Waarheid

Geschreven in 2003 en aangepast op woensdag 5 maart 2003

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

LEVEN IN WAARHEID

Op mijn spirituele ontdekkingsreis kwam ik een aantal jaren geleden op het pad van de Waarheid. Toen ik dit pad eenmaal had bereikt, was er voor mij geen weg meer terug. Niet meer doen alsof problemen er niet meer waren, m'n kop in het zand steken, uitvluchten blijven zoeken of liegen tegen mezelf. Ik werd wakker en besefte hoeveel leugens er over mijn lippen kwamen. Niet dat ik iedereen bedroog met opzet hoor, nee ik merkte dat ik tegen mezelf loog en daardoor dus automatisch ook tegen mijn omgeving.

Ik merkte dat ik veel dingen zei maar helemaal niet waarmaakte of deed als de situatie zich voordeed. Ja ja we kennen het allemaal wel dat macho gedrag, de stoere meid uithangen met de grote mond. Mijn leven veranderde toen ik doorkreeg hoe vaak ik loog en mezelf dus bedroog. Het grappige was dat ik dan wel geen groffe leugens vertelde maar toch wist dat ik loog over mezelf. Ik beweerde hoe ik zou handelen in bepaalde situaties zonder te weten hoe ik Echt zou handelen. Zou ik dan Daadwerkelijk Doen wat ik zei?

Ik ben op gaan letten waar de leugentjes zaten. Nu ben ik een eerlijk mens, tenminste dat dacht ik van mezelf hahaha. Ik weet nu dat ieder mens per dag minstens 7 x liegt tegen zichzelf en dus ook tegen hun omgeving. Het zijn misschien in andermans ogen geen leugens maar in mijn ogen waren het leugens. Ik zal het duidelijk maken met een paar voorbeelden. Ik hou niet van stelen en wil me niet bezig houden met criminele zaken etc. Ik heb ooit een collega gehad die de allerduurste parfums verkocht op het werk voor nog geen 25 gulden. Ik kocht allerlei flesjes en besefte dus jaren later pas waar ik mee bezig was geweest.

In mijn beleving was ik een super eerlijk mens maar was ik dat wel als ik gestolen goederen voor weinig geld van een ander kocht? Maakte me dat geen Heler? Was ik dan niet net zo Oneerlijk als de Dief en Handelaar? Op het moment dat ik besefte dat ik meedeed aan criminele praktijken ben ik gestopt met het kopen van parfums bij die collega.

Een ander voorbeeld was dat ik vaak thuis kwam met pennen, stiften, post-it en andere kleine dingen die ik van het werk meenam. Ik dacht er toen niet eens bij na dat mijn baas ook voor die spullen moest betalen. Ik stopte met dingen van mijn werk mee te nemen en als ik wat nodig had en even geen tijd had om dat te gaan kopen(zoals printpapier), dan vroeg ik op mijn werk of ik er voor kon betalen. Ik heb nooit hoeven te betalen voor spullen hahha, mensen vonden het eerder grappig dat ik dat soort dingen vroeg.

Oneerlijk ben ik ook heel erg geweest in een relatie van mij die bijna 4 jaar duurde. Ik had verkondigd dat als iemand vreemd zou gaan of zou liegen tegen mij, dat dan de relatie over was. Nou de leugens waren er al in de eerste week en het vreemd gaan ontdekte ik pas in het 4e jaar. Ik heb me zo laten behandelen omdat ik me niet aan mijn eigen woord had gehouden en dus niet handelde naar wat ik beweerde.

Ik gaf hem overal de schuld van terwijl Ik toch alles toeliet. Ik had moeite hem los te laten omdat ik me te schuldig voelde om hem in de steek te laten. Ik wilde koste wat het kost die relatie redden omdat ik heel veel van die persoon hield. Ik heb me jaren daarna nog een Looser gevonden omdat ik het idee had dat ik gefaald had toen de relatie inderdaad kapot ging. Pas jaren later besefte ik dat ik het beste gedaan had voor hem maar ook voor mezelf.

Zo zullen veel mensen deze kleine leugentjes ook wel herkennen: je zegt tegen iemand dat je iets voor die persoon hebt of mee zal nemen en vervolgens "vergeet" je het keer op keer op keer op keer. Het is niet zo dat je het vergeet als het keer op keer gebeurt, het zal eerder zijn dat je te lui bent om Daadwerkelijk te Doen wat je Gezegt hebt. Met andere woorden: je doet je beter of mooier voor dan je in werkelijkheid bent. Of je belooft iemand iets en komt het niet na, je zegt te gaan veranderen maar komt je woord niet na.

Ik denk dat iedereen wel snapt waar ik het over heb als we het hebben over die kleine "leugentjes". Zo vertelde ik vroeger ook altijd smoesjes als ik te laat kwam op mijn werk. Dat ik de bus had gemist, de wekker in mijn slaap af had gezet , me had verslapen of ziek was. Als Ik te laat kom dan is dat meestal omdat ik loop te dralen als ik me aan het opmaken ben of m'n haar niet wilt zitten(hahahaa ja ja zonder dollen).

Toen ik dus op het pad van de Waarheid liep, ben ik eerlijk gaan vertellen waarom ik te laat kwam. Ja ja het kwam niet vaak voor hoor maar als ik dan te laat kwam dan belde ik met de mededeling dat m'n haar niet wilde zitten. Of dat ik van de stress zo liep te zweten dat mijn foundation niet wilde blijven zitten. Je zou denken dat je om zo'n reden wel ontslagen zou worden maar nee hoor, de keren dat ik belde dat ik later kwam om deze redenen, werd er hard gelachen en werd ik geprezen om mijn eerlijkheid.

Dan heb je ook nog de leugens die over je mond komen als je geen Nee tegen iemand durft te zeggen omdat je iemand vooral niet wilt kwetsen of wilt dat iemand boos op je wordt. Ik vond het doodeng om Nee te zeggen als ik geen zin had om op te passen of als iemand me alleen belde om mee uit te gaan omdat ze bv niemand anders hadden om mee uit te gaan. Ik leerde in te zien dat ik mezelf in de maling nam en boven mijn stand leefde door gebruik te maken van een Visacard. Ik leefde in een grote leugen en kocht me suf als ik me klote voelde. Nu koop ik niets meer op bestelling als ik geen geld heb en mijn schuld los ik netjes elke maand nog af.

Zo ging ik me dus bij veel dingen afvragen of ik wel eerlijk was tegen mezelf en gelijk ook naar anderen toe. Als ik iets wilde veranderen aan mezelf dan nam ik daar meer tijd voor, met klusjes maakte ik lijstjes zodat ik die kon afstrepen als ik ze ook echt gedaan had binnen de mij opgegeven tijd.

Dan kennen we ook vast allemaal wel die leuke psychologische testjes om jezelf of je partner etc te testen in die leuke boekjes. Antwoord je wel eerlijk? Hoe weet je of je zo zou handelen als je de ervaring nog nooit hebt meegemaakt? Hoe kan je beweren dat je zo zou handelen? Er zitten van die leuke vragen tussen zoals: als je een portemonee vind, zou je die dan naar de politie brengen? Als je geld teveel krijgt, geef je dit dan eerlijk terug? Als je iemand ziet vallen zou je dan helpen? Als je iemand ziet rennen voor de tram zou je dan de deur open houden voor die persoon? De meeste mensen zeggen overal wel ja op omdat ze denken vanuit hun Superzelf, hun Hogere Ik.

Ik heb me 3 jaar afgezonderd om dingen voor mezelf uit te zoeken. Ik ging kijken of ik ook werkelijk handelde naar de dingen die ik tegen mezelf zei. Zo merkte ik dat ik iemand niet overeind hielp als die viel maar wel geschrokken bleef kijken. Of de deur wel open wilde houden van de tram maar dat om 1 of andere schaamtegevoel weer niet durfde. Als iemand in de winkel voor zijn beurt ging dan zei ik niets terwijl ik met mijn grote mond wel verkondige dat te zullen doen. Dit zijn gewoon kleine voorbeeldjes die ik geef maar ik heb mezelf door dit soort kleine dingen wel goed leren kennen.

Ik merkte dat ik me veel mooier voordeed dan ik in werkelijkheid was. Ik ben hard aan mezelf gaan werken en ben de dingen die ik zei dat ik zou doen, ook echt gaan doen in situaties. Zo heb ik ooit een hoop geld (bijna 9000 gulden) van de belastingdienst teruggehad. Het kwam mooi uit want ik ging verhuizen en had veel geld nodig om m'n huis in te richten. Na een paar maanden kreeg ik een brief dat er een fout gemaakt was en ik dus 3400 gulden terug moest betalen. Ik schrok me dood en belde op om te vragen hoe dat kon gebeuren.

Het klopte allemaal en ik moest dus dat geld terugbetalen. Nu had ik 2 aangiftes tegelijk gedaan en wist dus ook dat in die andere dezelfde fout zat. Ik kon uit eigen belang denken: ik ga niets zeggen want dan moet ik nog meer geld terug betalen of ik kon eerlijk vertellen wat ik wist. Ik koos dus voor het laatste en zei tegen die vrouw: ik denk niet dat u een eerlijker persoon zal treffen maar wilt u voor mij die andere aangifte ook narekenen want daar zit dan dezelfde fout in. En ja hoor, daar had ik ook nog eens rond de 3000 gulden teveel ontvangen. In totaal moest ik dus 6400 gulden terug betalen over 2 aangiftes. Maar omdat ik zo eerlijk was, zei die vrouw dat ze dat ene jaar zou laten zitten. Eerlijkheid wordt dus ook echt beloond hahaha, geloof me want ik heb het in meerdere situaties meegemaakt.

Zo hebben we dus allemaal elke dag wel minstens 7 dingen waar we over liegen tegen onszelf of anderen. Beweer je wel eens nooit boos te worden maar ben je dat toch al zo vaak geweest? Zeg je nooit te stelen maar doe je dat ondertussen toch? Zeg je wel eens dat je een ander altijd zal helpen in nood maar als de situatie daar is dan doe je het niet? Beloof je te veranderen? Stel je alles steeds maar weer uit als je iets zegt te doen voor jezelf of een ander? Zijn je vrienden echt je vrienden of zijn ze gemakkelijk voor je omdat je niet alleen kan zijn, altijd iemand hebt om mee uit te gaan, geld(sigaretten, drugs etc) van kan lenen? Ga je met mensen om omdat je iets Nodig hebt van ze?

Vertel je mensen Eerlijk wat je dwars zit of Roddel je liever achter iemands rug om? Heb je je ooit wel eens afgevraagd hoeveel schade je kan aanrichten met je leugens, hoe klein ze ook in jouw ogen lijken? Heb je zelf ooit de Pijn ervaren toen iemand die je vertrouwde tegen je loog? Durf je de Verantwoordelijkheid te nemen voor je Woorden of Daden en Eerlijk te zijn of te handelen? Want waarom liegt een mens nou? Om straf te ontlopen? Bang een ander kwijt te raken? Bang een ander te kwetsen? Bang niet aardig gevonden te worden?

Wil je wel weten Wie je Echt bent of blijf je jezelf verstoppen achter ontelbaar maskers, geld, macht, verslavingen of materie? Hoe lang denk je het vol te houden te liegen tegen jezelf of anderen? Mensen zullen je snel doorhebben want een goede leugenaar heeft een goed geheugen nodig om al zijn leugens te kunnen onthouden. En we weten allemaal we op den duur toch wel verstrikt raken in onze eigen Leugens. En waarom Liegen tegen jezelf en de wereld, is het niet fijner van jezelf te houden omdat je weet dat je een Eerlijk mens bent?

Ben je echt wie je zegt dat je bent? Ben je meer iemand die van alles zegt of ben je een Doener? Ben je eerlijk tegen jezelf of bedonder je jezelf waar je bij staat? Ik kan heel goed begrijpen dat mensen liegen want veel mensen hebben het niet eens meer door als ze liegen omdat het een gewoonte is geworden al die kleine leugentjes. Ik heb gemerkt dat als je teveel met de buitenkant/materie bezig bent, je veel meer liegt. Op het moment dat ik stil ging staan bij die kleine dingen en dat ook veranderde, merkte ik dat het me gelijk opviel als ik loog. De momenten dat ik in gesprek zit met iemand en eigenlijk uit Hoogmoed praat en dit merk, dan zeg ik ook gelijk : nee dat lieg ik!! Nu denk je misschien van jee man die heeft een lekker leven als ze alles maar loopt te analyseren en over alles valt en nadenkt....

Ja sinds ik heb gekozen voor een Leven in Waarheid heb ik absoluut een veel makkelijker en mooier leven gekregen na een hoop moeilijke tijden. Ik heb mezelf leren kennen doordat ik mezelf uit heb durven te testen in verschillende situaties en veranderingen heb aangebracht daar waar het nodig was of waar ik het wilde. Dit zal ik ook altijd blijven doen want we blijven elke dag Veranderen naarmate we Groeien en leven in Leugens wil ik niet want daar kom je alleen maar verder van jezelf af te staan.

Ben jij Eerlijk? Geef nu niet te snel antwoord, ook ik riep jaren geleden al dat ik een Goudeerlijk mens was totdat iemand me vertelde dat het Wetenschappelijk Bewezen was dat de mens per dag Minstens 7 x Liegt. En ja hoor ik ontdekte de ene kleine leugen na de ander en zo begon voor mij de verandering pas echt... de weg naar mijn Ware Ik.

Leugens brengen Wantrouwen in een mens zijn leven, Wantrouwen zorgt weer voor Twijfel, Twijfel zorgt voor meer Angst en Angst verwijdert je alleen maar nog meer van de.....Liefde.

Ik zal nu dan ook Altijd een ander liever pijn doen met de pijn van de Waarheid dan met de pijn van de Leugen. De Pijn van de Waarheid kom je snel weer te boven als je inzicht hebt gekregen in de situatie maar de Pijn van de Leugen kan er voor zorgen dat je een mens of jezelf voor de rest(of een aantal jaren) van hun of jouw leven schaad.

Eerlijkheid duurt het langst, al is een leugen nog zo snel de Waarheid achterhaalt hem wel, Eerlijkheid loont...deze uitspraken worden veel gebruikt en ik kan alleen maar vanuit mijn ervaringen beamen dat het daadwerkelijk zo is.

 

Dit stuk is geschreven op 1 oktober 2005

Ik ben ongeveer 10 jaar geleden begonnen met heel hard werken aan mezelf. Ongeveer 5 jaar geleden heb ik mijn baan en alle zekerheid die daarbij hoorde opgegeven om nog bewuster met mezelf aan de slag te gaan. Het ging me goed af maar toch waren er stukjes die heel oud waren die ik niet los kon laten. Deze stukjes kwamen pas echt ongeveer 3,5 jaar geleden aan bod. Ik betrad vele paden waaronder die van de Waarheid, Waardigheid, (gebrek aan) Eigenliefde, Perfectionisme, het Innerlijk Kind, Communicatie, Openheid, Kwetsbaarheid, blijven hangen in het Verleden, je zorgen maken om de Toekomst, Onzekerheid, Verlangens, Verwachtingen, Energetische banden, Emoties, Oude Overtuigingen, Onverwerkte Trauma's, Leugens/Illusies, het Ego, je niet Heel voelen, Relaties, Verantwoordelijkheid, Schuld, Schaamte, Kracht, andere Dimensies, Energie. Ben ik nog iets vergeten? Ik weet het wel zeker hahha maar ik ga toch maar verder met mijn verhaal.

Ik heb voor mezelf ontdekt dat bijna iedereen met dezelfde valkuil te maken heeft, nl sommige hardnekkige Ego's niet los kunnen laten. Ik observeer veel, ben door veel gegaan en herken dan ook heel snel bij mezelf en anderen wanneer het Ego-Zelf plaatsneemt en het Hoger/God-Zelf verdwijnt. Ik krijg regelmatig mails en vragen van mensen die reageren op mijn website http://members.lycos.nl/ivybisoen die wllen weten hoe ik uit al mijn problemen ben gekomen. Hoe ik zoveel heb los kunnen laten ondanks alle ellende die ik ervaren heb. Ik vertel ze dan dat ik dat alleen heb kunnen doen omdat ik Gekozen heb helemaal voor meZelf te gaan, ik wilde ontdekken wat Eigenliefde was, maar ook wat Onvoorwaardelijke Liefde nou was. En om daar te komen heb je een ongelooflijke dosis Eerlijkheid, Geduld en Verantwoordelijkheid nodig. Eenmaal als je kiest voor dat pad van de Waarheid, dan kan je ook niet meer terug. Dan zal je alles voor jezelf moeten Doen om je doel te bereiken, hoe moeilijk dat soms ook is want je zal ook veel dingen en mensen die je eigenlijk alleen maar tegenhouden in je groei, moeten durven los te laten.

Meestal adviseer ik mensen die met vragen komen het volgende:

A) Het stuk dat ik heb geschreven over het Ego eens te lezen op mijn website en vooral eens te gaan kijken op de website van www.levenskwaliteit.nl . Dit omdat toen ik zelf de stukken las over het Ego, Keuzebewustheid, Wilsobsessie, Wanen/Angsten en Verlangens, het voor mij baanbrekende gevolgen had. Vanaf ik dat gelezen had zag ik heel duidelijk welke oude patronen en overtuigingen steeds weer terugkeerden en voor problemen zorgden en welke ik dus nog los moest leren laten. Ik heb ontzettend veel Ego's vrij makkelijk kunnen loslaten toen maar er bleven er 2 over.

Ze zijn hardnekkig hihi maar ik ben me heel goed bewust dat ze er nog zijn en zie voel heel snel aan mijn eigen energie wanneer 1 van die 2 weer tevoorschijn komt. Op die momenten dat ik me bewust ben van zo'n ego, dan schenk ik mijn Innerlijk Kind veel liefde en aandacht en zo verdwijnen ze ook weer snel op de achtergrond. Helemaal losgelaten heb ik ze dus nog niet maar ondertussen werk ik gewoon verder aan mezelf en het leren loslaten van die hardnekkige Ego's.

B) Bewust te Kiezen voor een leven in Waarheid. Jezelf transformeren houd in dat je ook heel Eerlijk/Zuiver naar jezelf moet durven kijken. Eerlijk kijken of je wel bent wie je Zegt dat je bent en als dat niet het geval is, ook de verandering die ervoor nodig is om jezelf te transformeren, op je te nemen. Daar heb je dus die Verantwoordelijkheid voor nodig. Zeg je dingen tegen jezelf of anderen maar komt het in je Gedrag en Daden niet terug dan weet je dus dat je je Mooier voordoet dan je Nu al bent. Je verteld dan dus eigenlijk Leugens waar je zelf in geloofd en zo leef je in een Illusie vanuit je Ego. En vaak zie je het zelf niet maar merkt je omgeving het wel op. Als je open staat (= vanuit eerlijkheid en een open hart) voor Spiegeling of opbouwende 'kritiek' zal je er iets mee kunnen doen als iemand je spiegelt en confronteerd met dit gedrag.

Maar leef je meer vanuit een gesloten hart, dan zal je ook niet open staan voor het spiegelen door een ander. Je Ego kan niet tegen kritiek, voelt zich altijd aangevallen, die vindt zichzelf perfect, ziet zijn eigen gebreken en fouten niet meer. Een ander kan dan heel nuttig zijn om jou te spiegelen in stukjes die je van jezelf niet wilt/kunt zien. Je kan dan Samen werken om te Groeien maar het Ego zal niet samen willen werken want die zorgt voor Afgescheidenheid en wilt alles Alleen doen.

Het zal confronterend aanvoelen, en je Ego zal zich misschien Aangevallen of Gekwetst voelen maar als je eerlijk durft te zijn naar jezelf en die stukjes durft te accepteren die die ander je aanreikt, zal je het ook sneller los kunnen laten. Om iets los te kunnen laten zal je eerst Eerlijk moeten durven kijken naar dat stuk in jou.Vervolgens leer je dat stuk te accepteren en dat doe je door je Innerlijk Kind Liefdevol te behandelen. Het liefde, aandacht, bescherming, troost, zekerheid, veiligheid etc te bieden en het Kind in je vertellen dat je ook ondanks die 'fouten' en gebreken van hem/haar houd. Op dat moment zal dat Kind in jou zich Geaccepteerd, Waardig, Gewild en Veilig voelen, het zal weten dat er van hem/haar gehouden wordt. En het zal dan makkelijker zijn om dat Ego met die bepaalde overtuigingen en bijbehorend gedrag, los te laten. Alleen als je Eerlijk/Zuiver bent zal je dingen los kunnen laten, vanuit Liefde laat je Los, Angst houd vast.

Leugens komen voort uit het Ego, het Ego is een Waansysteem. Je gedachten die voortkomen vanuit je Ego, het bijbehorend gedrag en de uitlatingen/beweringen/woorden, zijn leugens en daardoor creeer je voor jezelf een Illusionaire wereld (het ego is ook een illusionare persoonlijkheid). Een Werkelijkheid waarin jij in alles geloofd wat jij Denkt, Zegt en Doet. Het Ego klampt zich vast aan oude overtuigingen en patronen waar het aan gewend is en leeft absoluut niet in het Nu. Het blijft zichzelf identificeren met de persoon uit het Verleden omdat het zich daar Veilig voelt en kan blijven Bestaan. Het is bang voor zijn bestaan omdat het weet dat als men zichzelf Erkent als Liefde, de Angst (=Ego) Losgelaten wordt. Het Ego heeft dan niets en niemand om te Beschermen want Liefde heeft geen bescherming van wie dan ook nodig, Liefde beschermt zichzelf.

We maken allemaal Keuzes in het leven, die keuzes hebben ook Gevolgen en die zal je moeten dragen ook. Ben je niet tevreden over de keuzes die je gemaakt hebt, verander die dan en Kies Opnieuw. Alleen als je voor de Waarheid durft te kiezen zal je bij die Onvoorwaardelijke Liefde voor jeZelf uitkomen. Alleen in het Nu ben je werkelijk Vrij en Onvoorwaardelijk. Het Nu is een plek waar het Ego niet bestaat want het Ego is Tijdsgebonden. Het leeft alleen in het Verleden en de Toekomst. In het Nu laat je Alles Los, ben je Vrij, Vreugdevol, Licht, Krachtig en los je problemen gelijk op ipv ze op een stapel te gooien. Hier ben je Puur, Zuiver en is er Ook plaats voor het Innerlijk Kind in jou. In het Nu heb je een Open Hart ipv een omhoog getrokken Muur waar je je achter verbergt en leeft als een gevangene van je Ego met zijn oude Overtuigingen.

We hebben allemaal een Keuze, kiezen we om in Waarheid en Liefde te leven of kiezen we om in Leugens/Illusie en Angst (vanuit je Ego) te leven??? Ik koos ooit voor het pad van de Waarheid omdat ik mezelf Waardevol genoeg vond om uit te gaan vinden wat het inhield om van jezelf te houden. En wat het betekende om Onvoorwaardelijk van mezelf en een ander te houden. Alles wat ik heb Ervaren tot nu zie ik als Zegeningen van God, het heeft me dichter bij meZelf gebracht. Het heeft me een hoop Pijn, Tranen, Geduld, Vertrouwen maar vooral heel veel Eerlijkheid gekost om te komen waar ik nu sta. En ik moet je eerlijk zeggen, het voelt ongelooflijk heerlijk om in Mijn Eigen Kracht en Energie te staan. Het voelt zalig om in Waarheid te leven want alleen hier voel ik me werkelijk Vrij, Vreugdevol, Compleet en vooral....MEZELF.

In Waarheid leven doe je als je Gedachten, je Woorden en je Daden één zijn.

Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en ooit dacht ik echt dat ik Nooit uit mijn problemen zou komen maar toch is het mij gelukt. En ik ben er 100% van Overtuigd dat als Ik het kan, Jij het ook kan, want jij en ik zijn ......Eén......we zijn Allemaal Eén.

We zijn het allemaal Waard om Hier op Aarde te zijn, we zijn het allemaal waard om onze eigen Ruimte in te nemen en een Ster te zijn.

Hou van jezelf, durf te kiezen voor een leven in Waarheid, het zal je de weg terug wijzen naar Binnen, daar waar je Open Hartje zit en je je Vrij voelt als een..... Vogel. Hihi, nou dacht je zeker dat ik zou zeggen als een Vlinder he? De Vlinder staat voor Transformatie maar ik heb altijd iets met Duiven gehad. Voor mij stonden zij voor Vrijheid, vandaar dat ik kies om zo vrij te zijn als een Vogel hihi.


Liefs Ivy

 

 

 

Wat is Waarheid?

Een moeilijke vraag; maar ik heb voor mezelf een antwoord gevonden door te zeggen dat het is wat de 'innerlijke stem' je zegt.

Mahatma Gandhi