Emoties Onderzoeken en H-Erkennen

Geschreven in november 2005
 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Vaak weten mensen hun Gevoelens en Emoties niet te omschrijven of te uiten omdat ze gewoonweg niet weten wat ze nou voelen als ze zichzelf kwijt zijn geraakt of nog niet echt kennen. Ook ik heb daar last van gehad door al de dingen die ik ervaren heb in mijn verleden. Op een gegeven moment voelde ik alleen maar pijn en verdriet en een ander gevoel kende ik niet.

Boosheid kon ik niet eens uiten, dat heb ik later toen ik in therapie ging voor mijn eetstoornis pas geleerd en helaas is mijn soulmate toen de dupe daarvan geweest omdat ik niemand had om het op uit te oefenen en hij het dichtst bij me stond hihi. Als je je gevoelens en emoties leert onderscheiden zal je sneller bij de oorzaak van je probleem uitkomen.

Er zijn zoveel soorten gevoelens en emoties, dit is wat je o.a. allemaal kan voelen vanuit je Emoties: woedend walging, irritatie, boosheid, frustratie, gedeprimeerd, verdriet, gekwetst, teleurgesteld, eenzaam,waardeloos, bang, onveilig, nerveus, beschaamd, vernederd, verlegen, verlamd, dom, schuldig, paniekerig. En dit is wat je o.a. voelt vanuit je Gevoelens: blijheid, trots, opgewondenheid, vrolijkheid, spontaniteit, gelukkig en liefdevol.

Het maakt het een stuk gemakkelijker als je kan onderzoeken wat je nou precies Voelt want als je dat al niet weet, hoe wil je dan je problemen oplossen? Wees altijd eerlijk naar jezelf toe, als je conflicten hebt en er bepaalde gevoelens naar boven komen van boosheid, angst, minderwaardigheid, aangevallen of gekwetst voelen etc, ga dan aub niet de schuld geven aan die ander want het zijn niet zijn/haar gevoelens maar de jouwe.

Onderzoek die gevoelens, vraag jezelf af waarom je je zo voelt. Kijk naar wat er ontbreekt en geef dit dan aan jezelf...meestal hebben mensen de Kernovertuiging dat de ander of niemand van hen houd, ze niet waardevol genoeg zijn, niet belangrijk of lief genoeg. Zoek deze dingen niet bij een ander om je gelukkiger of completer te maken maar zoek het bij jezelf.

Als een ander jou niet waarderen kan of respectloos behandeld, vraag jezelf dan ook eens goed af of die persoon wel bij jou of in je leven past. Geef jezelf dat wat je eigenlijk stiekem van een ander (je familie, partner of wie dan ook) verlangt.

We hebben allemaal een keuze, we kunnen kiezen voor een leven vol angst maar we kunnen ook kiezen voor een leven vol liefde. Ik weet waar ik voor ga, weet jij het ook? Kies voor jezelf je bent het waard, kies voor de Liefde, we hebben meer Liefde nodig op deze Aardbol. Vindt jij jezelf genoeg waard om dit transformatieproces aan te gaan of denk je nu van 'ik heb geen energie voor al dat gedoe'en denk je dat het je allemaal in je schoot geworpen zal worden? Ik kan je zeggen dat het niet zo is, je hebt een keuze, de vraag is alleen nu nog: vindt jij jezelf genoeg waard?

Wil je zelf aan de slag met je Gedachtes en Emoties lees dan hier verder: Gedachten Rapport

Liefs Ivy

 

Wees geduldig, dan komen de dingen vanzelf naar je toe (Drukpa Rinpoche)