Muren of Bruggen

Geschreven op 24 mei 2006

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

We bouwen veel teveel Muren en te weinig Bruggen

Deze tekst las ik laatst ergens op het Internet. Ik vond het wel een interessant onderwerp om iets over te schrijven. Ook omdat ik zo nu en dan tegen mensen aanloop die vanuit hun angst-ego-onbewustheid een Muur optrekken en weinig van hun Ware Zelf durven te laten zien.


Het ontstaan van muren

Vanuit mijn eigen ervaringen van vroeger kan ik zeggen dat ik ooit Muren opbouwde en Maskers ging dragen nadat ik ontelbaar keer Gekwetst was door vriendjes, vrienden, collega’s en familie. Sommige ervaringen waren heel traumatisch waardoor ik bepaalde mensen ging Wantrouwen.

Vanuit de opvoeding en maatschappij waar velen leren dat je je problemen Binnenshuis moet houden en vooral niet Buitenshuis moet delen, wordt ons ook aangeleerd Muren en Maskers te hanteren. Want wanneer je je Gevoelens en problemen zou uiten dan zou je de familie te schande brengen of je zou als zwak, mietje of gek bestempeld worden. Voor bedrijven is alleen het werk dat je uitvoert en de centen die binnenkomen belangrijk. Je geestelijke toestand daar talen veel bedrijven helemaal niet naar. Niet zo gek dat de laatste jaren daardoor dus ook de ene na de andere een Burnout kreeg.

Ook vanuit een Gebrek aan Vertrouwen worden er Muren of Maskers in het leven geroepen. Of dat nou een gebrek aan vertrouwen is in het Zelf of een ander. Alleen vanuit een Gesloten hart is er Wantrouwen en trekt men een Muur omhoog om de ander Buiten te sluiten. Men is bang om de ander in het Hart toe te laten. De enige reden daarvoor kan zijn dat er Angst bestaat om Gekwetst te raken. Als je voldoende in je kracht staat transformeert deze angst en zal die Muur sneller veranderen in een Brug naar een ander en de buitenwereld.

Het doel van een Muur of Masker:

Die Muur is de Beschermer van je Hart. Het is een Beschermer, je Verdedigingsschild, die als taak heeft iedereen die jou wil of kan kwetsen, uit je buurt te houden. Of dat nou met leugens, smoesjes, ruzie, geweld of wat dan ook is. Het doel van een Masker is om je Ware Gevoelens achter te verbergen. Beiden worden alleen maar gebruikt vanuit Angst en dat is wanneer er een Gebrek aan Liefde, Vertrouwen en Geloof in het Zelf en anderen optreed.

Ik heb geleerd dat je door die Muren en Maskers die je opbouwt alleen maar Stil komt te Staan in je Geestelijke Ontwikkeling en meer en meer Verwijdert raakt van je Eigen Hart/Gevoel en de mensen om je heen. Vanuit Liefde weet en ervaar ik dat het niet meer nodig is om een Muur of Beschermer in mijn leven te roepen. Het is Angst die een Muur en Beschermer nodig heeft want Liefde heeft geleerd hoe die Muur naar beneden te halen en van de losgewrikte Stenen een Brug te bouwen.

Het is triest als ik mensen voor me krijg die glashard in mijn gezicht liegen en doen alsof alles prima is met ze terwijl ze op hetzelfde moment een Betonnen Muur omhoog trekken en mij op afstand houden. Soms zou ik willen dat mijn Gevoel niet zo sterk ontwikkeld was want het is echt niet altijd een pretje om mensen aan te voelen. Ik weet dat die mensen die een Muur omhoog trekken dat nog doen vanuit een gebrek aan Liefde, (Zelf) Vertrouwen en Geloof en dat ook zij nog in hun eigen proces zitten.

Ik droom er van dat mensen de Kracht zullen vinden om NU die Muren om hun hart af te breken. En dat ze met al de afgebrokkelde stenen leren Bruggen te bouwen zodat we elkaar makkelijker kunnen bereiken.

Liefs Ivy

 

Het is geen schande om Langzaam Vooruit te komen, wel om Blijvend Stil te Blijven staan....