God
Geschreven op dinsdag 8 april 2003

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Ik heb van huis uit nooit iets van het Geloof meegekregen. Het woord God viel wel eens maar meer in de zin van Godmiddelijk. Ik dacht toen dat God alle mensen straft die slechte dingen deden. Nu weet ik dat er geen Goed of Slecht is maar dat alles zo moet Zijn zoals het Is.

Op de Mavo kregen we elke maandagochtend verplicht in de gymzaal een stukje uit de Bijbel te horen. Ik vond het vreselijk!! Waarom moest ik naar iets luisteren wat me niets interesseerde op dat moment? Waarom moest ik in iets geloven dat ik niet zelf ervaren had? Ik kon er me niets bij voorstellen, nee ik geloofde niet in God zoals het ons geleerd werd.

Mijn geloof ontstond op mijn 7e jaar, toen ik vanuit een situatie thuis, God in mijn leven riep. In mijn Angst riep ik vanuit mijn tenen: God als U echt bestaat, red me dan alstublieft uit deze situatie. Vanaf het moment dat ik me tot God richtte, leek het wel alsof Hij me hoordde. Hij redde me uit die situatie en ik was geraakt, dankbaar en stond een stuk opener tegenover alles en iedereen, dus ook het Geloof.

Niet het Geloof zoals op school werd verkondigd, nee het was mijn eigen Geloof dat onstaan was vanuit mijn eigen Ervaring. Ik was jong en hield me er verder jaren niet meer mee bezig.
Vanaf mijn 11e begon ik te schrijven in dagboeken omdat ik mijn ei niet kwijt kon bij de mensen in mijn omgeving. Ik dacht dat ik alles wat ik nu beleefde, Droomde. WAkker zou worden en zou ontdekken dat ik een hele andere familie had dan de familie waar ik nu een deel van was.

Ik heb vanaf mijn 13e gezocht naar God op mijn manier...je gaat dingen vragen die helemaal niets met je geloof of God te maken hebben zoals: geld om uit te gaan, geld om dingen te kunnen kopen, vriendjes die verliefd op je zouden moeten raken, jou liefde geven, leuke spullen, ik richtte me alleen naar God als ik iets Nodig had van Hem. Foute boel dus hahahaa.

In een periode waar ik op niemand kon rekenen en mezelf dreigde te verliezen, ben ik me gaan verdiepen in de Bijbel. Er stonden een hoop dingen in, vooral de 10 Geboden die wel bij mijn levensstijl/visie pasten, spraken mij erg aan. Ook stonden er een hoop dingen in die ik niet kon Geloven omdat ik een hele andere mening had of de dingen niet zelf ervaren had dus ook geen mening kon vormen daarover. Ik ben gestopt met de Bijbel te lezen en ben op m'n Gevoel afgegaan die mijn Ervaringen mij opleverden.

Met elke Ervaring kreeg ik een beetje meer Gevoel en Herinneringen terug. Door de vele Ervaringen en Depressies die ik voornamelijk alleen overwon, kreeg ik ook meer Kracht, Zelfvertrouwen en Geloof. Geloof in God, Geloof in mezelf. Steeds kwam ik een stapje dichterbij het Licht. Ik verliet de Duistere Valkuil voor het Licht en Groeide hierdoor Geestelijk enorm. Als ik aan God denk, dan denk ik niet aan iemand met een Lichaam,een Man, Vrouw, Kind, of wat dan ook...God is voor mij Alles, die kan Elke Vorm aannemen.

Iedereen geeft het een andere naam en dat mag!!!! Je mag het zelf invullen hoe jij God ervaart: Als je Vader, Schepper, Hoeder, Jezelf,Hogere Ik, Licht, Liefde, Kracht, Energie, Jezus, Boeddha, Allah, Krishna,
geef het een naam en het is God.

God zit in alles, dus ook in de dingen waar je nooit over na zou denken: Jezelf, Bomen, Vogels, Insecten, alle andere Mensen om je heen, Stenen, Tafel, Bank, Bed, Wasbak, Water, Voedsel....noem maar op...God leeft in Alles, alles is verbonden met elkaar.We leven niet alleen in ons Huisje in de Straat waar je woont, we zijn een onderdeel van het Universum.

De weg naar God heb ik gevonden vanuit mijn Geloof die ontstaan is vanuit mijn Eigen Ervaringen. Ik wilde weten wat Echte Liefde nou was omdat ik dat nog nooit ervaren had in mijn omgeving. Iedereen is op zoek naar Liefde maar ik heb ontdekt dat je Liefde in de eerste plaats alleen zal vinden, als je het bij Jezelf gevonden hebt!!!Dus eerst Onvoorwaardelijk van Jezelf leren Houden voordat je Liefde bij een ander gaat Zoeken.Hoe kan iemand anders van jou houden als je niet van jezelf houd?

Het is een hele zoektocht geweest, een Spirituele Ontdekkingsreis met veel Valkuilen. Soms kom je vast te zitten in zo'n Valkuil, denk je te leven in de Hel, Duisternis, Eenzaamheid etc....Je valt in een Zwart Gat genaamd....Duisternis(eenzaamheid,angst,depressies,verslavingen etc). Om uit die Valkuil te kunnen komen vol Duisternis, zal je Licht nodig hebben. Licht herken je alleen als je weet wat Duisternis is.

Om Zwak te herkennen zal je Kracht op je pad tegen moeten komen, Positief eerst Negatief leren kennen, Onafhankelijk en Afhankelijk, Gevangen en Vrij...we kunnen zelf kiezen hoe we willen leven....In Duisternis of Licht, met Angst of Liefde, met Geloof of Ongeloof....

het Licht zal je leiden naar een Wereld van Onvoorwaardelijke Liefde...iets waar we Allemaal naar op Zoek zijn. Ik ben nog steeds zoekende, al heb ik mijn richting weer gevonden waar ik heen moet lopen.Ik besef dat er nog genoeg Valkuilen op mijn pad zullen komen voordat ik mijn doel haal. Mijn doel is het bereiken van een Wereld waar we als Zielen Samen leven in Licht, Liefde, bij God.....Thuis Komen waar we Allemaal vandaan komen....en horen...Durf te Geloven.

Lees hier verder


 

Wees zelf de verandering die je wil zien
(Mahatma Gandhi)