Spiritueel Notitieboekje

Geschreven op zondag 20 april 2003

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Tijdens mijn Spirituele Ontdekkingsreis ben ik steeds meer en meer Uitspraken van mensen gaan verzamelen die me aanspraken en aansloten op het Veranderingsproces van dat moment. Voor mij zijn het Geheugensteuntjes, Duwtjes in de rug die me bij het lezen weer Helpen te Herinneren Wie Ik ben en Waar ik naar toe werk.

Ik hang ze nu meestal op de voordeur zodat ik bij het verlaten of binnenkomen van mijn huis, de tekst even kan lezen. In het begin schaamde ik me ervoor en haalde alles weer weg als er eens visite kwam. Nu hecht ik geen waarde meer aan wat ze er van vinden en laat het gewoon hangen. Ik bereik mijn Doel sneller door deze geheugensteuntjes.

Het zou fijn zijn als je iets moois leest, je besluit dat je net zo mooi wilt zijn of handelen als wat er op papier staat maar helaas de ervaring heeft me geleerd dat jezelf veranderen niet zo Makkelijk is. Ik vergat veel omdat er zo vaak weer tig Gedachtes ontstonden in mijn hoofd. Ik ben toen allerlei Teksten gaan verzamelen die me aanspraken of die ik gewoon heel mooi vond.

Of zoals veel Uitspraken die ik in de loop van de tijd verzameld heb: Uitspraken die sloegen op dingen die ik zelf had ervaren, nog in mezelf wilde veranderen of al in mezelf herkende. Op een Paranormale Beurs heb ik een pak met Inzichtkaarten gekocht die mij heel goed op weg geholpen hebben en nog steeds elke dag helpen.

Ik ben begonnen met de Uitspraken in mijn Agenda's te noteren zodat ik ze kon teruglezen wanneer ik dat wilde. Daarna heb ik nog een pagina gemaakt op deze site met Spreuken. Tijdens het lezen van een boek ontstond het idee om een Spiritueel Boekje bij te gaan houden dat in mijn tas past.

Ondertussen heb ik er al een aantal vol geschreven en ik moet zeggen dat het echt heel fijn is om soms die mooie teksten terug te lezen. Ik vond het een leuk idee om te delen met iedereen en plaats hier een paar van mijn Favoriete Uitspraken op mooie achtergrondplaatjes. Veel plezier bij het lezen en verzamelen van je eigen spirituele teksten voor je Spiritueel Boekje.

***

De samenleving laat je voortdurend weten: `Dit is goed en dat is fout.' Dat is het geweten. Het wordt je ingeprent, er bij je in gehamerd. Jij blijft het nazeggen. Dat heeft geen enkele waarde, het is niet het echte. Het echte is je eigen bewustzijn. Het reikt je geen kant-en-klare antwoorden aan op de vraag wat goed en wat fout is. Maar het brengt in elke mogelijke situatie onmiddellijk licht: je weet onmiddellijk wat je te doen staat.

***

Je bent geboren met een kolossaal potentieel aan intelligentie. Je bent geboren met een licht in je. Luister naar het zachte stemmetje in je, dat zal je gids zijn. Niemand anders kan je leiden, niemand anders kan tot voorbeeld dienen voor je leven, want je bent uniek. Er is nooit iemand geweest die precies zo was als jij en er zal ook nooit meer iemand komen die precies zo is als jij. Je luister, je grootsheid is dat je totaal onvervangbaar bent, dat je alleen maar jezelf bent en niemand anders.

***

Zodra je dankbaar kunt zijn voor zowel pijn als plezier, zonder onderscheid te maken, zonder een voorkeur te hebben, zodra je je gewoon dankbaar kunt voelen voor alles wat je wordt geschonken. Als het God is die het je geeft, moet er wel een reden voor zijn. We kunnen het fijn vinden, we kunnen het niet fijn vinden, maar het is kennelijk noodzakelijk voor onze groei. Winter en zomer zijn allebei onontbeerlijk voor het groeiproces. Als ons hart daarin vrede kan vinden, kan elk levensmoment er een van dankbaarheid zijn.

***

Als je alleen bent, ben je niet alleen, maar gewoon eenzaam en er zit een enorm verschil tussen eenzaamheid en alleen zijn. Als je eenzaam bent, denk je aan de ander, mis je de ander. Eenzaamheid is een negatieve toestand. Je zou liever hebben dat de ander bij je was , je vriend, je vrouw, je moeder, je geliefde, je echtgenoot. Het zou fijn zijn als de ander er was, maar de ander is er niet. Eenzaamheid is de afwezigheid van de ander. Alleen zijn is de aanwezigheid van jezelf. Alleen zijn is heel positief. Het is een aanwezigheid, een overvloedige aanwezigheid. Je bent zo volledig aanwezig dat je het hele universum met je aanwezigheid kunt vullen; je hebt niemand nodig.

***

Kinderen doen altijd wat wij doen. Onderzoek wat je in de weg staat om van jezelf te houden en wees bereid om dat los te laten. Je zult een prachtig voorbeeld voor je kinderen zijn.

***

Het leven is Geen 1 mans Werk....
Wel een 1 mans Taak....

***

Iedere keer dat je iets veroordeelt of kritiek uit, zend je iets uit dat naar je terug zult komen.

***

Begin met te luisteren naar wat je zegt. Zeg niets waarvan je niet wilt dat het werkelijk word.

***

Waar je ook gaat, en wie je ook ontmoet, je zult merken dat je eigen liefde je opwacht.

***

Kwaadheid is een verdedigings-meganisme. Je gaat in de verdediging omdat je bang bent.

***

Een gedachte die zegt;" Ik ben een slecht iemand", brengt een negatief gevoel voort. Maar als je niet zo`n gedachte hebt, zul je dat gevoel ook niet hebben. Verander de gedachte en het kan niet anders dan dat het gevoel verdwijnt.

***

Je kunt de lessen voor een andere persoon niet leren. Zij moeten hun eigen werk doen, en dat zullen zij ook doen als zij er klaar voor zijn.

***

Klik op een plaatje voor een vergroting


 

God straalt door mij heen
Hij en Ik zijn altijd één
Hoe of waar ik ben heeft Hij me nodig
Twijfel, Vrees en Plannen maken is overbodig
Als ik me maar Vrij voel en me Ontspan
Realiseert Hij door Mij zijn Liefdevolle Plan