Tweelingzielen - Soulmates Relaties 6

geschreven in 2006

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

JeZelf missen of je Tweelingziel - Soulmate missen?

Voor GSM: Scroll naar boven om meer te lezen

In de afgelopen 3,5 jaar heb ik ontzettend veel mensen gesproken die allemaal met hetzelfde 'probleem' kampen: het MISSEN van je tweelingziel/soulmate/zielsliefde. Ik heb het missen van die ander wel eens omschreven als het geamputeerd zijn. Een deel van jezelf missen maar het toch iedere seconde van de dag voelen. Het is ontzettend fijn als je Bewust aanwezig Bent en kan genieten van het feit dat je die ander bij je voelt ondanks dat je hem/haar niet kan zien.

Maar je hebt ook die andere kant van de medaille nog, die momenten dat je in je Ego schiet en Denkt dat je die ander mist. Ook ik heb er in mijn onbewuste momenten ontzettend veel moeilte mee (en tjonge wat heb ik dit soort momenten vanaf juni veel meegemaakt zeg) . Het Ego is soms zo ontiegelijk slim en manipuleert als de beste. Het weet jou, zodra jij in het Onbewustzijn schiet, zo goed in de maling te nemen met zijn slimme smoesjes en beredeneringen. Het doet jou werkelijk geloven dat je Afgescheiden bent van je tweelingziel/soulmate/zielsliefde. Je mist die ander dan zo ontzettend en je voelt je vaak verdrietig omdat die ander niet bij je is of kan zijn....DENK je. Denken komt voort uit je Ego, wat weer een Illussionair iets is. Wat je op onbewuste momenten denkt kan je dan ook Waangedachtes noemen, dus niet werkelijk waar.

De waarheid is dat je Niet je tweelingziel/soulmate/zielsliefde op zo'n moment mist, wanneer je in je onbewuste deel schiet, maar .....JeZelf. Je mist op dat moment de Verbinding met je Hoger Zelf, je GodZelf, je Eigen Kracht. Je mist dus jeZelf maar het Ego zal met alle listen die het kan bedenken jou doen geloven dat je iets Buiten jezelf mist. Als je in de val trapt die het Ego voor jou heeft opgezet, zal je Buiten jezelf naar Liefde zoeken. Je zal dan eerder liefde zoeken in een ander, bv je tweelingziel/soulmate/zielsliefde. Het Ego lacht in zijn vuistje want het weet dat zolang hij het voor elkaar krijgt dat het jou buiten jezelf kan laten zoeken, dat jij nooit de Ware Liefde zal vinden. En dat is precies het doel van het Ego, het wilt Niet dat jij Ware Liefde vindt want het is bang dat zijn bestaan dan ophoud.

Als jij aan je tweelingziel/soulmate/zielsliefde denkt en je gaat je verdrietig of eenzaam voelen ipv blij en gelukkig, onthou dan dat je op dat moment weer in het Onbewuste Deel (Ego Persoonlijkheid) van jezelf bent geschoten en je Ego je zover heeft gekregen dat jij DENKT dat je AFGESCHEIDEN bent van je tweelingziel/soulmate/zielsliefde. Niets is minder waar want jij en je zielsliefde zijn voor EEUWIG met elkaar verbonden en niets kan jullie meer scheiden. Omdat je de ander fysiek niet ziet denk je misschien al sneller dat je niet meer bij elkaar bent maar op Zielsniveau ben je ten alle tijden met elkaar Verbonden.

Probeer je aandacht te richten op jezelf ipv van die ander want het gaat werkelijk niet om die ander op het moment dat je je eenzaam of afgescheiden van die ander voelt. Wat mij helpt op momenten wanneer ik in mijn Ego schiet en ga geloven wat het me aan probeert te praten is.... tegen mezelf zeggen: ik mis niet mijn tweelingziel/soulmate maar mezelf, ik mis de verbinding met m'n Hoger Zelf/God. Mijn tweelingziel/soulmate en ik en Iedereen Zijn al Eén, het is mijn Ego dat mij wil doen geloven dat wij Afgescheiden zijn van elkaar.

JeZelf belangrijker maken

Ben jij ook teveel bezig geweest met je bezig houden met je twin/soulmate? Zat jij ook teveel in zijn/haar energieveld? Was jij je ook alleen maar Zorgen aan het maken over hun proces, foutjes en gebreken? Dacht jij ook dat je Samen over die eindstreep moest komen en koos je ervoor om je Eigen Weg te verlaten? Maakte jij die ander soms belangrijker dan jeZelf?

Nou welkom bij de club want je bent echt niet de enigste hoor. Er zijn zoveel twins/soulmates die diezelfde weg bewandeld hebben om ervaring op te doen in het.....een Ander belangrijker maken dan jezelf :lol: Ik hoor niet anders van twins/soulmates dan dat ze met dezelfde dingen te kampen hebben.

Het grootste probleem is bij de meeste twins/soulmates (iedere relaties), de ander Loslaten omdat één of beiden nog Niet klaar is met zijn/haar proces. Die ander (maar ook jij) heeft dan misschien nog Lessen te leren bij anderen, zal zelf nog Stappen moeten maken om meer in hun Eigen Kracht te komen te staan en zo hun BewustZijn/EigenLiefde te ontwikkelen. Het kan zijn dat je je Schuldig voelt naar je twin/soulmate toe als je je Eigen Weg wilt vervolgen Zonder hem/haar. Je kan denken dat je die ander laat Vallen als je niet trouw aan hun zijde blijft staan en met hun mee-Lijd en mee helpt hun zak Oude Bagage te dragen. Niemand heeft er iets aan als jij ook gaat mee- Lijden of teveel op je schouders neemt wat niet van jou is. Daar doe je jezelf maar ook zeker die ander geen plezier mee. De ander leert zo ook niet om in zijn/haar Eigen Kracht terug te komen.

Vanuit Mededogen Weet je dat Alles wat die ander meemaakt Nodig is voor zijn/haar proces. En dat die ander zijn/haar eigen Proces zal moeten doorlopen, net als dat jij dat hebt moeten doen of nog aan het doen bent. Die persoon zal Zelf die Oude zware zak met Bagage moeten durven Los te Laten. Zelf die Eigen-Liefde, Eigen Waarde, Zelf-Vertrouwen, Geloof en Kracht voor zichzelf moeten ontwikkelen. Dat is iets wat jij Niet voor die ander kan doen, hoe graag jij dat ook misschien zou willen. Het is niet aan jou maar aan die ander om zichzelf zoveel waard te vinden dat hij/zij dat voor zichzelf over heeft en daaraan wilt werken. Jij kan er niet voor zorgen dat die ander Liefde Is, dat kan die ander alleen zelf ervaren als hij/zij die Angsten en Verwachtingen durft los te laten.

Niet kunnen loslaten kan komen door Angst voor Verlies. Veel mensen zijn bang voor Verlatingsangst, bang om een ander kwijt te raken. Maar dat is iets wat voortkomt vanuit het Ego. Want alleen het Ego leeft vanuit Angst en Denkt dat het afgescheiden is van anderen of anderen kwijt kan raken. Liefde weet dat je ten alle tijden met elkaar verbonden bent, ook al ben je niet fysiek bij elkaar, of zie je die ander niet meer, geestelijk ben je altijd met elkaar verbonden dus een ander kwijt raken dat kan niet. Veel mensen durven niet los te laten omdat ze bang zijn anderen te kwetsen en houden zo weer Teveel rekening met het Innerlijk Kind in die ander en blijven in de rol van Verzorger hangen.

Ook hier is dan het Ego weer bezig die je in de maling probeert te nemen want Liefde kan anderen niet kwetsen en weet dat alleen het Ego van die ander gekwetst kan raken. En Liefde weet dat het alleen zichzelf hoeft te verzorgen en niet een ander zijn/haar verantwoordelijkheid hoeft over te nemen. Dus als jij denkt ‘ik wil die ander niet kwetsen’, weet dan dat niet je Hoger Zelf dat zegt maar je Ego Persoonlijkheid. Alleen het Ego kan kwetsen en gekwetst raken.

Soms is het gewoon nodig los te laten want het komt vaak voor dat beide partijen nog Lessen te leren hebben die ze niet bij elkaar kunnen leren en dat deze lessen juist bij een ander wel geleerd kunnen worden. Door het niet loslaten vanuit Angst kan je elkaar dus deze lessen ontnemen die juist zouden kunnen leiden naar de groei van je BewustZijn. Het niet loslaten vanuit angst levert in dit geval alleen maar op dat je de groei van jezelf en die ander Tegenhoud en daar doe je werkelijk Niemand een plezier mee. Omdat men niet los durft te laten kan men mede verantwoordelijk zijn dat die ander zijn/haar lessen dus niet leert bij die anderen maar ook dat die ander zo nooit leert om op eigen benen te staan, dus in zijn/haar Eigen Kracht kan komen.

Mensen denken vaak dat wanneer je de ander loslaat, die ander niet op eigen benen zal kunnen staan. De grondslag van deze gedachte is al een Gebrek aan Vertrouwen. Je zegt met andere woorden dat je die ander niet Vertrouwt, dat je niet in die ander geloofd, wat gelijk staat als dat je zegt ‘ik vertrouw mezelf niet’ en ‘ik hou niet van mezelf’. Liefde weet nl dat alles gaat zoals het gaat, niets gebeurt voor niets en zonder reden. Maar Liefde weet ook dat in ieder mens een onwijs grote kracht schuilt. Je moet het de ander alleen gunnen om die Liefde en Kracht ook in zichzelf te vinden. Durven los te laten en niet denken dat je gefaald hebt omdat je die ander niet hebt kunnen helpen, Nee want dat is weer je Ego die dan aan het Denken is. Liefde weet nl dat je een ander niet kan helpen, we kunnen alleen maar onszelf helpen Als we dat zelf willen. Loslaten is soms het allermooiste cadeau dat je een ander kan schenken.

Loslaten vanuit Liefde en Vertrouwen is iets dat je doet voor jezelf maar ook voor die ander. Je Weet dat je ruimte schept voor jeZelf en voor die ander zodat jullie beiden verder kunnen werken aan je eigen Geestelijke Ontwikkeling. Je weet dat je die weg niet voor die ander kan lopen en dat je die ander niet op je rug hoeft mee te tillen, Je Vertrouwt er gewoon op dat die ander zelf die weg loopt en zijn bagage uiteindelijk op het Juiste Moment ook zal loslaten zodat de weg die hij/zij bewandelt Lichter wordt. Je zal zien dat wanneer je loslaat vanuit Liefde, er meer ruimte en bewustzijn ontstaat waardoor je weer dichter bij je Hoger Zelf - Liefde uitkomt.

Waar veel mensen eigenlijk de ‘fout’ ingaan bij het loslaten is: zelf blijven hangen in het verleden en emoties. Men blijft dan denken aan die ander, denkt gefaald te hebben, gaat twijfelen aan zichzelf en vragen stellen als ‘wat heb ik verkeerd gedaan’? Het is belangrijk te onthouden dat je niets fout gedaan hebt, waarschijnlijk heb je gewoon Alles gegeven wat in je zat en meer kon je gewoon niet doen. Door al die twijfels zaai je in jezelf weer Angst en dat zorgt er voor dat je weer minder in jezelf gaat Geloven, je Zelf-Vertrouwen neemt af, je Eigen Liefde neemt af en zo raak je zelf in de put.

Je begint jezelf te verliezen op deze manier, en soms gaan mensen zichzelf zo identificeren met hun Emoties dat ze er ook in blijven Hangen en dat Gebrek in zichzelf alleen maar Groter Creeren. Dit kan leiden tot veel frustraties, boosheid, stress, depressies, psychische ziektes en andere ziektes. Loslaten betekent niet dat je moet gaan lijden en niet gelukkig mag Zijn omdat die ander nog niet gelukkig is of zichzelf nog niet als Liefde ervaart. Je mag best even treuren maar het is niet meer nodig om te blijven Lijden als je blijft onthouden dat je vanuit Liefde loslaat en Liefde Bent.

Het belangrijkste om te onthouden is dat je ondanks dat je je bij het loslaten even rot voelt, ten alle tijden ook nog Liefde/BewustZijn Bent. En dit is iets wat je Nooit kan kwijt raken, je kan op z’n hoogst vanuit je Ego onbewustheid even Vergeten dat je Liefde Bent maar jeZelf verliezen dat zal niet kunnen gebeuren want je Blijft hoe je het ook went of keert Altijd Liefde. Het is niet zo dat wanneer je je rot voelt vanuit je emoties (duistere ego deel) dat dan dat andere Lichte/Liefdevolle en Sterke deel van jou opeens niet meer bestaat. Dat is een Illusie waar veel mensen werkelijk in gaan geloven vanuit hun Emoties en Denken. Net als dat je kan gaan denken dat wanneer je even een minder moment ( of dag) hebt, dat je dan gelijk denkt dat je Depressief bent. Emoties zijn niets meer dan emoties, jij bent niet die emoties, jij bent niet die pijn, jij bent niet die gedachtes die naar boven komen op dat moment, jij bent niet die boosheid, jij bent niet die teleurstelling, jij bent niet die angst…..jij Bent Bewust Zijn en al die Emoties gaan ook weer Voorbij.

Als al die aanvallen van anderen en onszelf in ons hele leven, ons niet Klein hebben gekregen wat houd dat dan in? Betekent dat dan niet dat wij onwijs Sterke, Mooie, Waardevolle, Liefdevolle Wezens Zijn? Sta jij nog steeds overeind in deze wereld ondanks al dat afstoten van je twin? Besef dan dat dat alleen maar kan door die Ongelooflijke Goddelijke Kracht die In jou zit, een kracht die nooit weggeweest is en die je Nooit kan verliezen als je gewoon blijft zien wie je Bent….Liefde.

Liefs Ivy

Lees hier verder


 

In de Angst wordt de mens zich Bewust van zijn Vrijheid.