Liefde

Geschreven in 2003 en aangepast op woensdag 5 maart 2003

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Wat is Liefde? Houden van? Ik ben op zoek gegaan naar mijn antwoorden en ben nu van mening dat Iedereen Liefde is.
Als ik iemand ontmoet, ga ik er automatisch van uit dat die persoon een Goede Ziel is, totdat ze zelf bewijzen dat het niet zo is. Hoe vaak zie je mensen die zo Mooi en Aardig Lijken op het eerste gezicht maar na verloop van tijd het tegenovergestelde Zijn? Hoe vaak doen mensen zich mooier voor dan ze zijn?

Hebben die mensen hun antwoorden eigenlijk wel gezocht op hun vragen waarom er zoveel ellende in de wereld of hun eigen leven is? Zijn ze op ontdekkingsreis geweest? Hebben ze ervaringen durven te scheppen om te leren Voelen en te Herinneren? Hebben ze uit de Negatieve ervaringen, de Positieve weten te vinden? Hoe kan je zeggen van jezelf dat je van een ander houd, als je niet eens goed voor jezelf zorgt, je eigen weet te redden?

Ben je trots op Jezelf? Trots op de dingen die je kan? Trots op de dingen die je bereikt hebt? Trots op je lef omdat je blijft scheppen om te groeien, vooruit te komen, dichterbij het Licht probeert te komen? Heb je al zelf ervaren wat goed en slecht is? Haat of Liefde is? Dik of Dun is? Dood of Levend is? Gezond of Ongezond is? Geestelijke Groei of Emotionele Luiheid is? Angst of Blijheid is? Lachen of Huilen is? Kracht of Zwakte is? Ik kan zo uren doorgaan met dingen op noemen en de tegenstelling daarvan erbij zetten. Hoe kan je weten wat het is om Sterk te zijn, als je niet ervaren hebt wat het is om Zwak te zijn?

We kunnen allemaal Kiezen wat of wie we willen zijn. Daar moet je alleen wel iets voor willen doen, je zal jezelf moeten willen veranderen, je krijgt het niet op een presenteerblaadje. En neem maar van mij aan dat dit 1 van de moeilijkste dingen in een mensenleven is. Ik ben er al jaren mee bezig en nog ben ik er niet!!! Naarmate je ouder wordt, ga je maskers verzamelen om maar niet te laten merken hoeveel pijn je hebt, hoe alleen je je voelt, hoe bang je bent etc. Denk maar aan alle dingen die je aanleert/overneemt naarmate je ouder wordt, bv door beinvloeding van de media, maatschappij, familie en omgeving etc..

Of denk eens aan alle dingen die je je leven inroept om je pijn te verzachten of je helpen te ontspannen, zoals: Eetstoornissen, Gokverslavingen, Drugsverslavingen, Mishandeling, Misbruik, Geweld, Sexverslavingen,Bedplassen,Slaapstoornissen,Ziektes,Angsten etc we roepen zoveel dingen door onze eigen gedachtes op in ons leven om ons af te kunnen leiden van dat rot lege en pijnlijke gevoel. Waarom zijn we zo bang om met anderen te praten over wat ons overkomt? Wat we meemaken, ervaren, hoe moeilijk het soms is? Mensen behandelen je slecht, doen voorkomen dat je Gek bent en je gaat geloven wat ze beweren terwijl je eigenlijk 100% zeker Weet dat ze ongelijk hebben. Toch voelt het pijnlijk dat ze zoiets van je Denken en gaat het aan je vreten dat ze zo slecht over je kunnen denken.

Ergens raken we onszelf Kwijt en kunnen we geen antwoorden meer vinden op onze vragen. Problemen lijken veel te moeilijk en tijdrovend om nog op te lossen. Je kropt alles maar op en bouwt een muurtje om je heen en bent ver verwijdert van de Liefde want je gaat ook nog eens heel slecht voor jezelf zorgen en verschuilt je achter die torenhoge muur die je om je heen hebt gebouwd!!!

Wil je de Liefde terug vinden? Ga die dan niet bij iemand anders zoeken maar bij Jezelf!!!Bij een ander zal je het echt niet vinden als je het niet eerst bij jezelf gevonden hebt. Breek die muur om je heen af en laat jezelf weer zien zoals je ooit was!! We zijn allemaal als goede zielen geboren en bezaten allemaal: goedheid...puurheid...naiviteit...vertrouwen...afhankelijkheid...we waren niet perfect toen we geboren werden maar wel Puur en Goed!! We zijn niet geboren met een Joint of Xtc of fles in de hand, we hadden geen Anorexia of Boulimia, we wilden anderen niet Pijn doen maar laten Lachen met onze Glimlach. Denk terug aan je Jeugdjaren, hoe was je als kind?

Ik ben misschien 2x in mijn leven een beetje verliefd geweest. Ik zeg nu een beetje omdat ik nu pas besef hoe echte verliefdheid voelt. Ik werd zelden of nooit verliefd omdat ik geen Liefde voor mezelf kon voelen. Hoe kan ik dan verwachten van mezelf dat ik verliefd wordt op een ander? Als je niet van jezelf kan houden, dan kan je onmogelijk van een ander houden. Ik wilde nu eens iemand ontmoeten waar ik verliefd op zou zijn, waar ik echt van kon houden, iemand die op mijn level kon denken en voelen.

God zond iemand op mijn pad en wat deed ik? Ik herkende Liefde, was blij, gelukkig en toen....rende ik keihard weg en wilde ik niet genieten van die verliefdheid!!! Ik was Bang om Lief te hebben, kwijt te raken, weer pijn te moeten voelen, alleen achterblijven en noem maar op. Mijn Angst verdreef de Liefde weer heel snel. Nu besef ik pas dat je echte Liefde niet kwijt kunt raken, het enige dat je echt kwijt kan raken is....Jezelf!!!

Trek die Maskers op je Gezicht er 1 voor 1 eens af en zie wat er achter vandaan komt...ik Weet nu dat je daar Liefde zal vinden...En als je eenmaal je Liefde voor jezelf terug hebt gevonden, zal je automatisch Liefde aantrekken en mensen ontmoeten die op hetzelfde niveau denken of leven en je met Liefde en Respect zullen behandelen. Het leven kan zo Mooi zijn als we het zelf maar willen meemaken... En we zijn het Allemaal Waard om een Mooi leven te leiden.

 


 

Wie steeds de Waarheid vertelt, hoeft Nooit iets te Onthouden...