Ziektes en Verslavingen

geschreven op 28 december 2003

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Bijgewerkt op 15 maart 2008

Als mensen eens wisten wat onze Eigen Gedachtes en Pijn kunnen aanrichten dan zou ons dit een hoop ellende kunnen besparen. Ieder mens heeft in het verleden wel eens, of heel vaak, te maken gekregen met negatieve mensen en ervaringen. Tijdens deze ervaringen raken wij Gekwetst, ons Hart raakt Beschadigd en we voelen diep van Binnen een Hart-ver-scheuren-de Pijn.

Soms kan deze pijn zo ondraaglijk zijn dat we het liefst zouden willen dat de pijn er niet was of in ergere gevallen: dat wij er zelf niet meer waren. Gedachten aan de dood kunnen dan heel be-vrij-dend lijken. Maar bij de meeste mensen zit er toch ergens diep van binnen iets in ons verstopt wat helemaal Niet dood wilt. Er zit iets in ons wat zelfs bang is om op een pijnlijke manier dood te gaan want. En waarom je eigen leven beeindigen op een pijnlijke en angstaanjagende manier als je juist wilt dat die hartverscheurende pijn die je van binnen voelt juist stopt?

Wat veel mensen geneigd zijn te doen vanuit een soort van Overlevingsinstinct, als de pijn die ze is 'aangedaan' Te pijnlijk is, is Afleiding zoeken. Afleiding die er voor zorgt dat gedachten aan de negatieve ervaringen, de negatieve personen die je pijn gedaan hebben en de pijn die je van binnen verscheurt, 'vergeten' worden. Maar vergeten wij deze ervaringen, die mensen en die pijn wel echt op die manier? Of zijn we de pijn op deze manier juist aan het Onderdrukken en zorgen we er op deze manier zelf voor dat wij die oude negatieve ervaringen en oude pijn niet verwerken en loslaten?

Er bestaan veel verschillende soorten Afleidingen die onze pijn Tijdelijk kunnen verdoven, de meest voorkomende zijn: Alcohol, Drugs, Sex, Gokken, Kooplust, Werken, Roken, Eten maar ook Geweldadig gedrag naar anderen, je alleen maar bezig houden met andermans problemen, Schoonmaken, constant een volle agenda en altijd Druk bezig zijn, zijn een vorm van afleiding. Door afleiding te zoeken verdwijnt de pijn en het probleem niet, het enigste wat je er mee doet is de ene pijn en het ene probleem camoufleren met weer een Nieuwe en je pijn Tijdelijk Verdoven! De Afleiding zal bij de meeste mensen ook Het nieuwe probleem worden.

Veel afleidingen monden uit in Verslavingen en deze zorgen bij veel mensen ervoor dat men last krijgt van Psychische Ziektes zoals depressies, psychoses, persoonlijkheidsstoornissen en lichamelijke ziektes. Wanneer je je gevoelens en emoties onderdrukt dan blokkeer je van binnen jouw energie waardoor je niet meer Vrij kan Zijn wie je werkelijk bent en kan doen wat je werkelijk wilt doen. Hoe meer afleiding je zoekt om je oorspronkelijke pijn en probleem te verdoven, hoe meer je dus blokkeert van binnen en jouw energie niet vrij kan stromen in jou en dit zorgt voor blokkades en ziektes in je lichaam. Ziektes die als Alarmbel dienen om jou weer Wakker te krijgen en Nu eens goed te gaan kijken naar de Werkelijke Aard van je Oorspronkelijke problemen.

We dragen allemaal veel Oude Bagage met ons mee, om ons Beschadigd Hart te kunnen Genezen van de Pijn en Gezond door het leven te kunnen gaan, dienen we onze oude bagage eerst Los te Laten. En dit loslaten zal alleen lukken als je je oude bagage (oude angsten, oude trauma's, oude overtuigingen, oud gedrag etc) onder ogen durft te komen en deze H-Erkent en Accepteert want alleen hierdoor zal je het ook echt los kunnen laten. Wat je niet H-Erkent zal je nooit kunnen verwerken, transformeren, veranderen of loslaten.

Vaak zien mensen hun eigen oude angsten en problemen zelf niet meer omdat ze al jaren gewend zijn hun 'kop in het zand te steken' voor het oorspronkelijke probleem. Wat je zelf niet ziet dat kan je dus ook niet transformeren/veranderen maar God en het Universum hebben ons daar een mooie oplossing voor geschonken. Dankzij de mensen om ons heen worden wij keer op keer Gespiegelt met ons zelf, we worden Getriggert (als je in gesprek of conflict bent met een ander), dit haalt oude gevoelens en herinneringen bij ons naar boven die diep van binnen in ons verborgen (onderdrukt) zaten. Door in alle eerlijkheid naar die gevoelens te kijken die omhoog komen kan jij dus je oude angsten gaan leren H-Erkennen en accepteren en ze vervolgens los te laten waardoor jouw weg een stuk Lichter en Vreugdevoller wordt.

Helaas zijn er vandaag de dag nog teveel mensen die niet voldoende Kracht, Zelf-vertrouwen, Geloof, Eigen-Liefde, Eigen-Waarde en Verantwoordelijkheid hebben ontwikkelt. Hierdoor kunnen zij vanuit hun Eigen Angst, hetgeen ze via anderen hun Spiegel te zien krijgen, Te Confronterent vinden en ervoor op de vlucht slaan (vluchtgedrag zodra iets tegenzit of moeilijk lijkt) in plaats van naar het Eigen Gevoel te kijken wat er van Binnen bij hen naar Boven komt. Vanuit hun eigen angst zijn veel mensen ook geneigd hun eigen angsten en problemen te projecteren op anderen. Ze vertellen dan b.v. over iemand anders dat die hun kop in het zand steekt, dat de ander zijn verantwoordelijkheid ontloopt, dat de ander een Muur om z'n hart heeft, dat de ander niets geloofd eer ze bewijs krijgen, dat de ander een probleem heeft terwijl alles wat ze zeggen van die ander Juist hun eigen Oude Angst zit wat ze Nog Niet kunnen H-Erkennen bij zichzelf. Wegvluchten en projecteren van je oude angsten en pijn zal Genezing van het Hart alleen maar Onmogelijk maken.

Hoe meer je naar je Oude Angsten en Pijn durft te kijken, hoe meer je zelf H-Erkent en Accepteert, hoe meer je eigen Beschadigde en Gesloten Hart, en dus jij Zelf, ook zal Genezen! Je kan van alles in je leven roepen, buiten jezelf gaan zoeken en je pijn proberen te verbergen achter allerlei afleidingen maar de oplossing ligt echt In jezelf. Dat is wat ik nu Weet. Alle ziektes en angsten die ik ooit in mijn leven heb geroepen hebben voor mij een nut gehad. Het heeft me dichterbij meZelf gebracht, ik heb overal iets positiefs uit weten te halen en zie nu in hoe sterk ik eigenlijk wel niet ben: Still Standing, Nobody can Kill my Spirit.

  • Heb de Moed om jeZelf in de Spiegel van anderen te Zien, wat jij in een ander ziet kan jij niet H-Erkennen als het Ook niet in Jou zit.
  • Loop niet weg voor je Oude Angsten en Pijnen maar neem Nu je eigen Verantwoordelijkheid om ze te Erkennen.
  • Heb de Kracht om je Oude Bagage Nu Los te Laten.
  • Ontdek je Eigen Krachten en Geloof dat Jij jezelf Kan Genezen.
  • Hou genoeg van jezelf om te weten dat jij net zo Waardevol bent als ieder ander levend wezen hier op Aarde.

Leer van je ervaringen en geef het Goede Voorbeeld: wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet!

Liefs Ivy

 


 

Als je doet wat je Leuk vindt, hoef je Nooit te Werken.