Tweelingzielen - Soulmates Relaties 2

geschreven op 17 mei 2004

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Voor GSM: Scroll naar boven om meer te lezen

De dingen die ik hier over dit onderwerp vertel gelden niet alleen voor tweelingzielen/ soulmates/zielsverwanten maar voor Elke ziel op aarde. De mensheid kan een voorbeeld nemen aan de relaties zoals die zijn tussen Ware spirituele partners. Deze relaties zijn gebasseerd op Onvoorwaardelijke Liefde ipv Voorwaardelijke.

Ik ben er van overtuigd dat iedereen zijn/haar soulmate/ware spirituele partner kan aantrekken in dit leven als men maar genoeg van zichzelf houd en de verantwoordelijkheid wilt nemen voor het eigen leven dat men zelf gekozen heeft. Als je wat energie steekt in je eigen geestelijke ontwikkeling en jezelf de kans geeft om je angsten en verwachtingen te transformeren, zal het je zeker lukken je andere helft aan te trekken. Vergeet niet: wat je bent trek je aan, als je vanuit liefde bezig bent zal je ook liefde aantrekken. Het is vaak zo dat tweelingzielen/soulmates tijdelijk op elkaars pad komen om elkaar te helpen tijdens hun spirituele groei. Maar er zijn ook tweelingzielen/soulmates die in dit leven ook een aardse, fysieke relatie krijgen. Het volgende stukje heb ik uit het boek Tweelingzielen: Tweelingzielen zullen net als in alle andere aardse relaties te maken krijgen met conflicten. Alleen zullen ze deze anders en sneller oplossen dan dat er in de normale aardse relaties gebeurt. Zij voelen zich nl verantwoordelijk voor elkaar en laten de ander niet zomaar lijden als dat niet nodig is.

Ik kan een deel hiervan beamen, omdat jij en je tweelingziel één zijn voel je de ander zijn angst/onzekerheid/pijn/gebrek en zal je inderdaad de conflicten snel willen oplossen. Maar ik weet ook uit ervaring dat wanneer je uit je Bewust-Zijn schiet, dat je dan mensen kan kwetsen en dat je dat zelf vaak helemaal niet door hebt. Vaak willen mensen niets horen of aannemen van een ander als ze in hun Ego schieten en dit soort situaties zullen enorm pijnlijk zijn. Vooral als je niet goed in je eigen kracht staat. Maar het mooie van de conflicten is dat je juist daardoor uiteindelijk leert om in je eigen kracht te blijven staan. Veel mensen die hun tweelingziel hebben ontmoet zullen niet zo snel uit hun kracht raken door omstanders maar je tweelingziel is absoluut degene en bijna ook de enigste die jou uit je kracht kan krijgen.

Er zullen altijd mensen zijn die niet geloven in tweelingzielen/soulmates/zielsverwanten. Veel mensen geloven nergens meer in en zullen dit soort ervaringen dan ook niet meemaken. Hoe kan je de ware nou ontmoeten als je er helemaal niet meer in geloofd? Mensen zijn zo van hun Gevoel afgestompt doordat veel relaties niet geworden zijn wat men er van hoopte. Men is gekwetst geraakt, verliest het vertrouwen in mensen en relaties en geloofd er niet meer in dat het ook anders kan. Men blijft vasthouden aan oude angsten die ontstaan zijn in het verleden. Men blijft vastzitten in oude patronen en deze herhalen zich in nieuwe relaties en zo begint het ongeloof dat relaties spannend, leuk en blijvend kunnen zijn. Alles is mogelijk, als je maar durft te creeren en bereid bent om samen te werken en goed communiceert (je Gevoelens durft te uiten) met elkaar.

Heb je ooit wel eens iets uit zien komen waar je gewoon echt niet in geloofde? Juist, die dingen komen dus ook Niet uit, juist omdat je er Niet in geloofd. En zo creeer je op dezelfde wijze alleen maar negatieve dingen terwijl we op deze manier ook positieve dingen kunnen creeeren. Maar het is best moeilijk omdat we niet voldoende in onszelf en onze krachten geloven. En bij het creeren hoort je intentie juist te zijn, zal je in jezelf moeten geloven anders komt hetgeen wat je wilt creeren niet uit. Onze gedachten hebben enorme krachten en wij creeren dan ook ons eigen wereldje. Helaas komen gedachtes die uit Angst ontstaan sneller uit omdat we in angst zijn opgevoed en daar schijnbaar ook meer in geloven en zo ontstaan er meer nare ervaringen dan ervaringen vol vreugde en genot. Dus als jij denkt dat er voor jou geen Ware rondloopt, dan Is dat ook zo want jij schept met je eigen gedachtes je eigen wereld.

Misschien ben je die persoon wel al tegengekomen maar was je er op dat moment niet klaar voor en zijn jullie elkaar weer uit het oog verloren? 16 jaar geleden wist ik ook niet dat mijn soulmate mijn soulmate was. Ik had toen een relatie en was dan ook heel gelukkig met die persoon, was toen nog heel jong en heel onwetend/onbewust. Mijn soulmate is heel mijn leven al in mijn buurt geweest, woonde altijd op nog geen 10 minuten afstand van mij en werkt zelfs vlak bij mijn huis, maar ik zag hem nooit totdat hij 2 jaar geleden weer op mijn pad kwam. Na zoveel jaar ontdekte ik pas hoezeer wij op elkaar leken, dat onze levensvisie zo overeenkwam met dat van de ander. Wij lijken enorm op elkaar maar aan de andere kant verschillen wij ook enorm met elkaar.

Wat anderen ook zeiden ik ben altijd blijven geloven in het gevoel dat ik had dat mijn soulmate ergens hier op aarde rondliep en dat hij mij weer terug zou vinden. Ik ben ontzettend blij dat ik ben blijven geloven in wat ik voelde en dacht op dit gebied. Als je er van overtuigd bent dat er ergens voor jou ook een ware rondloopt zal je die persoon ook zeker ontmoeten. Je zit op hetzelfde trillingsgetal/niveau en trekt elkaar aan. Het bestaat echt, het draait allemaal om geloof in jeZelf, wat jij echt belangrijk vindt in je leven en... gedachtekracht.

In het tweelingzielenproces hebben tweelingzielen heel veel te maken met het aantrekken en afstoten van elkaar. Het voelt niet echt fijn om verwijdert te zijn van je tweelingziel/soulmate maar die momenten zijn echt nodig voor je eigen groeiproces. De momenten dat je gescheiden bent van je tweelingziel zijn juist goede momenten want juist in die momenten alleen leer je in je eigen kracht te gaan staan. Als je samen zou zijn dan leun je al sneller op de ander, zoals je al genoeg ziet in de aardse relaties. Ik heb mijn tweelingziel/soulmate in iets meer dan een jaar tijd maar 6x gezien of zo.

Ik heb echt moeilijke tijden achter de rug maar het loont wel en wat een ander ook zegt...ik weet dat hij voor altijd in mij zit, net zoals ik voor altijd in hem zit. We zijn voor altijd met elkaar verbonden en Niets of Niemand kan daar ooit nog tussen komen. Alleen wijzelf kunnen hier tussen komen als we zelf stoppen met het geloven in OnsZelf. Zo heb ik mijn soulmate zich zien terugtrekken van mij. Ik zag hem zichzelf helemaal blokkeren voor wat er tussen ons speelt.

Hij was er niet aan toe, had nog een aantal angsten, oude overtuigingen en patronen om los te leren laten. Maar toch kwam hij steeds weer terug bij mij en meldde mij dat hij hetgeen wat wij samen hadden gedeeld, nergens anders had gevonden. Tja wat denkt hij nou hahaha, dat hij dat bij iedereen zal kunnen vinden? Je mag al in je handen knijpen van geluk als je je andere helft vind in dit leven. Beetje bij beetje ziet hij meer van zichzelf terug in mij en durft hij mij weer te gebruiken als Spiegel maar echt van harte gaat het niet merk ik, daar er nog teveel oude angsten bij hem zitten die voor blokkades zorgen en hem in een lagere trilling houden.

Mensen die zich leeg voelen zijn nog niet bij zichzelf thuisgekomen. Ik ken het gevoel van leeg zijn, je denkt dat je iets mist, een ander nodig hebt om Heel/compleet te zijn maar dat is een Illussie. Je hebt alleen jeZelf nodig om Heel te zijn. Als je je Leeg voelt dan weet je gewoon nog niet wat liefde of onvoorwaardelijke liefde is. Maar je hebt alle tijd gekregen om daar aan te werken. Veel mensen proberen deze leegte op te vullen door heel materialistisch te leven en van alles te kopen. Helaas zal iedereen die dit herkent ook weten dat die leegte niet op te vullen is door materie. Ja misschien voor 5 minuten of korter maar intens gelukkig zal je niet worden van materie.

De weg naar de liefde vindt je niet via de Buitenwereld maar via je Binnenwereld. Ik heb me hier ook schuldig aan gemaakt door maar constant te lopen zoeken (vanuit het ego)en alles te analyseren. Ik ging zoeken in boeken als ik vastliep en zelf de antwoorden niet kon geven. Maar kwam er ook heel snel achter tijdens het lezen van die boeken dat alle antwoorden allang In mij zaten. Boeken zijn voor mij meer een vorm van Herkenning geweest, alles wat ik dacht vond ik terug in die boeken.

Alsof al mijn gedachtes in dat boek gepropt waren. Op zo'n manier is boeken lezen wel leuk hahhaaha, het geeft je een goed gevoel als je jezelf herkent in een ander zijn gedachten. Veel mensen lezen boeken om Kennis op te doen maar vergeten de opgedane kennis om te zetten in hun leven en zo blijft het Kennis en geen Ervaring wat je opdoet. Vanuit ervaringen kom je bij het Gevoel en dat levert je het Weten op. Ik ben van mening dat heel veel boeken een omweg zijn, net als dat je allerlei curcussen volgt of healings ondergaat, het blijven omwegen want het antwoord zit al in je !!! Ik wil nu niet zeggen dat het fout is om boeken te lezen of workshops etc te volgen, helemaal niet want er bestaat geen goed of fout maar als je één stap naar Binnen doet garandeer ik je dat je sneller je antwoorden zal vinden.

Kijk eens In jezelf ipv daarbuiten dan zal je zien dat er iets heel waardevols In jou zit. Een Invulling zijn in een ander zijn leven komt voor in de aardse (traditionele) relaties. Mensen die niet weten wat liefde is zoeken dit nl buiten zichzelf en dus via een partner. je tweelingziel, soulmate, de ware of hoe je het wilt noemen, is een Aanvulling in je leven en geen Invulling. Ik bedoel met aanvulling niet dat de ander hetgeen heeft wat jij mist. Ik bedoel met aanvulling dat de ander de heelheid in zichzelf heeft gevonden en bij jou past wanneer jij zelf ook de heelheid in jezelf hebt gevonden. De meeste mensen zoeken toch teveel buiten zichzelf naar liefde vanuit een leegte in zichzelf. Als je Denkt dat je Leeg bent of iets mist, dan Is dat ook echt zo want je gedachten zijn zo. Probeer nu je gedachten eens te veranderen en denk Nu eens dat je Heel en Compleet bent en Niets mist.

Als je je soulmate/tweelingziel ontmoet en zelf ook nog eens een verantwoordelijke soulmate/tweelingziel bent, zal je je tweelingziel kunnen gebruiken als jouw spiegel. Het is ontzettend confronterend omdat de ander je delen van jezelf laat zien die je eerder niet zag of niet wilde zien. Door je tweelingziel leer je dus dingen van jezelf te zien zoals oude angsten, verwachtingen die je schept naar anderen maar ook je duistere en lichte kant kan je zo herkennen. En verantwoordelijk als je bent...ga je hiermee aan de slag, hoe moeilijk en zwaar het ook is. Door de ander als Spiegel te gebruiken kan je oude patronen doorbreken, oude angsten overwinnen en je verwachtingen leren los te laten. Zo heb ik echt in 2 jaar tijd meer geleerd en losgelaten dan ik ooit heb gedaan in mijn hele leventje.

Zo ben ik ondertussen, nu ik dit toevoeg aan deze pagina, alweer 2 jaar bezig om Onvoorwaardelijk van mezelf te houden. Zuiver te worden en Alles te Doen wat voor mij Belangrijk is om mezelf in een hogere trilling(hoger bewustZijn) te krijgen. Zo ga ik soms door een hel omdat er veel angsten naar boven komen, veel pijn omdat ik niet Doe wat ik eigenlijk zo graag wil doen in sommige situaties. Nu zijn relaties altijd een probleem voor mij geweest, ik cijferde mezelf altijd helemaal weg. Had alles voor de ander over, vergaf altijd alles, draaide altijd mijn andere wang toe als ik weer een fikse mep in mijn gezicht kreeg als m'n partner loog, vreemd ging, mij sloeg of wat dan ook.

Nu leer ik meer bij mezelf te blijven. Ik merkte dat ik vroeger in gesprekken met m'n soulmate nogal geneigd was in alles toe te geven, mijn visie in te ruilen voor de zijne. Ik schoot dus op die momenten uit mijn Eigen kracht. Maar achteraf merkte ik dan wat ik gedaan had en dan durfde ik bijna niet aan hem te vertellen dat ik het niet eens was met zijn visie. Bang om hem kwijt te raken en vanuit zo'n positie doe je bijna alles om de ander in je leven te houden. Dit zijn dingen die ik deed in andere relaties maarrrr Nu in het proces met mijn soulmate leer en doe ik het anders.

Ik probeer nu in mijn eigen kracht te blijven staan en dat houd in dat ik alles waar ik het niet mee eens ben, ook Zeg en me houd aan mijn eigen meningen en visies, ongeacht de gevolgen. Zo deed ik dingen, meer voor hem, om hem tevreden te houden maar ik voelde me zwaar Kut achteraf als ik dingen deed waarvan ik wist dat hij er niet aan toe was omdat hij nog een hoop oude patronen moest doorbreken op gebied van relaties. En zo zag ik ook in dat juist doordat ik die dingen deed zonder er 100% achter te staan, ik net zo bezig was als hem. Ik weet dat ik sommige dingen Nu beter niet kan doen omdat ik er niet aan toe ben Nu. Ik wil geen dingen doen waar ik niet achter sta en dat moet ik dus ook niet doen bij mijn soulmate, hoeveel ik ook van hem hou, ik kom op de eerste plaats!!!!

Als je dingen gaat doen waar je niet volledig achterstaat, verloochen je jezelf. Ben je niet Zuiver bezig, niet Eerlijk en zo schiet je steeds uit je eigen kracht, kom je in Angst terecht en hou je jezelf in een lagere trilling terwijl spiritueel groeien juist inhoud om bewuster te leren Zijn. Jezelf in trilling verhogen en zo dus geestelijk te groeien. Soms is het moeilijk om bij jezelf te blijven in deze maatschappij en zo ondervind ik ook probleempjes door het gedrag van mij soulmate. Ik ben eerlijker in bepaalde dingen en soms plaats ie mij in een positie waarbij ik dingen zou moeten verzwijgen. Hierdoor kan ik mezelf gewoon niet echt zijn, helaas heeft hij dat vanuit zijn stuk onbewust zjn niet door.

Zo kan ik dus Niet mezelf blijven, zou ik toegeven aan hem om net zo te handelen, dan zou ik mijn kracht uit handen geven. En zo cijfer ik mezelf dan weer helemaal weg om hem maar tevreden te houden. Hoe moeilijk het ook is, toch zeg ik nu meer en meer wat ik op mijn hart heb. Hoe ik in het leven sta en dat ik daar niet in wil veranderen, voor niemand niet, dus ook niet voor mij soulmate. Ik begrijp dat het bij het proces hoort waar we inzitten en zo moet ik hem ook niet willen meekrijgen in mijn visie die hij Nu misschien nog niet zo ziet.

Door onze ervaringen of gebrek aan ervaringen op bepaalde gebieden, zitten we allemaal op verschillende bewustzijnsniveaus. Mensen zijn het gewend om dan de ander te gaan lopen overtuigen van hun gelijk en proberen zo anderen hun mening op te dringen. Of ze willen uit bezorgdheid de ander helpen of veranderen om ze te behoeden van pijn en 'fouten' maar we kunnen alleen onszelf veranderen. In principe hoeven we niemand te Helen. Helende Energie komt vanzelf als men er aan toe is met het nodige Loslaten van je jeugd en of andere problemen. Het is een pad van Bewustwording en Verwerking en dat is voor iedereen anders en iedereen krijgt op zijn eigen tijd deze Energie aangereikt.

Het is frapant om te zien hoeveel mensen, inclusief ikzelf, zich vastklampen aan een partner die niet bij ze past. Ik had vroeger zoveel moeite met Loslaten, iets dat ontstaan is in mijn jeugd omdat mijn vader mij in de steek had gelaten. Ik had last van verlatingsangst, moeite met mensen kwijtraken. Deze angst bracht me vaak in situaties dat ik Zelfmoord overwoog en zelfs pogingen ondernam. Puur omdat ik het niet aankon als iemand me verliet of ik het zelf uit moest maken met iemand. Ik heb deze angst met echt heel veel pijn en moeite overwonnen door voor mezelf te kiezen op momenten dat ik tegen gehouden werd in mijn groei door partners, familie en 'vrienden'. Ik heb letterlijk met al mijn 'vrienden', familie en ex-vriend gebroken en zo leerde ik hoe ik moest loslaten en voor mezelf moest kiezen.

Ik heb ontzettend veel mensen losgelaten en al ben ik toen door de ergste Hel gegaan, ik heb het gedaan omdat het in mijn eigen belang was. Toen ik mijn ex-vriendje durfde los te laten heb ik nog wel jaren verdriet hiervan gehad maar ik heb nooit een moment spijt gehad dat ik hem heb losgelaten. En dit geldt dus ook voor alle andere mensen in mijn leven. Door mensen los te laten die mij belemmeren in mijn groei, maak ik meer ruimte voor mensen die op hetzelfde trillings/bewustzijnsniveau zitten. En zo zie je maar weer, ik dacht 13 jaar geleden nog dat mijn ex-vriendje mijn grote liefde was. Nu jaren later zie ik helemaal in hoe onwetend en onbewust ik toen destijds was hahaha want ik weet nu dat ik toen absoluut niet wist wat liefde was, laat staan wat onvoorwaardelijke liefde was.

Toen ik mijn soulmate weer ontmoette had ik nog maar weinig eigenwaarde over. Als ik aan mijn soulmate denk dan zie ik hem altijd als een sterke man, mooi, slim, verantwoordelijk, geduldig, wijs, lief. Dingen die ik bij mezelf niet meer zag maar door hem als mijn spiegel te gebruiken leerde ik mezelf ook weer te zien als sterk, mooi, geduldig, slim, wijs, lief en verantwoordelijk.

Omdat ik helaas maar een kant van mijn soulmate zie hoop ik dat ook hij ooit mij als zijn spiegel zal durven te gebruiken en zal inzien dat hij niet alleen maar sterk, lief, geduldig, verantwoordelijk, onafhankelijk etc is maar ook zwak, boos, ongeduldig, onverantwoordelijk en afhankelijk etc is. We zijn nl beiden en pas wanneer je delen van jezelf niet meer ontkent zal je meer en meer de heelheid in jezelf voelen. Onvoorwaardelijk liefhebben begint bij jezelf, pas als je jezelf accepteert met je positieve en negatieve punten zal je ook onvoorwaardelijk van een ander kunnen houden. En pas dan zal je klaar zijn voor een liefdevolle relatie met jezelf en een ander.

Op dit moment (ik schrijf dit klein stukje 2 jaar later) zie ik pas de zwakke kant van mijn soulmate. Ik zie hoe hij worstelt om zijn oude patronen en overtuigingen te doorbreken, oude angsten naar boven komen en hoeveel moeite hij heeft met loslaten. Dus je ziet hoe het werkt, probeer een ander niet te veranderen. Mensen zullen zelf veranderen als ze er aan toe zijn om Eerlijk naar zichzelf te kijken en hun oude patronen durven te doorbreken. Dit zullen ze alleen maar kunnen door te kiezen voor zichzelf en te Doen wat goed voor ze is. Karma los je in door je Verleden niet te laten Herhalen. Je verleden niet laten herhalen kan je voorkomen door in Waarheid te leven. In waarheid leven houd in dat je Gedachten, Woorden en Daden, Eén zijn.

Het yin-yang principe geldt niet alleen voor tweelingzielen/soulmates maar voor ieder mens: je moet je mannelijke en vrouwelijke energie in balans brengen. Dit doe je door al je Angsten (verleden tijd) en Verwachtingen (toekomstige tijd) los te laten. Dit is een heel proces dat ontzettend moeilijk en zwaar is want je moet mega hard aan jezelf werken. Het vereist nl een flinke dosis Eerlijkheid en Verantwoordelijkheid. Oude patronen die je niet verwerkt of losgelaten hebt zullen zich blijven herhalen in je relaties en ze zullen zich ook in veel heftigere mate aandienen. Net zo lang totdat je datgeen wat je wilde afleren ook daadwerkelijk afgeleerd hebt.

Zo heb ik ook mijn zelfmoordgedachtes overwonnen toen ik dacht dat ik mijn soulmate kwijt was. Ik had jaren geen last gehad van dit soort gedachtes, dacht dat ik er vanaf was. En toen kwam het in zo'n heftige mate terug toen mijn soulmate en ik elkaar helemaal niet meer schenen te begrijpen, ik was gewoon ziekelijk bang mijn soulmate kwijt te raken. Begon te denken aan zelfmoord en schoot in zo'n afgrijselijke Verlammende Angst tot ik opeens een kracht omhoog voelde komen. Ik zat huilend op mijn knieen, heb boos lopen roepen dat Niemand mij meer zover zou krijgen dus ook mijn Soulmate Niet. Ik vertelde mezelf dat hij het niet waard was, ook al was hij mijn soulmate, ik zou voor niemand meer mijn leven opgeven. En toen stond ik op en kwam de gedachte in mijn hoofd dat ik nog moest stofzuigen hahhaa.

En zo overwon ik dus een Angst en doorbrak ik een oud patroon dat ontstaan was vanuit mijn verlatingsangst omdat mijn vader me in de steek liet als kind. Dit is eigenlijk mijn grootste overwinning tot nu toe. En zo leer ik in dit proces eerlijk naar mezelf te kijken. Ik zie in dat veel dingen die ontstaan waren in m'n jeugd ervoor gezorgd hebben dat ik vroeger geen goede relaties kon opbouwen. Vaak hebben mensen ruzie maar hebben ze niet door dat er oude gevoelens van angst naar boven komen. En juist die oude angsten dien je eerst te overwinnen voordat je een goede relatie kan onderhouden.

Juist door de ontmoeting met je soulmate/tweelingziel heb je de kans om te werken aan het Onvoorwaardelijk liefhebben van jezelf en de ander (en daardoor leer je weer onvoorwaardelijk van anderen te houden). Je zal eerst beiden in je eigen kracht moeten gaan staan en een hoop dingen eerst helemaal alleen doen voordat je echt samen kan zijn. Kom je dan later in conflict met elkaar dan zullen al die oude angsten en verwachtingen Niet de oorzaak kunnen zijn van het meningsverschil. Tegenwoordig gebeurd dit dus maar al te vaak tijdens ruzies en worden er altijd oude koeien uit de sloot erbij gehaald (ik heb me er in het verleden ook schuldig aan gemaakt en nog doe ik dit heel af en toe wel eens als ik vanuit mijn angst terugschiet in het verleden of de toekomst). Op de volgende pagina kan je een voorbeeld hiervan lezen.

Lees hier verder


 


Je mag de Dood Niet Vrezen, ze Is je Toekomst.