Tweelingzielen - Soulmates Relaties 7

geschreven in 2006

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Verschillen Tweelingzielen/Soulmates/Zielsliefde

Voor GSM: Scroll naar boven om meer te lezen

Wat ik hier ga schrijven over de verschillen tussen Tweelingzielen etc, daar zullen veel mensen die hun tweelingziel/soulmate/gelijkgestemde ziel/andere helft of hoe je het ook wilt benoemen, het misschien niet mee eens zijn.

Ik schrijf over dit onderwerp omdat ik via mijn spirituele website bijna alleen maar vragen krijg over het onderwerp wat ik heb geschreven over Soulmates Relaties. Overal lees ik tegenwoordig over de Verschillen tussen Tweelingzielen, Tweelingstralen, Tweelingvlammen,Soulmates etc. Het meeste dat ik tegenkom dat heb ik vaker ergens anders weer gelezen op een site. Dan weet ik dus ook dat het gewoon een OUD stuk is dat overgenomen is van het internet en niet geschreven is vanuit een ervaringssituatie zelf. Wat ik hier schrijf komt vanuit mijn eigen ervaring en weten, je hoeft het dus zeker niet voor Waarheid aan te nemen, het is gewoon mijn visie waar ik iets over kwijt wil.

3,5 jaar geleden ontmoette ik iemand die mijn hele leven totaal op zijn kop zette, mijn Hogere Zelf vertelde mij voordat ik hem ontmoet of gesproken had al dat dit mijn ware partner zou zijn voor het leven. Dat hij en ik soulmates (het woord tweelingziel kende ik toen nog niet eens) waren en wij voor elkaar bestemd waren, dat dit de man voor mij was en wij iets met elkaar zouden krijgen...Ooit. Ja, ja ooit, het voelde alsof het niet voor Nu bestemd was en dat er eerst iets moest gebeuren voordat wij ook echt samen konden zijn. Toen destijds snapte ik het niet echt wat ik doorkreeg maar nu 3,5 jaar later is het me heel duidelijk.

Toen ik mijn maatje weer opnieuw ontmoette 3,5 jaar geleden voelde ik mij een uitverkorene, specialer dan anderen omdat mijn enige echte ware, waar ik jaren Bewust van had lopen dromen ook echt gevonden had. Ik zag het echt zo dat hij en ik uitgekozen waren om Samen een Opdracht aan te gaan. Een opdracht die wij samen misschien wel zouden kunnen vervullen als we er samen aan werkten. Ik zag het als de opdracht om samen te leren wat Onvoorwaardelijke Liefde nou was, mijn maatje noemde het jaren geleden een Goddelijke-Geestelijke Relatie.

3,5 jaar geleden kende ik helemaal niemand in mijn omgeving die zijn/haar tweelingziel had ontmoet, laat staan door de heftige dingen ging waar ik toen doorheen ging. Gelukkig vond ik na een hoop gezoek op het internet een aantal mensen die door dezelfde fases en situaties heengingen, ik vond dus herkenning en benoemde wat er tussen mij en mijn maatje gebeurde als een Tweelingziel ontmoeting.

Ik las over Tweelingzielen in het boek van Patrica Joudry en Maurie Pressman en het leek alsof alles waar ik doorheen ging, in dat boek omschreven werd. Het was voor mij één en al Herkenning. Ik las ook op het net alles wat los en vast zat over tweelingzielen en zo kwam ik ook bij onderwerpen uit die gingen over soulmates, tweelingvlammen, zielemaatjes, bipolaire zielen, zielsverwanten en nog veel meer. Ik begon onderscheid te maken tussen deze benamingen maar daarmee dus ook tussen mensen. Vanaf dat moment als iemand mij zei dat ze hun soulmate hadden ontmoet riep ik altijd dat dat heel iets anders was dan je tweelingziel ontmoeten.

In die tijd vond ik nog dat er veel mensen maar wat riepen om er bij te horen (bij het kleine groepje mensen dat zijn/haar tweelingziel had ontmoet). Ik heb meer dan honderd mensen gesproken via internet die zeiden dat ze hun tweelingziel hadden ontmoet maar ik zag bijna al die mensen ook weer uit elkaar vallen. Terugvallen in een aardse relatie en strijd, ik verklaarde dat voor mezelf als dat de Opdracht om samen te leren Onvoorwaardelijke te Zijn, TE zwaar voor hen was. Ik ontmoette weer andere mensen, en de mensen die ik nu ken gaan allemaal door hetzelfde proces. Het is wel leuk om te zien hoe het werkt dat je allemaal mensen aantrekt die dus allemaal bezig zijn in hun gedachten met Liefde en hun Ware. Ik zie meer en meer mensen die bezig gaan met dit zware proces, mensen die zichzelf als liefde gaan ervaren en bereid zijn zichzelf te ontwikkelen en samen met een ander verder leren wat onvoorwaardelijke liefde nou echt is.

Afijn, ik dwaal een beetje af dus laat ik maar terugkeren naar mijn verhaal over de verschillen tussen tweelingzielen/soulmates etc. Ik ben nu jaren verder, er is ontzettend veel gebeurd sinds die tijd. Ik ben heel erg getransformeerd sindsdien, heb veel zware lessen geleerd en ben nog steeds aan het leren. Maar waar ik wel achter ben gekomen is dat ik me jaren geleden zo vast bleef klampen aan het Woord Tweelingziel puur omdat als ik dat niet deed mijn droom uit elkaar spatte. Ik droomde vroeger altijd van de ware, iemand die mij totaal begreep, iemand die net zo zelfstandig en leergierig en welwillend was wat betreft zijn eigen geestelijke ontwikkeling en het helpen van anderen. Ik zag later pas in dat ik mij vanuit mijn eigen angst vastklampte aan een Woord zodat wat ik ervaarde maar te verklaren was en ik mijn droom kon laten uitkomen. Ik dacht echt toen destijds dat als ik mijn maatje niet meer zou benoemen als tweelingziel, ik mijn maatje zou verliezen.

Mijn maatje en ik noemden elkaar in het begin van onze ontmoeting vaak Soulmate. Ergens begon ik automatisch te switchen tussen de woorden tweelingziel en soulmate maar bedoelde gewoon in gedachte hetzelfde ermee. En hoe meer mensen ik sprak en hoe meer mensen mij probeerden te overtuigen dat tweelingzielen en soulmates twee totaal verschillende dingen waren, hoe meer ik ging inzien waar we allemaal mee bezig waren vanuit Angst. Dat we ons aan Woorden vastklampten vanuit onze eigen Angst. We zijn het zo gewend vanuit ons Mens zijn dat we alles en iedereen in Hokjes plaatsen. Wat maakt het uit hoe we de ontmoeting met De Ware benoemen als we in Gevoel en Ervaringen hetzelfde ervaren? We weten ondertussen wel dat de ontmoeting gepaard gaat met het Transformatieproces, heel veel Aantrekken en Afstoten, het Loslaten van veel Oude Angsten, Oude Patronen, Oude Overtuigingen en Verwachtingen en het leren wat Onvoorwaardelijke Liefde is.

Het is de Mens/Illusionaire Persoonlijkheid/Ego die zich moet Verwoorden met Woorden om een ander duidelijk te kunnen maken wat hij/zij bedoelt. Zolang we nog niet volledig uit de Illusie van het Mens-zijn zijn gestapt, zullen jij en ik afhankelijk zijn van woorden om te kunnen communiceren. Het is ook de Mens/Illusionaire Persoonlijkheid/Ego die Alles in Hokjes plaatst en Denkt in Verschillen of Onderscheid. Mensen klampen zich niet alleen vast aan Hokjes en Woorden om zichzelf te kunnen Identificeren maar ook omdat Woorden gebruiken simpelweg onze Aardse manier van Communiceren is. We zijn nog niet zover maar in de Nieuwe Tijd zullen wij meer gaan communiceren vanuit onze Gedachten/Gevoelens, om het maar met een mooi woord te verwoorden: via Telephatie.

Het is nl zo dat we niet alleen Mens zijn maar ook Ziel. En de Ziel/Bewust-Zijn/Liefde Denkt niet in Woorden, Hokjes of Verschillen. De Ziel is Eén, we zijn allemaal hetzelfde, gelijk, één. Zolang Mensen Onderscheid maken (dus ook alles willen bewoorden door het in hokjes te plaatsen om vervolgens met elkaar te gaan strijden) zal er nooit die Eenheid, die we in werkelijkheid Zijn, ervaren kunnen worden. Ergens creeert men door al die verschillende benamingen weer hetzelfde effect als met al die verschillende religies en grenzen. Men onderscheid zich van anderen, vormt groeperingen, volgt elkaar of wat er tig jaar geleden in een boek geschreven werd. Men voelt zich beter, specialer, uitverkorener dan anderen en men maakt oorlog met elkaar. Liefde kent geen Grenzen, Onderscheid, Verschillen, Afgescheidenheid, alleen Eénheid.

Ik heb het ervaren met andere mensen dat ze zelfs gaan strijden met mij omdat ik mijn tweelingziel soms ook gewoon soulmate noem. Hetzelfde wat ik jaren geleden bij andere mensen deed, deden verschillende mensen nu bij mij hihi. Nog niet zo heel lang geleden gebeurde dit weer met iemand die tweelingzielen seminars gaf. Die viel er toen over dat ik constant tijdens een gesprek switchte tussen de woorden twin en soulmate. Toen ik uitlegde dat het voor mij dezelfde betekenis had kreeg ik een heel verhaal over me heen dat er een wezenlijk verschil tussen beide zat. Ik kon het hier nu niet meer mee eens zijn want ik had mijn oude overtuiging, die nu wel zijn overtuiging was, Losgelaten.

Meegaan in zijn overtuiging zou voor mij betekenen dat ik een stap terug zou moeten doen wat voor mij zou betekenen dat ik terug zou moeten stappen in het meer bezig zijn met Afscheiding en Verschillen ipv Eenheid. Het is zo makkelijk om anderen te volgen en je eigen mening en gevoel maar te verloochenen. Toch ben ik altijd zo geweest dat ik mijn eigen weg volgde, ook al betekende dat voor mij vaak dat ik jaren alleen mijn weg bewandelde. Ik blijf dus bij mijn overtuiging, het transformatieproces heeft mij ook al laten zien dat iedereen uiteindelijk dezelfde fases doorgaat. Ik herken waar mensen staan, ik herken de dingen die mensen ervaren, ik herken het gevoel, ik herken de oude energie en overtuigingen. Hoe moeilijk het soms ook is, voor mij is loslaten de enigste oplossing als mensen mij niet kunnen respecteren of blijven strijden en overtuigen met hun Woorden dat hun waarheid De waarheid is.

Voor mij zijn het maar woorden, naampjes en voor mij klinkt soulmate gewoon mooier dan tweelingziel (vandaar dat ik ook vaak het woord twin gebruik hahaha, engels klinkt zoveel mooier). Het is ook een woord dat ik 11 jaar geleden in gedachte vaak gebruikte toen ik ervan droomde om mezelf in een mannenlichaam te ontmoeten. Daarbij komt ook dat wanneer ik deze term gebruik andere mensen beter snappen waar ik het over heb dan wanneer ik de term tweelingziel gebruik. Het is zo ontzettend jammer dat mensen zo'n onderscheid maken tussen de Termen Tweelingzielen, Soulmates, Nevenzielen, Tweelingstraal, Tweelingvlam, Zielsverwanten etc want hoe je het ook went of keert: we zijn Allemaal hetzelfde, we Zijn Eén Ziel.

Ik snap echt wel waar het vandaan komt hoor, ik deed hier zelf vroeger ook aan mee. Maar als we het eens van een ander standpunt kunnen gaan zien hoe Woorden interpreteren nou werkt? Ooit was er iemand die zei Boom, daarna kwam er iemand bij en die zei ook Boom en zo ging het verder, totdat iedereen Boom zei bij het zien van een Stam met Takken en Bladeren. Is iets pas Waarheid als iedereen een Woord op dezelfde manier interpreteert? Voor mij gaat het niet meer op, voor mij is alles gewoon één pot nat hahaha. Met alles in Hokjes plaatsen geeft men alleen maar aan dat we van elkaar Verschillen en dat is dus juist niet het geval.

Men is bang om de Identificatie met de persoonlijkheid op te geven. We zijn Eén Ziel, sterker nog…we zijn allemaal tweelingzielen van elkaar. Alleen zijn we nog niet zover dat we van iedereen ook echt Onvoorwaardelijk kunnen Houden. Naar mijn mening komt dit voort uit het feit dat we nog teveel vanuit verschillende Bewustzijnsniveaus leven en we nog niet Klikken met elkaar. Het is al moeilijk genoeg om samen door dit proces te komen met de man of vrouw van je dromen, laat staan met een wildvreemde of je buurman etc.

Liefs Ivy

Lees hier verder


 

We zijn allemaal wel eens een boot op een ruwe zee geweest
Met een kapotte kompas en geen idee welke weg te gaan.
Als de zee eenmaal rustig is komen we zelf ook tot rust
En zal onze innerlijke vuurtoren ons terug naar de haven leiden

J.Jaquet