Spiegelen - Leraar en Leerlingen Rol

Geschreven in november 2005
 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

We kunnen van iedereen die we op ons pad tegenkomen leren. We zijn allemaal Leraar en Leerling, er loopt niemand op Aarde rond die alleen maar Leraar voor anderen is. Je hebt wel veel mensen die dit geloven vanuit hun Ego, denken dat zij niets kunnen leren van anderen of gewoonweg niets kunnen aannemen van een ander als die hen eens spiegelt.

Wees altijd eerlijk naar jezelf toe, als je conflicten hebt en er bepaalde gevoelens naar boven komen van boosheid, angst, minderwaardigheid, aangevallen of gekwetst voelen etc. ga dan niet de schuld geven aan die ander want het zijn niet zijn/haar gevoelens maar de jouwe. Onderzoek die gevoelens, vraag jezelf af waarom je je zo voelt.

Kijk naar wat er ontbreekt en geef dit dan aan jezelf...meestal hebben mensen de kernovertuiging dat de ander niet van hen houd, ze niet waardevol genoeg zijn, niet belangrijk of lief genoeg zijn. Zoek deze dingen niet bij een ander om je gelukkiger of completer te maken maar zoek het bij jezelf. Geef jezelf dat wat je eigenlijk stiekem van een ander verlangt.

De ander is er om jou te triggeren, iets te laten zien van jezelf wat je misschien zelf niet kan zien. Hoe eerlijker je bent naar jezelf, hoe sneller je het zal erkennen dat iets vanuit jou komt en niet door de ander. Mensen geven graag een ander de schuld van hun ellende ipv te kijken naar hun eigen bijdrage daarin. Je kan de ander gebruiken als spiegel hoe je zou willen zijn, of hoe je absoluut niet wilt zijn.

Het probleem bij spiegelen is vaak dat mensen zich al snel aangevallen voelen als je iets opmerkt over hun, in jouw ogen misschien niet zulk leuk gedrag. Je probeert iemand te spiegelen in iets wat ze zelf niet opmerken, ze kunnen het aannemen en erkennen als deel van zichzelf en het op die manier accepteren en vervolgens loslaten.

Om iets te veranderen/loslaten zal je het nl eerst moeten erkennen en helaas zijn er nog veel mensen die toch vanuit hun ego beginnen te stijgeren als een paard als je ze aanspreekt op een wat minder gedrag van hun kant. Dan gaan ze het ontkennen en beginnen het om te draaien en jou iets aan te praten hihi.

Wees je bewust dat je hier ook tegen aan blijft lopen tijdens het spiegelen en maak er verder geen probleem van als men het niet wilt of kan erkennen. Veel mensen vinden het nl niet fijn om geconfronteerd te worden met hun gebreken. Ga ze niet proberen te overtuigen of te veranderen want dat werkt niet maar laat ook niet over je heen lopen als ze vanuit hun ego over jouw grenzen gaan.

Soms is een confronterende schop onder je kont effectiever dan wat dan ook om die ander even goed wakker te schudden. De ander zal zich alleen aangevallen voelen, met onbegrip reageren en jou proberen aan te vallen vanuit zijn/haar Ego en dat is niet vanuit Liefde reageren maar vanuit Angst. Dus als je tijdens het spiegelen daar tegenaan loopt weet dan dat die ander jou niet aanvalt vanuit zijn Ware Zelf maar vanuit het Ego Zelf.

Op het juiste moment, als men vanuit waarheid kan kijken, zal die persoon zelf zijn/haar gebreken inzien want als het wel een gebrek in die ander is dan zal dat toch blijven knagen aan die persoon. En als men echt eerlijk is zal men het absoluut aanpakken en transformeren en misschien ook wel sorry durven te zeggen aan degene die hen gespiegeld heeft ipv hen aan te vallen hihi.

Liefs Ivy

 

Je moet eerst leren lopen, voordat je kunt rennen.