Geweld
Geschreven op zaterdag 17 mei 2003

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Ik heb op hele vroege leeftijd al te maken gekregen met Geweld. Ik heb heb zelf van dichtbij meegemaakt hoe Machteloos sommige mensen zijn, Zonder hun vermogens om te kunnen Communiceren. Mensen die er op los Slaan en Denken dat ze met een pak Slaag of Geweld een ander wel kunnen leren hoe iets nou wel of niet hoort! Ik was een kleuter toen ik besefte dat Geweld helemaal Niets oplost maar juist meer Angst, Haat, Afstandelijkheid en Wantrouwen zaait.

Ik had iets verkeerd gedaan en terwijl ik geslagen werd met een liniaal op mijn hand bedacht ik me dat ik het deels "verdiende" omdat ik dus iets had gedaan wat niet mocht. Mijn overheersende gedachte was: Waarom houd ze niet op na 3 tikken? 3 slagen "begrijp" ik nog wel maar dit klopt niet. Ik dacht: dit is belachelijk, ze is gek geworden en waarom staat m'n vader zo stom te kijken?

Daarna werd ik ook nog door mijn vader, om me een les te leren, meegenomen naar het politiebureau en hij dreigde mij ermee dat ze me op zouden sluiten. Mijn lichaam was gevuld met Angst toen we het politiebureau instapten maar gelukkig draaide m'n vader zich in de gang van het politiebureau weer om en vroeg mij dat als hij me niet naar die agenten bracht, of ik het nooit meer zou doen. Natuurlijk zei ik dat ik het nooit meer zou doen en ik was blij dat hij me weer naar huis bracht.

Wat ik toen geleerd heb is dat mensen uit Onmacht handelen, geen Controle meer over hun eigen Gevoelens hebben, niet weten Hoe ze moeten Communiceren om de ander iets duidelijk te maken. Vanuit Onmacht gaat men dan Dreigen of ze Handelen met Geweld. Veel mensen weten gewoonweg ook niet niet hoe ze kinderen moeten opvoeden, zijn daar helemaal nog niet aan toe omdat ze in zichzelf hun verantwoordelijkheidsgevoel, zelf-vertrouwen, geloof en eigenliefde nog niet voldoende of helemaal niet hebben ontwikkeld.

Veel mensen doen bij hun eigen kinderen precies hetzelfde wat hun ouders ook bij hen deed. Helaas gebeurt dit zo vaak, het wordt van generatie op generatie doorgegeven, al eeuwen lang. Veel mensen krijgen het tijdens de opvoeding niet mee hoe je moet communiceren met elkaar, als er dan een conflict situatie optreed dan weten ze niet hoe ze het moeten oplossen met Woorden en dus Slaan ze er maar op los om de situatie onder Controle te houden. En daar begint naast de lichamelijke mishandeling ook meteen de Geestelijke Mishandeling.

Dat je een ander dubbel schade aan kan brengen maakt op dat moment blijkbaar niet meer uit want de drang naar macht, om de ander te overheersen is sterker. Hoe kan je een ander nou leren dat ruzie maken, geweld gebruiken etc niet goed is als je er zelf op los slaat? Ik vind het ook de grootste onzin dat mensen het excuus gebruiken dat ze zelf vroeger Mishandeld of Misbruikt zijn en daardoor ook gaan Slaan of anderen Misbruiken.

Mijn mening is dan dat je Niet het Positieve uit die Negatieve Ervaring hebt weten te halen. Er wordt bij Misdrijven wel Rekening gehouden met iemands verleden maar je verleden is niet Het excuus om de Geschiedenis maar te laten Herhalen. Veel mensen gaan uit wraak dingen doen omdat anderen hen schade hebben toegebracht. Ze halen uit vanuit hun Angst, anderen denken dat dat gedrag normaal is omdat ze dat in hun opvoeding hebben meegekregen.

Maar wat denk je nou precies als iemand je Slaat, wat gaat er door je heen op zo'n moment? Ik dacht van de mensen die mij geslagen hebben, dat ze de weg kwijt waren, niet goed meer bij hun hoofd waren door hun eigen ellende, ik dacht: dit verdien ik helemaal niet, waarom deze vernedering, geniet je nou echt hiervan, waarom praat die persoon niet gewoon met me en maakt me duidelijk met woorden wat het probleem is?

Veel mensen zijn niet meer in staat om nog normaal te communiceren met elkaar. Samen oplossingen te zoeken voor problemen zonder Geweld te gebruiken. Ze denken Geweld op te kunnen lossen met Geweld, proberen de Macht over elkaar te krijgen, willen een ander overheersen om maar niet Zwakker over te komen. In mijn ogen is iemand die Slaat Zwak, je bent voor mij pas Sterk als je problemen met je mond op kan lossen en niet met je Handen of Wapens.

Je brengt iemand niet alleen lichamelijk schade aan door Geweld te gebruiken maar ook Geestelijke schade. De lichamelijk pijn verdwijnt misschien wel heel snel, de zichtbare schade aan je lichaam verdwijnt maar Geestelijk zal je absoluut Littekens over houden en die verwijnen niet zo snel, en soms verdwijnen ze nooit meer. Niets is er vernederender dan dat een ander je met Geweld probeert te Overheersen.

Denkt men nou echt dat als iemand een ander fysiek weet te overmeesteren en het lichaam schade toedient, dat je dan Sterker, Machtiger, Beter, Geliefder bent? Ik vind het een teken van Zwakte, kiezen voor de Makkelijke weg. Want wat is er nou makkelijker dan er op los te ammen als je boos bent op iemand? Helaas denken velen onder ons nog steeds dat wij een Lichaam zijn ipv een Ziel.

Ons lichaam is onze Tempel, ons Huis, ons Middel dat helpt onze Doelen te bereiken die we hier op Aarde willen bereiken. Het Middel om ons te Verplaatsen en in Beweging te zetten. We zullen dan ook voor dit lichaam moeten zorgen, als je dit al weet, hoe kan je een ander zijn lichaam dan willen beschadigen? Gebrek aan Communicatie is 1 van de Grootste problemen in deze wereld, naast Macht en Geld.

De Oorlog tussen Amerika en Irak, is voor ons een Groot Voorbeeld van wat wij Zelf in het Klein doen !!!! Alles draait om Macht en Geld, wanneer houden we eens op en leren we van de dingen die Nu om ons heen gebeuren? (mijn gedachtes hierover kan je binnenkort lezen bij de link: Rampen). Waarom Vertellen we onze kinderen dat Oorlog, Geweld en Wapens slecht zijn maar handelen we zelf daar niet naar ????

Waarom slaan we er nog steeds op los bij elk kleinigheidje? Waarom worden er nog steeds 'speelgoed' wapens voor onze kinderen gekocht? Leren we ze zelf niet dat Wapens goed zijn? Dat je problemen maar met Vechten op moet lossen want dan ben je juist stoer en geen mietje? Waarom houden we zelf de Oorlog in stand terwijl we roepen dat we tegen Geweld zijn, tegen bv de Oorlog in Irak zijn?

Waarom leren we nou niet eens van onze Geschiedenis? Hoeveel Oorlogen en Doden moeten er nog komen en vallen voordat we leren dat Geweld Zinloos is???? Waarom blijven we klagen dat er niet genoeg Liefde op Aarde is als iedereen er lekker aan mee blijft helpen om de Oorlog in stand te houden???? Waarom willen mensen toch zo graag in het Duister blijven leven en niet liever in het Licht? Als je geen Liefde voor Jezelf hebt gevonden, zal je ook geen Liefde voor een ander kunnen voelen of van een ander mogen verwachten.

Als je Liefde voor jezelf hebt gevonden, zal je nooit zomaar een ander kunnen toetakelen door gebruik te maken van Geweld en Macht. Want dan weet je dat we allemaal hetzelfde zijn, we komen uit 1 Bron, we zijn 1, breng je een ander schade, breng je dus ook jezelf schade.....en als je van jezelf houd doe je dit dus Niet want Niemand is er belangrijker dan...Jezelf.

We hebben allemaal een Keuze, kiezen we voor Liefde of Angst, voor Vrede of Oorlog? Op het moment dat je je hand naar een ander heft, verdringt de Angst (door Boosheid of Onmacht ontstaan) de Liefde.....en maakt plaats voor Haat. Waar Kies jij voor? Blijven we elkaar zo toetakelen of reiken we elkaar nu eens de hand?

Liefs Ivy

 

De overtuiging van vandaag kan de gevangenis van morgen worden.