Alleen zijn, Af-Leiding zoeken, Pijn Onderdrukken

Geschreven 2007, aangepast augustus 2009
 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Er zijn ontzettend veel mensen op deze wereld die met flink wat nare ervaringen en trauma’s te maken hebben gekregen in hun leven. Door de vele problemen en trauma’s schiet men vaak in het Hoofd/Denken en kan het hoofd gaan overlopen. Vaak worden mensen overspannen, depressief of down en vanuit die toestand weet men niet meer hoe ze zo’n oud probleem/trauma/angst moeten oplossen/verwerken. Doordat het hoofd overloopt en de pijn teveel wordt laten veel mensen op zo’n moment het ego naar voren komen vanuit een Overlevingsmechanisme. Dit ego gaat vaak op zoek naar Af-Leiding om de Problemen, Trauma’s en de Pijn te Ontvluchten en door te gaan. Afleiding is er in vele vormen en verslavingen zoals o.a. : alcohol, drugs, sex, relaties, gokken, eten, ziektes, medicijnen, (over)werken, sporten, kooplust, materie, ziektes, verslavingen, teveel bezig zijn met het uiterlijk en lichaam en constant mensen opzoeken om maar niet alleen te hoeven zijn.

Begrijp me niet verkeerd, als jij nog iemand bent die af-leiding nodig heeft op dit moment in je leven dan is daar niets mis mee zolang je maar voor jezelf durft te erkennen dat je nog voor die af-leiding kiest. Het is jouw leven en misschien leer jij wel juist nog wat lessen via die af-leiding, het kan ook zijn dat Juist die af-leiding jou laat inzien dat je juist nog bezig bent jezelf af te leiden van je Ware Zelf, Gevoel, Eigen Kracht, Doel en Bestemming. Dus van welke kant je het ook bekijkt.....het is goed zoals het is en op dat moment verloopt omdat het Nodig is voor jouw Geestelijke Ontwikkeling.

De momenten dat je alleen bent met jeZelf zijn wel heel belangrijk voor je geestelijke ontwikkeling want juist op die momenten is er dan niemand die jou op andere meningen/gedachtes/overtuigingen/normen/waarden kan brengen. Niemand die als steunpilaar of vangnet kan fungeren en jouw verantwoordelijkheden en problemen op zijn/haar schouders kan nemen en jou zo je Lessen kan ontnemen. Je wordt dan gewoon teruggeworpen op jezelf en juist in het alleen zijn ontdek je wie jij werkelijk bent.

Het transformatieproces leert ons om ons Zelf te Genezen en Be-Vrij-den, zolang we nog Kiezen voor Af-Leiding in welke vorm dan ook dan zorgen we er alleen maar voor dat we onszelf bij ons Ware Zelf/God/Liefde/Gevoel, Vrede en Bestemming vandaan houden. Ons Ego Saboteert ons namelijk en dat deel van ons doet er alles aan om er voor te zorgen dat we onze Doelen, Dromen, Ware Zelf/Liefde en Bestemming niet bereiken. Door de Pijn gaan vergt een hoop Moed want het kan soms gewoon heel Hels Voelen waar je doorheen gaat maar door de pijn te blijven onderdrukken hou je jezelf heel Klein en Onbewust. Durf te Voelen, durf je Emoties en je Kwetsbare Kant toe te laten. Er is niets Menselijker dan het hebben van emoties en het is dan ook echt nodig deze emoties op een Gezonde manier te uiten want juist hierdoor laat je hetgeen waar je van Binnen mee Worstelt weer….Los.

Elke fase gaat voorbij dat is een Feit, dit houd dus ook in dat elk pijnlijk gevoel en moment, waar je doorheen moet gaan voor je Geestelijke Ontwikkeling, ook weer Voorbij gaat. We gaan niet dood van Pijn en als je Helder kan Voelen en Zien dan kan je alleen maar tot een Bewustzijn komen dat die Pijn je Juist alleen maar Sterker maakt en Dichter bij je Ware Zelf God/Liefde/Gevoel, Vrede en Bestemming brengt. Durf te Voelen, laat je niet Mis-Leiden en Af-Leiden door je Ego, Volg je Gevoel en je zal zien dat je Ziel je de weg wijst naar Jouw Bestemming.

Liefs Ivy

 

Kwetsbaarheid en afhankelijkheid zijn menselijke waarden, ze dagen uit tot onderlinge verbondenheid en verantwoordelijkheid