Onvoorwaardelijke Liefde 2

Geschreven op 5 maart 2003 en bijgwerkt op 22 januari 2005

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Dit stuk heb ik geschreven op zaterdag 22 januari 2005 :

Onvoorwaardelijk Houden Van jeZelf of anderen zal je alleen maar lukken als je in Waarheid leeft. Gelukkig heb ik ontdekt tijdens mijn transformatieproces dat ons Ego-Zelf Alles maar dan ook alles er aan doet om ons van onze Ware Ik vandaan te houden. Het God-Zelf leeft vanuit Waarheid, Liefde en het NU terwijl het Ego-Zelf leeft vanuit een Illussie, Leugens, Angst en vastzit in het Verleden en de Toekomst. Jezelf accepteren met alle positieve en negatieve eigenschappen zal vrede brengen tussen je God-Zelf en je Ego-Zelf. Je zal zien dat het Ego-Zelf dan ook steeds minder en minder op de voorgrond gaat treden maar eindelijk gaat doen waar het goed voor is: Denken op een Scheppende manier en niet op een Vernietigende manier.

We zijn allemaal kinderen van God en God is een Schepper. Ook wij zijn Scheppers alleen zullen velen dit nog moeten ontdekken of herinneren. Op dit moment Creeer ik mooiere dingen in mijn leven, ik voel meer Vreugde in mijn leven terwijl ik voornamelijk alleen door het leven ga. Ik kan zien dat ik niet mijn Ego-Zelf ben maar mijn God-Zelf en zo leef ik dus ook meer vanuit mijn God-Zelf en voel ik enorm veel trots en liefde voor mezelf omdat ik Alles maar dan ook Alles over heb voor mezelf. Ik leef Nu, ik identificeer me niet langer meer met mijn Ego-Zelf, ik leef in Waarheid, als ik problemen heb dan los ik die Nu op en gooi ze niet op een stapel waar het jaren of een leven lang blijft liggen voordat er iets aan gedaan wordt.

Ik blijf in Beweging en sta dus niet stil als een Zombie, ik ben Ontwaakt, ik Hou van meZelf en kan nu ook heel goed zien of mensen nou wel of niet van zichzelf houden of uberhaupt weten wat Liefde is. Dit laatste is ontzettend fijn want zo ga ik ook de mist niet meer in door steeds op de "verkeerde" mannen te vallen. Dit was vroeger een groot probleem voor mij maar door dit oude patroon te doorbreken heb ik geleerd het Nu anders te doen. Waarom zou ik met willen gaan met iemand die niet van zichzelf houd en zichzelf niet respecteert?

Waarom zou ik willen gaan met iemand zichzelf niet op de 1e plaats zet, niet doet wat goed voor hem is en het verleden niet durft los te laten? Waarom zou ik willen gaan met iemand die zichzelf zo weinig waard vind, die niet gelooft dat hij ook liefde Is en Verdient? Waarom genoegen nemen met minder dan je Verdient? Als jij Liefde bent dan weet je dat een Liefdevolle relatie alleen zal lukken met iemand die ook Liefde Is.

Ik heb mijn les geleerd tijdens mijn transformatieproces dat bijna 2 jaar geduurd heeft. Ik Weet weer wie ik ben, ik kan weer Onvoorwaardelijk van mezelf Houden. Ik heb met veel pijn, vallen en opstaan moeten leren dat ik pas compleet en perfect ben als ik ook mijn mindere Gevoelens accepteer. Ik heb niet alleen maar de gevoelens van blij zijn maar ook die van boos zijn, bedroefd zijn en bang zijn. Onder deze emoties vallen ook gevoelens van je aangevallen voelen, minderwaardig voelen, teleurgesteld voelen, paniekerig voelen, onzeker voelen, woedend voelen, down voelen, verdrietig voelen, walging voelen etc.

Zodra je je angsten en verwachtingen gaat leren los te laten krijg je te maken met je Verleden (je Angst). Oude situaties met nieuwe mensen zullen je uittesten of je werkelijk loslaat en verwerkt wat je wilde loslaten en verwerken. Maar je kan ook mensen uit je verleden weer op je pad krijgen waarmee je de test mag afnemen. Mensen die jou hebben gekwets of die jij hebt gekwetst ooit zullen weer op je pad verschijnen. Heb je vroeger je kracht weggegeven in relaties, dingen niet 'goed' gedaan in het verleden? Dan kan je dat nu anders gaan Doen want alleen als je de geschiedenis niet laat herhalen doorbreek je je oude patronen. Maar ook alleen dan, en dan bedoel ik ook echt alleen Dan als je het anders doet, krijg jij je kracht die je in het verleden uit handen hebt gegeven aan die ander, Terug.

Ik kwam pas bij mezelf thuis toen ik al deze mindere gevoelens ook accepteerde als onderdeel van meZelf. Al die mindere gevoelens horen bij mijn Duistere kant, mijn EgoZelf dat zichzelf belangrijk maakt. Pas toen ik het accepteerde kon ik ook al die bijbehorende Ego's 1 voor 1 los laten. Ik geef mezelf wat ik Nodig heb en Doe wat ik moet doen om mijn oude patronen te doorbreken. Ik zorg op die manier goed voor mezelf maar ook voor het Kind In mij. Ik voel me onwijs sterk hierdoor en heb een ander niet meer nodig om mij liefde te geven want dat was wat ik vroeger altijd dacht, dat anderen mij gelukkig moesten maken.

Nu weet ik dat ik eerst mezelf alles moet geven in plaats dat ik dat van een ander verwacht. Nu pas weet ik dat Liefde niet een Gevoel is maar een manier van Zijn want je Bent Liefde. En je kan alleen maar gelukkig worden in een relatie als je partner ook weet dat hij/zij Liefde Is. Op deze manier kan je een aanvulling voor elkaar zijn, kan je elkaar steunen in tijden van nood zonder al te veel op elkaar te leunen of te denken dat de ander je moet redden. Vanuit je God-Zelf kan je nl jeZelf prima redden en zal je eerder In jezelf naar een oplossing zoeken dan Buiten jezelf.

Ik zeg nu niet dat je nu maar niet meer met mensen moet omgaan die vanuit Angst en dus hun Ego-Zelf leven hoor. Absoluut niet want vanuit je God-Zelf Weet je dat al die mensen allemaal in hun eigen proces zitten, en velen zelfs eerst nog zullen moeten ontwaken. Als iemand boos op je is, je aanvalt, tegen je liegt, je kleineert, respectloos behandelt, nooit iets van je wilt aannemen, zichzelf beter of sterker voelt dan jij, zichzelf dus alleen mooier Voordoet dan hij/zij is, ga dan niet Denken dat het iets met jou te maken heeft.

Het heeft alles te maken met het feit dat ze niet weten wie ze zijn en leven vanuit hun EgoZelf. Mensen die leven vanuit hun GodZelf zullen anderen niet aanvallen of pijn doen. Laat je dus Niet meetrekken in hun Illussie die ze zelf Gecreeerd hebben, het is Hun Illussie en hun proces en niet de jouwe dus Blijf in je Eigen Kracht staan, blijf bij jezelf en weet dat je Liefde bent. En wees geduldig met die ander die nog niet klaar is met zijn proces en probeer niet te oordelen.

Mensen die zichzelf identificeren met hun Ego-Zelf weten niet wat Liefde is dus begrijp aub goed dat die mensen handelen vanuit een Gebrek aan Liefde. Zij handelen dus vanuit hun eigen Onzekerheid , Gekwetstheid, Leugens en Angsten als ze zo uithalen naar jou of hun omgeving. Dit doen ze alleen maar om zichzelf te Beschermen, daarom roepen mensen zo jong in hun jeugd al Ego's in hun leven, om hen te Beschermen tegen de boze buitenwereld die hen al eerder in het leven gekwetst heeft. Hoe ouder men wordt, des te meer Ego's zich ontwikkelen. Neem maar eens een kijkje in de Ego-lijst bij het onderwerp Ego als je hier meer over wilt weten.

Op dit moment zijn mijn God-Zelf en Ego-Zelf Vriendjes geworden en leven we samen in Vrede. Ik voel meer Vreugde en voel me Vrij, ik ben geen Gevangene meer van mijn Ego-Zelf. Nu we meer in Balans zijn samen pakken we obstakels die we tegen komen op onze weg, ook Samen aan. Ik kan vanuit mijn God-Zelf Nu Helderder inzien vanuit welke Zelf mensen handelen. Ik zie ook hoeveel mensen zichzelf dus ook echt niet zijn, zichzelf niet voldoende waarderen, niet genoeg van zichzelf houden, niet voldoende Doen voor zichzelf om die oude patronen te doorbreken, niet Los durven te laten. Ik ben dezelfde weg gegaan en kan nu meeer begrip tonen voor hen die nog niet bij zichzelf zijn thuis gekomen.

Geschreven op 17 februari 2005

Ik ben mijn soulmate ongeveer 3 maanden geleden van een andere kant gaan zien. Hiervoor liet hij altijd maar 1 kant zien, de Lichte en de Duistere kant had ik nog nooit gezien. Ik zag nooit zijn zwakke kant, hij werd nooit boos, voelde zich nooit aangevallen, zat zelden in een dip etc. Ik vond het moeilijk dat hij mij leerde dat ik mijn duistere kant niet moest ontkennen want ondertussen liet hij die kant zelf nooit zien. Nu krijgt hij zelf met het verleden te maken en zie ik dat er een paar Ego's omhoog zijn gekomen en daardoor kan ik nu zien dat ook hij een Duistere kant heeft, een EgoZelf.

Zijn Kennis-Ego weet het altijd beter en wilt altijd geljk hebben. Zijn stoere Macho-Ego is er om zijn onzekerheid en zachte kant te verbergen. Zijn Gekwetste-Ego haalt iedereen onderuit die hem ook maar probeert te kwetsen en hem een minderwaardig gevoel levert. Ik zie een echt Heerser-Ego, iemand die pertinent macht over anderen wilt en een zeer groot verlangen heeft naar macht. Ik weet dat hij een Heerser was in z'n vorige leven en dat hij dat in dit leven ook weer voorgeschoteld krijgt. Het is absoluut geen prettig persoontje om mee om te gaan op deze manier kan ik je wel zeggen, hij is heel erg moeilijk in de omgang.

Ik ben de afgelopen 2 jaar ontzettend vaak uit mijn kracht geschoten bij mijn soulmate. Ik ben er nu na 2 jaar klaar mee, ik voel me sterker, durf m'n gevoelens toe te laten, zie dat ik soms ook even terugschiet in een klein ego'tje maar ik ben dankbaar dat ik daar ook weer heel snel uit kan stappen en weer in mijn eigen kracht stap. In het begin dat ik mijn soulmate zijn Ego ontdekte schoot ik in de angst, ik bleef hem wijzen op zijn dingen en schoot in een hulpverleners-Ego en een moeder-Ego. Nou ik kan je zeggen dat als je een ander blijft proberen te overtuigen van dingen die hij niet ziet, dat je de ander daar alleen maar meer mee van je afstoot en je creeert de situatie ook nog erger door zoveel energie er in te steken. In die situatie accepteerde ik mijn soulmate ook niet helemaal.

Ik accepteerde eigenlijk niet dat hij ook fouten en gebreken had. Ik had die kant ook nog nooit zo erg meegemaakt met hem, dat hij zo negatief handelde en sprak vanuit zijn Ego. Ik was het absoluut niet zo gewend zoals hij zich nu gedroeg en vond hem absoluut niet meer aantrekkelijk hahaha. Tijdens mijn proces is hij altijd op afstand in mijn leven geweest. Hij observeerde mijn proces, deelde zijn kennis met mij. Ik bewonderde hem vroeger altijd erom dat hij nooit echt boos werd of bleef als ik vanuit mijn Ego bezig was. Ik kan hem nu als Spiegel gebruiken en de manier waarop hij toen met mij omging, toepassen in deze situatie.

Toen ik nog niet bij mezelf thuis was gekomen heb ik hem op sommige momenten ook echt even flink uitgescholden in mezelf. Ik wenste hem niets vreselijks toe maar af en toe kon hij van mij echt flink de schijterij krijgen haahaha. Ik liet mijn boosheid toe en schold er dan even flink op los. Nu pas zie ik in dat ik op die momenten zelf in mijn Ego terug schoot. Eenmaal in je Ego dan ben je absoluut niet in staat Onvoorwaardelijk Lief te hebben en dan loop je ook te oordelen over mensen want je wilt de ander toch overtuigen dat hij 'fout' bezig is en niet jij.

Mijn soulmate had het laatst er over dat hij mijn scheldpartijen had aangevoeld als een energetische bevuiling. Dat hij dat nooit bij mij had gedaan op die manier. Ik weet dat ik die dingen heb gezegd vanuit een gekwetst gevoel, vanuit mijn Ego. Ik heb mijn excuses aangeboden hiervoor en voor mij is het nu verleden tijd. Nu leef ik meer vanuit mijn Godzelf en probeer ik te leren hoe ik op een nog onvoorwaardelijkere manier van hem kan houden. Ja want ik ben er nog niet merk ik, ook ik schiet af en toe nog even terug in mijn Egozelf. Ik ontdekte laatst dat toen ik even uit mijn kracht glipte, dat ik alleen maar negatief aan mijn soulmate dacht. Niet dat ik hem uit ging schelden maar ik zag wel alleen z'n gebreken nog maar.

Hij kan vanuit zijn Ego ontzettend kleinerend zijn in zijn uitspraken over anderen. Hij denkt dat anderen meeliften op zijn kracht en als hij afstand neemt van mensen ziet hij ze 'dobberen' om maar even zijn eigen woord te gebruiken. Het komt in mijn oren heel kleinerend over, alsof wij het zonder hem niet redden en hij de almachtige leraar is. Ik voelde me verdrietig worden door die uitspraak en de volgende dag scheen ik maar niet terug te kunnen stappen in mijn Godzelf en Vreugde. Ik heb zitten denken en schrijven tot ik er s'avonds achterkwam wat ik nog niet Helder genoeg inzag.

Ik kwam achter een paar dingen:

1) zodra ik ook maar een klein beetje uit mijn kracht schiet zit ik al in mijn Egozelf en dan kan ik Niet Onvoorwaardelijk Liefhebben want het Egozelf weet niet wat liefde is. Vanuit je Egozelf heb je geen zicht meer op de waarheid want vanuit je Egozelf zit je al in een Illussie en Leugens. Je hebt dus geen Heldere kijk meer op de situatie.

2) vervolgens ging ik zoeken naar een antwoord en om mijn gelijk te halen dat ik niet fout zat, ging ik al zijn gebreken af. Zo werd ik alleen maar verdrietiger want hoe kon het nou dat de persoon waar ik zo van hou, zich nu zo lelijk gedroeg?

3) ik zag in dat ik niet naar mijn soulmate's Ware Zelf zat te kijken dus al die mooie dingen in hem vergat ik op dat moment. Als je maar naar 1 kant van iemand kijkt dan heb je niet een realistische kijk op de situatie want we bestaan niet uit maar 1 kant. Daarbij komt ook nog eens dat we met onze eigen gedachten kunnen scheppen. Hoe meer je je richt op alleen maar iemand zijn negatieve punten, des te sneller het zal vermeerderen.

4) ik zag in dat ook ik op deze momenten vanuit mijn Ego bezig was en het negatieve denken over hem gaf aan dat ik hem niet accepteerde zoals hij Nu is en dus aan het oordelen was over hem. Onvoorwaardelijk liefhebben deed ik dus op dat moment Niet.

5) ik zag in dat op momenten dat ik dus merk dat hij iets zegt vanuit zijn Ego, ik beter moet relativeren op het moment zelf. Dat ik sneller moet beseffen dat als hij iets negatiefs zegt of doet, dus als hij een aanval pleegt, dat ik dan sneller moet beseffen dat het een Gebrek aan Liefde is van zijn kant. Als ik me hier gewoon bewust van blijf dan kan een ander me niet uit mijn kracht krijgen. Dan kan ik ook niet boos, verdrietig of wat dan ook worden want dan zie ik helder in dat de ander niet met opzet uithaalt naar mij maar dat zijn Ego zo handelt. Als je dit voor ogen houd dan is een aanval zinloos want een tegen aanval houd alleen maar in dat er op dat moment ook bij jou een Gebrek aan Liefde is.

6) het oordelen kan je afleren als je bewust bij jezelf blijft en de ander blijft zien zoals hij Werkelijk is. Dus niet alleen kijken naar wat er gezegd en gedaan wordt vanuit iemands Ego maar ook naar de ander zijn Ware Zelf te kijken. Kijk naar de postieve eigenschappen van die ander want hoe meer je kijkt naar de negatieve, des te erger het zal worden en dan zie je straks echt helemaal niets goeds meer in die persoon.

7) ik zag ook in dat ik precies ben gaan doen wat mijn soulmate bij mij deed die 2 jaar. Alleen in de eerste 3 maanden van ons contact wees hij me vaak op mijn positieve kant. Daarna wees hij me alleen nog maar op mijn zwakke, duistere, onzekere kant. Ik vond dat vreselijk, mijn moeder was net zo en ik geloof er niet in dat je iemand meer eigenwaarde en liefde bijbrengt als je nooit eens iets positiefs zegt over iemand. Ik had mijn moeder laatst aan de telefoon en toen was ze vrij negatief aan het denken en praten over mijn zussen.

Ze vertelde me dat ze het erg vond dat mijn zussen zo slecht over haar spraken achter haar rug om. M'n moeder snapte niet waarom ze zich zo gedroegen en vroeg me of zij iets niet goed inzag. Ik legde haar uit dat zij precies hetzelfde deed als mijn zussen, dat zij altijd zo is geweest en dat mijn zussen nu hetzelfde doen als mijn moeder. Ik vertelde m'n moeder dat ik het gewoon eens fijn zou vinden als ze eens wat positiefs zou zeggen over mijn zussen of wie dan ook. Ik vertelde haar dat als ze niet wilde dat anderen negatief over haar zouden praten, zij dat zelf ook niet moest doen over anderen en dat mensen juist spiegelend werken en ze er van kon leren door het nu anders te doen. Wat je irriteert in een ander kan je niet herkennen als het niet Ook in jou zit.

Ik heb mijn soulmate er meerdere keren op gewezen dat het ook fijn zou zijn als hij het eens had over mijn positieve kwaliteiten maar ja dat deed hij niet. Ik zie dat ik sinds hij meer vanuit zijn Ego leeft, ik ook alleen maar ben gaan wijzen op zijn duistere kant. Nu ik dit inzie, kan ik weer meer licht gaan schijnen op zijn andere kant en zo leer ik niet meer te oordelen over hem en leer ik nog onvoorwaardelijker zijn.

Als mensen gaan beseffen hoe de Waarheid Werkelijk in elkaar zit, zullen ze meer vanuit hun God-Zelf gaan leven en het geleerde doorgeven en ooit zal die Vrede en Vreugde waar we zo naar verlangen met z'n allen er ook voor ons Allemaal kunnen zijn. Je hoeft niet de Hele Wereld te Verbeteren, verbeter de Wereld en begin bij....jeZelf. Ga niet anderen lopen vertellen wat ze moeten doen als je het Zelf nog niet eens Doet. Wees een Dapper Mens en Doe het ze Zelf voor als je een voorbeeld wilt zijn voor anderen want neem maar van mij aan, Niemand zal iets van een ander willen aannemen of leren als die persoon alleen maar dingen Zegt en zelf helemaal niets Doet.

Je zal ontdekken wat Onvoorwaardelijke Liefde is als je in Waarheid naar jeZelf durft te kijken. Als je je Ego-Zelf leert accepteren zal je zien dat al die Ego's die je eens in je jeugd al in je leven hebt geroepen om je te beschermen, in het Nu Niet meer nodig zijn om je te beschermen want vanuit je God-Zelf sta je in je Eigen Kracht en leef je in het Nu en niet in je Verleden en dus heb je Nu geen Ego's nodig om je te beschermen want dat Doet je God-Zelf al. Vanuit je Godzelf zal je niet oordelen over anderen, zal je niet kwaad spreken over anderen want dan zie je in dat die mensen ook met hun eigen proces bezig zijn. Als je zelf door het proces heen bent gegaan, onthou dan ook hoe moeilijk je het had en denk daar eens aan terug als je een ander zo voor je krijgt die naar je uithaalt vanuit zijn of haar Egozelf.

Ik wens Iedereen heel veel Licht, Liefde en Kracht tijdens hun eigen Spirituele Ontdekkingsreis. Ik hoop je gauw eens tegen te komen op mijn Vreugdevolle Pad dat ik nu bewandel...ik wandel nu op het Pad van Onvoorwaardelijke Liefde, zin om met mij mee te wandelen? Laat dan iets van je horen, ik ontmoet graag Liefde.

Hier kan je meer lezen over Onvoorwaardelijk Zijn.

Liefs Ivy

 

 

Beter Onvolmaakt en Echt, dan Gemaakt Volmaakt.