Angst

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Alle gevoelens/stemmingen zijn onder te verdelen onder de twee belangrijkste gevoelens waar we vanuit handelen: Liefde en Angst.Liefde is Positief, Angst is Negatief. Angst verdringt de Liefde. De tegenstelling van Liefde is voor mij Angst. Je zou zeggen Haat maar omdat Haat valt onder de emotie Angst, noem ik de tegenstelling van Liefde dus Angst.In de tabellen onder aan deze pagina heb ik wat woordvelden gemaakt over Angst en Liefde.

Kijk er eens naar en vraag je eens af hoe jij je vandaag wilt voelen. We kunnen allemaal kiezen hoe we ons willen voelen, hoe onze gedachtes en ons leven zal verlopen. Al Denken we van niet, want wie zijn wij nou helemaal om te Denken dat we Sterk, Mooi, Liefdevol, Getalenteerd, Begripvol etc zijn? We zijn pure Zielen die naarmate we ouder worden te maken krijgen met Angsten.

Je zal er natuurlijk wel zelf iets voor over moeten hebben maar ik kan je zeggen dat het het echt meer dan waard zal zijn. Je bent het Waard om te leven, wie of waar je ook bent op dit moment, wat je ook gedaan mag hebben in het verleden!!! Er wordt ons een hoop aangeleerd vanaf onze geboorte, we maken dingen mee die pijn doen.

De Pijn doet soms zo'n pijn dat je dat nooit meer wilt meemaken dus ga je dingen in je leven roepen die je zullen "beschermen" tegen die pijn. Feit is alleen dat je niet jezelf Beschermt maar juist nog meer Angst aanjaagt door allerlei uitvluchten te gaan roepen in je leven. Feit is ook weer zo dat juist door al die uitvluchten in je leven te roepen, je je Angst onder ogen komt.

Of je er iets mee doet daarna, is een tweede natuurlijk. Veel mensen stoppen hun kop in het zand en willen niet werken aan zichzelf omdat het zoveel Moeite, Pijn, Tijd, Problemen kost!!! Maar ben jij het niet Waard dan om Liefde te kennen, wil je niet van jezelf houden, trots zijn op jezelf om wie je bent en wat je kan, van een ander houden??? Ik heb veel dingen in mijn leven geroepen, bang om anders Gek te worden van alle ellende want het Denken drijft je soms echt tot Waanzin(Angst, Depressies, Ziektes, Verslavingen, Negativiteit, Duisternis, Zelfhaat).

Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat ik het Waard ben om te weten wat Liefde is. Ik heb mezelf voorgehouden dat ik hier niet voor niets ben op Aarde en richtte me op mijn Doel. Ik gaf mezelf de tijd, ook al had ik tijdens de ervaringen zelf weinig geduld met mezelf hahaha. Maar ik beloofde mezelf en God dat hoe lang het me ook zou gaan duren, ik in dit leven mezelf zou Herinneren/Leren wat Liefde betekend.

En dan heb ik het voornamelijk over de Liefde voor mezelf!!! Liefde voor een ander kan pas komen als je van jezelf houd. Ook dit heb ik moeten ontdekken na een aantal relaties. Wat stond me te doen nu ik besloten had om uit te gaan zoeken wat Liefde nou inhield? Ik kende geen Liefde in mijn omgeving dus wat moest ik nu doen? hoe moest ik dit dan aanpakken?

Hoe moeilijk en Eng het ook was, ik kon niet anders dan de tegenstelling van Liefde te ervaren en dat is....Angst. Angst kan heel verlammend werken, je raakt versteend, denk er maar eens aan als je weer een joint opsteekt, een borrel inschenkt, een sigaret rookt, je volpropt met eten of uithongert, je zuurverdiende geld vergokt,iemand mishandeld of uitscheld, jezelf pijn doet, steelt, liegt, een ziekte in je leven roept etc.

Kijk eens wat er met je gebeurt, je raakt Stoned/ Versteend/Verlamd/Verdoofd...weg van de Pijn en Angst. Jammer genoeg duurt dit moment niet heel lang en ga je elke dag een stapje verder...meer roken, drinken, gokken, eten, uithongeren etc...en wat blijft er dan nog van je over??? Heb je dan niet je ene probleem met het andere Verdoezeld??? Hoe meer je verdoezeld in je leven, des te meer Maskers je af zal moeten pellen.

Want je raakt alleen maar nog meer van jezelf verwijdert!!!! Het zal dan ook nog langer duren eer je weer Jezelf bent want het kost tijd om iets Af te Leren wat je jezelf in jaren hebt Aangeleerd. Denk niet dat je niet sterk bent, we zijn ongelooflijk sterke wezens...sterker dan je nu waarschijnlijk vermoed. Je moest eens weten hoeveel je kan bereiken door te geloven in je eigen Gedachtes en af te gaan op je eigen Gevoel!!!!!

Wees niet bang, je bent nooit alleen, al denk je van wel soms. Ik heb een hoop "alleen" opgelost omdat ik een hoop mensen achter me heb moeten laten die stil bleven staan, te verdoofd waren, te versteend...maar juist die jaren van "Eenzaamheid" en Volharding hebben mij geleerd wat Geluk, Liefde, Ongeluk en Angst nou betekende.

Denk je geen vijanden te hebben? Iedereen heeft 1 vijand waar je zo nu en dan of vaak(ligt aan je eigen gedachtes, afhankelijk wat je wilt ervaren/leren/herinneren),tegen zal komen gedurende dit leven, genaamd : Angst. Laat je de Angst winnen of ga je voor de Liefde?????? Hoeveel vind jij jezelf Waard???? iedereen heeft een Keuze...en als je bedenkt dat Alles wat je op dit moment meemaakt, Goed Is zoas het Is, dan is het leven al een stuk makkelijker om meer jezelf te Zijn.

Voordelen van Angst: je leert jezelf beter kennen, leert wat echte liefde is, krijgt vrede in je leven, bereikt wat je wilt bereiken

Nadelen van Angst: verjaagt de Liefde, sta je stil, ben je vaak alleen, gesloten, verdrietig, zwak, gespannen, ziek, bang, ongezond, voel je je vaak minderwaardig, haat, ben je vernietigend voor jezelf en omgeving, wantrouwend, klamp je je vast aan mensen en dingen, noem elke negatieve ding op en dat zal je terugvinden in situaties waar je de Angst laat winnen van de Liefde.

Angst

Liefde

* Ego-zelf * twijfel * gesloten
* aards * lui * eenzaam
* gespannen * bang
* stilstaan * vastklampen
* zwak * verdrietig
* vallen
* lelijk * ongezond * niets
* slaan * schreeuwen
* alleen
* wantrouwen * haten
* liegen * vernietigend
* duisternis
* oordelen * discrimineren
* communicatiestoornis
* ziektes * verslavingen
* zinloos geweld * oorlog
* nachtmerries
* jaloezie
* manipulatie * macht
* drugs
* minderwaardig * dood
* gevangenschap* ongeloof
* stress * emotionele luiheid
* schuld * Denken
* geld *onzeker

* God-zelf * weten * openhartig
* goddelijk * actief
* tevreden * ontspannen
* blij * beweging * loslaten
* sterk * vrolijk * opstaan
* mooi *gezond * alles
* strelen
* fluisteren * samen
* vertrouwen * liefhebben
* eerlijkheid * opbouwend
* licht * feiten kennen
* accepteren
* communicatie
* gezondheid * puurheid
* knuffels * vrede
* dromen
* licht gunnen * geluk
* (zelfver) zeker(d)
* respect
* macht * high van jezelf
* waardig * leven
* vrijheid
* kind zijn * pure ziel
* inzicht
* hoop * kracht
* meesterschap * God
* geloof * meditatie
* creativiteit * onschuld
* vergeving * Voelen

Op de volgende pagina kan je lezen hoe ik echt heb ontdekt wat angst nou is en hoe je er van af kan komen.


Lees hier verder

 

 

Elke gedachte die in de ziel valt, is een zaadje dat ontkiemt en in stilte verder groeit (Boeddha)