Transformatieproces

Geschreven in november 2005
 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Ondertussen is het al weer bijna 3 jaar geleden dat ik begon met mijn spirituele website. Je hebt veel van wat ik heb ervaren in mijn leven hier kunnen lezen. Ik vond het wel een leuk idee om een onderwerp te wijden aan het Transformatieproces zelf. Het transformatieproces is een veranderingsproces van je oude Ik naar je God Zelf (Hoger Zelf, Ware Zelf) waarbij je je Angsten, Verwachtingen en je Ego's zal moeten leren Los te Laten.

Het is echt een Loslatingsproces, je zal veel Oude Overtuigingen, Angsten, Trauma's, Oude Patronen en Mensen die niet bij je nieuwe Zelf passen Los leren te laten. Het vergt veel Moed, Eerlijkheid, Verantwoordelijkheid en Geduld van en voor jezelf. Men vergelijkt het proces ook wel met het veranderen van een Rups in een Vlinder. Het is het veranderen van Angst/Ego naar Liefde Zijn. Het transformatieproces haalt al het Oude uit je leven weg en maakt plaats voor het Nieuwe.

Je kan het proces vergelijken met een Wedergeboorte, iedere geboorte gaat gepaard met Pijn maar na de pijn blijft er iets Waardevols over. Maar je komt er niet zomaar, je zal het zelf moeten Willen en vooral Doen. Niemand die het voor jou zal kunnen doen want je zal alleen jezelf kunnen veranderen door die verandering Binnen In je te maken.

Wanneer begint je eigen Transformatie?

Bij de meeste mensen begint hun transformatie als ze de bodem hebben bereikt, het zwartste gat, de goot, de ergste periode uit hun leven. Voor veel mensen uit dit zich in een Depressie, Overspannenheid of zoals het nu zo mooi genoemd wordt tegenwoordig: Burnout.

Burnout - Psychisch Ziek zijn

Dit is het moment dat je jezelf volledig kwijt bent geraakt en je geen antwoorden meer lijkt te weten op al je vragen die door je hoofd heen spoken. Je bent letterlijk opgebrandt, al je energie en kracht is verdwenen uit je lichaam omdat je het uit je hebt laten zuigen of gewoon simpelweg weggegeven hebt.

Je kan niet meer functioneren als toen je nog in je kracht stond en zelfs je werk kan je niet meer aan. Je kan last krijgen van de meest uiteenlopende ziektes, verslavingen en fobieen. Nu je jezelf volledig kwijt bent geraakt begint de volgende zware stap: je Ware Zelf weer terugvinden.

Enkele symptomen van een burnout:

perfectionisme dat ontstaat omdat je weinig of zelden gewaardeerd bent waardoor je alles Perfect wilt doen en perfect wilt zijn. Piekeren, onverschilligheid, je werk als zware last beschouwen, je leeg en moe voelen, je bed niet uit kunnen komen, niet meer kunnen lachen, veel huilen of kwaad zijn, je bent snel geirriteerd, totale uitputting, stress, frustraties, lichamelijke en geestelijke klachten, verveling, concentratieproblemen, slaapproblemen, eetproblemen, weinig zelfwaardering, introvert gedrag, moeite hebben met alles en iedereen.

Nee leren zeggen

Na een leven lang alleen maar Ja gezegd te hebben tegen alles en iedereen ga je nu leren Nee te zeggen. Dus geen dingen meer doen die niet bij jou passen, geen dingen doen die je niet leuk vindt of waar je totaal niet achter staat. Dus ook niet mensen gaan plezieren of hun problemen op je schouders nemen om ze maar te vriend te houden.

Als je nee gaan leren zeggen zal je zien hoe snel mensen uit je leven verdwijnen. Je voldoet niet meer aan hun verwachting dus hebben ze je ook niet meer nodig en zoetjes aan verdwijnen ze uit je leven. Treur niet want als dat gebeurt dan zijn het nooit echte vrienden of mensen geweest die werkelijk om jou gaven.

Als mensen je niet accepteren als je ze eens Nee verkoopt dan houden zij al niet onvoorwaardelijk van jou. Leer ook Nee te zeggen tegen de maatschappij en de eisen die ze aan je stellen. Je bent geen Robot maar Mens met een eigen keuze.

Werk

Veel mensen werken alleen maar omdat ze geld moeten verdienen om de rekeningen te kunnen betalen. Je bent ergens in gerold omdat het ooit een keuze was daar te gaan werken en je geld te verdienen. Weinig mensen doen werk wat ze echt leuk vinden, hebben geen beroep dat echt bij ze past.

Vaak hebben mensen banen die ze meer aanzien bieden en veel geld opleveren maar gaan ze toch elke dag weer met tegenzin naar hun werk. Je zit dan gewoon niet op de juiste plek. En misschien ben je gewend om altijd maar te kiezen voor Zekerheid en blijf je daarom werken terwijl je er eigenlijk helemaal geen plezier in hebt?

Ik ken het, ik heb het zelf 15 jaar gedaan tot ik het zat was en besloot me te laten omscholen tot make-up artist. Het vak boeide me tenminste meer dan al die bank- en verzekeringzaken. Durf te kiezen voor een baan die bij jou past. Kies iets waar je goed in bent, waar je ook lol in hebt en waar je ook nog eens je centjes mee kan verdienen ipv alleen voor het geld te werken.

Zelfonderzoek

Zoek de volgende dingen eens uit voor jezelf:

  • Wie je bent (jouw meningen/normen/waarden etc en niet die van een ander
  • Wat je wilt (qua werk, wat voor mensen je graag om je heen wilt, wat je wilt bereiken in je leven, wat voor relatie je wilt of wat jij belangrijk vindt)
  • Wat je kan (bv: schilderen, dansen, tekenen, sporten,knutselen, creatief bezig etc of op werkvlak bv boekhouden, verzorgen, organiseren, verkopen, typen, monteren, mensen helpen etc)

Leef vervolgens hiernaar en kies niet voor dingen die niet bij jou passen om een ander te plezieren want dan ben je al snel je Ware Zelf niet meer en het gaat er juist om dat je jeZelf bent en doet wat Jou Werkelijk Gelukkig maakt.

Er zijn vele Ervaringen, Fases en Lessen geweest tijdens mijn Transformatieproces. Al jaren zie ik werkelijk het gros van de Mensheid door dezelfde dingen gaan. Ik kan je een ding beloven: een ieder die werkelijk Ja heeft gezegd tegen dit transformatieproces, ik noem het ook wel God's Plan of De Opdracht, zal op zijn/haar Eigen Gekozen Tijd en Tempo zijn/haar Bestemming bereiken. De Bestemming is voor Iedereen het-Zelf-de, het is wat in het Onze Lieve Vader Gebed "God's Koninkrijk" genoemd word en wat ik zelf benoem als De Hemel Op Aarde en De Nieuwe Energie Wereld.

Er is Geen weg terug voor degenen die Ja gezegd hebben tegen dit proces, je kan alleen nog maar vooruit, geef de Moed niet op, je bent Sterk en Waardevol genoeg om ook jouw Allermooiste Droom te Creeren. Wij zijn hier om de Hemel op Aarde te Creeren, we hoeven niet eerst Dood te gaan om dat te kunnen bereiken of dan pas Herenigd te worden met onze Geliefden. Blijf Geloven in je Dromen en Vertrouwen op je-Zelf, Volg je Eigen Gevoel, Hart en Ziel want dat deel van jeZelf kent zijn Bestemming en die zal je daar naar toe Leiden. Laat je Niet Mis-, of Af-Leiden door anderen hun Angsten, Gedachtes, Oude Overtuigingen, Waarheid of Gedrag.

Alle overige onderwerpen die je hier op mijn website kan vinden zijn onderdeel geweest van mijn Transformatieproces. Dit is mijn Bijdrage aan God's Plan en de Mensheid, ik hoop dat jullie je-Zelf zullen H-Erkennen in mij, we zijn namelijk echt Allemaal Eén en het is voor mij een Geschenk als ik iemand ontmoet en meZelf daarin kan Ervaren en H-Erkennen.

Ik wens je heel veel Licht, Liefde en Kracht plus heel veel Vrede, Vreugde en Vrijheid op je verdere Verblijf hier op Aarde.

Liefs ChildofGod - Ivy

 

Een beste vriend is net als een klavertje vier, moeilijk te vinden,je hebt geluk als je er één hebt!