Onthechting van Geld en Materie

Geschreven in november 2005
 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

We zijn opgevoed met het feit dat het uiterlijk belangrijk is, een mooi huis, een mooie auto, mooie spullen etc. Ooit was het nodig om dit te geloven want zo maakten we kennis met de Buitenwereld genaamd Materie. Nu we meer vanuit onze Binnenwereld, het Innerlijk, gaan leven leren we onze gehechtheid aan al die dingen die met die Buitenwereld te maken hebben, los te laten.

Al die materiele dingen zijn niet belangrijk en zo is het ook niet belangrijk hoe je lichaam er uit ziet want je bent niet je lichaam. Veel mensen hechten waarde aan mooie spullen, sieraden etc en halen daar voor enkele minuten hun kracht en geluk uit. Ik heb zelf een les in onthechting gehad wat te maken had met mijn liefde voor kruisjes.

Ik had overal kruisjes hangen, in m'n oren, rond m'n nek, om m'n pols. Ik haalde daar mijn kracht uit, ook in beeldjes met kruisen. Om me daarvan te onthechten heb ik alle sieraden afgedaan, mijn bijbeltje en kruisen allemaal ingepakt en op zolder opgeborgen. Ik heb er moeite mee gehad om m'n sieraden af te doen omdat ze me enorm veel kracht gaven.

Maar ik leerde toen wel dat de kracht niet in die sieraden en beeldjes zaten maar in mezelf hihi. Zo ben ik ook alle spullen die ik niet echt nodig had, kleren die ik nooit aangetrokken had, boeken die ik nooit gelezen had of andere spullen die ik nooit gebruikt had, verkocht op Marktplaats. Je ruimt al het Oude op en op die manier maak je ook weer ruimte voor Nieuwe dingen.

Ik koop nu echt zelden iets wat ik niet echt nodig heb maar besteed mijn geld aan dingen die ik kan gebruiken zoals eten, kleding, schoeisel, kaarsen, pennen, schriften om in te schrijven, boeken, hobbies, waxinelichtjes of kleine dingen die ik in huis kan gebruiken.

Geld waarderen

Veel mensen weten geld niet op waarde te schatten. Men is gewend geld te hebben en koopt van alles wat men niet nodig heeft. Ik ben geld pas echt gaan waarderen toen ik geen werk meer had en ik van een uitkering moest rondkomen. Als al mijn rekeningen betaald werden hield ik 100 euro over, soms minder (ik heb lange tijd rond moeten komen van 75 gulden), om alles mee te doen voor de hele maand.

Het is raar als je dan opeens moet gaan bedenken hoe je een tramkaart moet gaan betalen want geld voor een maandkaart of meerdere strippenkaarten was er niet. Je moet anders gaan leven, geld voor een dagje lekker terassen, uit eten of uitgaan, sport of hobbie uitoefenen was er ook niet meer bij.

Vroeger als ik boodschappen haalde moest ik altijd produkten van het merk Hak hebben,nou als je geen geld hebt dan ga je echt naar het allergoedkoopste produkt kijken. Ik heb toen ontdekt dat die goedkopere produkten net zo lekker smaakten en het in mijn hoofd zat dat dat Hak produkt lekkerder was.

Het is vreemd als je gewend bent elke maand voor 250 euro kleren te kopen en je over moet schakelen op eens in de 4 maanden 30 euro. De kapper zie ik misschien 1x per jaar. Gelukkig heb ik veel kleren, schoeisel en make-up van vroeger dus er verzorgd uitzien deed ik nog wel anders had ik er echt misschien wel uitgezien als een zwerver.

Ik ben pas in die tijd dat ik iedere cent moest omkeren pas de waarde van geld gaan inzien. Ik zag hoe ik vroeger geleefd had, geld nooit had gewaardeerd, dingen zoals kleren kopen, uitgaan, leuke dingen doen etc maar als vanzelfsprekend aangenomen had. Pas toen ik werkelijk niets had heb ik geld leren te waarderen.

Ik heb er wel iets moois voor terug gevonden toen want als je geen geld hebt om uit te gaan dan ga je andere dingen zoeken om nog een beetje te genieten van je leven. Zo leerde ik weer oog te hebben voor de bomen, vogels, insecten, de zon, maan, sterren, wolken, hemel, bloemen etc. Ik zat uren op mijn balkon, ook 's nachts en 's morgens en zo zag ik insecten hun spinneweb maken, iets waar ik vroeger nooit oog voor gehad zou hebben.

Ik ben de kleine dingen in het leven, en geld, pas gaan waarderen op het moment dat ik geen cent te makken had. Zo heb ik ook altijd toen ik werkte rood gestaan omdat ik boven m'n stand ging leven, lekker makkelijk als ze zo makkelijk visacards verstrekken hihi. Maar ja, zo lopen schulden ook makkelijk op en wordt het moeilijk terug betalen als je elke keer al rood staat als je je salaris krijgt.

Ik heb afstand gedaan van mijn visacard, neem nergens meer een krediet, ik betaal netjes mijn schuld af en heb nu al jaren niet meer rood gestaan, ondanks dat ik van 100 euro moet zien rond te komen en dat zegt mij toch dat ik iets geleerd heb van dit alles.

Je-Zelf Waarderen

Dus houden van jezelf en dat houd in ook van die delen die minder mooi zijn. Gevoelens en Emoties horen bij je, vaak willen mensen hun boosheid, gekwetstheid, angst, zwakheid etc nog wel eens wegdrukken maar als je dat doet dan erken je delen van jezelf niet, dan Ont-Ken je dus delen van je-Zelf en als je dat doet dan kan je jezelf nooit als Heel, Vol-ledig of Compleet ervaren.

Houden van jezelf betekent dat je ziet wie je Nu bent, niet dat je jezelf blijft vergelijken met wie je was toen je 5, 10, 15, 20, 25, 30 etc en wat je toen allemaal 'overkomen' is. Ik schrijf overkomen tussen haakjes omdat ik van mening ben dat Niets je overkomt maar dat we dmv onze eigen gedachten dingen creeren om te ervaren en te leren hier op aarde.

Nu leven is ook je niet constant afvragen hoe je leven er uit zal gaan zien in de toekomst. Leren houden van jezelf houd in dat je je angsten en je verwachtingen leert los te laten. Dit is de meest moeilijke taak die de mens volgens mij krijgt in zijn leven. We hebben zoveel oude overtuigingen waar we zo aan gewend zijn, vervallen keer op keer in oude patronen, al deze overtuigingen en oude patronen dienen losgelaten te worden.

Dit doe je door je Verantwoordelijkheid voor je eigen leven op je te nemen, in Waarheid te leven en dat houd in dat je wel heel Eerlijk naar jezelf zal moeten durven te kijken. Je zal moeten leren dingen te Erkennen van jezelf (en anderen) die je misschien niet zo leuk vind, deze te Accepteren en pas als je hebt geleerd het te accepteren zal je het kunnen Loslaten.

Als je van jezelf leert houden zal je zien dat je niet afhankelijk meer bent van anderen hun liefde, bevestiging of waardering. Zo heb ik jaren gehoopt op liefde en waardering van mijn ouders en familie maar ja als zij al niet van zichzelf kunnen houden, hoe zouden zij dan van mij kunnen houden en mij dat kunnen geven wat ze zichzelf niet kunnen geven?

Ik heb geleerd mezelf te waarderen, trots te zijn op de dingen die ik bereik, ik troost mezelf als ik me verdrietig voel, ik ben mijn eigen rots, ik bied mezelf bescherming en warmte, en als ik eens onderuit ga dan reik ik mijn innerlijk kind mijn sterke volwassen hand. Ik ben degene die mezelf Liefde geeft, als je liefde bent zal je het niet buiten jezelf meer zoeken. Je weet nl dan dat het niet mogelijk is dat je liefde buiten jezelf kan vinden, Liefde kan je alleen maar Zijn.

Wees niet al te streng voor je zelf tijdens dit proces, oude overtuigingen en patronen zijn soms moeilijk los te laten. Het ene laat je misschien heel makkelijk los en over het andere kan je soms echt jaren doen. Als je eens onderuit gaat en weer terugschiet in je ego, weet dan dat het niet erg is dat je ondanks je zwakte op dat moment, nog steeds dat mooie en liefdevolle mens bent.

Het mag er ook zijn, ook al geven mensen om je heen je het idee dat dat niet ok is. Ik ervaar tot op de dag van vandaag nog wel eens dat mensen mij niet volledig accepteren als ik eens in een verwachting of angst schiet of eens een foutje maak. Vaak zeggen mensen een hoop maar zie je in hun daden niet terug wat ze beweren helaas.

Dit kan jammer genoeg ook voor een hoop problemen zorgen want mensen die veel verkondigen maar hetgeen wat ze verkondigen helemaal niet nakomen of naleven, creeren op die manier Wan-Trouwen bij de ander. Want hoe moet je iemand op zijn/haar woord geloven als ze zoveel beweren maar het nooit of zelden naleven of nakomen?

Je kan kiezen, of je breekt met die persoon of je blijft je vertrouwen schenken en onvoorwaardelijk van die ander houden in de wetenschap dat leugens alleen voortkomen uit het ego en niet die persoon zijn/haar ware zelf. Als iemand regelmatig leugens verkondigd kan het soms wel eens pijn doen als je zelf weer in je ego schiet. Ja, want als je in je kracht staat zal het gedrag van die ander je niet kunnen raken.

Je bent alleen te raken vanuit je ego, alleen dan doet iets pijn en kan je dus gekwetst raken. Ga niet in die ander zijn/haar energie zitten, ga niet twijfelen aan jezelf, ga niet denken die persoon liegt met opzet tegen mij om mij te kwetsen en onderuit te halen of te misbruiken. Als iemand liegt is dat altijd vanuit het ego (oude angst identiteit) en veel mensen hebben niet eens door dat ze vanuit hun ego leven en leugens verkondigen.

Kom je zoiets als dit tegen blijf dan vooral in jezelf geloven, weet wat je waard bent en weet dat die ander het niet met opzet doet maar uit On-Macht en hoogstwaarschijnlijk vanuit een heel oud patroon waar ze aan gewend zijn geraakt. Houden van jezelf is in je eigen kracht blijven staan, in je eigen energie blijven en je niet constant gaan aanpassen aan de ander zijn/haar energie. Je kan hier lezen over het belangrijkste onderdeel in het transformatieproces Eenheidsbewustzijn.

Liefs Ivy

 

Het meervoud van Lef is Leven.