Maskers

Geschreven op zaterdag 26 April 2003

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Iedereen kent het wel: Je hebt ruzie of woorden met iemand gehad of er is iets ergs in je leven gebeurd. De Pijn en Verdriet zijn Dodelijk maar je moet toch weer naar je werk, boodschappen doen, je krijgt of gaat op visite etc. Je kan je verhaal nergens kwijt of je kan of wilt er niet met iemand over praten.

Wat doe je dan met dat Gevoel dat toch in je zit? Je onderdrukt je Pijn en om toch door te gaan met je leven, zet je een Masker op zodat de buitenwereld er niets van merkt. Als Ervaringen niet verwerkt worden dan verzamel je al gauw Bagage dat je overal met je meesjouwt. Zoals je je Bagage verzamelt, zo verzamel je ook je Maskers.

Deze Maskers worden vaak opgezet in verschillende situaties en in aanwezigheid van verschillende mensen. Mijn Masker zette ik altijd op, zodra ik thuis de deur uitging. Je kon aan mij niet zien dat ik me van binnen rot voelde, ik zag er zelfverzekerd en verzorgd uit terwijl ik me vaak heel verlegen, eenzaam en verdrietig voelde.

De Maskers die ik gebruikte waren allemaal ergens nuttig voor. Nu ik zo aan het transformeren ben, merk ik ook dat ik steeds meer en meer Maskers afpel. Ik kom steeds dichter bij mijn ware zelf.

Het is niet leuk om mensen verdrietig of boos te zien maar toch ben ik zo begonnen met mijn Maskers af te zetten. Ik begon mijn Verdriet, Boosheid en vele andere Gevoelens te Verwerken en te Tonen. Nu probeer ik de voor mij juiste mensen om me heen te verzamelen waar ik Mezelf mag zijn, met al mijn Stemmingen en Emoties.

Het is Bevrijdend als je gewoon kan Zijn wie Jij op dat moment Bent en je geen Maskers op hoeft te zetten. Ik kan me bij mij thuis echt in de Hemel voelen soms, zo lekker en gelukkig ben ik dan met mezelf. Ik heb alleen helaas nog wel af en toe vlagen van Angst op straat als ik wil Lachen, m'n gevoel van Blijdschap, Vrijheid en Liefde Uit wil Stralen.

Ik Herken veel mensen op straat nu, ik Lees hoe ze zich voelen door te kijken naar de manier waarop ze lopen, een houding aannemen, uit hun ogen kijken als ze langs je heen dan al niet naar de grond staren. Ik ben een hooggevoelig wezen en zuig vaak negatieve energie van anderen op en moet hier nog iets voor vinden om me daar voor leren Af te Sluiten omdat het me soms geen goed doet.

Ik Voel vaak hoe mensen zich voelen en dat kan heel frustrerend en belastend ervaren worden maar soms ook handig want dan kan ik er op in spelen. Het is zo makkelijk om je mee te laten zuigen in wat je om je heen ziet, je daar naar te gaan aanpassen. Alleen voel ik me minder en minder Gelukkig als ik Mezelf niet kan zijn op de momenten dat ik me juist heel Goed en Lekker voel.

Ik ben begonnen om ook dat stukje van mezelf naar buiten te laten stralen dat ik zo mooi vind. Vanuit mijn Kracht laat ik steeds meer en meer mijn kwetsbaarheid, mijn zachtheid zien door de persoon te durven zijn op straat, die ik thuis in de Spiegel zo vaak zie nu. Ik zie mezelf dan als een mooie, sterke, lieve meid en kan dat maar op één manier voor mezelf uiten:

Ik Lach veel en Straal. Deze lach en het gevoel dat ik dan uitstraal, heb ik kunnen vinden door mijn verzameling van Maskers weg te gooien...Ik hoop dat er een tijd komt dat ik weer meer mensen zal zien lachen (niet alleen als de Zon schijnt) want ik Weet dat Iedereen mooi, sterk en lief is en net zo'n mooie glimach heeft.

Je kan hier meer lezen over maskers en muren.

Liefs Ivy

 

Kom niet naar mijn begrafenis om te laten zien hoeveel je om me Gaf, kom Nu naar me toe om te laten zien hoeveeel je Nu om me Geeft...