ook merken dat je houding(holle rug is niet goed) beter is en je ademhaling ook verbetert.

Ik ben geen arts en ik ben zelf nog Zoekende , ik leer mezelf alleen een hoop aan en alles wat mij helpt, wil ik graag delen in de hoop dat iemand er wat aan heeft. Ik leer dat als ik het allemaal rustiger aan doe en probeer te genieten van alles wat ik doe en beleef ik een tevredener mens ben/word en de drang naar perfectie steeds meer achter me kan laten en gewoon geniet van wie ik nu ben.

Mediteren kan je ook overal doen, je hoeft niet perse naar een kerk, moskee of een speciaal plekje te maken om te bidden of te mediteren. Het helpt absoluut volgens mij want met meer mensen om je heen zal het blijkbaar ook beter lukken en wierook en kaarsjes zorgen voor een ontspannen sfeer. Ik kan ook beter Mediteren met mijn Soulmate erbij dan Alleen, dan voel ik zelfs mijn Kruinchakra en ben van nature High (pure Xtc-gevoel).

Ik weet alleen dat Mediteren iets is dat je ook kan in een volle tram, lift, op de grond, op een stoel, in bed, op straat of waar dan ook. Op den duur bouw je je eigen ruimte om je heen en zal je zien dat het zelfs in een drukke tram of ruimte lukt te mediteren.

Enkele tips en oefeningen om te Mediteren (in je gevoel terug te komen) lees je in het volgende deel over Meditatie.

Lees hier verder

 

Je Weet Nooit wat je Kunt, tot je het Geprobeerd hebt...