Angst 2

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Tussen deel 1 en deel 2 van angst zitten een aantal maanden tussen. Dit omdat ik pas sinds kort door heb hoe het nou een beetje zit met angst. Ik zeg een beetje omdat ik zelf nog in het proces zit om dit toe te passen in mijn leven nu. Ik kan je wel zeggen dat het ontzettend moeilijk is maar als je het eenmaal door hebt wordt het een stuk makkelijker om uit een angstaanval of uit je denken of depressie te komen.

Als je Angst bekijkt zoals het hier staat, is Angst niets meer dan een woord. Angst kan dus alleen maar bestaan in combinatie met iets anders en dat zijn dus Herinneringen. Als je kijkt hoe herinneringen ontstaan, dan zal je zien dat dat komt door aan iets te Denken. Dit zijn dus je ervaringen uit het verleden of je toekomst. Komen we dus op het volgende uit dat Denken altijd gepaard gaat met Tijd. Verleden Tijd en Toekomstige Tijd.

Er gebeuren dingen in je leven waardoor je Angst in je leven roept. Neem nu een voorbeeld van als je te maken krijgt met iets uit het verleden. Stel je bent in het verleden altijd in de maling genomen in relaties. Je bent gekwetst tot op je bot, diep in je ziel geraakt. Je gaat uit angst om het weer mee te maken geen relaties meer aan. Je komt dan iemand tegen waar je helemaal gek op word maar je raakt verlamd van angst want je denkt meteen er aan dat je gekwetst kan raken en dat die persoon toch weer uit je leven verdwijnt.

Wat er nu gebeurt is dat de Angst ontstaat door dat je gaat Denken aan iets uit je Verleden. Door aan die oude ervaringen te denken komt ook het Oude gevoel van Angst naar boven. Let op: het is Oude Angst want het is gebeurd en dus zegt het helemaal niets over de situatie waar je Nu in zit.

Hier ontstaat Angst dus puur door een Herinnering uit je Verleden Tijd en gelijk daarbij roep je de bijbehorende gevoelens van Angst uit iets van het verleden op. Het is dus niet een Angst die ontstaat vanuit de nieuwe situatie maar vanuit het Denken aan Vroeger.

Ik denk dat iedereen het wel kent als je een spreekbeurt of presentatie moet houden. Of praten in een grote groep en wachten tot jij aan de beurt bent om iets te vertellen over jezelf. Ook in deze situatie ontstaat steeds Angst door een Herinnering aan iets uit je Verleden. Nl de vorige keer dat je zoiets moest doen. Je Herinnert je die keer en weet hoe je je voelde, bonkend hart en zwetende handen.

Je voelt de Angst opkomen van die keer en niet de Angst van Nu in de nieuwe situatie. Ook ik heb dit vaak genoeg meegemaakt maar ontdek keer op keer dat als ik zelf als eerste begin te vertellen ik me inderdaad druk heb gemaakt om iets van vroeger. Na 2 minuten praten zie ik de mensen niet meer en is de Angst verdwenen en vraag ik me weer af van waarom maak ik me nou steeds zo druk bij dit soort dingen.

Zo kan je dus ook Angst oproepen die met de Toekomst te maken heeft. Ik vertelde al dat Herinneringen gepaard gaan met het Denken. Zo werkt het dus ook met Denken aan de Toekomst. Vaak als je Angst voelt ivm je Toekomst komt dat meestal voort uit Angst door iets wat je in het verleden al hebt meegemaakt en niet weer wilt ervaren.

Stel je zit in een relatie die goed is maar je Denkt constant uit je eigen gevoel van onzekerheid dat die persoon je gaat verlaten, vreemd gaat of wat dan ook. Waarom gaan Denken aan dingen die er helemaal niet zijn? Waarom Denken aan dingen die eventueel zouden kunnen gebeuren in de Toekomst? Waarom bang zijn dat je dood kan gaan? Alleen komt te staan, zonder geld komt te zitten of wat dan ook?.

Als je je nu bezighoudt met Denken aan dingen die in de Toekomst zouden kunnen gebeuren ben je net als dat je voortdurend terugdenkt aan dingen uit je verleden, constant bezig om niet in het Nu te leven. Mensen leven in het Verleden, de Toekomst, proberen met man en macht te Overleven ipv van Nu te Leven.Niet in het Nu leven ontstaat als je leeft zonder Totale Aandacht te besteden aan de dingen die je Nu meemaakt.

Als je geen Totale Aandacht schenkt aan de dingen die je Nu doet, zit je weer zo in je Hoofd en begin je weer met het....Denken.Zo kom je in een cirkel van Angst, Herinneringen,Denken,Tijd( Verleden en Toekomstige Tijd), niet leven in het Nu, gebrek aan Totale Aandacht terecht en zo zit je weer in je Hoofd en eindig je weer bij het Denken.

Om deze cirkel te doorbreken zal je alles wat je doet in je leven met Totale Aandacht moeten gaan doen. Dus niet iets gaan doen en ondertussen aan andere dingen gaan zitten Denken. Het leven in het Nu, dingen doen met Totale Aandacht brengt je terug in je Gevoel.

Je Gevoel is je 6e Zintuig en dat is waar we mee om moeten leren te gaan want er is ons niet geleerd op school dat iedereen een 6e Zintuig heeft Als je leert luisteren naar je Gevoel dan zal je zien dat je ook Zelfverzekerder wordt en dat je daardoor de Angst ook makkelijker aankan of buiten kan sluiten.

In het kort samengevat:

Angst/Genot

gaan altijd gepaard met

Herinneringen

gaan altijd gepaard met

Denken

gaat altijd gepaard met

Tijd (toekomst en verleden tijd)

hierdoor leef je niet in het Nu

waardoor er een gebrek aan

Totale Aandacht

ontstaat en dan zit je weer teveel in je

Hoofd/Denken

wat je weer teruggooit in gedachtes met

Angst

Om uit die Angst te komen moet je dingen doen die je weer terug brengen bij je Gevoel. Mensen raden aan te Mediteren omdat dit je terug brengt naar je Ademhaling en dit klopt. Maar denk niet dat je dan alleen maar stil moet zitten en niets mag denken. Ga maar eens Tekenen, Zingen, Dansen, Sporten, Schoonmaken, Koken of wat dan ook. Doe iets Creatiefs en kijk maar eens of je dan ook nog zoveel in je Hoofd zit. Dit is dus niet het geval als je Bezig bent en je je Aandacht houdt bij hetgeen je Doet. Ik ben nu zover dat ik helemaal niets meer hoef te doen om me bezig te houden om terug te komen bij mezelf. Ik kan nu Niets doen en Genieten van meZelf terwijl ik dit nooit kon omdat ik leefde vanuit Angst en teveel in mijn Hoofd zat. Als ik het kan, kan jij het ook. Wees lief voor jeZelf en keer terug naar je Gevoel.
Liefs Ivy

 

Alle beschrijvingen van de werkelijkheid zijn tijdelijke veronderstellingen (Boeddha)