Verwachtingen

geschreven op 5 februari 2005
 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Tot voor kort gebruikte ik de uitspraak: je bent nooit Klaar met Leren (lees: jezelf ontwikkelen). Maar ik begin deze oude overtuiging steeds meer en meer los te laten merk ik. Het is fijn mijn eigen weg te volgen en te luisteren naar meZelf. Ik maak leuke dingen mee maar ook nog steeds soms zware. Met het enige verschil nu dat ik onwijs snel weer in mijn Kracht terugstap als ik er ff uitschiet en mezelf toesta om onderuit te gaan.

Voordat ik verder ga over het onderwerp Verwachtingen wil ik een stukje delen met jullie dat steeds meer en meer mijn nieuwe overtuiging wordt. Het is een stukje dat ik al een tijd geleden in mijn spiritueel notitieboekje overgeschreven had. Helaas weet ik niet meer waar ik het vandaan heb maar het luid als volgt: De Verzoening is de Allerlaatste Les. Het Leren zelf is iets Tijdelijks. Het Leervermogen verliest zijn Waarde wanneer het Niet langer Nodig is te Veranderen. Wie Eeuwig Schept heeft niets te leren.....

Elke keer weer als ik een fase door ben gekomen in dit transformatieproces denk ik dat ik Klaar ben, bij meZelf thuis Ben en daar ook Blijf. Zo heb ik me de afgelopen maand Hemels gevoeld in gezelschap van meZelf, ik voelde veel vreugde, rust, vrede, kracht in meZelf en het voelde gewoon Fantastisch.

Het is niet gek dat je je altijd zo zou willen voelen maar is dat dan ook weer niet je vastklampen aan iets wat eigenlijk niet mogelijk is nu? Ik zeg Nu omdat ik er wel van overtuigd ben dat wij een toekomst tegemoet gaan waarbij het lijden en ziektes zullen verdwijnen. Maar zo ver zijn we op Dit moment nog niet met z'n allen. Er is iets wat ons gigantisch belemmert in het zijn van onsZelf en dat is de Tijd. We leven meer vanuit onze Angsten (Verleden) en Verwachtingen (Toekomst) dan dat we leven vanuit het Nu.

2 jaar geleden begon ik Bewust aan mijn transformatieproces. Ik ben toen echt keihard gaan werken aan mezelf en heb ontzettend veel dingen moeten verwerken. Dingen waarvan ik dacht dat ik die allang verwerkt had maar het bleek dus duidelijk dat ik een aantal dingen niet had verwerkt of los gelaten had. Er kwamen situaties omhoog waar ik vroeger veel moeite mee had, alleen gingen die sitaties nu niet alleen gepaard met oud gevoel maar met een veelvoudig gevoel. Dingen deden nu 100 x harder pijn dan vroeger en zo zag ik dus dat ik nog vasthield aan Oude Patronen.

Op het moment dat jij je oude patronen doorbreekt zal de pijn ook verdwijnen en ipv die pijn krijg je je kracht terug die je ooit verloren bent in die situatie van vroeger. Ik heb zo best een hoop Angsten overwonnen en Oude Patronen doorbroken, zoals je een cirkel doorbreekt om de geschiedenis niet te laten herhalen. Ik heb er veel Kracht mee terug gewonnen en het voelt Fantastisch want ik kan dingen nu makkelijker aan dan jaren geleden.

Tijdens het proces leerde ik wat Verwachtingen waren, hoe het werkte en hoe ik er mee om kon gaan. In principe is alles makkelijk onder te verdelen in het God-Zelf en het Ego-Zelf. Het God-Zelf leeft in het Nu, in Waarheid, neemt de Verantwoordelijkheid voor het leven, is Open, werkt aan Eenheid, Accepteert Alles en Iedereen zoals het, hij/zij Nu Is, Voelt, leeft vanuit Liefde, Is Liefde en Herkent Liefde, houd Onvoorwaardelijk van zichZelf en anderen, ziet de Overeenkomsten met anderen, ziet in anderen zijn Gelijke en wilt met anderen Samen Spelen/Werken om Vooruit te komen, leeft in Licht en ervaart dingen Positief.

Terwijl het Ego-Zelf leeft in het Verleden en de Toekomst, leeft vanuit een Illussie/Leugens, Onverantwoordelijk omgaat met zichzelf en het leven, Gesloten is, werkt aan Afgescheidenheid, Accepteert Niets en Niemand zoals het Is, Denkt, leeft vanuit Angst en Verwachtingen, is Angst en herkent geen Liefde, houd Voorwaardelijk van anderen en zichzelf, ziet alleen de Verschillen met anderen, ziet in anderen alleen zijn Mindere en wilt niet met anderen Samen Spelen/Werken maar alles Alleen doen en blijft Stilstaan, leeft in Duister en ervaart dingen Negatief.

Zodra je dus beseft dat je vanuit een Verwachting bezig bent, kan je dus aannemen dat je weer leeft en handelt vanuit je Ego-Zelf. De enige manier om je Ego-Zelf te bereiken is door het te sussen als een Klein Kind. Het te vertellen dat het er mag zijn, dat je ondanks dat het dingen doet die niet mogen, toch altijd van hem zal houden. Dat je Trots bent op het Kind, van het Kind Houd, het Kind Lief vind en je niet minder van het Kind gaat houden als ze eens een Fout begaan.

Je accepteert dus ook de Duistere kant, je Ego-Zelf en als je dat kan dan kom je vanzelf weer in Balans met je God-Zelf. Hoe meer je vanuit je God-Zelf leeft, hoe minder die Verwachtingen en Angsten naar boven zullen komen. En op het moment dat ze toch naar boven komen dan zal je ook snel inzien dat je Ego-Zelf weer tevoorschijn is gekomen. Dan ben je je ook Bewust dat je weer in het Waan Denken bent geschoten, leeft vanuit een Illussie/Leugen. Hoe meer je leeft vanuit je God-Zelf, hoe makkelijker het wordt om je God-Zelf van je Ego-Zelf te onderscheiden. En zo wordt het ook makkelijker om met die Verwachtingen en Angsten om te gaan.

Ik leef ondertussen meer en meer vanuit mijn God-Zelf en het Ego-Zelf raakt steeds meer op de achtergrond. Het komt zo nu en dan tevoorschijn en kan een ongelooflijke zeurpiet zijn maar ik zie gelukkig in dat het gedrag voortkomt uit m'n Ego-Zelf en niet mijn Ware God-Zelf. Het voelt fijn om meer vanuit mijn God-Zelf te leven maar ik moet nu dus ook oppassen voor het volgende gevaar: dat ik me niet ga vastklampen aan het Fijne Gevoel want wil je leven in Vreugde en Vrijheid, dan zal je toch echt moeten durven Los te Laten.

Ik merk nu dat als ik weer ff uit het Nu schiet, dus in een Verwachting of Angst schiet, dat ik het geen Fijn gevoel vind. Het roept alle oud gevoel van Pijn op, ik noem het de laatste tijd Hartpijn en sodeju zeg wat Voelt dat dan Kut. Gelukkig besef ik dat het Gevoel Pijn niet hetzelfde is als Angst, maar ik denk dat veel mensen wel door de Hoogte van de pijn in de Angst schieten. Zelf ben ik me nu er van bewust dat het gaat om het Gevoel dat omhoog komt en ben ik me bewust dat de Pijn van het Gevoel, niet meer dan dat is....Pijn en Gevoel. Het is mijn hele leven aanwezig geweest en het heeft me niet Kapot kunnen maken dus waarom zou ik het Vrezen? Als ik nu Pijn voel dan huil ik even lekker alles er uit en Voel de Pijn en zo is het een stuk makkelijker om met Pijn om te gaan als je het gewoon Accepteert i.p.v. dat je je er tegen gaat verzetten en het niet wilt voelen.

Al het Lijden is nodig geweest om me dichter bij meZelf te brengen. De Pijn bezorgt me na de ervaring weer een dosis Kracht dat ik ooit aan iemand of in een situatie heb weggegeven. En zo kan ik dus ook makkelijk terugstappen in mijn God-Zelf, mijn Eigen Kracht en het Nu. Ik zal wat meer uitleggen over wat Verwachtingen zijn, wat het met jou en anderen doet en ik zal wat voorbeelden geven van mijn eigen Verwachtingen waar ik me Bewust van ben geworden tijdens mijn proces en in mijn leven Nu.

Het eerste waar je je dus bewust van moet zijn is dat een Verwachting dus voortkomt uit je Ego-Zelf en niet je God-Zelf. Je leeft op zo'n moment dus niet in het Nu maar in het Verleden of de Toekomst. Onder Verwachtingen verstaan we : Wensen, Willen, Verlangen, Eisen, Fantasie, Toekomstdromen. Een Verwachting is dus iets wat je Nu zou willen hebben maar er Niet is. Of dit nu gaat om een relatie, een nieuwe auto of broek, een baan of wat dan ook gaat.

Ook werkt het zo met relaties, als jij nog niet van jezelf houd, voor jezelf kan zorgen, jezelf niet accepteert dan Verwacht je dus iets wat jij Niet bezit Nu maar wel van een ander Eist. Hetgeen je wilt is iets wat er in de Toekomst misschien zou kunnen zijn maar door je frustraties Wil je het Nu. Omdat je niet in Waarheid leeft kan je niet meer Helder Zien dat het niet voor Nu bestemd is om er te zijn of dat te krijgen wat je Verlangt want Alles komt op het Juiste tijdstip op je pad.

Hoe kom je in een Verwachting terecht? In een Verwachting kom je alleen maar door je manier van Denken. Onthou dat het Denken een Waansysteem is, alles wat hieruit voortkomt is een Illussie, het is Nep, niet Echt dus op Leugens berust. Het Ego-Zelf is maar voor 1 ding goed en dat is het Denken maar dan op een Scheppende (en positieve) manier en dat lukt alleen maar als je in Balans bent met je God-Zelf. Helaas is dit het grootste probleem bij het gros van de mensen, we zijn ons Zelf kwijt geraakt. Identificeren onszelf met het Ego-Zelf en zien daardoor ons Ware God-Zelf niet meer. We zijn verstrikt geraakt in het Denken en weten niet meer hoe we het Stil kunnen krijgen in ons hoofd. We zijn ver verwijdert van ons God-Zelf dat leeft vanuit het ...Gevoel.

In het kort uitgelegd: je gaat Denken aan iets...je Wilt iets...Verlangt naar iets...je zet je zinnen daarop...vervolgens komt het niet uit omdat iets of iemand niet aan je Verwachting of Voorwaarden voldoet...hierdoor raak je Gefrustreerd... vanuit die frustraties raak je van Slag en Boos en gaat lopen schelden en tieren...vanuit deze scheld kannonade roep je de meest verschrikkelijke dingen, je wenst anderen de meest erge dingen toe die niet in je op zouden komen als je vanuit je God-Zelf zou leven...je raakt in een soort roes waarbij je helemaal in de Stress schiet en over je toeren raakt...vervolgens ga je je down Denken en raak je in een Dip...die Dip daar blijf je in Hangen als je jezelf er niet uit kan krijgen...en daar dreigt dus het volgende gevaar...je Creeert zo dus een Ziekte en de meeste ziektes beginnen met Psychische Stoornissen waarbij je Geestelijke Gezondheid dus Achteruit gaat tot je jezelf in een Zware Stoornis Denkt. Zo heb ik dus heel mijn leven last gehad van Depressies en ooit zelfs een Identiteitstoornis gehad.

Je komt uit het Denken door weer meer in je Gevoel te gaan zitten. Dit doe je weer door te Mediteren en nee je hoeft niet stil te gaan zitten en niets te denken. Dat is iets wat mensen die teveel in hun hoofd zitten toch niet kunnen dus waarom zou je daar aan beginnen. Mediteren is alles doen wat je dichter bij jezelf brengt, wat je in een rustige ademhaling brengt. En dat kan zijn Stofzuigen, Schoonmaken, Borduren, Knutselen, Tekenen, Computeren, Sporten, Wandelen, op een bankje naar de Natuur zitten kijken, Schrijven, Zingen, Dansen etc.

Als je beseft dat een Verwachting dus komt vanuit het Denken vanuit een Illussie/Leugen/Waangedachte, dan zal je ook eerlijk moeten durven kijken naar het feit met Wie het te maken heeft. Je zal dan ook als je Eerlijk durft te kijken naar jeZelf, inzien dat het helemaal Niets te maken heeft met de Ander maar Alles met jezelf te maken heeft. Jij Wilt of Verlangt iets van een ander en als die ander niet Voldoet aan Jouw Eisen, Wil, Verlangens en Voorwaarden dan wordt Jij Boos en Gefrustreerd. Het zijn dus Jouw Gevoelens want jij wordt Boos en Gefrustreerd, die Gevoelens zitten In jou, komen dus Uit jou en niet uit die ander. Het zou dan dus Eerlijker zijn om eerst eens goed te kijken en toe te geven aan jezelf wat je nou van die ander wilt. En ipv dat je het van die ander Verlangt of Eist, het eerst eens aan jeZelf geeft.

Vaak of eigenlijk meestal lopen relaties van welke aard dan ook, Mis omdat mensen teveel Verwachtingen hebben en anderen niet kunnen Voldoen aan die Verlangens, Verwachtingen en Eisen van anderen. We kunnen elkaar niet Accepteren zoals we Nu zijn en willen de ander Teveel Veranderen in iets wat Wij graag willen zien. En het is nu eenmaal een Feit dat je mensen niet kan veranderen, mensen veranderen alleen als ze dat Zelf willen en er aan toe zijn. Zo heb ik op dit moment last van een Verwachting waar ik maar mee blijf worstelen.

Het keert steeds terug hahhaa omdat ik hetgeen wat ik wil leren blijkbaar nog steeds niet geleerd heb. Ik ben na mijn aanrandingen van vroeger een heeeeeeel gesloten mens geworden als het ging om persoonlijke problemen delen. Omdat mijn familie mij in Mijn ogen hadden laten vallen en liever kozen voor contact met mijn aanranders ipv met mij, niet aan mij vroegen hoe het gebeurd was of hoe ik me voelde etc, ben ik m'n mond gaan houden tegen mijn familie.

Tot aan mijn 22 was ik een ontzettend gesloten meisje dat haar Ware Zelf verborg achter een hoop Ego's/Maskers/Torenhoge Muur. Ik werd pas heel open toen ik met Xtc ging experimenteren, het werkte voor mij zoals het ook bedoeld was: als Medicijn voor zwaar getraumatiseerde mensen. Xtc is vroeger ontwikkeld voor Soldaten die Zwaar Getraumatiseerd terug kwamen uit de Oorlog. Ze konden zich niet meer uiten, waren totaal uit hun Gevoel geraakt en zaten alleen maar In hun Hoofd/Denken. Afijn voor mij werkte het dus ook Helend, ik voelde me sterker worden door zo'n pilletje.

Ik begon te praten en te praten en wilde al mijn problemen op gaan lossen en zo maakte ik in 1991 mijn eerste stap naar mijn Zelf Genezing. Ik ben van een heel Gesloten meisje verandert in een heeeeeeel Open Ziel. Ik praat makkelijk over dingen die ik heb meegemaakt, juist omdat ik weet dat praten helend werkt. Ik praat veel en zo nodig ik mensen uit tot een gesprek want door eerlijk en open te zijn over mijn ervaringen, schenk ik mensen mijn Vertrouwen. Het is aan de ander of zij mij hun Vertrouwen willen schenken en hun Binnenwereld met mij willen Delen.

Ik ben op dit moment bewust bezig om los te komen van die Verwachtingen en gelukkig ben ik wel al zover dat ik durf toe te geven dat als ik boos word, me gekwetst voel etc, het iets is In mezelf dat ik moet aanpakken. Nou en mijn Verwachting waar ik nu de laatste week toch steeds Bewust in schiet is dus het Feit dat ik merk dat ik van iemand die voor mij heel speciaal is, Verwacht dat hij Open is. Met mij praat over zijn ontwikkelingen, zijn proces, zijn leven, zijn ervaringen maar helaas daar is hij lang geleden mee opgehouden. Ik zag het zo dat hij zich verschuilt achter zijn Ego-Zelf want alleen het Ego-Zelf is Gesloten en het God-Zelf is Open.

Nu zie ik hem zelden maar we spreken elkaar via Msn. Alleen spreekt hij mij Nooit zelf meer aan, begint geen gesprek meer uit zichzelf en omdat ik het toch fijn vind om met hem te kletsen ben ik degene die altijd het gesprek begint en op gang houd. Van de week was ik het een beetje zat en wilde ik eens weten wat hij zou doen als ik niet het gesprek zou beginnen. Nou hij reageerde dus helemaal niet en ik besloot s'avonds gewoon offline te gaan zonder iets te zeggen tegen hem. Ik voelde me wel goed maar een uur daarna begon ik me rot te voelen en stroomden de tranen opeens over mijn wangen.

Ik begon aan een Gedachterapport en na 3 minuten was m'n huilbui weer over. Als je eenmaal bij jeZelf thuis bent gekomen dan stap je als je onderuit gaat ook weer vrij makkelijk terug in je God-Zelf, je Eigen Kracht en het Nu. Tijdens zo'n Gedachtenrapport stel ik mezelf meestal de vraag: Wat zou God zeggen in deze situatie en wat voor argumenten zou Hij aanvoeren om je duidelijk te maken dat je gedachtes niet 100% Waar zijn? Nou en reken maar dat ik dan een heel Eerlijk en Confronterend antwoord krijg hahaha.

Het antwoord luidde dat die ander misschien wel vanuit zijn Ego-Zelf gesloten was en dus niet leefde vanuit zijn God-zelf Maar dat Ik degene was die vanuit een Verwachting bezig was. Dat ik wilde dat hij mij aansprak en open en eerlijk was maar omdat hij dat niet deed, ik Gefrustreerd raakte omdat hij Niet voldeed aan mijn Verlangens/Verwachtingen. Ik kreeg van God te horen dat ik niet leefde vanuit mijn God-zelf op dat moment, dat ik uit mijn Eigen Kracht was geschoten en ik op dat moment leefde vanuit Angst en niet vanuit Onvoorwaardelijke Liefde voor meZelf. Op dat moment maakte ik die ander ook Belangrijker dan meZelf.

Nou ik was heel blij met dat antwoord want ik wist het eigenlijk al maar echt tot in mijn Hart doordringen deed het niet. Ik heb me na dit voorval weer alleen maar Gelukkig en Sterk gevoeld, Blij met meZelf geweest, het voelt fijn om bij meZelf te Zijn. Ik was online gisteren en was me dus bewust van mijn gedrag i.v.m. een Verwachting hebben naar die persoon toe. Ik wist dus wel wat er loos was maar gisteren gebeurde er weer iets waardoor ik uit mijn God-Zelf schoot.

Ik zat niet meer in het Nu en poef zo weer uit mijn Eigen Kracht. Nu begon ik gewoon het gesprek toen ik zag dat hij niet zelf reageerde en dat was ok. We hadden een vrij kort gesprekje, hij had een gesprek met iemand anders en zou iets anders gaan doen daarna. Ik had wat hulp nodig bij wat dingen ivm m'n pc en daar gaf hij antwoord op maar ik moest het zelf allemaal verder uitzoeken. Al met al een vrij oppervlakkig gesprek vond ik maar ik ben ondertussen niet anders gewend.

Ik heb mijn dingen gedaan en hem met rust gelaten en ging iets later weer offline. Heb wat dingen gedaan om mijn gedachtes weer wat af te leiden en voelde me goed. Ik ging later online en zag hem nog steeds online staan en toen poef schoot ik weer uit mijn kracht omdat hij voor mij dus geen tijd had en zei dat hij iets anders zou gaan doen maar een uur later stond hij toch nog online. Ik schoot toen weer in mijn Denken en het begon te malen in mijn hoofd en ik vroeg me af waarom hij nooit meer wat uit zichzelf tegen me zei, waarom hij nooit meer echt tijd voor mij had voor een goed gesprek en als laatste ging ik dus denken dat het wel aan Mij zou liggen omdat hij wel met anderen wilde praten. Nou en dit keer bleven de tranen over mijn wangen stromen en ik kwam maar niet uit dat Denken meer vandaan.

Ik begon hem uit te schelden in mezelf en vroeg me af waarom ik in hemelsnaam nog contact wilde met iemand die totaal niets deed voor deze vriendschap. Ik was het zat om altijd maar de Gever te zijn, Geduldig te zijn en zo ging ik nog ff een tijd door met allerlei dingen verzinnen waarom ik het gehad had met hem. Ondertussen bleef ik maar op hem schelden en bleven de tranen stromen, ook omdat ik besefte dat ik niet alleen boos op hem was maar ook op mezelf. Omdat ik Weer uit mijn kracht was geschoten en ik begon opnieuw aan een Gedachtenrapport.

God vertelde me dit keer dat ik Vast zat in die Verwachting van mij naar die persoon toe. Er werd me nu duidelijk gemaakt dat ik zo graag een echt gesprek met hem wilde voeren omdat dat me op Dat moment als hij online is Blij zou maken, Gelukkiger en meer Kracht zou geven. Ik zou me op Dat moment meer Gewaardeerd voelen als hij Normaal tegen me zou praten zoals ik van hem gewend was als hij voor me stond.

Lees hier verder

 

 

A dream you dream Alone is Only a Dream. A Dream you dream Together is Reality.