Boosheid
Geschreven september 2006 en juni 2007

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Wat gebeurd er nou als je boos wordt? Wat denken wij dan?

Ik mag niet boos worden want dan ben ik geen goed mens. Dan ben ik een slecht mens. Als ik een slecht mens ben dan vinden mensen mij niet meer aardig. Als ik slecht ben dan willen mensen niet meer bij mij zijn. Als ik slecht ben dan zullen mensen mij verlaten. Als ik slecht ben dan accepteren anderen mij niet meer.

Ik denk dat veel mensen met deze oude overtuigingen te kampen hebben. Maar vanuit de Dualiteit leren we onszelf juist te accepteren met onze Beide kanten, dus de goede en de ....slechte, alleen dan zijn we werkelijk Compleet/Heel.

Boosheid wordt door veel mensen niet geaccepteerd terwijl het toch iets is wat ook bij ons als Mens hoort en dus ook geuit mag worden. Je hebt natuurlijk boosheid en boosheid. Je kan iemand best zeggen wat je van zijn/haar gedrag vindt en gewoon boos zijn. Maar je hebt ook nog die andere boosheid, vanuit je Impulsieve Persoonlijkheid (ego) die alles kapot gaat gooien en iemand helemaal verrot scheld of zelfs geweld gebruikt. (13 jaar geleden gingen bij mij alle borden en spullen altijd richting de muur en kon ik vloeken als de beste)

Schuldgevoelens....komen trouwens voort uit het Ego.
Ook ik voelde me zo schuldig als wat als ik in gedachte boze gedachtes had mbt mijn twin. In 2004 ben ik een keer heel boos geweest op mijn twin en toen heb ik hem in gedachte even flink uitgescholden. Dit heeft hij op afstand toen gevoeld en ik kreeg te horen dat hij het als energetische aanval had ervaren. Ik voelde me daar echt heel schuldig over en elke keer weer als ik boos was op hem in gedachte dan voelde ik me shit want ik kon die boosheid niet tegenhouden.

Ik sprak laatst een vriendin en die gaf me een tip om mijn boosheid op papier neer te zetten. Maar voordat ik begon moest ik God/het Universum vragen of zij alles wat ik op papier ging zetten, tegen wilde houden zodat het niet bij m'n twin terecht zou komen als verwijt of aanval. Dat wat ik op papier ging zetten een goede methode voor mij zou zijn om mijn boosheid te transformeren, een boosheid die Nu uit mijn lichaam moest zodat ik mijn hart nog meer kon openen en zuiverder kon Zijn.

Ik heb echt vellen vol geschreven met boosheid en daarna voelde het van Binnen een stuk zuiverder. Het was alsof ik het papier al mijn boosheid cadeau gegeven had en er een lege ruimte van binnen was ontstaan. Een ruimte die nu gevuld mocht worden met liefde en vreugde. Het voelde voor mij fantastisch

Maar toch merk ik dat ik zo nu en dan toch weer die oude boosheid voel opkomen. (echt een oud patroontje wat niet makkelijk loslaat schijnbaar) Vandaag had ik zin om met iets te gaan smijten maar ik heb het niet gedaan. In plaats daarvan heb ik een paar keer inwendig zitten vloeken, iets wat ik dus echt nooit, nou ja zelden, doe. (misschien 2x in een jaar na gezeik met instellingen dan wil ik wel eens de telefoonhoorn een paar keer flink op de telefoon rammen hahaha en hardop vloeken) Het luchtte wel ff op die paar vloeken

Waar ik me zelf heel goed bewust van ben is dat dit soort boze gedachten toch eerder naar boven komen als ik zelf in mijn ego (angst/twijfel) geschoten ben. En bij mij gebeurt dit meestal doordat ik in een verlangen (=verwachting) naar mijn twin geschoten ben. Een verlangen dat NU niet gestild kan worden en dus zorgt voor frustraties wat weer kan leiden naar boosheid, stress, ziekte, psychische problemen etc.

Als ik zelf kijk wat er gebeurd voordat ik boos word, of hoe die boosheid echt ontstaat, dan kom ik er uit dat het puur is omdat je het NU niet accepteert zoals het zich aandient. Of dat je een ander NU niet accepteert zoals hij/zij NU is. En als je je boosheid gaat inslikken, dan accepteer je ook weer een deel van jezelf niet want die boosheid hoort bij je.

Het hielp mij echt door die boosheid op papier te zetten, het is wel een goed idee dit te blijven doen iedere keer weer als er boosheid omhoog komt, net zolang tot het echt schoon is van binnen.

Liefs Ivy

 

Waarom voelen velen nu zoveel Boosheid?
update juni 2007

Het grootste probleem wat echt IEDEREEN heeft (en in dit proces nu vooral tegenaan loopt) en wat dus het hardnekkigst is om los te gaan laten is......onze BOOSHEID.

Velen van ons hebben jaren lang op ons tenen gelopen, nooit echt boos geworden op anderen. Altijd rekening gehouden met anderen, misschien wel omdat ze zelf zoveel ellende achter de rug hadden of een ziekte hadden en je daar teveel rekening mee hield. Iedereen ging voor en zo plaatsten wij ons op een minder belangrijke positie.

De andere reden is dat vele mensen hun boosheid niet durven te uiten omdat ze in hun verleden bij de keren dat ze het wel deden ruzie kregen, een relatie of vriendschap beeindigd werd of het voor verwijdering zorgde tussen geliefden/familie etc.

Dus hebben we met z'n allen, dus COLLECTIEF, geleerd om onze boosheid IN ons te houden. En zo werd het opgestapeld van BINNEN en zorgde het voor BLOKKADES. En dat is waar we nu met z'n allen bezig zijn, die blokkades (oude angsten, trauma's, gebeurtenissen plus bijbehorende oude identiteiten/ego's) LOS TE LATEN.

Je kan iets Niet loslaten als je het niet eerst Erkent en Accepteert. Boosheid is een gezonde emotie die bij ons hoort, het zorgt ervoor dat je voor jezelf op komt en je grenzen aan geeft. Maar het is ook een emotie die ervoor zorgt dat als je hem gebruikt, dat je alles wat van binnen vast zit, weer los laat.

Wat veel mensen hebben aangeleerd in hun leven is die boosheid te onderdrukken. Want wanneer je boosheid uit wordt je al gauw gezien als een 'slecht' iemand. En mensen willen niet als 'slecht' gezien worden dus men is die boosheid vooral gaan inslikken. En NU is het tijd om deze boosheid te transformeren. Alles wat diep van binnen vastzit moet nu naar buiten komen, dus aan het Licht komen. Alleen zo zal het gezuivert en losgelaten kunnen worden.

Dus de volgende stap die volgt is Boosheid eerst te gaan leren Accepteren als iets wat bij je hoort. Het is een deel dat bij je schaduwkant hoort en we zullen toch echt vriendjes moeten worden met die schaduwkant (ego persoonlijkheid/mens zijn + emoties). En dat is waar ontzettend veel mensen dus nu doorheen gaan, het leren accepteren van die boosheid. Het mag er zijn!

Elke dag schreeuwen en schelden of anderen fysiek of geestelijk geweld aandoen zijn tekenen dat je uit balans bent. Maar er is helemaal niets mis mee als je zo nu en dan even je boosheid toe laat, het ontlaad je en zorgt ervoor dat je je energie niet laat blokkeren van binnen.

Veel spirituele mensen denken dat ze niet boos mogen worden omdat boosheid staat voor ANGST en dat is het tegenovergestelde van LIEFDE. Maar deze mensen zitten dan nog steeds in dualiteit, ze kiezen meer voor Licht/Liefde ipv Beiden (angst/liefde, licht/duister) te accepteren. Want liefde en angst zijn nl één, geestelijk en aards zijn één, bewust en onbewust zijn één, Alles is één. Het één kan er niet zijn zonder het ander. Wanneer mensen boos worden denken ze gelijk dat ze weer ergens aan moeten gaan werken omdat ze niet zuiver of spiritueel genoeg zijn.

Maar dat is niet waar het om gaat, het gaat er om dat je op dat moment gewoon weer bewust moet worden dat die boosheid (angst) er mag zijn. Het wilt geaccepteert worden en dat is de enige reden waarom het (en andere dingen in je leven) steeds weer terug komt en zal komen, het wilt Erkenning en Acceptatie.

Hoe kan je iets gaan erkennen en accepteren als het niet IN je leeft? Dat gaat niet dussssss zullen er situaties/ervaringen moeten ontstaan waarbij die boosheid getriggert wordt. Zo komt die emotie boosheid nl omhoog en wanneer dat omhoog gekomen is, kan je dat gaan leren erkennen en accepteren en vervolgens loslaten.

Bij iedere situatie/ervaring zijn er andere mensen nodig die een bepaalde rol vervullen. De één neemt bv de rol op zich van 'goed voorbeeld' en de andere van 'slecht voorbeeld' of 'slachtoffer' en 'dader'. Zonder die ander zouden we dus niet onze lessen leren en kunnen ervaren wat Nodig is voor onze Geestelijke ontwikkeling.

In dit geval was er een inbreker nodig die jouw boosheid triggerde , hoe maf het ook klinkt, dankzij die persoon komt nu jouw boosheid (ego/angst) aan het Licht zodat je het kan leren accepteren en loslaten.

Liefs Ivy

 

 

Leraren openen de deur, maar je moet zelf binnengaan.