Denk Verslaving

Geschreven op zaterdag 15 maart 2003
 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Als je weet hoe het Denken en Voelen werkt, dan zal het al een stuk makkelijker zijn om iets te gaan veranderen aan al dat Gemaal in je hoofd. Veel mensen beseffen niet waar al dat Denken toe kan leiden. Of hoe sterk de Kracht van je eigen Gedachtes in Werkelijkheid zijn. Je eigen Gedachtes brengen je daar waar Jij wilt.

Je Gedachtes gaan nl Leven als je Vaak en Intens genoeg Denkt over dat onderwerp dat je bezighoud. Het kan leiden tot allerlei Ziektes, Verslavingen,Depressies,Angsten etc. en natuurlijk als je het Positief aanpakt naar Mooie dingen.

Ik zal een paar voorbeelden van mezelf geven. Toen ik 6 jaar was plaste ik van de zenuwen nog in bed. Ik moest mijn bed delen met mijn zuster die daar ook last van had(gehad). Ik vond het vreselijk en toen bleek dat ik een eigen bed zou krijgen in onze nieuwe woning, kwam er een Gedachte bij me op. Ik zei in mezelf dat als ik m'n eigen bed had, ik Nooit meer in mijn bed zou plassen. Ik heb daarna nooit meer in mijn bed geplast. Wat ik toen Dacht heb ik dus ook Meteen Gedaan.

Ruim 8 jaar geleden Bedacht ik me dat Yoga en Mediteren heel goed voor me zou zijn. Ik heb het jaren uitgesteld omdat ik niet Deed wat ik moest Doen. Ik wist dat het echt goed zou zijn maar toch luisterde ik niet naar mijn Gevoel en mijn eerste Gedachte. Nu ben ik bezig om van alles een meditatie te maken en het is heerlijk. Zo stellen we dus allemaal dingen uit in ons leven die op dat moment blijkbaar te hoog gegrepen zijn

Een ander voorbeeld: Ik vond mezelf te dik terwijl ik maatje 34/36 had! Ik had allerlei problemen maar niemand begreep me. Ik kwam er zelf niet uit en ging malen van al die onopgeloste problemen/gedachtes. Ik werd kierewiet van al dat Denken, laat staan van de Pijn die ik van binnen Voelde en ging me richten op mijn lichaam dat ik te dik vond .

Ik heb net zo lang zitten denken dat ik Vet was tot ik een ongeluk kreeg waardoor ik een maand thuis moest liggen. Ik werd Depressief omdat ook mijn Therapeut overleed en begon met m'n Gevoel weg te Eten. Ik kwam in totaal 11 kg aan en mijn Nachtmerrie was uitgekomen. Ik Dacht dat ik Vet was en werd dus ook Echt vetter. Toen begon mijn strijd tegen m'n jarenlange Eetstoornis. Het is nl "makkelijker" om aan een verslaving/ziekte te Denken dan je Gevoel van Pijn te Voelen.

Hoe werkt het denken dat ons brengt tot het malen? Hoe komt het toch dat ons hoofd altijd zo vol zit? Ik kan alleen voor mezelf spreken en vertellen hoe ik het beleefd heb en nog steeds beleef. In het kort gezegd: Je doet niet meer Meteen wat je zou moeten Doen, je stelt dingen steeds uit omdat je Teveel van jezelf Verwacht. Hierdoor stapelen problemen zich op in je hoofd.

Ik wil graag antwoorden op de vele vragen die ik heb. Hierdoor ga ik allerlei antwoorden en oplossingen bedenken. Soms vind ik snel een antwoord, soms ook helemaal niet. Duurt het Dagen, Maanden en ja zelfs Jaren voordat ik ergens uit ben omdat er elke minuut weer 200 gedachtes bij komen. Elke dag die verstrijkt, brengt weer nieuwe gedachtes met zich mee.

Het malen ontstaat bijna altijd door het Negatieve Denken en Niet Handelen naar je Weten/Gevoel.

Hoe werkt het bij mij? Ik zit met een Vraag, zoek een Antwoord, vind het maar ik ben niet tevreden met dat antwoord omdat ik het antwoord wel heel snel vind naar mijn mening. Hierdoor ga ik Twijfelen of het wel het Juiste antwoord is en ga weer verder zoeken naar steeds moeilijkere oplossingen.

Met elke Gedachte die je hebt, ontstaan er ook Gevoelens die bij die Gedachtes horen. Woede, Faalangst, Eenzaamheid, Angst, Irritatie, Frustratie, Paniek, Verlegenheid, Gekwetst, Waardeloos en ga zo maar door. Er ontstaan Verwachtingen naar mezelf toe en ik voel me Teleurgesteld als ik niet aan die Verwachtingen kan voldoen. Ondertussen zijn er al weer tig Gedachtes en Oplossingen ontstaan in dat hoofdje en zo gaat het maar door en door.

Ik kan antwoorden verzinnen maar zoek steeds naar een betere oplossing terwijl de Eerste Gedachte/Oplossing waarschijnlijk al de Beste was!!!

Je wordt Boos op jezelf omdat je iets blijkbaar niet goed hebt aangepakt, anders zou je niet zo aan het malen geslagen zijn toch? Je werkt je Boosheid naar jezelf toe uit en scheld jezelf uit voor allerlei dingen waar je je weer minderwaardig door kan gaan Voelen.

Als je je minderwaardig gaat Voelen, komen er nog veel meer negatieve Gedachtes in je hoofd en daar ga je dan ook weer over Malen. Totdat je jezelf helemaal Gek Denkt en je hoofd met 1001 Gedachtes zit verstopt en je niet meer weet aan welk probleem je nou het eerst moet werken. In zo'n situatie kan je al snel in een Overspannen of Depressieve situatie belanden.

Je Denken is zo sterk dat het je ernstig Ziek kan maken, Geestelijk en Lichamelijk. Angst zal je altijd uittesten of datgeen dat je beweert te zijn/zeggen ook echt zo IS. Je zal jezelf moeten bewijzen dat je achter je Acties en Gedachtes staat. En wat is er nou enger dan door al je Angsten heen te gaan en alles te doen of te veranderen wat je zo graag zou willen doen en veranderen????

Elke Gedachte kan Werkelijkheid worden, je Gedachtes Scheppen nl zelf de Ervaringen. Om uit het Denken te komen is het belangrijk jezelf aan te leren om weer in je Gevoel te komen. Op welke manier je dit wilt doen maakt niet uit, het liefst natuurlijk op een Gezonde manier hahaha.

Ik ben ruim 3 jaar echt Depressief geweest en heb als een Kluizenaar geleefd. Ik moest alleen zijn om mezelf weer terug te vinden en om in mijn Eigen Kracht terug te komen. Ik ben daar Diep voor gegaan, heb een hoop Maskers afgepeld waardoor ik dichter bij Mezelf ben gekomen dan ik ooit ben geweest. Ik heb wel verschillende dingen moeten Doen om uit dat Denken te komen.

Creatief Bezig zijn goed helpt om Uit je Hoofd te komen. Maar van alleen creatief bezig zijn, lossen je problemen natuurlijk niet op. Dus ook daar zal je iets aan moeten doen, ook al wil je je daar niet mee bezig houden omdat je Weet dat je weer in dat Rot Gevoel terecht gaat komen. Ik kan iedereen die uit zijn hoofd wil komen aanraden je gedachtes uit te werken op papier. Dit is voor mij naast het Creatief/Meditatief bezig zijn De Oplossing.

In therapie heb ik geleerd deze techniek toe te passen elke keer als ik me door iets Angstig, Minderwaardig, Eenzaam of welk gevoel dan ook Rotter ging voelen. Ik ben in ongeveer in November 2002 begonnen met deze oefeningen en echt waar ik ben nu 5 maanden bezig met deze oefeningen en ik voel me Happy! Tuurlijk blijven je gevoelens komen en gaan maar met deze oefeningen kan je er heel snel uitkomen door een alternatieve gedachte te bedenken. Het begin is wel moeilijk, dat zeg ik eerlijk maar het loont echt!!!

Het Stopt het Denken en maakt plaats voor Rust in je Hoofd waardoor je je weer beter gaat voelen en Ruimte hebt voor nieuwe Gedachtes. Zie je hoofd maar als een Harde Schijf, daar kan het Geheugen ook op raken en de Schijf Vol zitten. Hoe deze oefening nou werkt, kan je lezen bij de link Gedachterapport. Wat ik verder nog meer gedaan heb is een Dagboek bijhouden, dit doe ik al vanaf mijn 11e jaar. Daarnaast ben ik begonnen met een Dankbaarheidsdagboek waar ik elke dag minstens 5 dingen opschrijf waar ik die dag Dankbaar voor ben geweest.

Dat kan al zijn om een kind die naar me lachte, of iets dat ik gedaan heb en goed gelukt is. Daarnaast heb ik ook nog een Dagboek waar ik alle dingen opschrijf waar ik die dag trots of blij om ben geweest ivm mezelf. Dit kan al zijn als je 1 van je angsten overwonnen hebt, of dat je iemand hebt geholpen, geld aan een dakloze hebt gegeven of wat dan ook dat jou een goed gevoel geeft.

Voor mensen met een Eetstoornis raad ik aan een Eetdagboek bij te gaan houden. Hierin schrijf je de tijden op dat je eet, wat je eet, en geef je een cijfer voor je eetbehoefte en hoe je je voelt op dat moment. Het helpt je meer inzicht te krijgen in dit probleem.

Liefs Ivy

Update geschreven 23 april 2007

Ken je dat, dat je hoofd soms even vol zit met 1.000.000.000 gedachten en het verre van positieve gedachten zijn? Dat deze gedachten ervoor zorgen dat je Ongeduldig wordt, minder Vertrouwen krijgt, minder Begrip op kan brengen voor een ander zijn/haar ego persoonlijkheid?

Het is je eigen Ego Persoonlijkheid die je weer op een dwaalspoor probeert te krijgen en je in die Angst Vast wilt houden en de Onrust in je hoofd veroorzaakt. We kunnen nog zoveel erkennen en accepteren in onszelf maar als je hoofd vol zit en er geen zinnige gedachten meer zijn dan betekent het dat we in Onbewustheid verkeren op dat moment. Als er teveel - is dan voeg ik er + aan toe om weer in Balans te komen. In dit geval voeg ik Bewustzijn toe bij het Onbewustzijn.

Mijn twin vertelde me een paar weken geleden dat hij een Demon in zich had zitten. Ik ben eens gaan kijken of er zoiets als een demon ook in mij zat. Ik gebruik geen geweld, sla m'n spullen niet meer aan gort in een boze bui en ik scheld mensen niet verrot tijdens conflicten, zoals ik 16 jaar terug nog wel deed hihi.

Er is soms een stem in mij die heel aanwezig is als ik mij afstem op mijn twin. Deze stem komt ook tevoorschijn wanneer ik zelf ongeduldig en gefrustreerd raak en mijn vertrouwen afneemt Het is alsof die stem in mij contact maakt met die demon in mijn twin. Het gaat er dan soms heel grof en bot aan toe die gesprekken die dan ontstaan tussen ons. Zulke gesprekken hebben wij face to face nog nooit gehad. Ik word er daarom soms echt naar of down van, ik voel me leeg op die momenten, m'n hoofd zit dan propvol en ik moet dan ook letterlijk mijn hoofd heen en weer schudden om wat van die onzinnige gedachtes uit mijn hoofd te krijgen.

Ik voel gewoon heel sterk de zwaarte van een lagere trillngs dimensie zodra ik me afstem op mijn twin en ik voel dan vaak een ongekende boosheid waar zelfs ik angstig en naar van word. Mijn twin heeft erkent dat ie nog wel eens explosief kan zijn en ja, ik voel veel boosheid bij hem. Soms ben ik gewoon teveel verstrengeld met zijn energie merk ik op. Maar op die momenten dat ik zo verstrengeld ben met zijn demonische energie komt er dan niet net zo'n demon in mij omhoog die zich probeert te verdedigen door boos terug te gaan reageren?

Ja, en er komt dan werkelijk waar niets maar dan ook niets zinnings naar voren in mijn ego gedachten. Ik val mijn twin z'n ego dan aan, ik tier, ik scheld, ik verwijt, ik wijs hem op de dingen die hij gezegd heeft maar niet naleeft en ja, ik ga me daar klote door voelen want alles wat ik naar hem uit, uit ik ook naar mezelf toe!!!

Ik ben vorige week begonnen met het boek van Eckhart Tolle, De kracht van het Nu. En het komt voor mij op het juiste moment aan, want het probleem wat ik de laatste tijd weer soms maar wel heel sterk ervaarde (ruzieende ego's als ik me afstem op mijn twin en een vol hoofd) wordt in het begin van het boek meteen aangekaart. Het is iets wat we allemaal wel Weten maar het ook echt Toepassen en Voelen??? Dat is waar we soms nog wel eens moeite mee hebben.

We identificeren ons Teveel (dus uit balans) met ons denken-die stem in je hoofd/emoties/gevoelens/lichaam/ego persoonlijkheid/aards zijn en gaan ons daardoor down, moe, leeg, depri, boos, gefrustreerd etc voelen. Wat Eckart Tolle aanreikt is, wanneer je die stem zo bezig hoort, dat je je bewust wordt van die stem en beseft dat niet jij dat bent. Je bent de waarnemer van die stem, die vorm/lichaam en emoties etc.

Wat ik voor mezelf heb gedaan is dit te tekenen op papier, dus ik heb slierten bewustzijn getekend in de vorm van twee harten en daarvoor heb ik twee hoofden getekend met allemaal vraagtekens daar om heen die staan voor al het denken, mopperen, klagen en die stem die dat uit.

Iedere keer als ik opmerk dat mijn ego afgestemd is op het demon ego van mijn twin, dan doe ik een oefening. Ik vraag me op dat moment af of ik die stem ben. Ik visualiseer dan de tekening die ik had gemaakt en kijk dan naar dat hoofd en die stem die maar doorkakelt. Ik zie mezelf als bewustzijn/waarnemer die toekijkt hoe die stem in dat hoofd maar blijft denken en kakelen. Als ik dat beeld goed kan visualiseren vraag ik mezelf af of ik nou die stem en dat lichaam ben of dat ik bewustzijn/of de waarnemer ben die dat lichaam ziet en die stem waarneemt?

Ik voel en ervaar dan dat ik bewustzijn/waarnemer ben en wanneer ik dat Echt van Binnen Voel, dan verdwijnt op dat moment ook echt op slag al dat denken en het zware en nare gevoel weer. Er ontstaat dan meer vrede en een vreugdevol gevoel, je voelt jezelf dan gewoon echt in het NU en het voelt Verlicht.

E. Tolle adviseert in het boek dit als oefening toe te passen zodra je weer dwangmatig gaat ego denken (ons ego is verslaafd aan negatief denken) Ik ben gisteren begonnen met deze oefening toe te passen en ik moet eerlijk zeggen dat ik me er steeds bewuster van wordt hoe dat ego stemmetje werkt en hoe ik het ook weer kan sussen zodat het weer rustig word in m'n hoofd en er meer vrede en vreugde gevoel ontstaat.

Ik hoop dat ook jij gauw minder onrust in je hoofdje hebt.

Liefs Ivy

 

Het voertuig met de naam Vergeving, heeft Liefde als bestuurder.