Hebben dokters altijd gelijk?
Geschreven 2008

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Dit verhaal heb ik geschreven als reactie op een bericht dat ik van iemand kreeg die schreef over haar aversie tegen de witten jassen.

Rond 1999 had ik een ernstige slaapstoornis, mijn dokter schreef me slaaptabletten voor maar die hielpen niet. Ik kreeg de één na de andere medicijn die ook niet hielp en uiteindelijk kreeg ik verschillende medicijnen die ik bij elkaar moest innemen.

Nu ben ik al heel mijn leven gevoelig geweest en dus ook voor medicijnen. Ik kreeg altijd Alle bijverschijnselen die je maar kon krijgen zodra ik medicijnen gebruikte. Ik had mijn dokter hierover verteld en die zat uiteindelijk ook met zijn handen in het haar. Hij vertelde mij toen dat hij me andere medicijnen zou geven maar dat ik de bijsluiter met bijwerkingen niet mocht lezen.

Ik dacht okee hij zal het wel beter weten, hij heeft er voor geleerd en begon aan de volgende combinatie slaaptabletten, dit keer ging het om een kuur van 10 dagen. De medicijnen werkten niet echt en binnen 3 dagen hing ik letterlijk van angst in mijn centrale verwarming. Ik begon heel sterk dingen om me heen te voelen, zien (duister, zwarte flitsen/schimmen) en horen. Ik was zo bang omdat wat ik voelde niet klopte met hoe ik me in werkelijkheid voelde, ik besloot toen de bijsluiter toch maar te lezen.

Wat ik toen las deed me echt schrikken, er stond namelijk in de lijst van bijwerkingen dat je er psychotisch van kon worden!!!! En dat wanneer je bepaalde bijwerkingen had, je onmiddellijk met die medicijnen moest stoppen. Mijn dokter had me aangeraden die medicijnen 10 dagen te gebruiken en ik zat op de 3e dag. Ik besloot hem te bellen en legde de situatie uit, zijn advies was: blijven slikken!!!! En dat terwijl in de bijsluiter nadrukkelijk werd vermeld dat je gelijk moest stoppen met die medicijnen als je last kreeg van psychotische symptomen.

Daar stond ik dan, mijn gevoel zei me dat ik moest stoppen en mijn gediplomeerde dokter waar ik al bij kwam vanaf mijn 13e jaar, en die ik toch hoopte te kunnen vertrouwen omdat hij daar nu eenmaal voor geleerd had, raadde mij aan door te gaan. Wat moest ik doen? Wie was ik om mijn gevoel boven de diploma's en het deskundig advies van een dokter te stellen? Ik sprak toen de vrouw van mijn overleden therapeut en zij heeft mij geleerd meer naar mezelf en mijn lichaam te luisteren. Het gaf me wel een wrang gevoel dat ik dus duidelijk niet af kon gaan op het advies van mijn dokter, maar toch koos ik er voor om naar mijn gevoel te luisteren en te stoppen met al die medicijnen. Ik ben toen homeopathische pillen gaan slikken en mijn slaapstoornis waar ik al maanden mee kampte was toen met een maand verdwenen.

Ik gebruik al jaren geen medicijnen meer, heel af en toe slik ik een paracetamol tegen hoofdpijn als ik vergeten ben te eten maar that's it. Mijn lichaam verteld mij wel hoe en wat. En bezoekjes aan de dokter? Daar kom ik eigenlijk zelden nog, ik ben mijn eigen genezer geworden en in lange tijd al niet meer ziek geweest, zelfs geen verkoudheid of griep (al vanaf ongeveer 1995 niet meer hihi).

Een zelfde soort situatie heb ik gehad bij de tandarts, mijn gevoel zei me dat de pijn die ik steeds in mijn mond had kwam door de witte vullingen (ja ja iedereen heeft problemen met de zilveren maar ik niet hahaha) maar mijn tandarts zei dat het tussen mijn oren zat. Ik kon op een gegeven moment niet eens meer normaal kauwen op mijn kiezen. Ik dacht aan mijn ervaring toen met mijn dokter en mijn eigen voorgevoelens en heb toen uiteindelijk tegen het advies in van mijn tandarts de witte vullingen weg laten halen en ja hoor....weg was de pijn. Sindsdien kan ik gewoon weer normaal eten en kauwen. Mijn tandarts roept nu 1x per jaar als ik haar bezoek dat ze aan mijn gebit niet al te veel moet doen w.b.t witte vullingen omdat dat geen goede uitwerking heeft en niet werkt bij mij.

Weet je mensen kunnen leren en leren wat ze willen uit boeken maar in de praktijk loop je vaak tegen situaties aan die niet in de boeken vermeld staan. Een dokter of tandarts kan zichzelf al snel hoger/slimmer achten, omdat ze voor iets geleerd hebben, dan iemand die vanuit hun gevoel aangeeft dat het advies van zo'n dokter of tandarts voor hun gevoel niet klopt. Het lijkt me wel moeilijk voor hun hihi, ik zie ze al denken: "wie zal het nou beter weten? Jij met je gevoel of Ik die ervoor geleerd heeft?

Wat deze ervaringen mij geleerd hebben is dat mijn Gevoel mijn allerbeste Wegwijzer is. Ik luister dus naar mezelf, al moet ik soms tegen dokters of tandartsen in gaan. Vaak zitten ze bij het juiste eind maar dat betekent niet dat ze het Altijd bij het juiste eind hebben.

Update 2010

We zijn nu weer jaren verder en ik heb nu al ongeveer 3 jaar geen dokter en tandarts meer. Ik bevind me al lange tijd op een plaats waar voor mijn gevoel ook een Nieuwe Dokter en Tandarts nodig zijn maar helaas heb ik die tot op heden nog niet gevonden. Ik weet dat alles wat ik heb ervaren in dit leven mijn eigen Creatie is geweest en ik dus uiteindelijk ook wel op het Juiste Moment die Nieuwe Tijds dokter en tandarts in mijn leven zal creëren. Mocht je in Amsterdam wonen en een dokter en tandarts weten die zich bewust zijn van het transformatieproces en vanuit een Gelijk-Waardigheid met anderen omgaan, dan hoor ik dat graag van je. Je kan mij via deze website een e-mail sturen.

Lees hier meer: Dokters, Healers, Mediums, Psychologen etc

Liefs Ivy

 

Beter gekwetst door de Waarheid dan getroost door een Leugen.