Mediums, Healers, Dokters, Psychologen etc

Geschreven februari 2006
 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Ik krijg regelmatig e-mails van mensen waarin staat 'ik ben al bij veel verschillende mediums geweest en die zeiden dat....". Hetgeen wat de mediums dan zeiden was dan weer net niet wat ze wilden horen en teleurgesteld als ze waren gingen ze dan op zoek naar de volgende die hun misschien wel kon vertellen wat ze wilden horen.

En zo heb je ook mensen die verslaafd zijn aan mediums omdat ze soms juist Wel horen wat ze zo graag wilden horen. Mensen die Buiten zichzelf op Zoek gaan naar antwoorden en dan ook nog eens vertellen dat de voorspellingen uit zijn gekomen. Ja duh, gek hè als mensen gaan leven naar wat zo'n medium hun verteld!! Mensen maken de stem van zo'n medium belangrijker dan hun eigen stem, wat is dat toch dat mensen constant Buiten zichzelf lopen te Zoeken naar Energie (bevestiging) i.p.v. dit IN zichzelf te zoeken?

Zo'n medium heb je alleen nodig om jou te bevestigen in de dingen waaraan jij eigenlijk Twijfelt en niet zelf in Durft te Geloven. Twijfel en On-Geloof kan er alleen maar zijn als je een Gebrek hebt aan Zelf-Vertrouwen en niet in jeZelf Geloofd. Heb je beiden voldoende ontwikkelt dan heb je namelijk helemaal Niemand Buiten jeZelf nodig die jou moet Bevestigen in die dingen waaraan je twijfelt want dan Weet je dat Al je antwoorden Binnen In Jou zitten en alleen Jij de Juiste antwoorden kent. Dan Weet je dat alleen Jij het beste Medium voor jezelf kan zijn en Niemand anders.

Waarom durven mensen niet gewoon naar hun Gevoel te luisteren? Waarom zoeken zoveel mensen Buiten zichzelf? Waarom niet wat meer op het Zelf Vertrouwen? Waarom niet gewoon Stil zijn en Luisteren naar wat dat Stemmetje In jou je te vertellen heeft? Waarom maken mensen hetgeen wat een medium ze verteld belangrijker dan wat hun innerlijke stem hun kan vertellen? Het antwoord is simpel: men leeft vanuit Angst, en dat is het Ego dat leeft vanuit een gebrek aan ZelfVertrouwen, EigenLiefde en EigenWaarde. Het gevaar van Mediums vind ik dat ze vaak dingen goed aanvoelen maar dat ze niet Altijd gelijk hebben. Veel mensen die zwak in hun schoenen staan, geen eigen keuzes maken, geen richtingsgevoel meer hebben, maken zich vaak Afhankelijk van zo'n medium en gaan dan leven naar wat zo iemand ze verteld. Helaas zijn er heel veel mediums die vanuit hun Spiritueel Ego bezig zijn, Onbewust Controle en Macht willen hebben door altijd gelijk te willen krijgen, constant bezig zijn met de Toekomst van anderen en daardoor zelf vergeten om in het Nu te leven.

Ik zeg nu niet dat alle mediums slecht zijn hoor, verre van dat want er zullen er absoluut wel goeie tussen zitten die Zuiver handelen. Ik wil met dit verhaal alleen onder de aandacht brengen dat we allemaal hetzelfde zijn en er in een ieder van ons een medium zit. Ook al twijfel je nog soms, ga je zo nu en dan nog eens onderuit, schiet je soms in je ego....er blijft ten alle tijden nog dat andere deel van jezelf, je weet wel, je God-Zelf. Vanuit dat deel ben je je eigen Medium en Coach.

Onlangs maakte ik het mee dat ik tijdens een vragenronde bij een tweelingzielen seminar de enigste was die geen vragen had. Er werd mij meegedeeld door degene die de seminar gaf dat ik mijn vragen waarschijnlijk niet in de groep wilde uiten toen ik vertelde dat ik geen vragen voor hem had. Op het moment dat ik zijn uitspraak hoorde kon ik alleen maar medeleven voelen. Want alhoewel ik een enorm diep respect had voor die persoon die die seminar leidde, vond ik het echt een 3d uitspraak en wist ik dat hij op dat moment vanuit z'n spiritueel ego een uitspraak deed want hij voelde mij niet zuiver aan op dat moment. Ik vertelde dat ik meer iemand was die in het Nu wilde blijven en altijd meer vanuit mijn gevoel had geleefd. Geleerd had vanuit mijn eigen ervaringen en zelden of nooit workshops of mediums bezocht had. Dat ik mijn antwoorden In mezelf had gevonden en er op Vertrouwde dat ik mijn eigen antwoorden op het Juiste Moment zou binnen krijgen van mijn God-Zelf.

Het was grappig want die persoon die die seminar gaf vertelde toen aan de rest van de groep dat ik het heel goed begrepen had. Dat het inderdaad ging om Zelf Vertrouwen en dat iedereen die vragen had gesteld, stuk voor stuk Bevestiging Buiten zichzelf had gezocht. Dat ze op dat moment nog niet voldoende in zichzelf geloofden om ook te luisteren naar zichzelf en te vertrouwen op het zelf. Dat als ze dat wel deden, ze zelf hun eigen medium zouden kunnen zijn en zelf zouden kunnen channelen.

Vandaag sprak ik die persoon die die seminar had gegeven even aan de telefoon. Het was niet zo'n lang gesprek maar er kwam iets naar voren wat ik niet zo fijn vond om te horen, het ging over mijn tweelingziel. Hij zei dat hij Twijfelde of mijn tweelingziel en ik wel tweelingzielen waren omdat mijn tweelingziel hele andere dingen aan hem vertelden dan ik aan hem vertelde. Nu weet ik dat mijn tweelingziel bij mij heel anders is dan bij andere mensen en dit vertelde ik hem dan ook maar zijn twijfel bleef. Hij twijfelde nu weer aan mij omdat ik tijdens het gesprek steeds switchte tussen de termen soulmate en tweelingziel.

Ik legde uit (hij komt oorspronkelijk niet uit Nederland) dat ik de term soulmate eigenlijk als een soort koosnaam gebruikte en dat de term zo oud is en men dat vroeger al gebruikte als aanduiding voor je andere helft, de prins op het witte paard, de ware en voor mij dus ...mijn tweelingziel. Maar die man was sinds de gesprekken met mijn tweelingziel dus ook aan het Twijfelen geslagen, dat kon ik duidelijk horen in z'n stem en aan de energie die voelbaar was. Hij zei ook op een gegeven moment 'ik wil geen Twijfel in je stoppen hoor' en op hetzelfde moment dat hij het woord Twijfel zei voelde ik zijn twijfel energie In mijn lichaam (ben hooggevoelig).

Ik wist dus dat het niet mijn twijfel was maar die van hem en ik had er geen behoefte om zijn twijfel aan en over te nemen, het was zijn eigen twijfel wat hij Projecteerde op mij, hij was degene die echt niet wist of mijn tweelingziel of ik nou de waarheid sprak. Ik ben bij meZelf gebleven en heb me niet laten Mis-Leiden door zijn Twijfel, ik weet dat die twijfel van hem er alleen kon zijn op dat moment omdat hij Uit z'n Hart was en niet meer Zuiver kon Voelen en de enigste reden voor die twijfel is dat zijn Angst-Ego de overhand nam en hem liet twijfelen. Niet mijn probleem maar iets waar hij zelf naar had moeten kijken maar ja, veel mediums en healers plaatsen zichzelf op zo'n hoog voetstuk vanuit hun ego en zien dan hun eigen angsten en gebreken niet met het grote gevolg dat ze het op anderen gaan projecteren.

Ik heb mijn tweelingziel finaal onderuit zien gaan toen hij geconfronteerd werd met zijn Oude Angsten en het was voor mij ook echt even slikken toen hij mij vanuit zijn Angst Ego niet meer Erkende en H-erkende. Doordat de Angst In hem toenam is hij Minder Liefde gaan voelen voor mij, hetgeen wat ik dus voor hem voelde en bleef voelen was niet meer zo sterk als voor het moment dat hij zo in z'n angst ego schoot. Maar omdat hij daar niet meer of minder in geloofd en minder voor mij voelt wilt toch niet zeggen dat ik dat dan ook maar niet meer moet geloven of voelen, toch? Op het moment dat wij samen zijn en daadwerkelijk beiden in onze harten zitten, weten wij wel hoe het zit, dan is er geen ontkenning, dan is er geen Denken/Angst wat tussen ons staat. Het doet zeer (ehum vanuit mijn ego) als je andere helft je opeens ontkent of niet meer herkent, want daarmee ontkent hij dus niet alleen mij maar ook een deel van zichzelf.

Ik weet dat dat zo is, en ik weet ook waarom hij dat Nu zo ervaart. Ik weet ook dat het niet anders kan zolang hij en ik in onze eigen processen en levens zitten. Ik weet ook hoe het Is als we wel samen zijn en niemand anders kan mij vertellen dat ik het mis heb. Niemand maar dan ook niemand kan tussen mij en mijn tweelingziel komen, geen medium, geen ego's van anderen, geen hoog verlichte mensen, NIETS. Ja, alleen onze eigen ego's zullen tijdelijk tussen ons in kunnen komen. En op dit moment ervaar ik de ontkenning van mijn tweelingziel ook als iets tijdelijks. Ik ben er van overtuigd dat zodra de angst volledig getransformeerd is de Liefde er weer voor zal zorgen dat we weer naar elkaar toe zullen trekken als twee magneetjes.

Alleen Ik weet hoe het zit, want het is Mijn Gedachte, Mijn Creatie, Mijn Gevoel, Mijn Geloof en van niemand anders. Ik heb me ooit in de angst laten trekken door iemand uit een spirituele centrum waar ik ooit werkte. Die man kwam mij vertellen dat mijn tweelingziel mij nooit zou kunnen inhalen of bijhouden omdat ik te doorleefd was, al bijna een Godin was en dat mijn soulmate niet mijn blijvende soulmate was. Even voelde ik toen de angst om m'n hart heen slaan omdat ik de persoon die mij dat vertelde enorm respecteerde om zijn BewustZijn en het werk dat hij in het centrum deed. Ik maakte even hetgeen hij zei belangrijker dan mijn gevoel en mijn weten, maakte mezelf minder dan hem. Na een enorme huilbui kwam ik tot de conclusie dat hoe erg ik die man ook respecteerde, ik het niet eens kon zijn met zijn gedachten over mijn tweelingziel. Ik stapte terug in mijn eigen kracht en bleef m'n gevoelens trouw.

Deze ervaring was een jaar geleden, vandaag overkomt me hetzelfde met die man van die tweelingzielen seminar. Deze persoon kent mij een beetje, kent mijn tweelingziel een beetje, hoort dingen van mij, hoort dingen van hem. Mijn tweelingziel ervaart nu dingen anders, weet niet meer wie ik ben en verteld gewoon vanuit zijn proces hoe hij het ervaart. Wat doe ik nu? Ga ik mijn Gevoel en hetgeen ik Weet Verloochenen en laat ik me misleiden door A: mijn Ego die zich laat misleiden door Twijfel en Angst, door B: de ontkenningen van mijn tweelingziel die in zijn eigen proces zit of door C: de twijfel die ik in de stem van die man hoorde aan de telefoon?

Een man waarbij ik voelde dat hij niet Zuiver was in het helpen van tweelingzielen maar waarbij het hem meer ging om het binnenhalen van geld. Ik was blij toen mijn voorgevoelens hierover waar bleken te zijn en ik op zijn eigen tweelingzielenforum een stuk van hem las waarin hij eerlijk schreef dat hij bewust was geworden dat zijn aandacht een tijd meer bij het geld binnenhalen lag dan het Zuiver Dienen van anderen. Kijk daar kan ik dan weer Respect voor hebben :), ik weet dat hij het regelmatig bij het rechte eind heeft maar ik weet ook dat mediums het niet altijd bij het rechte eind hebben omdat ook zij zich kunnen laten Mis-Leiden door hun angst ego.

Luister ik naar hem en ga ik zijn twijfel overnemen of luister ik naar mezelf? Blijf ik bij mezelf? Blijf ik mijn eigen Medium? Luister ik naar mijn God- Zelf? Vertrouw ik op mijn Eigen Gevoel en Weten? Wat maak ik NU belangrijker? Wat ik voel en weet of wat anderen Buiten mij denken? Ik of die anderen? Angst of de Liefde? Twijfel of Zelf Vertrouwen? Nu of de Tijd?

Ik kies voor de Liefde, ik kies voor meZelf, ik kies voor Zelf Vertrouwen, ik kies voor Nu, Nu is Weten. Wat voor gevolgen het ook mag hebben nu ik dit hier openlijk schrijf.....ik kan zeggen dat ik Trouw ben gebleven aan Mezelf, ik blijf Mij hoe moeilijk het soms ook is in deze maatschappij om jezelf te blijven door alle gevoelens, gedachtes en overtuigingen van anderen en jezelf. Jaren heb ik geknokt om te Zijn waar ik NU Ben, jaren van keihard werken aan mezelf. Leren te luisteren naar m'n gevoel in plaats van me te verbergen achter een masker. Ik Weet wat ik Weet, als anderen mij niet geloven is dat hun creatie en niet de mijne. Ik HOU van MIJ en durf te luisteren naar de Stem in MIJ, ik durf nog te Dromen en Kind te zijn. Ik hoef niets meer te ontkennen, ik Weet dat ik me niet door angst vast klamp aan een Illussie...ik Weet hoe het zit, ik weet dat mijn soulmate van 10 jaar geleden en de mega voorwaardelijke relatie die ik met hem had, ter voorbereiding was op wat ik nu allemaal ervaar met mijn tweelingziel. Ik ben mijn eigen Medium....en Vertrouw op mijn Zelf.

Liefs ChildofGod - Ivy

Update 2010: mediums, workshops, healers, dokters etc

We zijn een aantal jaren verder en het is in en in triest als ik kijk naar wat er in de 'spirituele' wereld gebeurd. Iedereen roept maar dat ie Healer of Medium is, roept maar dat ze hier zijn om anderen te Helpen en nemen de Rol van Leraar of Bewustmaker op zich terwijl ze zelf een ongelooflijke rotzooi maken van hun eigen leven. Degenen die dus helaas echt het hardst hulp nodig hebben zijn juist vaak de mensen die zichzelf als medium of healer profileren maar Vast zitten in een Illusie waar hun Spirituele Ego hen in vast probeert te houden. Is het niet zo dat je jeZelf eerst dient te Genezen en te be-Vrij-den voordat je het Goede Voorbeeld kan zijn en anderen kan Dienen? Het lijkt wel alsof mensen echt geloven dat hoe meer Workshops ze volgen en hoe meer Certificaten ze behalen de meer Aanzien/Status dat brengt en werkelijk Iets zijn. Je bent niet je certificaten of diploma's! Je Gedrag is hetgeen waar mensen naar kijken, zijn je Woorden en je Daden Eén? Leef je zelf na wat je aan anderen Onderwijst???

Het is vreemd maar als ik zeg dat ik spiritueel ben dan roepen mensen al gelijk 'ooh ja, wat doe jij dan'??? Men denkt automatisch bij de woorden spiritueel zijn dat je dan iets doet in de trant van sjamanisme, tarotkaarten lezen, tantra, shamballa, magnetiseren of wat dan ook en dat je zonder dat geen spiritueel mens zou zijn. Nou ik kan je zeggen dat ik niet iemand ben die workshops volgt of de ene healer na de ander afloopt om mezelf beter en sterker te voelen. Mijn eigen ervaringen met een aantal psychologen, mijn dokter, tandarts en een chirurg in het ziekenhuis hebben mij geleerd naar mijn Eigen Gevoel te luisteren.

Ik ben vroeger opgevoed met het idee dat een psycholoog, dokter, tandartst of arts in een ziekenhuis wel weet wat hij doet omdat hij/zij daar jaren voor geleerd heeft en in het bezit is van diploma's. Je vertrouwt op hun en hun kunnen maar wat doe je als je Eigen Gevoel zegt dat de psychologen die je toegewezen hebt gekregen jou nooit echt zullen kunnen helpen en begrijpen omdat ze zelf weinig tot niets doorleefd hebben en zich dus ook niet kunnen inleven in jouw situatie? Wat als je Eigen Gevoel zegt dat de medicijnen die je dokter je voorschrijft je lichaam en geest alleen maar zieker maken en hij wilt dat je toch die kuur afmaakt? Wat als je Eigen Gevoel zegt dat de witte vullingen die je tandarts bij je aangebracht heeft alleen maar zenuwpijn veroorzaken waardoor je niet eens meer normaal kan eten en zelfs het zachte korst van brood pijn oplevert en je tandarts zegt dat het allemaal tussen je oren zit? Wat als je Eigen Gevoel zegt dat je je vinger wel ooit weer zal kunnen gebruiken nadat je chirurg tijdens een operatie een zenuw geraakt heeft waardoor je je vinger niet meer kan bewegen en die chirurg na maanden van behandelingen en geen vooruitgang zegt dat je er mee moet leren leven dat je die vinger niet meer kan gebruiken?

Wat doe je als al die geleerden mensen jou iets zeggen wat Niet klopt met je Eigen Gevoel? Ga je dan Luisteren en Aan-Nemen wat zij zeggen omdat zij 'meer' dan jou zijn en diploma's op zak hebben die aan kunnen tonen dat ze wel weten waar ze over praten? Of luister je naar je eigen gevoel en Volg je dat eigen gevoel? Juist door mijn eigen negatieve ervaringen met mijn dokter, tandarts en chirurg heb ik moeten leren dat hoe geleerd die mensen ook zijn, het vaak wel bij het juiste einde hebben en hun werk goed uitoefenen, ook zij het bij het Verkeerde eind kunnen hebben en mijn Voorgevoelens wel klopten.

Waar wil ik naartoe met dit verhaal? Wat ik hier schrijf geldt ook voor het klakkeloos Overnemen en Opvolgen van wat Mediums en Healers tegen je zeggen, ja er zitten goeie tussen maar neem niet alles voor Waarheid aan want door een ander klakkeloos te gaan Volgen kan je ego je Mis en Af-Leiden van jouw Ware Gevoel en Bestemming. Leer er op te vertrouwen dat je Eigen Gevoel/Ziel de Juiste Wegwijzer is en alle antwoorden al In jou zitten. Je hebt niets van Buiten nodig behalve jeZelf! Het gaat er alleen om dat je de Moed hebt om op je Eigen Gevoel te Vertrouwen en je Hart en Ziel te Volgen. Je Ziel kent de Weg naar je Bestemming en het is dat deel van jeZelf dat jou zal Leiden naar die Bestemming, Niemand anders zal jou daar brengen behalve jeZelf.

Mensen worden ook Getest door God en het Universum door de ervaringen met mediums en healers want juist de ervaringen met mediums testen je op een mooie manier uit of jij wel werkelijk in je Eigen Kracht staat en vooral bij jeZelf Blijft na wat zo iemand je voorspelt of zegt. Voel je a.u.b. niet aangesproken of aangevallen vanuit je ego als je dit leest en nog in de Rol van medium of healer zit want dat is nergens voor nodig. Het gaat mij er meer om dat mensen Leren op zichZelf te Vertrouwen en hun Verantwoordelijkheid leren te Dragen i.p.v. Buiten zichzelf te Blijven zoeken en verwachten dat anderen buiten zichZelf hun Geneest of Be-Vrij-d.

In de Nieuwe Energie Wereld bestaan deze Rollen Niet meer, hier zijn we allemaal Gelijk en heeft iedereen geleerd zichzelf te Genezen en te Be-Vrij-den wat dus inhoud dat we allemaal op Eigen Krachten via ons Eigen Transformatieproces Geleerd hebben onze eigen Dokter, Healer en Medium te zijn. Zoek niet Buiten jeZelf want wie Zoekt zal Nooit Vinden.....

Liefs ChildofGod - Ivy

 

Wie Zoekt...zal Nooit Vinden!!!