Spiritueel Zijn

Geschreven op zaterdag 24 Mei en 23 Augustus 2003
 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Veel Onbewuste mensen krijgen vandaag de dag nog steeds de kriebels als ze horen van iemand dat hij/zij Spiritueel Is. Ze Denken dan nog vaak dat zo iemand dan een zwever is die zich met vreemde zaken bezig houd die niet van deze wereld zijn. Ergens klopt dat wel hahaha want het is niet iets van deze Aardse Wereld maar wel van de Goddelijke/Geestelijke Wereld. Zelf ervaar ik het regelmatig dat mensen mij aankijken alsof ik doorgedraaid ben of zoiets als ik gewoon mezelf Ben en mijn mening geef over bepaalde zaken.

Vanuit die Aardse Wereld is het je aangeleerd om zaken als het lichaam/uiterlijk, materie, macht, aanzien en geld Belangrijk te vinden. De Goddelijke/Geestelijke Wereld houd zich niet bezig met deze zaken en kent geen Vorm. Een klein voorbeeld van iets echt Aards is dat mensen altijd Bewijs (bv wetenschappelijk of iets materiels) nodig hebben om iets te geloven. Vanuit het Geestelijke deel in je Geloof je en geloof is iets wat je Niet kan bewijzen. Geloof is iets dat vanuit je Binnenste komt en niet iets van Buiten jou.

Spititualiteit is niet een of andere Religie die je Navolgt. Spirtueel Zijn is Juist Niet een ander of alles wat in een boek/bijbel staat Volgen maar jeZelf Durven te Zijn, jeZelf volgen en leren Luisteren naar de stem die In jou zit. Dat stemmetje is de stem van je Hogere Zelf, anderen noemen het de stem van God. Religie is één van de wegen die kunnen leiden naar het Zelf maar religie is helaas ook datgene wat blijft zorgen voor Afscheiding, Groeperingen en Stilstand. Stilstand omdat men zich vastklampt aan Oude overtuigingen en daardoor ook aan oude patronen. Spiritualiteit staat juist voor Ontwikkeling/Beweging en Eénheid, we zijn Allemaal hetzelfde, gelijk, één.

Spiritueel, het woord zegt het al, Spirit, letterlijk vertaald is dat Geest (kracht). Spiritueel zijn is dus niets anders dan Geestelijk Sterk zijn. Spiritualiteit is dan heel eenvoudig gezegd, bezig zijn met je eigen Geestelijke Ontwikkeling om Sterker te Zijn.

Spiritueel Zijn Ben je niet als je alleen maar een kaarsje en wierookje brand. Ik las het volgende in een channeling op het internet “Je bent of spiritueel of niet en spiritualiteit is een 24 uur per dag en 7 dagen per week spiritueel leven en zijn”.

Ik ben het hier volledig mee eens, je Bent Spiritueel of niet en dat houd dus ook in dat je je bezig houd met je Geestelijke Ontwikkeling. En dan bedoel ik dus niet dat je 1 keer in het half jaar een half uurtje of een uur daarmee bezig bent. En dat je niet alleen maar Denkt aan wat je zou willen ontwikkelen op Geestelijk vlak maar dat je ook Doet wat je Wilt. Als Spirit ben je dus Bewust van je Geest en Schenk je je Geest Alles wat het Nodig heeft om zich Verder te Ontwikkelen, te Groeien en in Beweging te Blijven. Door in beweging te blijven leer je steeds meer jeZelf Bewuster te Zijn.

Spiritueel Zijn vergt Moed, om Stappen Voorwaarts te maken en Los te Laten wat niet meer bij jou of deze tijd past, Geduld, Verantwoordelijkheid en een flinke dosis Eerlijkheid. Door je bezig te houden met je eigen Geestelijke Ontwikkeling (Spiritualiteit) leer je meer Eigen-Liefde, Zelf-Vertrouwen en Geloof in jeZelf te ontwikkelen. Dit zijn allemaal ingredienten die je nodig hebt om Onvoorwaardelijk te Zijn,

Liefs Ivy

 

Een vriend is iemand die het Lied van je Hart kent en het Opnieuw kan zingen als Jij het Vergeten bent!