Depressief of Hooggevoelig zijn?

Geschreven oktober 2007
 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Iemand schreef op mijn forum dat het wel leek alsof iedereen massaal in een depressie gesprongen was. Mijn reactie die ik daar deelde wil ik ook hier op mijn webiste plaatsen, misschien dat iemand zich hierin H-Eerkent en er iets aan heeft.

Lieve N,

Je schrijft dat het lijkt alsof mensen massaal in een depressie zijn gesprongen. Dit is ook echt wat er bij heel veel mensen gebeurt, veel mensen beginnen de bodem te raken. Beginnen zichZelf volledig kwijt te raken en krijgen te maken met zoveel Duisternis en Pijn. De meeste mensen die dit al ervaren hebben weten dat het onderdeel van het Transformatieproces is. In de diepste Duisternis ontdekken mensen namelijk meestal pas echt wie ze in werkeijkheid (ook nog) echt zijn....Licht.

Zelf heb ik 20 jaar lang af en aan geleefd met depressies, heb 3 burnouts achter de rug waarvan de eerste al op mijn 24e of 25e jaar was. Alleen in die tijd werd het geen burnout genoemd maar overspannenheid of depressie. Ik heb veel mensen moeten loslaten, heb moeten ontdekken dat ik jarenlang werk deed wat niet bij mij paste maar wat ik toch bleef doen omdat mijn familie vond dat het meer aanzien opleverde of beter betaalde en ik in die tijd vanuit onbewuste angst ook koos voor de zekerheid dat ik aan het eind van de maand mijn rekeningen kon betalen.

Ik heb jaren in armoede moeten leven en leerde zo weer geld te waarderen, ik bleef totaal alleen over en moest leren te genieten van dingen die geen geld kostten. En zo heb ik allerlei fases van dit proces al jaren geleden doorlopen maar zie ik nu vele anderen precies door hetzelfde proces en lessen gaan.

Ik heb ontdekt dat ik al heel mijn leven zeer sensitief ben, ik zag het vroeger, voordat ik mezelf totaal kwijtraakte 12 jaar geleden, echt als een gave. Nu weet ik dat ik hooggevoelig ben, ik voel de energie van anderen, ik voel hun stemmingen, ik voel de energie die buiten en in de wereld hangt, ik voel het wanneer mensen liegen of manipuleren. Ik voel de energie van woorden die veel mensen wel denken maar niet uit durven te spreken en verdoezelen met politiek correcte woorden of uitspraken. En hoe dichter ik bij mezelf kom, hoe gevoeliger ik word en dus nog meer die veranderde energie in de wereld en in mijn omgeving voel.

Het gevaar bij hooggevoeligheid is dat we energieen van anderen ook kunnen overnemen voordat we er erg in hebben. Je kan dingen voelen of denken die dus totaal niet van jou zijn. Dit gebeurd niet alleen heel sterk bij tweelingzielen maar ook bij familie, vrienden, collega's en zelfs bij mensen die je totaal niet kent. Daarom is het zo belangrijk om te leren goed bij jezelf te blijven. Als je niet weet van wie het gevoel afkomstig is wat je voelt, accepteer het dan gewoon. Want hoe dan ook, dat gevoel zit ook in jou. En wanneer je iets Echt accepteert dan kan het niet vergroten maar zal je zien dat het mindere gevoel sneller voorbij zal gaan. Je komt sneller uit een dip als je echt erkent en accepteert wat je van binnen voelt.

Ik heb de energie die jij vandaag voelde dus ook wel gevoeld, heb het ervaren als een zware (duister/negatieve) energie. Alleen ben ik niet in dat gevoel gaan hangen, ik heb er op afstand naar kunnen kijken als iets wat hoort bij het Collectieve Proces waar we met z'n allen doorheen gaan. Verder kon ik heel erg dicht bij mezelf blijven en heb ik het vandaag heel rustig aan gedaan.

En zo voelde ik me vandaag toch, ondanks dat die zware energie buiten heel voelbaar was voor mij, zeer rustig van binnen. Ik blijf steeds meer in mijn eigen centrum, er gebeurt van alles bij mijn twin, ook hier op het forum maar ook in de wereld. Het is aan ons om vooral nu echt bij onszelf te blijven, ongeacht wat een ander denkt, zegt of doet. We moeten ons niet laten Mis of Af-Leiden van ons eigen Gevoel en onze Bestemming, ook niet als het gaat om onze dierbaren.

Het zal erger worden, meer en meer mensen zullen depressief gaan worden en uiteindelijk ook door dit proces gaan waar velen al jaren geleden mee gestart zijn en ontdekken dat ze Hooggevoelig zijn en wij in Gevoel met z'n allen Eén Zijn. Het is iets Collectiefs, wat je buiten in de wereld ziet gebeuren (en qua energie aanvoelt) is wat er collectief bij mensen van binnen gebeurt en echt Nodig is willen wij de wereld echt veranderen met z'n allen. De Over-Heersende Angst/Oorlog kunnen we alleen Transformeren als iedereen zijn/haar Eigen Verantwoordelijkheid neemt en eerst de over-heersende angst/oorlog In zichzelf leert te transformeren. Hoe meer mensen dit transformatieproces (ik ervaar dit als het Goddelijk Plan) Voltooien hoe sneller we die over-heersende angst/oorlog met z'n Allen zullen transformeren in Liefde en Vrede.

Blijf bij jeZelf en je eigen Gevoel en laat wat niet van jou is bij de ander.

Lees hier verder over HSP

Liefs Ivy

 

Vrij zijn van Wensen leidt tot Innerlijke Rust (Lao Tse)