Onvoorwaardelijke Liefde

Geschreven op 5 maart 2003 en bijgwerkt op 22 januari 2005

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Onvoorwaardelijke Liefde ook wel Goddelijke Liefde genoemd is de moeilijkste vorm van Liefhebben. Moeilijk omdat je moet (leren) lief (te) hebben zonder Voorwaarden, Oordelen, Angsten of Verwachtingen. Het is niet een Liefde die er Toevallig is, het is een Liefde die je je Voorneemt te Zijn. Je zal er aan moeten werken want deze vorm van Liefde is als een Opdracht. Deze Liefde is absoluut niet gebasseerd op Lust, Fantasien, Angst, Verwachtingen, Strijd, Macht, Controle, Elkaar willen Veranderen, Elkaar laten Vallen, Teveel leunen op elkaar, Niet werken aan jeZelf. Het is aan jou of je het er voor over hebt om te leren wat Onvoorwaardelijke Liefde is.

Mijn Spirituele Doel was leren van mezelf te houden. Ik wist dat als ik van mezelf hield, ik pas van anderen zou kunnen houden. En juist als je van een ander houd, kan je verder met je ontdekkingsreis want het gaat verder en verder en verder. Vanuit het Houden Van ga je verder naar het leren Onvoorwaardelijk Lief te Hebben.

Je zal moeten leren om op een Goddelijke manier van iemand te houden, dus zonder Angsten en Verwachtingen. Angsten staat voor je Verleden Tijd en Verwachtingen voor Toekomstige Tijd. Je zal je Oude Patronen moeten zien te doorbreken anders zal je keer op keer in herhaling vervallen in een nieuwe relatie. De dingen die je in je vorige relaties 'verkeerd' deed die zullen zich dan ook in al je volgende relaties voordoen, tot het moment dat je het patroon doorbreekt en het anders doet.

Doe je niets aan je angsten en verwachtingen, doorbreek je je oude patronen niet dan dan is zo'n relatie eigenlijk al bij voorbaat gedoemd tot mislukken. Ik zit nu in het proces van angsten en verwachtingen loslaten en ik kan je zeggen dat het errug moeilijk is hahaha. Denk je eindelijk dat je zonder Verwachting van iemand houd, dan komt de volgende dag, seconde, uur of week wel weer een andere struikelblok op je pad om je uit te testen of je daadwerkelijk wel onvoorwaardelijk liefhebt.

Ja precies je wordt absoluut uitgetest op je eigen woorden, doelen, daden, veranderingen, ervaringen, scheppingen. Elke Actie heeft een tegen - Reactie!!! Je zal pas weten wat Goddelijke Liefde is als je daadwerkelijk in alle situaties die je je maar kan bedenken, Angsten en Verwachtingen, Onvoorwaardelijk van iemand kan houden. Ik denk dat dit ook de moeilijkste klus van ons veranderingsproces zal zijn. Je hebt bijna heel je leven Verwachtingen gehad, Voorwaarden gesteld en nu moet je dat allemaal dus weer gaan afleren.

Leren hoe we Onvoorwaardelijk kunnen Liefhebben is naar mijn mening het doel van een Spiritueel leven. Dus niet leren hoe we bovennatuurlijke vermogens moeten ontwikkelen want dat gaat vanzelf als we er aan toe zijn. Het doet er nl niet toe welk Geloof nou Het Geloof is, hoe we Yoga moeten beoefenen of hoe we moeten Mediteren. Het gaat niet om Geld, Materie of Aanzien, het draait er om dat je leert lief te hebben, het draait allemaal om Liefde. Dit begint bij het luisteren naar wat je Gevoel je verteld.

En om daarbij te kunnen komen zal je naar Binnen moeten treden en niet Buiten jezelf zoeken in Geld, Materie, Boeken of Workshops. Al deze dingen zijn een Omweg, je hoeft er niet met een boog omheen te gaan lopen nu ik dit schrijf maar weet dat het in feite Niets meer is dan een Omweg want je zoekt weer buiten jezelf. De werkelijke Verandering vind Binnen In jou paats, niet Buiten jezelf.

Je hebt al je Antwoorden al In jou, de zwaarste stap is dat je Handelt naar je wat je al Weet. Ik geloof er heilig in dat we allemaal Helder Wetend zijn, alleen erkennen we dit niet omdat er vanuit je omgeving al snel gezegd zal worden van je dat je een Betweter bent. Volg je eigen weg, luister niet naar anderen als het niet goed voelt,loop de richting op die voor jou goed aanvoelt. Je gevoel zal je brengen waar je wilt wezen als je maar durft te luisteren naar dat stemmetje In je.

Je kan Lezen en Leren wat je wilt, curcussen en workshops blijven volgen maar uiteindelijk zal je inzien dat je het Voelen, het Weten, het Herinneren weer ontdekt door zelf te Ervaren. Ik zeg nu niet dat je moet stoppen met Lezen want ook lezen is een weg dat ons dichter bij het Licht brengt. Boeken zijn voedsel voor onze Geest, zo lees ik boeken niet om dingen uit m'n hoofd te gaan leren maar meer voor de herkenning. Als ik in mijn proces even vast kom te zitten bij een bepaald onderwerp dan koop ik een boekje over dat onderwerp en ga dan lezen.

Meestal lees ik dan dingen terug die ik al wist of zorgt zo'n boek ervoor dat die sluier die mijn zicht even belemmerde weer verdwijnt. En natuurlijk staan er ook dingen in die je nieuwe inzichten brengen. Maar als je niets begrijpt van dat inzicht, ga het dan niet in je hoofd stampen, pik de dingen er uit waar jij je goed bij voelt, die bij jouw filosofie passen. Er is dus niets mis mee met het lezen van boeken maar probeer niet Wijs te worden door alleen boeken want dan vergaar je alleen maar Boekenwijsheid.

En daar heb je straks aan het eind van je leven niets aan, het gaat om de Wijsheid die je vergaart tijdens je eigen ervaringen, om het Gevoel, dus.... Ervaar zelf. Durf te Leven, durf te Scheppen, durf te Voelen. Je zal je weer dingen gaan Herinneren als je durft te Ontdekken. Je Gedachtes zorgen ervoor dat je Schept, er ontstaat een Ervaring, je doorleeft dit en er onstaat een Gevoel, dit Gevoel onstaat uit het durven te Ervaren en zal je iets opleveren: het Weten, dit is jouw Waarheid want jij hebt het zelf Ervaren. Het Weten is voor jou jouw Geloof, jouw Waarheid, wat voor jou zo is gegaan,hoeft voor een ander niet zo gegaan te zijn.

Moeilijk? Absoluut want ik word steeds teruggetrokken als ik ga Twijfelen aan de ander zijn Bedoelingen/Intenties. Wantrouwen komt om de hoek kijken, Angst, en alle negatieve dingen die je maar kan bedenken. Angst zal je altijd verdrijven van de Liefde, kijk maar eens hoe het werkt als jij bang bent om iemand te verliezen, dan zal dat vaak ook gebeuren omdat je je gedachten zoveel energie geeft dat je daadwerkelijk je eigen werkelijkheid creeert.

Je zal leren wat Onvoorwaardelijke/Goddelijke Liefde is als je je voorneemt op deze manier van iemand te houden. Je zal echt moeten gaan Handelen naar wat je weet en wilt en je zal dus echt je Angsten en Verwachtingen moeten leren los te laten. Dus als je bang bent om iemand te verliezen dan ga je eerst leren dat je jezelf niet moet verliezen want je verliest mensen alleen door je eigen angst. Ben je bang om boos te worden dan ga je eerst leren dat boosheid een gevoel is dat bij ieder mens hoort en dus ook bij jou. Al is het misschien niet mooi die boosheid, je bent pas compleet als je ook dit stuk van jezelf accepteert.

Ben je bang om gekwetst te raken dan ga je eerst leren kijken waardoor je je gekwetst voelt. Je zal zien dat je je meestal minderwaardig gaat voelen als iemand je kwetst. Maar een ander kan jou niet dat minderwaardig gevoel geven want dat gevoel zit in jou en alleen jij kan er voor zorgen dat het tevoorschijn komt als je het toelaat. Wil je altijd dat de ander jou liefde en aandacht geeft ga dan leren dat je dat niet kan verwachten van de ander en ga zelf eerst leren jezelf liefde en aandacht te geven.

Wil je dat de ander jou altijd steunt, uit problemen trekt of oppept? Ga dan eerst leren jezelf te steunen, je zelf uit de problemen trekken en jezelf leren op te peppen, verwacht niets van de ander dat je jezelf nog niet kan geven. Net als dat je moet leren Lopen, zal je ook deze vorm van Liefde moeten leren met Vallen en Opstaan. Wil je een fantastische relatie hebben met iemand ga dan eerst zorgen dat jij jezelf ook echt fantastisch voelt. Ga niet een relatie aan met de verwachting dat die ander er voor moet zorgen dat jij je fantastisch voelt.

Blijf vooral in Jezelf geloven, wat een ander ook tegen je zegt. Ook al is het iemand die van je houd, als jij denkt dat je gevoel je de Waarheid verteld, luister dan naar Jezelf. Je moet je Eigen Weg blijven volgen, en niet die van een ander. Want juist als je naar een ander gaat luisteren, kan je het gevaar oplopen dat je verder van je Doel verwijdert raakt, ipv daar dichterbij te komen. Want wie zegt dat die persoon zijn/haar Waarheid, jouw Waarheid is?

Misschien duurt het wel langer voordat je je Doel bereikt als je naar een ander luistert ipv jezelf? Luister naar je Gevoel en probeer niet teveel te Denken of te Verwachten van anderen....Voel en hou van jeZelf. Je Gevoel zal je daar brengen waar je maar Wilt...je geven waar je naar Verlangt... Onvoorwaardelijk liefhebben en dat men Onvoorwaardelijk van jou Houd.

Lees hier verder


 

De slak Bereikte de Ark door Volharding.