Bewustzijn

Geschreven op zaterdag 24 Mei en 23 Augustus 2003
 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Ik ben sinds een paar maanden bezig met dit onderdeel. De tabellen op deze pagina, en het stuk over de 3 deling van het bewustzijn heb ik uit het boek 'De weg naar Innerlijke Wijsheid'. Ik plaats de tabellen erbij zodat het geheel wat inzichtelijker wordt.

Ons Bewustzijn is te verdelen in 3 delen:

1) het Hogere Bewustzijn
Het Hogere Bewustzijn kent Geen Angst, Verwachtingen, Blokkades, Onwetendheid etc maar Liefde, Doelbewust Handelen,Waarheid, Creativiteit, Compleet Zijn, Wijsheid, Harmonie, Schoonheid. In het Hogere Bewustzijn onstaan je Natuurlijke Talenten.

2) De Onderbewuste Geest
De Onderbewuste Geest kent Angst, Paniek, Verwarring, Zelfbescherming en Gebrek aan Vertrouwen. Herinneringen aan alle ervaringen waarin je reageerde vanuit je overlevings instinct. Iedere Onderbewuste herinnering is in werkelijkheid een onvolledige ervaring die de Ziel niet helemaal heeft begrepen. In de Westerse Therapeutische Traditie worden ze Onderbewuste Blokkades genoemd, In de Oosterse Religieuze Traditie staan ze bekend als Karma. De Onderbewuste Geest is de plaats voor onze Duistere kant omdat onze Negatieve Emoties er thuishoren.

3) de Bewuste Geest
De Bewuste Geest heeft Geen Geheugen en weet Niets. Het is een punt van Gewaarwording, je gevoel van 'Ik Ben', Vrije Wil, Keuzes en je Persoonlijke Identiteit. Het geeft je het gevoel een Individu te zijn. De Onderbewuste Geest is vooral gebonden met het centrum van de Hersenen.

Onze Hersenen zijn verdeeld in twee delen, de Linkerhelft en de Rechterhelft. Bij de Linkerhelft hoort het Rationele Denken en bij de Rechterhelft het Intuitieve Denken. Helaas lijkt het wel alsof onze maatschappij alleen nog maar gebruik maakt van de Linkerhelft. Alles draait om Geld, Macht en Materie. Op school wordt er wel geleerd dat je later moet werken voor de kost maar wat leren ze je over je Bewustzijn? Je Ik? je Gevoel? Spiritualiteit etc ? Helaas hebben de vorige generaties alleen maar door kunnen gegeven wat zij zelf geleerd hebben. Jammer genoeg was dit niet veel maar hierdoor was er reden genoeg voor de generaties die daarna kwamen, om uit te zoeken hoe het nou wel zat.

De drie delen van de Geest
Het hogere bewustzijn De onderbewuste geest De bewuste geest
Liefde Angst Punt van Keuze of Wil
Eenheid Afgescheidenheid Gezichtspunt of Focus
Wijsheid - Waarheid Verdediging - Aanval Punt van identiteit
Volledige waarneming Onwetendheid Wie ben ik? Dat ben ik
Vertrouwen Gedeeltelijke waarneming Uitzicht op de wereld
Creativiteit Twijfel - Gehechtheid Dualiteit en beweging
Vrijheid Overleving - vaste overtuiging Architect van ons aards bestaan
Geheugen voor liefdevolle ervaringen Geheugen voor angstige ervaringen Geen geheugen
Godheid Materiele wereld Persoonlijke zelf

Het is ons Aangeleerd één Iets (beroep) of Iemand (karakter) te zijn. Ooit wel eens iemand ontmoet die altijd Vrolijk, Spontaan, Aardig, Sterk, Blij, Gelukkig etc was en Geen Maskers droeg? Waarom zouden we ons richten op 1 vak als we meerdere beroepen kunnen uitoefenen? We hebben allemaal Verschillende Stemmingen met bijbehorende Emoties . Deze brengen juist je Persoonlijkheid naar boven. Ga maar eens na uit hoeveel persoonlijkheden jij bestaat, Ik heb vele gezichten waar weer verschillende persoonlijkheden bijhoren.

Zo ben ik de ene keer de Zelfstandige, de Sporter, de Kleuter, de Oude Ziel, de Volwassene, de Schoonmaakster, de Kluizenaar, de Sociale, de Creatieve, de Psycholoog, de Clown, de Klusjesvrouw, De Schrijver, de Tassen en Laarzenvrouw, de Afstandelijke, de Danser, de Doener, de Analyticus, de Computerfreak en zo zit er nog veel meer in mij. Denk ook maar eens aan het kleden naar je gevoel, je kan er dan sexy, sportief, klassiek , trendy etc uitzien. Ik vind het heerlijk om elke keer weer een Ander Stukje van Mezelf te Zien en te Laten zien.

Elk karakter heeft iets te vertellen over Wie jij bent. Je bent niet Constant hetzelfde Typje, je Stemmingen en Emoties Wisselen. Hierdoor komen andere Karaktertrekken naar boven, ook deze horen bij jou. Je kan kiezen, kies je een identiteit gebaseerd op Liefde = Hoger Bewustzijn of Angst = Onderbewuste Geest? Kijk maar eens naar welk deel jou aandacht het meest gaat.

Het woord Bewust Zijn zegt het al, Zijn wie je in Werkelijkheid bent. Je bent niet alleen Sterk maar ook Zwak, Samen-Alleen, Positief-Negatief, Actief-Lui, Netjes-Rommelig, Vrolijk-Verdrietig, Moedig-Bang, Verantwoordelijk-Onverantwoordelijk, Open-Gesloten etc etc etc. Bewust Zijn ben je als je Alles kan accepteren wat er bij jou hoort, hou je niet vast aan 1 iets want het 1 kan niet zonder het ander bestaan.

Verkondig je dat je altijd sterk, aardig, vrolijk, spontaan, lief etc etc bent? Dan Weet ik dat je niet alleen jezelf Gigantisch in de maling neemt maar daarbij dus ook je omgeving. Je zou dan een deel van jezelf ontkennen dat je juist Heel zou maken. Zonder het andere ben je nl niet helemaal Heel dus Bewust Zijn zal je dan ook niet Zijn.

Laat alles los en ga gewoon met de Beweging mee. Ben je verdrietig en wil je huilen? Nou huil dan lekker, ga niet je gevoel wegstoppen en doen alsof je sterk bent. Tenzij je natuurlijk geniet van al die Maskers die je steeds op moet zetten om je gevoelens te verbergen.

Je zal zien dat als je Bewuster gaat Leven, het ook leuker wordt. Dingen die je denkt of wilt komen sneller uit of tot stand. Hierdoor krijg je ook weer meer Zelfvertrouwen wat niet betekent dat je naast je schoenen moet gaan lopen. Je hebt een Ego maar je hebt ook een Spiritueel Zelfvertrouwen.

Liefs Ivy

 

Waar ik Ben is Waar ik wil Zijn.