Volle Maan, Nieuwe Maan, Maansverduistering

Geschreven 14 januari 2010

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Energie effecten Volle Maan, Nieuwe Maan en Maansverduistering op de Mens

Sinds ik weet dat ik Hooggevoelig (hsp) ben, ben ik me bewust gaan bezig houden met het leren onderscheiden en aanvoelen van mijn en anderen hun energie/gevoelens/emoties. Dit omdat ik jaren geleden teveel Last ervaarde van mijn Hooggevoeligheid en het overnemen van andermans negatieve emoties/energie. Gelukkig heb ik hier vrij goed mee leren omgaan in de afgelopen jaren en ervaar ik mijn Hooggevoeligheid nu meer als een Gave i.p.v. een Last.

Door zelfonderzoek heb ik ontdekt wat de gevolgen zijn voor en tijdens mijn menstruatie en zo ook wat de gevolgen zijn bij het aanvoelen van het Collectieve Bewustzijn. Door dit alles ben ik alleen maar meer in mijn Eigen Kracht gaan staan en zo kwam ik er ook achter dat ook de energie van de Maan allerlei effecten op mijn gemoedstoestand had. Ik heb zo vaak meegemaakt dat ik me opeens intens sterk of emotioneel voelde en m'n gevoel me zei te kijken naar de maan en op de momenten dat ik dat deed zag ik meestal een fel verlichte maan en voelde ik een intense energie er van afkomen. Vaak voel ik me zo één met de maan, alsof de maan mijn allerbeste vriend is, mij helpt en mij mijn Oer-Kracht Spiegelt.

Maar er zijn ook momenten dat ik me net een Weerwolf voelde, zo'n woede, gemis en verdriet voelde maar bij het op zoek gaan naar de Maan niets zag aan de Hemel. Net als vandaag, ik voelde me de hele dag al moe en 's avonds voelde ik me uit het niets heel emotioneel worden. Ik had het gevoel alsof ik moest huilen maar het kwam niet los, het gevoel te moeten/willen huilen bleef dus ik zette een muziekje op om me te helpen bij het loslaten van dit gevoel en toen begonnen de tranen te stromen. De 'Harte-Pijn' zoals ik het vaak noem kwam omhoog en zomaar om niets zat ik te huilen vanuit mijn hart en tenen.

Weer kwam het gevoel bij me op dat het met de Maan te maken had en snel keek ik boven mijn pc waar ik een post-it had opgehangen met de datums waarop het Volle Maan, Nieuwe Maan en Maansverduistering zou zijn in Januari en ja hoor....14 en 15 januari is er een Nieuwe Maan. Vanaf dat moment stopten de tranen en voelde ik me weer opgelucht, ik bleef wel een Zwaarte voelen maar ik was ook heel blij dat ik wederom bevestigd kreeg dat mijn emotionele bui te maken had met de energie van deze Nieuwe Maan.

Sinds deze maand ben ik begonnen met het opschrijven van de datums van de Volle maan, Nieuwe Maan en Maansverduisteringen die er maandelijks zijn. Het is een onderzoek om voor mezelf te ontdekken wat voor gevolgen en effecten er zijn m.b.t. de energie die op deze dagen afstraalt van zo'n Volle maan, Nieuwe Maan en Maansverduisteringen veroorzaken en hoe ik er Bewuster mee kan leren om te gaan. De ervaringen uit mijn verleden hebben me geleerd dat ik me meestal zo'n 2 dagen voor een Volle Maan, Nieuwe Maan of Maansverduistering anders begin te voelen. Op de dagen van een Volle Maan, Nieuwe Maan of Maansverduistering zijn de effecten echt heel intens.

Niet alles wat je Voelt, Denkt of Doet is van jou, On-Bewust nemen we vaak energetisch dingen over van anderen waar we wel maar ook niet mee verbonden zijn. En zo is het ook met de Energie die de Maan afstraalt, ook dit kan allerlei effecten hebben op de gemoedstoestand van de mens. Hieronder heb ik de positieve en de negatieve effecten verzameld, misschien heeft iemand hier iets aan.

Positieve effecten:

 • Ijzersterk voelen
 • Intens Blij voelen
 • Veel Energie hebben
 • Gevoel dat je bergen kan verzetten
 • Liefde / Licht voelen

Negatieve effecten:

 • Opeens uit het niets huilen
 • Niet weten waarom je huilt
 • Huilen vanuit je Hart en Tenen
 • Intens Verdrietig voelen
 • Moe voelen
 • Gebrek aan Energie
 • Helse Woede voelen
 • Boosheid voelen
 • Geïrriteerd voelen
 • 'Pijn' in hart voelen
 • Extreme Kundalini / Sexuele energie voelen
 • Angst / Duisterheid / Zwaarte voelen

Je kan hier de maanstanden bekijken Maankalender

Ik vond deze Volle en Nieuwe Maan spreuken net op internet. Ik vond het interessant om te lezen dat de Volle Maan een Krachtige energie brengt en de Nieuwe Maan een Duistere energie. Of dit klopt weet ik niet maar ik ga het zeker onderzoeken en hier bijhouden.

15 Januari 2010 - Nieuwe Maan / 08:13 uur
Zelf ervaren: Opeens uit het niets huilen, "pijn" in Hart tijdens het huilen, Extreme Kundalini / Sexuele energie, lichte boosheid, irritatie.

30 Januari 2010 - Volle Maan / 07:18 uur
Zelf ervaren: Een hele sterke, Zuivere en Lichte energie voelbaar vanaf 28 januari. Op 1 februari komt hier heel veel vertrouwen en vredes energie bij.

14 Februari 2010 - Nieuwe Maan / 03:53 uur
Zelf ervaren: 13 februari heb ik een hele Lichte en Magische energie gevoeld. 14 februari was er een Zware en Verdrietige energie voelbaar. Beide dagen heftige Kundalini energie.

28 Februari 2010 - Volle Maan / 17:38 uur
Zelf ervaren: Zuivere en Lichte energie, Natural High + trillende kaken

15 Maart 2010 - Nieuwe Maan / 22:03 uur
Zelf ervaren: Emotioneel + veel Lichte energie.

30 Maart 2010 - Volle Maan / 04:25 uur
Zelf ervaren: Veel Lichte en positieve energie + heftige Kundalini energie

14 April 2010 - Nieuwe Maan /14:31 uur
Zelf ervaren: Emotioneel, boos en Strijd-energie voelbaar in het collectieve en mezelf + heftige Kundalini energie.

28 April 2010 - Nieuwe Maan / 14:18 uur
Zelf ervaren:

Liefs ChildofGod - Ivy


Volle maan

Ooh vrouwe in al uw volle macht
laat mij proeven van uw kracht

Gij zijt nu op't hoogtepunt van uw leven
dat u vruchtdragende kracht mag geven.

Nieuwe maan

Duister zijt gij, want men ziet u niet
uw verschijnen brengt vreugde als ook verdriet

U toont slechts weinigen uw gezicht
en neemt menigen tot u, zonder bericht

Toch zijn uw daden, oprecht en wijs
u kennen is waard de hoge prijs!

Gij zijt einde en het nieuwe begin
ik zie de waarde hiervan in


 

Als je jeZelf Heelt, dan Heel je daarmee ook de Wereld.