Intuïtie - 6e Zintuig
Geschreven op donderdag 22 en zaterdag 24 Mei 2003

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Veel Wetenschappers beweren dat de meeste mensen maar 10 van de 100% van hun hersenen gebruiken. Hierdoor hebben velen heel weinig kennis van een betrekkelijk klein wereldje.

Waarschijnlijk bedoelden al die vele Nederlanders die ik ontmoet heb, dat met: wij zijn Nuchtere mensen. Ik hoefde niet te beginnen over o.a. Gevoel, Geloof, Reincarnatie of Geesten want daar geloofden ze niet in.

We zijn opgevoed met het idee dat we maar 5 zintuigen hebben. We kunnen Horen, Zien, Ruiken, Proeven, Aanraken. Je dacht vast dat ik zou zeggen Voelen? Ik zeg met opzet Aanraken want dit is iets dat je doet op de tast.

Tot nu toe heb ik het gehad over de 5 zintuigen die te maken hebben met je Buitenwereld. Ik wil het nu hebben over het 6e zintuig, hiermee Voelen we dus. Het Voelen komt vanuit onze Binnenwereld en is simpelweg onze 6e zintuig : Intuitie

Voor velen komt het gebruiken van je Intuitie over als Magische of Hogere Krachten. Iets wat ook nog eens alleen voor zou komen bij Vrouwen, Kunstenaars, Oosterse types. Dit is echt grote Onzin, Ieder mens heeft Intuitie. Als je weet dat dat zo is, kan je misschien nu eens gaan beginnen met te Luisteren en Handelen naar je Intuitie?

Door dit te doen zal je zien wat je allemaal nog meer kan doen met die resterende 90% van je hersenen. En dit bedoel ik niet Beledigend maar we zijn te lang op een Materialistische(buitenwereld) manier opgevoed. We hebben ook nog ons Bewustzijn (binnenwereld) dat ontwikkelt moet worden.

Door te luisteren naar je Intuitie maar vooral te Handelen zul je zien dat je Situaties, Gewoontes, oude Normen en Waarden steeds makkelijker zal kunnen Veranderingen. Hierdoor zal je steeds meer en meer je Bewust- Zijn ontwikkelen.

Je wereld zal groter en mooier worden als je gaat inzien wat je allemaal kan bereiken met je Intuitie. Ik ben er van overtuigd dat iedereen wel naar zijn/haar Intuitie Luistert maarrr te weinig er naar Handelen.
Zonder de Handeling zal het Inzicht dat je over iets hebt, niet vanzelf Veranderen. Het stukje Wetenschap dat je door de Handeling zou verkrijgen, blijft dan hoe je het ook went of keert een stukje...Onwetendheid.

Dit wordt ook wel Oppervlakkigheid genoemd door veel mensen. Ik leer mezelf nu aan dit soort mensen Onbewuste mensen te noemen. Ik word heel vaak Gek of Zweverig genoemd. Vroeger deed het me pijn, nu Weet ik dat zo'n uitspraak alleen maar kan komen van iemand die Onbewust door het leven gaat...

Veel mensen doen dingen die je Intuitief aanvoelde af als Toeval of Verbeelding. Door je Intuite te gebruiken zal je ontdekken wat je allemaal met je Eigen Gedachten kan bereiken. Je kan je eigen Werkelijkheid Scheppen, Buitenzintuigelijke Waarnemingen (paranormale ervaringen) en Andere Dimensies leren kennen. We zijn allemaal Paranormaal Begaafd, alleen moeten we leren hoe we dit moeten Ontwikkelen. Luisteren naar je Intuitie zal de kwaliteit van je leven Verbeteren, mits je ook Handelt naar je Intuitie.

Het Grootste Probleem met Intuitieve Waarheid is dat veel mensen pas iets Geloven als ze Bewijs hebben. Intuitief Inzicht komt vaak in een vorm die niets te maken heeft met ons begrip van Ruimte, Tijd en Persoonlijke Identiteit, vandaar dat er Geen Bewijs is !!! Je kan je eigen Bewijs vergaren door te Doen wat je moet doen. Heb je wel eens iets vreselijks meegemaakt maar dat mensen je niet geloofde omdat je het niet kon bewijzen? Houd dat dan in dat je Liegt of Gek bent? Vroeger werden Paranormale mensen op de Brandstapel gegooid, later werden ze in Inrichtingen gestopt om ze maar weg te houden bij de "Normale" mensen en niet veel later werd je voor Gek verklaard maar mocht je toch "vrij" leven in de maatschappij.

Ik heb altijd het Gevoel gehad dat ik alle antwoorden al Weet. Maar omdat ik vond dat het antwoord wel heel gemakkelijk kwam, zocht ik naar Moeilijkere wegen om een antwoord te vinden. Dit ben ik gaan doen door zelf Ervaringen te scheppen om mijn antwoorden te krijgen. Ik geloofde niet meer in mezelf omdat ik bang was dat mensen zouden zeggen dat ik een Air of Hoge Dunk van mezelf had. Dit had ik eerder meegemaakt en het deed ontzettend veel pijn dat de mensen waar ik van hield, mij niet geloofden. Ik schep zelf mijn ervaringen om er achter te komen of Mijn Gedachtes en Intuitie me de Waarheid vertellen. Mijn ervaringen leveren mij Mijn Bewijs, als ik dat Bewijs heb, hoef ik ook Niet een ander die mij niet wilt geloven te Overtuigen van iets wat Ik al Weet !!!

Intuitie komt op verschillende manieren bij je binnen. Zo heb je Intuitie dat via

a ) Beelden door komt. Dit kan o.a. zijn door Dromen, Flitsen of Deja vu ervaringen. Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je aan iemand dacht en dat die persoon jou belde of dat je die persoon ook tegenkwam. Dat je ergens loopt en je weet dat je er nooit bent geweest maar toch komt het je bekend voor.

b ) via een Stem. Denk maar eens aan dat stemmetje in je dat je waarschuwt voor gevaar. Of dat stemmetje dat je vertelde dat je iets niet moest doen maar het toch deed en achteraf wenste je dat je naar jezelf had geluisterd. Zo heeft iedereen denk ik wel eens ervaren dat er een Stemmetje in je tegen je zei dat iemand waar je een relatie mee kreeg, niets voor jou was. Je luisterde niet naar dat stemmetje, de relatie werd niets en achteraf denk je weer van: waarom heb ik nou niet geluisterd toen?

c ) via Vibraties (trilling). Je kent het wel dat je opeens koude rillingen krijgt, een klam of gespannen gevoel ervaart als je ergens binnenkomt. Misschien ben je wel eens boos of zenuwachtig door bepaalde mensen geworden, ook al hadden ze nog geen woord tegen je gezegd? Of dat je iemand totaal niet mocht (of andersom) toen je die persoon voor het eerst zag zonder ermee gesproken te hebben? Misschien heb je ooit wel eens iemand onbewust aangeraakt en daarna meteen er op volgend ervaren dat die persoon tegen je zei dat dat precies de juiste plek was en hij of zij last van die plek had? Als je op straat een bedelaar tegenkomt, kan jij dan Aanvoelen of die persoon Echt geld nodig heeft voor eten of dat ie het uit gaat geven aan drugs?

d ) via je Zintuigen. Als je iets of iemand Aanraakt of je Ruikt iets, Voel je iets gebeuren van binnen. Kijk maar eens wat er gebeurt als je je favoriete knuffel, beeldje, foto of vriend/vriendin etc aanraakt. Kijk maar eens wat er gebeurt als een vreemde te dicht bij je in de buurt komt. Zo wordt je Intuitie ook in werking gezet als je iets Ruikt.

Intuitie komt dus op verschillende manieren binnen, via je Ogen, Oren, Gevoel(vibraties), Reuk, Smaak hoe het voor jou werkt, moet je dus zelf ontdekken. Bij mij komt het binnen via een Stemmetje en mijn Gevoel. Vroeger deed ik dit soort dingen vaak af als Toeval of dat het gewoon iets was wat ik graag wenste en dan ook toevallig uitkwam. Ik merk nu dat als ik meer luister naar mijn Intuitie, ik ook sneller Groei.

Ik ga met stappen vooruit omdat ik meer Vertrouwen in mezelf krijg doordat ik de dingen ook uit zie komen die mijn Intuitie mij ingaf. Er is een moment geweest dat ik teveel ging luisteren naar mijn omgeving en niet meer naar mezelf. Ik hechtte teveel waarde aan wat anderen van mij dachten, over me zeiden etc en raakte daardoor alleen maar verder van mijn Doel af. Je gaat daardoor alleen maar Twijfelen aan jezelf en zo ontstaat Angst in je leven en dat verdrijft de Liefde weer.

Waarom Twijfelen aan jezelf en niet gewoon in jezelf Geloven? Is de mening van een ander belangrijker dan de jouwe dan? Vraag jezelf maar eens af hoe het zou zijn als we die andere 90% van onze hersenen zouden gebruiken. Welke Vermogens zouden we dan kunnen Ontwikkelen? Waarom niet werken aan je Eigen Persoonlijke Ontwikkeling?

Intuitie brengt Helderheid aan in je Bewustzijn en laat je je Goddelijke Aard zien. Naarmate je je Intuitie, Spiritualiteit/Bewustzijn ontwikkelt, zal je je prettiger gaan voelen. Ik merk ook dat ik nu mensen aantrek die ik graag in mijn omgeving wil hebben. Ik bereik mijn doelen sneller, hecht niet zoveel waarde meer aan wat anderen denken van mij. Veel mensen zullen mij een Zweverig Typje vinden of een Gek maar ja dat kan mij nu niet meer schelen hahaha, zolang ik mijn Intuitie blijf volgen, zal het mij daar brengen waar ik wil komen.

De ervaringen die ik meegemaakt heb de afgelopen maanden, bestempelde ik vroeger altijd als Bovennatuurlijk. Nu zie ik in dat het eerder iets Natuurlijks is, alleen ben ik dat deel nu pas aan het Ontwikkelen. Door je Intuitie te blijven volgen, bereik je de Goddelijke Wereld, je vertrouwen in jezelf en anderen neemt toe en je gaat de Juiste Reden Inzien van Waarom de dingen die gebeuren, Gebeuren.

Door dit Inzicht, wordt je Angst minder en kom je meer in het Hier en Nu. Als je minder Angst hebt, krijg je meer Inspiratie en Zin om te Doen. Als je doet wat je wilt Doen, dan verloopt je leven ook vlotter, hierdoor voel je je ook een stuk gelukkiger. En als je Gelukkiger bent, dan wordt je Creatiever en kom je dus nog meer in Beweging ipv dat je Stil blijft Staan. Er ontstaat dan een Intense Tevredenheid en dingen zoals het huishouden doen etc zullen zelfs leuk zijn om te doen.

Je Intuitie zal je ook vertellen dat alles wat je meemaakt en meegemaakt hebt, niet bedoelt is om je te straffen maar om jou iets te leren. Uit elke Negatieve Ervaring valt nl een Positieve te halen....en als je op je Intuitie vertrouwt, dan zal je je Antwoorden zeker vinden.

Liefs Ivy

 

 

Een mens zonder dromen, is armer dan een mens zonder geld.