Ego 2

Geschreven op 14 februari 2004 / Bijgewerkt op 10 januari 2005
 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Dit stukje voeg ik nu op 10 januari 2005 toe. Ik ben ruim 2 jaar heel intensief bezig met mijn transformatieproces. In deze periode heb ik al een aantal van mijn Belangrijke Ego's los gelaten. Dit heb ik gedaan door mijn Angsten en Oude Patronen eens goed te bekijken en er iets mee te Doen. Ik heb veel angsten overwonnen en oude vastgeroeste patronen doorbroken en losgelaten. Ik ben niet meer de vrouw van 2 jaar geleden, niet meer de vrouw of het meisje van 10 jaar geleden.

Nu ben ik Sterker dan ooit, Eerlijker dan ooit, Zuiverder dan ooit, Mooier dan ooit en nu zie ik heel goed in dat ik Liefde ben. Vanuit mijn Godzelf kan ik nu ook Onvoorwaardelijk van anderen houden. Dit heb ik nooit gekund, al dacht ik soms dat ik het deed het was niet zo. Dat besef ik nu sinds 5 dagen pas omdat ik toen terug gestapt ben in mijn eigen kracht. En sindsdien kan ik heel goed zien hoe anderen je proberen mee te trekken in hun ellende door hun ontelbare leugens die voor Twijfel zorgen.

Ik doe er niet meer aan mee, ik zie nu wie ik ben en kan Liefde en Angst nu beter dan ooit onderscheiden. Ooit had ik zelf een hoop Ego's nodig om mij te beschermen tegen de boze buitenwereld maar nu 2 jaar verder voel ik me sterker dan ooit. Ik voel dat ik ze niet meer nodig heb om mij te beschermen. Vanuit Zuivere Liefde voor mezelf kan ik mezelf weer zijn, mijn God-Zelf. Ik laat me door Niemand meer uit mijn kracht slaan. Ik zie nu in dat iedereen die naar mij uithaald, zich afsluit van mij, mij probeert aan te vallen, handelt vanuit hun Gebrek aan Liefde.

Zij handelen uit Angst en vanuit Angst gedraag je je vaak als een Monster, een Duivel en dat houd in dat je niet Zuiver bent, niet je Godzelf bent maar je Egozelf. Vanuit Angst leef je niet in Waarheid maar in een Leugen/Illussie. Wat je denkt is een Waangedachte waar je zelf in geloofd en helaas zie je dit vanuit je eigen Egodenken niet meer in. Ik zie nu duidelijk in hoe mensen hun Ego's in hun leven roepen als ze uit hun Gevoel en het Nu schieten. Ze doen er alles aan om de ander te kleineren, aan te vallen of zelfs kapot te krijgen, als ze maar hun gelijk krijgen en hun strijd om kracht winnen. Ik hoop dat iemand er iets aan heeft, mij heeft het ontzettend geholpen. Dit zijn wat teksten over het Ego en hoe je hiermee om kan gaan en herkennen.

2004: Dit zijn mijn ervaringen maar ik gebruik hier ter verduidelijking informatie over het Ego die ik van het internet gehaald heb tijdens mijn leerproces. Verder heb ik heel veel informatie die ik hier ook plaats, van iemand die voor mij heel speciaal is. Het loslaten van mijn Ego's, die door mij in het leven zijn geroepen ooit om mij te beschermen, is voor mij een hele langzame maar ook pijnlijke proces geweest.

Een ongeboren baby is ongeschonden, kent geen kwaad en is puur. Om de ware Ik te vinden heb ik al heel wat maskers af moeten leggen. Ik heb het kind in mij nooit vergeten en het leuke van mijn hele ontdekkingsreis is dat ik zie dat hoe dichter ik bij mezelf kom, hoe meer ik weer bij dat kind in mij kom. Je kan me naief noemen, te goed van vertrouwen, te open het maakt me niets meer uit wat anderen daar van vinden, ik vind mezelf goed zo. Je wordt opgevoed, dingen worden afgestraft, je gaat naar school, krijgt vrienden en je wilt die houden. Veel mensen passen hun gedrag, taalgebruik, kleding, uiterlijk, muziekkeuze etc aan aan die van de meerderheid om maar geaccepteerd te worden en te blijven. Hiermee creeer je een Ego die je moet beschermen tegen die buitenwereld.

Mensen identificeren Zichzelf met hun Ego, dit is het deel dat constant loopt te denken, zoeken, analyseren en maar maalt en maalt en constant negatief bezig schijnt te willen zijn. We zijn Niet onze Gedachtes, we zijn Niet onze Ego's !!!! Het Ego is niets anders dan een Waansysteem. Door je eigen angst ga je dingen denken die Niet Echt zijn, niet waar en op die manier leef je je leven vanuit een Illussie dus een Leugen. Het Ego is het deel dat constant verdwaalt, de weg kwijt raakt en maar loopt te zoeken naar antwoorden. Tegenover het Ego-zelf staat het God-zelf, dit laatste is je ware Ik. Vanuit je ware Ik, dus je God-zelf kan je nooit de weg kwijt raken want God leidt jou.

Het doel van het Ego is: Zelfstandigheid = Alleen zijn. Dus niet afhankelijk zijn van wie dan ook behalve zichzelf. Het doel van het Ego is Afgescheiden te zijn van anderen. Dit staat lijnrecht tegenover het doel van God en het doel van God is Eénheid, Samen Zijn. We maken de wil van het Ego-zelf belangrijker dan de wil van ons God-zelf. Het Ego denkt dat zelfstandigheid en alleen zijn geluk betekent maar niets is minder waar. Ik ben jaren alleen geweest omdat ik echt dacht dat ik mezelf alleen zou kunnen vinden als ik alleen zou zijn. Ik ben er achter gekomen dat je niet zonder anderen kan vooruitkomen. Je hebt anderen nodig als voorbeeld, je hebt anderen nodig om delen van jezelf terug te kunnen zien, je hebt anderen nodig om het tegenovergestelde van jezelf te kunnen zien.

Waaraan kan je het Ego herkennen?
Het ego houd zich alleen maar bezig met analyseren, logische zaken, bluffen, doen alsof, indruk maken, altijd bang zijn, onzeker zijn, bang voor stiltes, zoekt vaak problemen op om zichzelf bezig te houden, wilt alles onder controle houden (perfectionist), komt zelden tot rust, is snel gekwetst, ziet zichzelf als minderwaardig, niet slim, niet zuiver, niet sterk, niet mooi, piekert zich suf, wilt altijd belangrijk zijn, is een echte zwartkijker, is gewend aan spanning, angst, strijd en drama's, denkt zichzelf letterlijk ziek, heeft geen geweten, leeft in leugens/illussie, is altijd gespannen, leeft in stress, kan niet liefhebben, zoekt ruzies, kan niet loslaten, leeft in het verleden en de toekomst, heeft niemand nodig, voelt zich altijd aangevallen, valt anderen aan, ziet alleen de verschillen met anderen maar niet de overeenkomsten, zoekt buiten zichzelf, wilt macht en zijn doel is afgescheiden te zijn van anderen.

De neurotische kant van ons ego wil vooral aandacht om zijn macht over de ander los te laten. We (ons ego) reageren dan door boos te zijn, rancuneus, altijd te willen winnen, ons gelijk te halen en we zijn nimmer in staat om te vergeven. Ons ego wil zijn zin hebben, is dominant en eist ten alle tijden liefde, respect en loyaliteit. Hij aanvaardt geen gezichtsverlies en weigert zijn excuses aan te bieden.

Het bestaan van het Ego vermindert als je je bewust wordt dat je jezelf kleineert door het Ego te blijven accepteren als je Ware Ik. Het Ego beschouwt elke afhankelijkheid als bedreigend. Het concentreert zich alleen op dwaling en is altijd op zoek naar antwoorden terwijl het antwoord niet buiten jezelf te vinden is maar al In jou aanwezig is. Het Ego negeert die waarheid die al in jou zit, het ware antwoord dat je jezelf al hebt gegeven dat negeert hij, het Ego wilt dat niet als Waarheid aannemen.

Het Ego is ook een afgeleid gevoel dat zich wil identificeren en ons doen geloven dat geluk gevonden wordt in Materie, Succes, Macht, Rijkdom, Bezit en Romantiek. Het Ego zorgt voor conflicten en drama's / problemen in je leven zodat je weer kan gaan zoeken naar antwoorden. Het enige nut van negativiteit is.......het Versterken van het Ego. Wat voor het ego echt lijkt is alleen maar datgene wat je kan Zien, Vasthouden of Voelen. Het Ego leeft slecht in het Nu maar prima vanuit het Verleden en de Toekomst.

Je ego neemt de leiding over je leven over op het moment dat je Niet Bewust aanwezig bent, dus als je niet in het Nu bent(stel je snijd een ui maar tegelijkertijd zit je aan andere dingen te Denken, als je in het Nu leeft dan zullen je gedachtes alleen maar bij die ui en het snijden zijn, of de geur van die ui of wat je met die ui gaat doen, snap je me?)Leven in het Nu is moeilijk als je dat nooit gewend bent dus geef het niet op als het niet 123 lukt om Bewust Aanwezig te zijn in het Nu.

Spanning ben je gewend van thuis uit maar als je gaat leren opletten wanneer je ego tevoorschijnt komt, dan kan je als je het herkent ook accepteren dat het bij je hoort maar het daarmee ook wegsturen en anders gaan denken: positief. Ik zeg niet dat je er vanaf moet komen hoor, als mens heb je een ego nodig dus accepteren is het beste dat je kan doen en het herkennen. Zo zal het vanzelf minder spanning brengen maar ontspanning.

Het Ego staat symbool van de afscheiding maar ook van Schuld. Het Ego-zelf kent Schuld en Schaamte maar je God-zelf kent dat niet. Schuld is dus een teken dat jouw denken onnatuurlijk is, dus als je je schuldig voelt weet dan dat je Ego weer belandt is in het Waandenken en je dus leeft in een Illussie / Leugen en dus niet meer in Waarheid leeft. Als je je schuldig voelt dan vrees je Straf vanuit het Egodenken maar God straf niet!!! alleen besef je het niet als je weer ten prooi bent gevallen van je Ego. Een schuldeloze denkgeest, dus je God-zelf, kan niet lijden.

Als je een deel van jezelf als fout of onvoldoende ziet(niet zuiver genoeg, niet slim, niet geslaagd in het leven, niet begripvol, niet mooi, niet sterk, niet open, niet spontaan etc) dan verwerp je gewoon een deel van jezelf. Net als wat het ego dus doet, hierdoor creeer je innerlijk dus in je hoofd/hart een conflict of een psychise stoornis/depressie.

Het is niet alleen de identificatie met een Ego die je levenskwaliteit verpest maar vooral ook de identificatiesterkte. Je Ego wilt belangrijk zijn en je herkent je Ego in de dingen die ik boven heb geschreven. Maar God wilt dat je je Eigen Wil leert kennen en die ook.......Volgt!!! Niet vanuit het idee dat je je moet onderwerpen maar vanuit de blijmoedigheid van de Vrijheid.

Het Ego is toch een kostbaar geschenk voor ons want het laat ons logisch en doelgericht denken en geeft ons een individueel gevoel. Het is belangrijk een Ego te ontwikkelen dat zichzelf gemakkelijk kan goedkeuren om zo ontspannen mogelijk te kunnen leven. Een realistisch Ego heeft een persoonlijkheid die zichzelf toestaat fouten te maken.

Vanuit een onbelangrijk Ego(je ego is belangrijk zodra je weer gaat zitten denken en negatief bezig bent, kom je vanaf als je stopt met negatief denken en positief begint te handelen/denken) is het veel makkelijker om in een ontspannen positieve of meditatieve toestand te komen. Zodra je je Ego leert waar te nemen zal je zien dat de Zoeker(wilt problemen oplossen, analyseert alles etc) langzamerhand verdwijnt.

Het Ego bekijkt de werkelijkheid vanuit allerlei waanbeelden en probeert die voortdurend vanuit angst naar zijn hand te zetten dus onder controle te houden. Er is niks mis met een zekere mate van controle maar Ego duidt op verkramping in die behoefte aan controle. Loslaten is liefde, maar door ons ego is het niet altijd even makkelijk om in liefde los te laten. We willen namelijk allemaal lief en aardig gevonden worden, maar is dat ook niet onze ijdelheid? Het graag gezien willen worden? We worden pas echt sterk en onafhankelijk als we de ander niet meer nodig hebben om ons ego op te krikken. We kunnen dan ook door de spiegel heenstappen en zien dat ijdelheid de illusie was, die ons naar onszelf kan brengen.

Een tip om meer rust in je hoofd te krijgen:

Vraag jezelf deze vraag:
Wat wordt mijn volgende gedachte????

let dan heel goed op en hou goed dat observatiepunt vast en onhou dan dat jij niet die gedachtes en emoties bent maar dat dat je Ego is.

Besef dat als je dingen verwacht van anderen of jezelf en die verwachtingen komen niet uit, dat je gefrustreerd kan raken. Je raakt geirriteerd, ongeduldig, verdrietig,negatief, egoistisch, agressief, boos etc en vanuit die boosheid ga je al gauw scheldwoorden of verwensingen gebruiken. Je gaat je vijandig en wantrouwend opstellen naar de ander en verliest al snel je realiteitsbesef. Vanuit dit punt kom je in een toestand van mentale of gevoelsmatige black-out en op dit punt beland zal je de dingen niet meer zo Helder kunnen Zien of begrijpen.

Ik heb mezelf deze vraag meerdere keren gesteld en toen kwam er Niets !!! Het bleef stil in mijn hoofd en toen moest ik echt van oor tot oor lachen omdat het zo'n heerlijke rust met zich meebracht. Ik voelde m'n ogen weer glinsteren, m'n gezicht laaide weer op en ik voelde het weer tintelen. Op dat moment besefte ik dat ik dat echt was, zo ben ik van Nature !!! zonder al dat gemaal in mijn hoofd en al die zorgen en depressies is er rust Verlichting....ben ik weer mijn eigen Lichtje....voel ik weer de Liefde voor mezelf en voel ik weer hoe onwijs Sterk ik wel niet ben.

Geef niet op als het niet 123 lukt om dingen te veranderen of toe te passen. Zelfs nu ik dit allemaal heb ontdekt wordt ik nog vaak genoeg overvallen door mijn Ego maar ik ben me er wel steeds sneller bewust van en kan op die manier mijn negatieve gedachtes weer veranderen naar positievere. En zo kan ik mezelf nu sneller terugkrijgen in een ontspannen staat ipv altijd en eeuwig maar in de stress, angst of depressies te zitten.

Lees hier verder

 

 

Erkennen en Accepteren is...Loslaten!!!

 

††